CUMHURİYET’E HEP DESTEK, TAM DESTEK

TGC, TGS, DİSK Basın İŞ, ÇGD, Haber-Sen, İLMED ve RSF’den Cumhuriyet’e Destek..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CUMHURİYET’E HEP DESTEK, TAM DESTEK

TGC, TGS, DİSK Basın İŞ, ÇGD, Haber-Sen, İLMED ve RSF’den Cumhuriyet’e Destek..

Gazeteciler Cumhuriyet için Haber Nöbeti tutuyor.
“Gazetecilik Suç Değildir” diyen gazetecilik meslek örgütleri Cumhuriyet Gazetesi önünde “Cumhuriyet İçin Haber Nöbeti” başlattı.

Meslek örgütü temsilcileri her gün saat 16.00’da Cumhuriyet Gazetesi önünde olacak. Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşlerine sembolik destek verilecek. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için “dayanışma” çağrısı yapılacak.


Her üç gazeteciden birinin işsiz bırakıldığına, 777 gazetecinin basın kartının iptal edildiğine, 170 medya kuruluşunun kapatıldığına,

105 gazetecinin cezaevinde olduğuna dikkat çeken gazetecilik meslek örgütleri operasyon düzenlenen Cumhuriyet Gazetesi önünde haber nöbeti başlattı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti,

Türkiye Gazeteciler Sendikası,

DİSK Basın İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, HaberSen ve RSF-Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilciliği’nin düzenlediği haber nöbeti kapsamında her gün Cumhuriyet Gazetesi önünde saat 16.00’da basın açıklaması yapılacak.
Cumhuriyet Gazetesi yazı işlerine de destek verecek meslek örgütleri temsilcileri halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilere
“dayanışma” çağrısı yapacak. Yöneticileri ve yazarları gözaltında tutulan Cumhuriyet Gazetesi önünde yapılan çağrılarda “Gazeteciliğin suç olmadığı” mesajı vurgulanacak.

 

CUMHURİYET’E OPERASYONU PROTESTO EDİYORUZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu ve göz altıları protesto etti.

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“Cumhuriyet Gazetesi’ne, yöneticilerine, yazarlarına, çalışanlarına yönelik operasyon kabul edilemez. Bu operasyon basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yeni bir darbedir. Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu protesto ediyoruz.

İktidara yakın olmayan her medya kuruluşunu ‘FETÖ ile bağlantısı var’ diye suçlayarak operasyonlar yapılması kamu vicdanını yaralamaktadır.

Başbakanın ‘OHAL’i devlete ilan ettik, Millete değil’ demesine rağmen çıkarılan kararnameler ile yine medya kuruluşları ve gazeteciler OHAL’in mağduru haline getirilmiştir.

KAPATILAN YAYIN ORGANI SAYISI 170 OLDU

29 Ekim tarihinde yayınlanan kararname ile Özgür Gündem, Dicle Haber Ajansı, JİNHA, Azadiya Welat ve Evrensel Kültür’ün de aralarında olduğu 10 gazete, ile iki haber ajansı ve üç dergi kapatılmıştır.

Medyanın da karşı çıktığı ve başarısız olmasında önemli rol oynadığı 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından çok sesli medya için özgürlüklerin geliştirilmesi beklenirken, kapatılan gazete, dergi, tv ve ajans sayısı 170’e ulaşmıştır.

105 GAZETECİ CEZAEVİNDE TUTUKLU

Sürekli ve sarı basın kartı iptal edilen gazeteci sayısı 777’ye çıkmıştır. Şu anda cezaevinde 105 gazeteci tutuklu bulunmaktadır.

15 Temmuz’dan sonra kapatılan yayın organları nedeniyle 2500’ün üzerinde gazeteci işsiz kalmıştır. Toplamda son yıllarda işsiz kalan gazeteci sayısı 10 bini aşmıştır. Türk basınında her üç gazeteciden birinin işsiz olduğu bir karanlık tablo ortaya çıkmıştır.

Bu nedenlerle iktidara ve muhalefet partilerine; demokrasinin yeniden yeşertilmesi, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilerin tutuksuz yargılanması ve medyaya yönelik baskıların son bulması için bir kez daha çağrı yapıyoruz.”

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

 

CUMHURİYET'E SARAY DESTEKLİ OPERASYON

Akın Atalay “Saray'ın destek ve himayesinde Cumhuriyet yönetimine gelmek için kirli işbirliği hangi aklın ürünüdür.?” dedi.

KAYYIM ATAMA TEHLİKESİ VAR.!

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Twitter’dan yaptığı 10 maddelik açıklamada “Saray'ın destek ve himayesinde Cumhuriyet yönetimine gelmek için kirli işbirliği hangi aklın ürünüdür.?” ifadelerini kullandı. Avukat Atalay, Cumhuriyet gazetesine dair isimsiz bir dilekçenin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gönderildiğine dair belgeyi de paylaştı.

Cumhuriyet gazetesini yöneten Cumhuriyet Vakfı'na dair tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Twitter’dan yaptığı açıklamayla, birilerinin isimsiz dilekçeyle Cumhurbaşkanlığı’na başvurduğunu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Vakfı hakkında yeni bir rapor hazırladığını duyurdu.

Avukat Atalay “Saray'ın himayesinde bu gazeteyi ele geçiremezsiniz, izin vermeyiz. Bunun için daha çok skandala, kepazeliğe, çamura batmanız gerekecek” dedi.

“SAYENİZDE KAYYIM ATANABİLİR”

Akın Atalay’ın 10 maddelik açıklaması şöyle:

 Birileri, son çare olarak Beştepe'deki Saray'a gitmişler: Cumhuriyet Gazetesi’nin bu yönetimin elinden alınması için son ümidimiz sizsiniz. Ne olur, devreye girin ve Cumhuriyet Gazetesi’ni bize verin' demişler.

Cumhurbaşkanlığı da bu dilekçenin gereğinin yapılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yollamış.

Saray'dan gelen talimat üzere derhal harekete geçen Genel Müdürlük aynı konuda bir yıl önce denetim yaptıklarını ve rapor verdiklerini unutup, emrin gereğini yerine getirmek için acilen yeni bir rapor düzenlettirmiş.

Eskisinin tam tersi. Hukuken bir kıymeti, hükmü yoktur. Üzüntü verici olan, 'Atatürkçü', 'Yurtsever', 'Cumhuriyetçi' geçinip, bu gazete sayesinde hala itibar gören bazı muhterislerin, hırsının akıllarının önüne geçmesidir.

Saray'ın destek ve himayesinde Cumhuriyet Gazetesi yönetimine gelmek için kirli işbirliği hangi aklın ürünüdür.? 

‘Saray'dan tescilli Atatürkçü Cumhuriyet Gazetesi’ fikriniz enteresan olmuş:-) Sayenizde gazeteye kayyım atayabilirler.

Saray'dan himmet, yardım dilenerek, Cumhuriyet Gazetesi’ne müdahale edilmesine fırsat yaratmanız takdire şayan (.!.), size minnettar olacaklar.

Amma velakin, gazeteye/vakfa kayyım ya da yönetici olarak sizi atayacaklarına inanacak kadar avanak ya da saf mısınız gerçekten.?

Saray'ın himayesinde bu gazeteyi ele geçiremezsiniz, izin vermeyiz. Bunun için daha çok skandala, kepazeliğe, çamura batmanız gerekecek."

Odatv.com,

Diğer Haberler

  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • KROMEVYE FABRİKASINDA MOBİNG.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP