AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen son yolculuğuna uğurlandı.

1928 yılında doğan Aysel Öymen, 96 yaşında hayatını kaybetti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Aysel Öymen, 1956 yılında Altan Öymen ile evlenmiş ve Türk siyasetine önemli katkılarda bulunmuş bir isimdi.



Yurt dışında çeşitli diplomatik görevler üstlenen Aysel Öymen, 1978 yılında Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü olarak atanarak tarih yazdı. Hazine Müsteşarlığı'nın değişik bölümlerinde üstlendiği önemli görevlerle ekonomiye katkı sağladı. Aysel Öymen, aynı zamanda Türkiye'ye döviz akımı sağlayan OECD Türkiye'ye Yardım Konsorsiyumu'nda Türk heyetlerine başkanlık etti.

Aysel Öymen, sadece bir ekonomist olarak değil, aynı zamanda kadınların siyaset ve bürokraside daha etkin bir rol oynamasının önünü açarak toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine de katkıda bulundu.



Altan ve Aysel Öymen çifti, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde başlayan romantik bir serüvenin ardından ömür boyu sürecek bir birlikteliği birlikte inşa etti. Aysel Öymen, çiftin tanışma hikâyesini şu sözlerle anlattı:



"Altan gazeteci olduğu için okula çok seyrek geliyordu. Tanışıyorduk ama samimi değildik. Mülkiye'de derslerde sıra kapışılırdı. Ben bir gün derse geç kaldım ve arkalarda bir sıraya oturmak zorunda kaldım. Yanım boştu. Altan sınıfa girdi. Ben de 'Ayhan burası boş' dedim. Adının Ayhan olduğunu sanıyordum çünkü. Adını yanlış bildiğim adama aşık oldum kısacası..."    



Bu eğlenceli hikâyecik, çiftin ömür boyu sürecek bir birlikteliğinin ilk adımını oluşturdu. Altan Öymen'in gazetecilik ve siyasetteki başarılı kariyerinde, Aysel Öymen hem eşi olarak hem de kendi profesyonel hayatında etkileyici bir destekçi olarak yer aldı. İkili, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik sahnesinde önemli roller üstlenirken, birbirlerine olan sevgi ve destekleriyle tanınıyor.



22 Ocak 2024'te İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 96 yaşında hayatını kaybetden Aysel Öymen'in kaybı, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik alanında önemli bir figürün vefatına işaret ederek üzüntü yarattı.



Aysel Öymen'in cenazesi Teşvikiye Camisi'nde yapılan geniş katılımlı törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Altan Öymen ve çocukları Aslı Öymen ile Murat Öymen cenazede taziyeleri kabul etti. 


Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı siyasetçiler ile medya, sanat ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.


SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ

Tören sırasında Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına giderek, cenaze töreninde ayaküstü konuşmaya çalıştığı görüldü. Kılıçdaroğlu'nun ise soğuk tutumu dikkatlerden kaçmadı.



KILIÇDAROĞLU REDDETTİ

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyiz. Bugün acımız büyük. Genel Başkanlarımızdan Sayın Altan Öymen'in eşi rahmetli oldu. Onu ebediyete uğurladık. 



Dolayısıyla yine önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na da hal hatır sorduk, selamlaştık. 'Eğer kalacaksanız, vaktiniz olursa, sizi misafir etmek isterim.' dedim. Özel bir buluşma planlanmış bu akşam. Öyle vedalaştık. Kendisini iyi görmekten de mutlu oldum. Allah sağlığını, sıhhatini versin. İnşallah hep sağlıkla, güzel günlerde bir arada olalım." diye konuştu.

Öğle namazının ardından kılınan namaz sonrası Aysel Öymen, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

26.Ocak.2024, Teşvikiye, İstanbul

#ÖkkeşBölükbaşı, #medyagunebakis.com, #Toplumsalmuhalefet,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP