*BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*

25 yılı aşkın bir süredir gazeteciyim, belediyelerin faaliyetlerini takip ederim. Belediye Meclislerinde kadın temsilini çok önemserim.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

*BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*

25 yılı aşkın bir süredir gazeteciyim, belediyelerin faaliyetlerini takip ederim. Belediye Meclislerinde kadın temsilini çok önemserim.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere az bir süre kaldı. 25 yılı aşkın bir süredir gazeteciyim, belediyelerin faaliyetlerini takip ederim. Belediye Meclislerinde kadın temsilini çok önemserim.

Şişli ve İBB Meclisinin aylık toplantılarını kaçırmamaya çalışırım. İBB’de grubu olan siyasi partilerin verdikleri önergeler, kadın meclis üyelerinin yürüttüğü projeler ilgimi çeker.

Sorumluluğu yüksek bir görevdir meclis üyeliği. Bu yıl Şişli’de Belediye seçimlerinde meclis üyesi aday adayı başvurularındaki artışı çok manidar buldum.

*Belediye Meclis üyeleri Ne iş yapar.?*

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan’ın Fulya Mahallesi sakinleri ile buluştuğu Komşu Kafeye bende gittim. Program başlamadan yarım saat önce oradaydım. Enerjisi yüksek kalabalık bir kitle başkan adayı Şahan’ı bekliyordu.

Orada bulunanlara mikrofonla hoş geldiniz anonsu yapan Meclis Üyesi Aday Adayı İhsan Atay’ın elinden mikrofonu kapan CHP Şişli Meclis Üyesi Doğan Kılıç, “neden bana hoş geldin demedin, neden bana mikrofonu uzatmadın, ben grup başkan vekiliyim” diyerek ortamı bir anda gerdi.

Neymiş efendim, anons yapan kişi ona ismiyle hoş geldin dememiş.! Çünkü o mühim bir adammış, belediye meclis üyesiymiş, başkan vekiliymiş.!

*Belediyelerde bir şey olma yarışı başladı.!*

Araya girmeye çalışan Fulya Mahallesi sakinleri, “anonsu yapan kişi tüm meclis üyelerine hoş geldiniz dedi, biz kulaklarımızla işittik.” Deyince, Doğan Kılıç, “ama bana ismimle hitap etmedi, ben meclis üyesiyim, meclis grup başkanıyım” söylemini tekrarlayınca, İhsan Atay, gerginliğe yer vermemek için Doğan Kılıç’tan özür diledi.

Başkan adayı Emrah Şahan geldi, ortam normale döndü.

Fulyalı bir seçmen başkan adayı Şahan’a hitaben, *Şişli Belediyesine eski meclis üyelerini istemiyoruz. Yeni meclis üyeleri seçin, gençler gelsin*” söylemi yaşanılan tatsız olaya çok güzel bir cevap oldu.

*Siyasi partiler için çok önemlidir mahalli seçimlerde başarılı olmak* Çünkü doğrudan seçmenine dokunma şansını belediyecilik hizmetleri ile yakalar.

*İstanbul Belediyesini alan Türkiye’yi alır*

İktidar olmak isteyen siyasilerin yerel seçimlerde en çok kullandığı söylemlerden biridir.

Geçenlerde İlber Ortaylı’nın Nasuhi Mahruki’ye destek veren videosunu izledim. İlber hoca, *Belediye hizmeti particilik değil hemşeri hizmetidir...* Bazen sayfalar dolusu yazmak yerine İlber Ortaylı gibi deneyim sahibi bilge bir kişi anlamak isteyenlere böyle özetleyiverir. Ezberlerini bozmak istemeyenler ve bugüne kadar partilerin getiri-rant hevesini tatmin etmekten başka işe yaramayan mevcut sistemi savunanlar umarım bundan vazgeçer.

Saime Oğuzhan

https://kentimsisli.com.tr,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP