TÜRKİYE VARLIK FONUNU KONUŞUYOR

Yeni Varlık Fonu Uygulaması Tartışmaları, Anayasa Referandum Konusunu 2. Plana Düşürdü.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜRKİYE VARLIK FONUNU KONUŞUYOR

Yeni Varlık Fonu Uygulaması Tartışmaları, Anayasa Referandum Konusunu 2. Plana Düşürdü.

Yeni Anayasayı konuştuğumuz bu günlerde birden gündeme Varlık fonuna devredilen kamu kurumları ve mal varlıkları geldi. Hükümet böyle bir çıkışı neden yaptı.?

Birçok kişi tarafından günden dağıtmak anlamında yorumlanan yeni uygulama Anayasa konusunu 2. plana düşürmüş oldu.

Varlık fonu konusunda en büyük tedirginlik Kamusal yönetilen bütün kurumların verimsiz ve başarısız olması gerçeğinden yola çıkanlar, Söz konusu yönetimin devletin doğal denetiminden uzak olması kaygılandırıyor.

VARLIK FONUNUNA DEVREDİLENLER

Muğla Bodrum Gündoğan'daki 11 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan Beşiktaş spor Kulübü Başkanı Fikret Orman'a ait Grand Focus Otel'in de fona devredildiği ortaya çıktı.

Otel inşaatı hakkında çevre kirliliğine yol açtığı ve Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle çevreciler tarafından dava açılmıştı. 6 yıl süren davayı çevreciler 2015 yılında kaybetmişti.

Ayrıca Varlık Fonu'na geçen İstanbul'daki 22 bin 866 metrekarelik hazine arazisi Bakırköy Florya'da bulunuyor.

Arazi üzerinde de ünlü Kaşı Beyaz Et ve Balık Restoranı faaliyet gösteriyor. 

Kuşadası'nda 41 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulu Efes Kongre Merkezi de fona devredilen kuruluşlar arasında bulunuyor.

Kaynak: Sözcü

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

 

REFERANDUMDA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE NEDEN HAYIR

Halk TV'de Gazeteci Fatih Ertürk’ün sunduğu ‘Türkiye'nin Gündemi’ programına katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yeni Anayasa Değişikliği Teklifine neden Hayır Demeliyiz gerektiğini Madde Madde Açıkladı.
YOKLUK FONUDUR:

(Bazı şirketlerin Varlık Fonu’na devredilmesi) 

Dünyada varlık fonu var mı.? Nerede var.?

Dış ticaret fazlası olan ülkelerde var. Petrol, doğal gaz veya madenler gibi doğal kaynağı olan ülkelerde var. Norveç gibi, körfezdeki petrol zengini ülkeleri gibi. Neden var.?

İleride petrol bitebilir. Gelirimiz daha fazla. Bütçemiz artı veriyor.

O zaman bunu geleceğe aktaralım. Bizimkinin adı varlık fonu değil yokluk fonudur. Bizde yapılan geleceğini satmaktır. Türkiye’de aklı başında herkesin ayağa kalkması gerekiyor. AKP’ye oy verenlere sesleniyorum:

HALEN BUNUN FARKINDA DEĞİL MİSİNİZ.?

Türkiye’nin Osmanlı’dan kalma kurumlarını, birikimlerini bunları aldık, ‘gel hocam, danışman sen de gel’ onlara devredeceksin. Kaç lira maaş vereceksin.?

Ticari sır. Vergi. Vergi vermeyeceksin. Türkiye’nin şu anda ayağa kalkması lazım. Nasıl olur da bu milletin birikimlerini bir fonda biriktirirsiniz.?

Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi.?
GERÇEKLİKLE ALAKASI YOK:

(Anayasa değişikliği) Niye yapıyorsun bu tek adam değişikliğini. Efendim Türkiye koalisyonlardan çok çekti. Tarihi gerçeklerle alakası yok. Türkiye en güçlü dönemlerini, sorunlara karşı en aktif reaksiyonlarını hep koalisyon dönemlerinde vermiştir. 


BEN ÜLKEME BAKARIM:

Ben referandumda oyumu kullanırken, ne HDP ne PKK ne FETÖ’ye bakarım. Hayatımın hiçbir döneminde bunlarla işim olmamıştır, olmaz da. Ben ülkeme bakarım. Aziz vatandaşlarıma şunu söylüyorum:

Siz bir apartmanda yönetim kurulu oluşturuyorsunuz. Bir başkan seçiyorsunuz, bir denetleme kurulu seçiyorsunuz. Niye bunları seçiyorsunuz? Apartmanı bile bir kişiye teslim etmiyorsunuz da koca 80 milyonu bir kişiye nasıl teslim ediyorsunuz?
İNSANIN FITRATINA AYKIRI:

Ben devletin genel vekaletini kimseye vermem. Bu gücü alan bir insanın demokrat kalabilmesi imkansızdır. İnsanın fıtratına aykırıdır.

Yarın başkasının eline geçecek o zaman ne olacak? Milletvekili sayısını ne diye çıkarıyoruz? 550 milletvekili yetmiyor mu? Milletvekillerine mi, yoksa ‘evet’ diyen bir partiye mi rüşvet bu.


HANGİ GARİBAN ÇOCUĞU SEÇİLECEK:

Gençlerimizi üzmek istemem, milletvekili olsunlar. 18 yaşında milletvekili hangi gariban halk çocuğunun işine yarayacak? Benim 18 yaşında çocuğum olsa asla onun milletvekili olmasını istemem. Askerlik ne olacak.?

Kim çalıştırır milletvekili olan birisini. Benim çocuğum olsa karşı çıkarım. Bu bir popülizmdir. Gençleri kandırmak içindir. Gençler tabi ki milletvekili olsun ama bunun pratiği yoktur. Varlıklı birkaç ailenin çocuğuna ve genel başkanların ailesinin çevresindeki insanların işine yarayacak.
EY AZİZ MİLLETİM:

Ey Aziz Milletim ‘evet’ oyu verecek yurttaşım, evet diyerek benim elimden bakanı denetleme yetkimi alıyorsun.! Ben o bakana hesap soruyordum artık meclise gelmeyecek.

Ben Yalova’ya geldiğimde sen bana nasıl hesap soracaksın. Böyle bir sistem olur mu? milletvekilinin elinde bakanı denetleme yetkisini alırsan o milletvekiline ne olur.? 
3 MİLYON MEMURUN GELECEĞİ:

Cumhurbaşkanı, bakanları atayacak, üst kademe yöneticileri atayacak. Kriterlerini belirleyecek.  3 milyon memur iki dudağı arasında olacak başkanın. Görevden alır kriterleri belirler. ‘Vali olma kriterlerini değiştiriyorum’ der. ‘Gazetecilik yapanlardan olacak’ diyebilir. 3 milyon memurun iş güvencesi 'evet' çıktığı anda o iş bitmiştir. Kanun gibi kararnameler çıkarabilir.

8 Şubat. 2017

Facebook : https://www.facebook.com/muharremince...
Twitter : 
https://www.twitter.com/vekilince
İnstagram: 
https://www.instagram.com/vekilince

BAŞKANLIK SİSTEMİNE NEDEN HAYIR DEMELİYİZ? 

https://youtu.be/wz8cd2hX_SM

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,


" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP