TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!

Türk Telekom'un a üçüncü bir ortağı var mı.? Oger Telekom'a Maddi Menfaat Sağlandı Mı.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!

    

Türk Telekom'un a üçüncü bir ortağı var mı.?

 

Bir Vatana İhanet Hikâyesi: Telekom Soygunu

Fatih Yaşlı 02.09.2018 07:37

https://www.birgun.net/haber-detay/bir-vatana-ihanet-hikayesi-telekom-soygunu-228902.html

Telekom, borcuna karşılık bankalara devredildi:

Kusursuz soygun - Bülent Falakoğlu - 30 Ağustos 2018

https://www.evrensel.net/yazi/82151/telekom-borcuna-karsilik-bankalara-devredildi-kusursuz-soygun


Oger Telekom'a Maddi Menfaat Sağlandı Mı.?
"AKP iktidarınca bir özelleştirme başarısı olarak sunulan ama gelinen noktada şaibeli bir özelleştirme unsurları taşıyan Türk Telekom'la ilgili gelişmeler hakkında kamuoyu ne biliyor, ne kadar biliyor.?

Oger Telekom'a milyonlarca dolarlık ek maddi çıkar sağladığını iddialarına kim nasıl açıklı getirecek.! 

kurumlar vergisi oranı neden özelleştirmeden önce indirilmedi de özelleştirme bittikten sonra indirildi.? Bunun karşılığında kim ne kadar çıkar sağladı.? Sağlanan bu çıkar, Oger'in sermaye payı olarak mı düşünüldü.?


"Türk Telekom'un özelleştirmesi sırasında Hariri ailesine ve bu aileye ait Oger Telekom;a büyük katkıları olduğu ileri sürülen Abdullah Tivnikli'nin, AK Parti hükümeti üzerinde büyük bir etkiye sahibi olduğunun" söylendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Oger Telekom'un yüzde 35'inin Saudi Telecom Company'e satılmasında Tivnikli'nin ön planda olduğuna ilişkin Suudi Arabistan medyasında yer alan haberi gazetecilere dağıttı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tivnikli, Hariri ve Saudi Telecom'un 2 yetkilisinin yer aldığı fotoğrafa da yer verilen haberi gazetecilere gösteren Kılıçdaroğlu, "Kendisine bazı çevrelerce 'Becerikli Abdullah da denilen Tivnikli'nin, Türk Telekom hisselerinin önemli bir miktarını başkaları adına yediemin olarak muhafaza ettiğinin söylendiğini ileri sürdü.


Kılıçdaroğlu, Tivnikli'nin, Türk Telekom özelleştirme sürecindeki rolünün sorgulanması gerektiğini belirterek, iddia edilen gizli ortaklık payı dışında, Tivnikli'ye şirket yönetiminde, her yıl yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım pastasının dağıtımında ve insan kaynakları politikasının belirlenmesinde önemli ayrıcalıklar verildiğini savundu. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:



"Tüm bu işlemlerin yerine getirilmesinde Abdullah Tivnikli; yönetim kurulu üyeleri Paul Doany, Rıza Metin Ercan, Emin Başer ve İbrahim Şahin aracılığı ile şirketi istediği şekilde yönlendirmeye çalışmakta mıdır? İcra ve yönetim kurulu üyesi Rıza Metin Ercan'ın yönetim kuruluna atanmasında Abdullah Tivnikli etkili olmuş mudur? Hariri'lerin ellerinde bulundurdukları Türk Telekom hisselerinin bir bölümünün, Suudi Kralının sahip olduğu Saudi Telecom Company'in satın alması için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir davet mektubu yazmış mıdır? Bu davet mektubunu, Abdullah Tivnikli, Suudi krallık yetkililerine vermiş midir?"



Ulaştırma Bakanı Yıldırım Ve Eşine Araç Tahsisi
CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, özelleştirme sonrasında, Türk Telekom'a ait 06 AY 8245 ve 06 BE 4312 plakalı 2 adet Audi A8, 06 AT 8702 plakalı 1 adet Mercedes Vito, 06 BA 9499 plakalı bir Volvo'nun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, 06 AR 3750 plakalı bir Honda Accord marka arabanın da Yıldırım'ın eşine tahsis edilip edilmediğini sordu.

Bu arabaların kasko, vergi, bakım ve benzin harcamalarının ne amaçla Türk Telekom tarafından karşılandığını öğrenmek isteyen Kılıçdaroğlu, "Bu tür bir tahsisat ve harcama, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Oger Telekom Şirketi ile yapılan ortaklık sözleşmesinin bir zorunluluğu mudur? Yoksa söz konusu tahsisat ve harcama, halen şirket içinde Ulaştırma Bakanına yakın olduğu için etkili olduğu ileri sürülen Türk Telekom Genel Müdürü Yardımcısı Şükrü Kutlu tarafından mı gerçekleştirilmiştir?" sorularını yöneltti.



"Başbakanlık Müsteşanı Talimat Mı Alacak?"
Kılıçdaroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın, Ojer Telekomünikasyon AŞ'yi temsil etmek üzere Türk Telekom'a denetim kurulu üyesi seçildiğini ifade ederek, "Bir Başbakanlık Müsteşarı, hangi gerekçeyle bir yabancı firmanın temsilcisi olarak denetim işlevini üstlenir? Bunun yasal olarak bir engeli olmasa dahi, akıl ve mantıkla bağdaşır bir yönü var mı? Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en yüksek devlet memuru olan Müsteşar, denetim görevini yaparken, yabancı firma olan Ojer Telekom yetkililerinden mi talimat alacaktır?" diye sordu.

"Gizli Ortaklığın Perdesi"
Bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasına ilişkin yasa tasarısının, Meclis gündeminde olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bu Tasarı acaba, özelleştirme komisyonculuğu yapanların Dubai'deki paralarına, hatta Başbakan'ın deyimiyle 'zuladaki paralarına' yasallık kazandırmak için mi yasalaştırılmak isteniyor? 14 Kasımda yapılacak olan genel kurulda seçilecek olan yönetim ve denetim kurulu üyelerinin kimlikleri, bize gizli ortaklığın perdesini de aralayacaktır" dedi.


"Ayakkabımın Dahi Kirlenmesini İstemiyorum"
Soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Oğlunun, DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş'de çalışıp çalışmadığına" ilişkin soruya, "Sokakta yürürken pisliğe basmamaya özen gösteriyorum. Bu ülkenin savcıları, kamu görevlileri var. Ben ayakkabımın dahi pisliğe basılarak kirlenmesini istemiyorum" yanıtı verdi.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a araçların ne kadar süreyle tahsis edildiği, halen kullanılıp kullanılmadığına ilişkin soruyu yanıtlarken de Kılıçdaroğlu, halen araçların kullanıldığını iddia ederek, "Sayın Binali Yıldırım'ın etkisi, gücü nedir? Niçin tahsis yapılıyor?" diye sordu.



Başbakanlık Müsteşarı Ala'nın, hangi gerekçeyle Ojer Telekom'u temsil etmek üzere Türk Telekom'un denetim kurulu üyesi seçildiğini soran Kılıçdaroğlu, bu görevlendirmenin doğru olmadığını ileri sürdü. Türk Telekom gibi bir kuruluşun başına bir yabancının genel müdür olarak getirilmesinin daha da vahim olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın, bir dönem, "Türk Telekom'un şu bölümünde yabancıları çalıştırmayın" diye yazdığı yazıyı kendisine vereceğini söylediğini, ancak Bilgi Edinme Yasası kapsamında istediği yazının "gizli" diye verilmediğini bildirdi.

"Asıl sorgulanması gereken, kurumlar vergisi oranının indirilmesi suretiyle, acaba birileri Türk Telekom'a bizim bilmediğimiz üçüncü bir ortak mıdır?" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:



"Parlamento gündemindeki son tasarıyla, acaba Dubai'de zulada bulunan paralar mı getirilecek ve gerçek anlamda Türk Telekom'un yönetim kurulu üyeleri  mi ortaya çıkacaktır? 14 Kasım bu açıdan çok önemlidir. Bilmediğimiz üçüncü kişinin temsilcisi, acaba bu genel kurulda ortaya çıkacak mıdır? Sayın Unakıtan, milletvekili olmadan önce o dünyanın önemli bir yedieminiydi. Unakıtan, Maliye Bakanı oldu. Şimdi o dünyanın önemli bir yediemini, Abdullah Tivnikli midir.? Acaba Türk Telekom'u satın alan Hariri ailesi, kurumlar vergisinin indirileceğini daha önceden biliyor muydu, bilmiyor muydu.? Türk Telekom özelleştirildikten sonra, niçin hükümetle ve bazı çevrelerle bu içli dışlılığını sürdürüyor.?" 

Kılıçdaroğlu, "Üçüncü ortakla ilgili bir duyumunuz var mı.?" sorusuna da "Duyum var" karşılığını verdi.

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul --- Eylül.2018-- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ --- okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP