ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN

Haramzadelerin, Küfürbazların, Terbiyesizlerin Milyonlara Layık Gördüğü 'Kuru Ekmek Bütçesi' Asgari Ücret Olamaz.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN

Haramzadelerin, Küfürbazların, Terbiyesizlerin Milyonlara Layık Gördüğü 'Kuru Ekmek Bütçesi' Asgari Ücret Olamaz.!

Erkan Baş'tan bütçe yorumu: Küfürbazların, terbiyesizlerin milyonlara layık gördüğü 'Kuru Ekmek Bütçesi'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan asgari ücret yorumu: ‘İşçinin ayda 2 bin 500 mü, yoksa 3 bin TL mi alması gerektiği tartışmasını reddediyoruz’

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan AKP’lilere ‘kuru ekmek’ cevabı: Saray’a günde 58 milyon harcanıyor ama halka ‘kuru ekmek neyinize yetmiyor’ deniyor

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Soylu’yu ‘kızdıracak’ konuşma: ‘Vatandaş açım diye intihar eder, memleketi yönetenler oh çeker’

Meclis’te düzenlediği haftalık basın toplantısında Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM’de yaptığı konuşmasına ilişkin “Kemal Kurkut’un anası ağlar, katili koruyan Süleyman oh çeker.! Vatandaş açım diye intihar eder, Süleyman oh çeker! Süleyman Soylu budur!” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM’de haftalık basın toplantısı düzenledi. Erkan Baş, konuşmasında Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısına yurttaşları ve basın emekçilerini selamlayarak başlayan TİP Genel Başkanı, “Sesimizin ulaşmasına katkı koyan, bu açıklamayı kendi olanaklarıyla sosyal medya kanallarında yaygınlaştıran genç arkadaşlarımızı sevgiyle selamlıyoruz” dedi.

Meclis’te 8 gündür devam eden bütçe görüşmelerine rağmen, TİP’in söz almasının engellendiğini belirten Baş, “Hep söylüyoruz; mesele bizim konuşup konuşmamız değil, mesele işçi sınıfının, emekçilerin, halkın sesinin kısılması” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş öte yandan patronlar tarafından hakları gasp edilen işçilerin Türkiye’de gündem olmadığını altını çizerken şunları kaydetti: “Bakın 8 günü geride bıraktık. 9. gündeyiz

Bir tek kişi Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi tarafından işten atılan ve maaşları, kıdem ve ihbar tazminatları çalınan Atlas Global işçileri konuşmuyor, Atlaszedeler Adalet Platformu eylemleri gündem olmuyor…

BİMEKS teknoloji mağazasının 1500 çalışanı 2016 yılından itibaren maaşsız çalıştırdı. 2018 yılı itibariyle Yönetim Kurulu'nu dağıtan BİMEKS patronları işçilerin maaş ve tazminatlarını ödemedi.  BİMEKS tarihinde önemli yıllardan biri, aynı zamanda Türkiye’de tarikatların holdingleşme dönemi. Mehmet Murat Akgiray önce İhlas-Acer Holding ortaklığı, daha sonra TGRT Genel Müdürlüğüne geçiyor. Gelelim Vedat Akgiray’ın kariyerine. Kendisi bir taraftan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Finans Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaparken diğer taraftan BİMEKS patronu olduğu yıllarda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel çağrısı ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı’   na getiriliyor ve BİMEKS hisselerini Murat Akgiray’a devrederek SPK Başkanlığı koltuğuna oturuyor.

‘İŞÇİLER HEPİMİZ ADINA DİRENİYOR’

7000 üyeli PTT-Sen ve PTT-Kargosen genel başkanları ve genel merkez yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin tamamı işten atıldı

Aylardır direnen Sarıyer Belediyesi işçilerini de anmak istiyorum. İşçilere verilen sözler tutulmadı. Maaşları çok düşük. 2 yıl öncekine göre aynı veya daha az ücretle çalışmak zorundalar.

İşçilerin sendika ve Toplu İş Sözleşmesi hakkını engellemek için yetki itiraz davası açılmış. İşçiler bir de bununla uğraşmak zorunda kalıyor.

Onların yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyorum.

Dava geri çekilsin. İşçilerin hakkı verilsin!

Çorum Ekmekçioğlu Metal Kimya fabrikasında, sendikalaştıkları için 83 işçi işten çıkartıldı. Sadece anayasal haklarını kullandıkları için ve pandemi koşullarında sokağa atıldılar. Ekmekçioğlu patronu neredeyse tüm çalışanları işten çıkartıyor ve diyor ki verimli çalışmıyorlardı. Burada Akp’nin işten çıkarmayı yasakladık yalanı da ortaya çıkıyor. 25/2 yani işverenleri kurtaran madde hala geçerliliğini koruyor. Bu madde üzerinden işten çıkartılan arkadaşlarımız ihbar ve kıdem tazminatı alamadığı gibi işsizlik maaşı da alamıyorlar.

Çorum’da direnen işçi arkadaşlarımıza selamlarımızı iletiyoruz. En kısa zamanda yanlarında olmaya çalışacağız

Odiyometri teknikerlerinin istihdam sorunu çözümü için en küçük bir öneri yapılamıyor….

Direnen işçilerin sesinin duyurulması, destek ve dayanışma örgütlenmesi önemlidir. Hepimiz adına direniyorlar.”

‘SARAY’IN İSTEDİĞİ ŞEY KURU EKMEK BÜTÇESİYMİŞ’

Erkan Baş konuşmasının devamında AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’in halka kuru ekmeği yeterli görmesine de verirken, “Siz nasıl insanlarsınız, hiç mi aile terbiyesi vermediler size” dedi.

Baş, “Değerli işçi, emekçi kardeşlerim; ayda 2300 lira asgari ücretle ailesini geçindirmek zorunda olan 6 milyona yakın emekçiler... Zorla ücretsiz izne çıkarılıp aylardır 1170 liraya mahkûm edilen 2 milyondan fazla işçi... Atama bekleyen genç sağlıkçı, öğretmen, mühendis arkadaşlarım... İşsiz bırakılan milyonlarca yurttaşımız... Size sesleniyoruz; günlerdir mecliste devam eden görüşmeler şunu bir kez daha kanıtladı. Saray Rejimi’nin istediği şey kuru ekmek bütçesiymiş… Saray’a günde 58 milyon TL harcıyor ama asgari ücretlinin kuru ekmekle karnı doyuyor. Neyinize yetmiyor diyorlar… Bunları tanımanızı istiyoruz!” şeklinde konuştu.

‘SENİN BOĞAZINDAN NATO’NUN PARALARI GEÇİYOR’

Şahin Tin hakkında birkaç araştırma yaptığını belirten TİP Genel Başkanı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Değerli yurttaşlar,

Geçen hafta bu bütçe tuzu kuruların, mutlu azınlığın bütçesidir demiştim. Az söylemişim bu bütçe terbiyesizlerin bütçesi….

Bu bütçe utanmazların bütçesiymiş...

Dün burada yaşanan bir tartışma kamuoyuna yansıdı.

Siz nasıl insanlarsınız, hiç mi aile terbiyesi vermediler size!

Size kuru ekmek reva gören Denizli Milletvekili Şahin Tin kimmiş diye biraz bakındım.

Denizli milletvekiliymiş, Denizli’de dün fosseptik suyu tahliyesi sırasında önlemler alınmadığı için zehirlenen 8 işçinin 4’ü hayatını kaybetti o ilin milletvekili.

MÜSİAD yöneticisi bir patron. Kendisi anlatıyor. Şirketi 2000’lerden sonra atılım yapmış.

Biraz daha araştırıyorsunuz, NATO’nun raflarını bu patron vekili üretiyormuş. Hatta NATO’yla anlaşmasından sonra işleri iyice büyütmüş.

Ama arada NATO’yu ABD’yi lanetleyen sözler de söylüyor.

Yerseniz... Yemiyoruz Şahin Tin.!

Senin boğazından NATO’nun paraları geçiyor ama biz onurumuzla yaşıyoruz.

Şahin Tin’in boğazından yalnızca NATO parası da geçmiyor.

Halka kuru ekmek yiyin diye vaaz veren Şahin Tin hakkında bir de CHP’li bir milletvekili arkadaşımız geçen yıl bir belge çıkarmıştı.

Ankara’da yediği yemekleri de Denizli’nin AKP’li Çivril ve Babadağ belediyelerine fatura ediyormuş bu arkadaş...

Halkın vergileriyle oluşan belediye bütçesi, bu arkadaşın Ankara’da yediği yemeklere gidiyor. Bu milletvekili olanı.”

‘YİNE KÜFÜRBAZA İHALE VERİLEN BİR SABAHA UYANDIK’

Erkan Baş basın toplantısında yolsuzluk operasyonları sürecinde halka ettiği küfürle hatırlanan ve AKP iktidarındaki tüm “Mega Projeleri” tek başına ya da konsorsiyum içinde yer alarak üstlenen Mehmet Cengiz’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’ne TBMM ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesi verilmesine ilişkin de konuştu.

Erkan Baş şunları söyledi:

“Bir de küfürbaz müteahhidi var, millete küfür edip ödeme garantili ihaleler sayesinde milletin vergisiyle karnını doyuruyor.

Yine bu küfürbaza ihale verilen bir sabaha daha uyandık:

TBMM ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2021 yılı elektrik enerjisi alım ihalesini de bu küfürbazın şirketine verilmiş.

Mehmet Cengiz’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi, TBMM ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesini aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı 13 Kasım tarihinde 2021 yılı elektrik enerjisi alımı için bir ihale düzenledi. İhaleyi, 12 milyon 932 bin TL teklif veren Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin kazandığı açıklandı.

Bunların bakanı var...

Sayıştay’da hakkında en fazla usulsüzlük tespiti yapılan Ulaştırma ve Karayolları’nın başındaki zat. O da İBB’de yönetici olduğu dönemde adrese teslim ihalelerle anılıyor.

Haramzadeleri, NATO’nun paralarıyla, vatandaşın vergileriyle doyanları, küfürbazları, Katar’ın emirlerini doyurma bütçesi demiştik. Milyonerleri ihya etme bütçesi demiştik.

Haklı çıktık ama eksik söylemişiz:

Milyonlara KURU EKMEK BÜTÇESİ.!”

‘ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN’

Konuşmasında milyonlarca yurttaşın hayatını doğrudan etkileyen asgari ücret görüşmelerinin ikinci oturumunun bugün yapılacağını hatırlatan Erkan Baş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un “Yoksulluğu sorun olmaktan çıkardık” sözlerine de yer verirken, “Zehra Zümrüt Selçuk, senin hakemliğini reddediyoruz. Ülkenin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor. Bugün asgari ücret, ortalama ücrete dönüşmüş durumda. 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 8 bin TL’nin üzerindeyken, işçinin ayda 2 bin 500 mü, yoksa 3 bin TL mi alması gerektiği tartışmasını reddediyoruz” dedi. Erkan Baş şunları kaydetti:

“Çalışma Bakanı’na sesleniyorum:

Asgari ücretin adı İNSANCA ÜCRET olsun.


 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2020-okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP