ÇAYKUR BABALAR_GİBİ HARAÇ_MEZAT SATILACAK MIŞ.!

Eyy Rizeliler Çaykur Satılacakmış Duydunuz mu.? Ankara, Beştepe Saray yönetimi Şeker'den Sonra Sıra Çay'da Demişler. Çaykur'u da Satıp Çayda Çıra Oynayacaklarmış. Siz Bu İşe Ne Diyorsunuz.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ÇAYKUR;

BABALAR GİBİ HARAÇ MEZAT SATILACAK MIŞ.!



Eyy Rizeliler Çaykur Satılacakmış Duydunuz mu.? Ankara, Beştepe Saray yönetimi Şeker'den Sonra Sıra Çay'da Demişler. Çaykur'u da Satıp Çayda Çıra Oynayacaklarmış. Siz Bu İşe Ne Diyorsunuz.?



CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen: “ÇAYKUR bilinçli ve planlı bir yıkım politikasının hedefi olmuştur. AKP’nin amacı tıpkı şeker fabrikaları, çimento fabrikalarında olduğu gibi ÇAYKUR’u da haraç mezat satmaktır” dedi.


 


ÇAYKUR’ BİLİNÇLİ VE PLANLI BİR ŞEKİLDE BORÇLANDIRILDI

ÇAYKUR’un planlı bir kurguyla borç batağına sürüklendiğini ve bu durumun da Karadenizli çay üreticisini ağır bedel ödemekle karşı karşıya bırakacağını söyleyen Pekşen, “ÇAYKUR planlı bir şekilde üreticiyi mağdur edecek mali krizin içine sokulmuştur. 1.8 katrilyon banka kredi borcu ÇAYKUR için giderek piyasadaki gücünü kaybetmesine ve rekabet edemeyecek bir duruma gelmesine neden olmuştur. “ dedi.   


Varlık Fonu’na dahil edilmesinden anlaşılacağı gibi ÇAYKUR’un da birkaç ay sonra tıpkı şeker fabrikaları, çimento fabrikaları ve SEKA gibi haraç mezat satılacağını belirten Pekşen, şunları söyledi; “ÇAYKUR’un çay alım sezonunu geç başlatması, dekar başına 15 kilogram alım sınırı koyması ve sezonun Ramazan ayında başlayacak olması çiftçiyi çaresiz bırakmıştır. Bu nedenlerden dolayı çiftçi ürününü zararına satmaktadır. 



ÜRETİCİLER ÇOK BÜYÜK ZARARA UĞRATILDI  

Açıklanan taban fiyat hayal olmuş çiftçi mahsulünü 1.9 TL ile 2 TL arasında satmak zorunda kalmıştır.

Çiftçinin sırtına binen maliyet yalnızca bu sezon için 100 trilyonun üzerindedir. Kaldı ki satılan ürün bedelinin bir kısmı ocak ayı vadeli alınması ise çiftçiyi yeni bir riskin içerisine itmiştir. Bütün bunlar bilinçli bir planlamanın ürünüdür. Üretici şimdi ÇAYKUR’un kötü yönetimi sonucunda ekonomik krize sürüklenmesinin bedelini ödemektedir.  



Bir yandan toplam üretimde 10 bin tonu aşkın kayıp yaşanmış diğer yandan 2 bin beş yüz kişi işten çıkarılmıştır.

Üretimdeki kaybın bedelini devlet ödemiş ve ödemeye devam etmektedir. İşten çıkarılan 2 bin beş yüz kişi ile işsizler ordusuna yeni insanlar eklenmiştir. Bugüne kadar yaptığımız uyarılarda yüzde yüz isabet sağladık. Şimdi buradan çay üreticilerini uyarıyorum. Üretici şunu bilsin ki, AKP’ye destek vermeye devam ederse bunun bedelini işsizlik, göç ve yoksulluk olarak ağır bir şekilde ödeyecektir.” 07 Mayıs 2018 Pazartesi

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP