KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTIRMAMAK İÇİN.!

Türk Milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 4 Temel Kırmızı Çizgisi Var; “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan.” Aslında Referandumun En Temel Noktası Bu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTIRMAMAK İÇİN.!

Türk Milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 4 Temel Kırmızı Çizgisi Var; “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan.” Aslında Referandumun En Temel Noktası Bu.

Devletimiz tehlike altında. FETÖPKKDAEŞ, DHKP/C ya da ismi cismi belli olmayan onlarca terör örgütü devletimize saldırıyor. Bu terör örgütlerini kuranlar, finanse edenler, silah yağdıranlar ülkemizin üzerinde haritalar çiziyor, yeni Sevr için ellerini ovuşturuyorlar. ABD, İsrail, İngiltere, AB, İran, Rusya hepsi ayrı ayrı planlar yapıyor, İslam ülkeleri paramparça ve asıl hedef Türkiye. Bu bağlamda Türkiye’nin güçlü olması gerek. Parlamenter sistem ile Türkiye güç olamaz. Çünkü her an siyasi boşluk olabilir. Eğer 15 Temmuz’da Recep Tayyip Erdoğan Başkomutan, AK Parti tek başına iktidar olmasaydı FETÖ’cü darbeciler püskürtülebilir miydi? Asla. Eğer siyasi istikrar ve uyum olmasaydı, OHAL ilan edip, devletin büyük kısmından FETÖ’cü hainler temizlenmeseydi, Türk askeri Suriye’ye operasyon düzenleyip, DAEŞ’i yerle bir edebilir miydi? Sınırdaki terör devleti hayallerini bitirebilir miydi? Mümkün değil. Bugün 7 değil, 70 düvelle savaşıyoruz. Hem vekâletli çeteler ile hem de onları yöneten gölge ellerle. Nasıl güçlü olacağız? Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile...

Yeni sistemde hükümet boşluğu olmayacak, koalisyonlar yaşanmayacak, cumhurbaşkanı ile başbakan kavga edemeyecek, çünkü başbakanlık ortadan kaldırılacak. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde devletin içerisinde yeni FETÖ’ler yuvalanamayacak, askeriye içerisinde cuntalaşmalar bulunmayacak, yargı darbesi artık gerçekleşemeyecek. Tam aksine milleti ile gelip, onunla gidecek olan bir hükümetimiz, aynı zamanda çalışan bir bürokrasimiz olacak. Meclis’te de kavga sahnelerinden ziyade, millet için haykıran vekiller göreceğiz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi bir beka meseli, Türkiye’yi ayakta tutma hamlesi. Devlet 1 dakika bile zafiyet gösterirse, düşman kapıda. Lakin 80 milyon devleti yönetir; davasına, hedeflerine ortak olur ve tek vücut olarak devleti korursa bizi kimse yenemez, kırmızı çizgilerimiz aşılamaz. Bölücüleri bitirmek için “EVET”.

 

TÜRKİYENİN YPG KIRMIZI ÇİZGİLERİ

YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesini kırmızı çizgi ilan eden Türkiye, 'Minbic operasyonu sonrasında tek bir YPG'li kalmayacak. ABD garanti verdi' açıklaması yaptı. Gelişmeleri Ortadoğu uzmanı Serhat Erkmen Serhat Erkmen: Aslında Suriye Demokratik Güçleri denilen organizasyon Teşrin barajının batısına geçtiği anda Fırat'ı geçmişti. Dolayısıyla bu yeni bir olgu değil. Ancak o zaman Türkiye biraz reddedip biraz inkar edip durumu kurtarmaya çalışmıştı. Ama sahadaki gerçekliklere bakacak olursanız zaten YPG bir süredir Fırat'ın batısındaydı ve geldiğimiz nokta itibariyle daha da ileri gidiyor. Türkiyenin Suriye'de, Suriye'deki gruplar üzerindeki yaptırım gücü, zaten ciddi anlamda zarar görmüştü. Artık neredeyse sınırlı belli bölgeler dışında pek bir etkinliği de kalmadı.

DW Türkçe: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fırat’ın doğusunda YPG’liler lojistik destek vermek istiyorsa o ayrı. Ama özellikle operasyonlar bittikten sonra batısında bir tane bile YPG’li istemeyiz. ABD de bu konuda garanti verdi" açıklaması yaptı. Bu bir geri adım mı.?

Yeni ‘Kırmızı Çizgi’: Türkmenlere Müdahale Olursa Askeri Operasyon Yapılır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KBY  - Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin referandumu sonrası Türkmenlere fiili bir müdahale olursa askeri operasyonun hemen yapılacağını söyledi.

KBY’de bugün bağımsızlık referandumu düzenleniyor. Referanduma Suriye, Irak ve İran’la birlikte Türkiye de karşı çıkıyor.

Türkiye, şimdiye dek Kürdistan’a karşı bazı yaptırım tehditlerinde bulundu. 25.09.2017 

 

AP'den Net Açıklama: Türkiye'de Bir Kırmızı Çizgi Daha Aşıldı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen operasyona sert tepki gösterdi. Schulz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “ Bir kırmızı çizgi daha aşıldı” dedi.

Schulz Twitter hesabından yaptığı açıklamada: “Murat Sabuncu ve diğer Cumhuriyet gazetecilerinin gözaltına alınması Türkiye’de ifade özgürlüğünün dair bir kırmızı çizginin daha aşılmasıdır. Cumhuriyet, herhangi bir bağımsız gazete değildir: Ülkedeki en eski laik gazetedir ve Cumhuriyet'in bir kurumudur. Darbe girişimin ardından demokrasiyi savunan Türkiye vatandaşlarının cesaretine dair AB’nin takdirini daha önce de belirttim. Ancak devam eden tasfiyeler, hukuki ve güvenliği sağlama gerekçeleriyle değil siyasi kaygılarla yapılıyormuş gibi görünüyor.

31.10.2016 14:37 Güncel

 

 TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ.!

Türkiye ve Normalleşme ! Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kırmızı Çizgileri Olmalı ! 2015 yılını geride bıraktığımız bugün bakıyorum, bizim daha çok ekmek yememiz, köprünün altından daha çok suyun akması gerekiyor.. Akşam televizyon da haberi izliyorum:...

31 Aralık 2015 Perşembe 15:15

TÜRKİYE VE NORMALLEŞME.! 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kırmızı Çizgileri Olmalı !

2015 yılını geride bıraktığımız bugün bakıyorum, bizim daha çok ekmek yememiz, köprünün altından daha çok suyun akması gerekiyor..

Akşam televizyon da haberi izliyorum: HDP’lilerin meclis de yaptığı konuşma yenilir içilir yutulur gibi değil.. bunları görünce neredesin Türkiye Cumhuriyeti devleti diye sormaya başladım..

2015’dan 2016 huzur içinde giremiyoruz..

Bizde şöyle : huzurlu eğlenceli girmek isterdim ama içim kan ağlıyor..

Bölücü terör örgütü : Güneydoğu da Polis Askerimizi şehit ediyor, bebekleri öldürüyor, İstanbul da araçları yakıyor, bizde uzaktan bakıyoruz !..

Buda yetmedi: bölücü örgüt siyasi kanadı HDP ile Türkiye’yi bölmeye çalışıyor, kurtarılmış bölge kurmaya çalışıyor bizde bakıyoruz..

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikinci bir devlet kurulamaz!..

Özetlik veya kurtarılmış bölge de olmaz !

Biz bunu yaparsak: komşu ülkeler de bizden toprak ister bir süre sonra Türkiye Cumhuriyet Devleti diye ortada bir devlet kalmaz !..

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kırmızı çizgileri olmalı ! Basın için, siyasi partiler için, vekiller ve herkes için bir kırmızı çizgisi olmalıdır..

78 Milyon olarak bu geminin içindeyiz gemi batarsa hep beraber boğuluruz !.. öncelikle geminin su alan yerlerindeki delikleri kapatmamız gerekir ki : Bu da Türkiye Cumhuriyeti devletinin kırmızı çizgileridir..

IŞIK: KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ AŞILIRSA...

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait çok sayıda tank ve tank kurtarıcı Şırnak'ın Irak sınırındaki ilçesi Silopi'ye sevk edildi. Savunma Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'nin kırmızı çizgileri aşılır da bu noktada da eğer karşımızda bir kayıtsızlık görürsek o zaman Türkiye durumu değerlendirmek zorunda kalır" dedi. 2 Kas 2016 Güncelleme 08:02 +03

28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait tank, tank kurtarıcı ve iş makinaları, Ankara ve Çankırı'dan Silopi'ye sevk edildi. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, A Haber'e yaptığı açıklamada konuya ilişkin şu açıklamarı yaptı:

"Türkiye'nin kırmızı çizgileri aşılır da bu noktada da eğer karşımızda bir kayıtsızlık görürsek o zaman Türkiye durumu değerlendirmek zorunda kalır. Ama şu anda en önemli önceliğimiz, Türkiye'nin kırmızı çizgilerinin aşılmaması ve Türkiye'nin bütün yaptığı faaliyetleri, Irak yönetimi ile de koordine ederek yapması, önceliğimiz bu." 

"Bölgemizde önemli gelişmeler var. Bir taraftan Türkiye'nin içerisinde çok ciddi bir terörle mücadele var, diğer yandan da sınırımızın hemen diğer tarafında önemli gelişmeler var. Bütün bu gelişmelere hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası." dedi.

Merkel'e Türkiye Tepkisi: Kırmızı Çizgi Anayasa Referandumuydu

Alman Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, Alman hükümetinin Türkiye politikasına karşı çıkarak Türkiye ile müzakerelerin kesilmesinden yana olduğunu açıkladı.

Alman Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve iktidar ortağı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Norbert Röttgen, hükümetinin Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirdi.

 Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Alman kamu televizyonu ARD'de pazar akşamı katıldığı bir tartışma programında Türkiye'ye ilişkin görüşlerini açıklayan Röttgen, müzakerelerin sadece bir "kurgu" olduğunu belirterek “Kanımca Türkiye gibi önemli bir ülke hakkında bir kurguyu temel alarak politika yapılmamalı. Bu yüzden de müzakerelerin kesilmesinden yanayım” şeklinde konuştu.

 

@ #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul–Aralık.2017- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • SEÇİMLER, GAZETECİLER VE *HAVALA*
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADIN
  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP