AKAYDIN HOCANIN VAATLERİ

CHP’li Akaydın, 2009 seçim beyannamesinde vaatleriyle yüksekten uçtu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AKAYDIN HOCANIN VAATLERİ

CHP’li Akaydın, 2009 seçim beyannamesinde vaatleriyle yüksekten uçtu. Yatırıma ayırdığı payı düşüren, Eğlenceye 50 milyon ayıran Akaydın, Ne 100 bin kişiye iş verebildi, ne kente 5 hastane ve 4 üniversite açabildi, ne yeraltı treni yapabildi. Ne de Kepez’e 80 kata kadar gökdelen izni verebildi. Hepsi hayal oldu..

29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde seçim beyannamesinde birçok şey vaat etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hoca lakaplı CHP’li Prof. Dr. Mustafa Akaydın Hoca’nın 4 yıl sonra şimdi seçim beyannamesi okunduğunda ise hayretler içinde kalabilirsiniz.

Zira vaat edilenler üzerinden kendisine karne notu verilmek istense alacağı not sıfır. Ne öğrenci ve ev hanımlarına yarı zamanlı iş imkânı doğdu, ne elektrik faturası tarihe karıştı ne 100 bin kişiye iş sağlandı. Hatta bir ara çıkıp “Ben 100 bin demedim 10 bin dedim. Bir sıfırı fazla atmışlar” dedi. 10 bin ev hanımına sigortalı iş hayal oldu.

HASTANELER NEREDE HOCAM
Kepez’de 2 üniversite ve 5 hastane yapma sözü ise hatırlanmıyor bile. Kendisi doktor olan hocanın sağlık konusundaki uçuk vaatleri, vatandaşın gözünde gerçeğe aykırı ve yalan vaatlere dönüştü. 5 hastane yapacağım diyen başkan yapa yapa belediye sağlık merkezleri açabildi. Kent merkezi ile Kepez arasına metro yapacağım diyen Akaydın, ancak nostaljik tramvayın çalışması için 32 bin lira ödenek ayırabildi.

Antray’ı bile gecikmeli olarak zar zor çalıştırmayı başardı. Aksu’da çiçek mezadı, Döşemealtı’na hayvan borsası hala yapılacak da devreye girecek diye bekleniyor. 10 milyon turistin şehir içine gelmesi ise bir ütopyadan ibaret. 15 yeni gençlik merkezi ve 45 etüt merkezi vaadine rağmen sadece birkaç tane gençlik merkezi yapabildi.

TAPULAR YALAN OLDU
İhtiyaç sahibi üniversiteye hazırlık öğrencilerinin masraflarını Akaydın karşılayacaktı ama hatırlayan bile yok. Yoksul Kepezli tapusunu alacak diyen Akaydın vatandaşı şimdi kentsel dönüşüme zorluyor. Yüksek katlı binalarla Antalya’nın finans merkezi KETİB - Kepez Ticaret Merkezi olacak, KETİB’de yüzde 10 yapılaşma ile 80 kata kadar gökdelen izni verilecek diyen Akaydın, Kepez’de kat artışına mecliste karşı çıkmıştı.

40 yaş üstü herkesi yılda bir kez ücretsiz check-up’tan geçireceklerini vaat eden Akaydın, yaşlı oranı yüksek kentte hala bu vaadini tamamlayamadı. Taksici esnafının koltuğu 12 ay boş kalmayacak dedi ama zam isteyen taksicilere karşı çıktı. Taksiciler cüzi bir zammı AESOB’dan alabildi.

ASIL RANTKART HALKKART ÇIKTI
Antkart ‘rantkart’ olmaktan çıkarılacak dedi ama asıl rantkartın Akaydın’ın getirdiği Halkkart olduğu yaşananlarla ortaya çıktı. “2 yıl içinde yoksulluk ve işsizlik sorunu bitecek, Antalya Ankara’dan zengin” diyen Akaydın şu anda kendi belediyesinde belediye şirketlerinde ve belediyeye iş yapan taşeron firmalarda çalışan işçilere maaşlarını vermekten aciz durumda. Ha hoca ne yaptı diye sorarsanız, kaldırımları değiştirerek yolları güzelleştirdi, kültür sanat adı altında eğlenceye ve konserlere su gibi para harcadı.

HANİ ZENGİNDİK
Hatta makyaj belediyeciliği, lay lay lom belediyeciliği yapmakla eleştirilen Akaydın, bu yıl da eğlence yerine yatırıma ayırdığı payı düşürdü. Akaydın; Büyükşehir Belediyesi 2013 yılı konsolide bütçesini 650 milyon olarak açıkladı. Bütçeyi geçen yıla oranla 50 milyon lira artırdı. Ama geçen yıl bütçeden yatırıma ayrılan 184 milyon liralık payı bu yıl 144 milyon liraya düşürdü.

Seçim öncesi “Antalya Ankara’dan zengin”, seçimden sonra da “Antalya bilir kazanan belediyeyiz” diyen Akaydın mecliste borç polemiği sırasında “Çok şükür kredibilitesi yüksek belediyeyiz” demişti. Akaydın, 2012 bütçesinin yaklaşık 4’te biri olan 50 milyon lirayı da eğlenceye ayırmıştı.

AKAYDIN’IN BAZI VAATLERİ:
“Öğrenci ve ev hanımlarına yarı zamanlı iş imkânları doğacak. Sağlık ve emeklilik projeleri kapsamında sigortalı, güvenli iş alanları açılacak.”
“Antalya elektriğe, ısınmaya para ödemeyecek. Temiz ve ucuz enerji Antalya’nın vazgeçilmezi olacak. Elektrik faturası tarihe karışacak”
“Antalya’da 100 bin kişiye iş imkanı sağlanacak”
“Antalya’da 5 bin genç günde 4 saat çalışarak eğitim bursu kazanacaklar”
“Antalya’da 10 bin ev hanımı 4 saat çalışarak sigortalı meslek sahibi olacak”
“Kepez’e 2 üniversite ve 5 yüksek ihtisas hastanesi”
“Antalya il merkezi ile Kepez arasına metro hattı”
“Aksu ilçemizde çiçek mezadı ve Döşemealtında Hayvan Borsası”
“10 milyon turisti şehir içine getirmek”
”Antalya’ya 4 yeni üniversite”
“15 yeni gençlik merkezi 45 etüd merkezi”
“2009 sonbaharında esnaf kepenk kapatmayacak”
“2 yıl içinde Antalya’da yoksulluk ve işsizlik sorunu bitecek”

Şükrü AĞIRMAN - Akdeniz manset

 

 

Fatih Bacak,Antalya Aralık.2012 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

  • BERAT’A BERAT.!,
  • TÜRKİYE'NİN MEDYA HALİ & BALKAN ÜLKELERİ
  • ÜÇ YILDIR DİRENEN BOĞAZİÇİLİLER VE NAZIM
  • İSKİ'YE HAK ARAMAYA GİTTİLER, KOVULDULAR
  • MEDYA DÜNYASINI ÜZEN ÜÇ KAYIP
  • YENİ “DOSTUMUZ” İNGİLTERE... HAYIRLI OLSUN.!
  • 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE FOTOĞRAFI
  • TÜRKİYE’DE SOSYAL DEMOKRASİ
  • LGBT VE 250 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ
  • FELAKETİN DEMOGRAFİK ETKİSİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP