ARZUM TÜRKİYE KADINLAR ŞAMPİYONASI

Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası’nda Ekaterina Atalık Namağlup Şampiyon Oldu

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ARZUM TÜRKİYE KADINLAR ŞAMPİYONASI

Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası’nda Ekaterina Atalık Namağlup Şampiyon Oldu

Ekaterina Atalık  Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda IM-Uluslararası Usta) şampiyon oldu. Namağlup altın madalyaya ulaşan Atalık’ın ardından eş puanlı sporcular WGM (Kadın Büyükusta) Kübra Öztürk ikinci, Handenur Şahin ise üçüncü oldu. 9 tur boyunca zorlu müsabakalara sahne olan şampiyonada 47 il ve KKTC’den 103 usta sporcu mücadele etti.

 

TSF BAŞKANI GÜLKIZ TULAY

“KADINLARDA LİSANSLI SPORCU SAYISINDA ZİRVEDEYİZ”

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay şampiyonanın ödül töreninde yaptığı konuşmada, satrançta son yıllarda kadın sporcu sayısında artış yaşandığına dikkat çekerek, “Satrançta kadın sporcu sayısı 2012 yılında 45 bin iken bugün bu sayı 300 bine yaklaştı. Bir kadın başkan olarak bundan çok mutluyum ancak daha bu konuda atacağımız çok hamle var. Heyecanlı, çekişmeli bir şampiyona yaşadık. Müthiş performans göstererek yenilgisiz şampiyon olan Ekaterina’yı, ikinci olan usta sporcumuz Kübra’yı, üçüncü olan engelleri aşma ustası Handenur’u ve dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi.

 

“SATRANÇTAKİ TOPUK SESLERİNİ İYİ İZLEYİN”

Son yıllarda satranç sporunda kadınların varlığını güçlendirmek için sayısız projeye imza attıklarını kaydeden Tulay şunları söyledi: “Satrançta son yıllardaki başarı grafiğini her alana yaymak için çalışıyoruz. Kadınlarımızı hakem, antrenör ve lisanslı sporcu olmaları yönünde teşvik ediyoruz. Onların başarı öyküleri bizleri gelecek için daha da umutlandırıyor. Kadınlar satranç sporuna karşı ilgili, kadınlar hırslı, kadınlar mücadeleci! Kadınlarımızın yaptığı her hamle, daha güçlü daha umutlu yarınlara yatırım demek. Satranç dokunduğu her hayatı güzelleştiren bir spor. Daha çok kızımızın bu sporla tanışması için mücadelemiz sürüyor. 2009 yılından beri 10 yıldır aralıksız sponsorluğumuzu yapan Arzum’la bu konuda çok güzel işlere ve başarılara imza attık. Her yıl Türkiye Şampiyonası’na katılım artıyor. Lisanslı sporcu sayısında son yıllardaki artış da rekor düzeyde ve diğer federasyonların önündeyiz. Uluslararası arenada gurur tablolarımızı artırmak için daha çok çalışıyoruz. Satrançtaki topuk seslerini iyi izleyin; kızlarımızın önümüzdeki yıllarda çok büyük başarılarına tanık olacağız.” 

  

“DESTEĞİMİZ SATRANCA OLAN İLGİYİ ARTIRIYOR”

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı da törende yaptığı konuşmada tüm sporcuları tebrik ederek; “Ülkemizde satrancın desteklenmesi gerektiğinin ve küçük yaşlardan itibaren çocukların bu spora teşvik edilmesinin öneminin farkında olarak, satranç sporuna gönül vermiş kadınlara ve kız çocuklarına 10 yıldır desteğimizi sürdürüyor ve de Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nın sponsorluğunu üstleniyoruz. Sporcu sayılarımızdaki rekor artışla görüyoruz ki; desteklerimiz satranca olan ilgiyi arttırıyor, amacımıza ulaşıyoruz. Şu anda Türkiye’de 300 bine yakın kadın satranç sporcumuz var. Bu rakamı çok daha yükseklere çıkaracağımızdan eminiz. 50 yıldır kadınların hayatlarında en önemli yardımcılardan birisiyiz, kadınların gücüne ve çevresindeki her şeyi güzelleştirdiklerine inancımız tam. Arzum tüketicilerimize ‘Sen Dokunursun Değişir Dünya’ diyerek sesleniyoruz. Burada tüm sporcularımıza da aynı mesajla seslenmek istiyorum; siz dokunursanız değişir dünya” dedi.

 

“HER BRANŞTA KADIN SPORCULARA DESTEK VERİLMELİ”

Türkiye ikincisi olan WGM Kübra Öztürk, şampiyonanın eksiklerini deneyimleme açısından fırsat oluşturduğunu belirterek “Bu yılki şampiyonada 103 sporcu ile yarıştık. Önümüzdeki senelerde daha çok sporcunun yer almasını diliyorum. Ben kendi derslerimde kız çocuklarıma öncelik veriyorum. Kadınlar alt yapıdan yavaş yavaş yetişiyor. Sadece satrançta değil Türkiye’de her branşta kadınlara sporda daha çok destek verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Üçüncü olan Handenur Şahin ise “Benim için çok güzel bir turnuvaydı. Yenilgisiz tamamladım turnuvayı. Son maçı derecem garanti olsun diye berabere tamamladım. Kadınlar Şampiyonası’nda hep ilk üçte olmak istemiştim. Önümüzdeki sene şampiyonluğu hedefliyorum” diye konuştu.

 

İLK 10’A GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

IM Can Arduman’ın gerçekleştirdiği canlı yorum ve analizlerle renk kattığı şampiyonanın final turlarının ardından ünlü gezgin, maceraperest Barkin Laçin Ozdemir sporcularla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından şampiyonada ilk on dereceyi elde eden IM Ekaterina Atalık, WGM Kübra Öztürk, Handenur Şahin, WFM Yulis Gökbulut, WIM Çadır Nelli Aleksanyan, Busenaz Koçyiğit, Beste Başak Abdimanoğlu, Hafize Demirtaş, Ebru Kaplan ve Büşra Özbek’e ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine Tulay ve Kolbaşı’nın yanı sıra Arzum Pazarlama İletişim Müdürü Diğdem Cengiz Gürsel, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Özgür Solakoğlu, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan ile çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.


 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Fatih Bacak, AntalyaMart.2018 –---- fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

 

FATİH BACAK...SATRANÇ BASIN...SPOR YAZARI...AKDENİZ"DE SPOR...

MEDYA GÜNE BAKIŞ...AKDENİZ BÖLGE TEMSİLCİSİ..

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP