AYSEL GÜREL: GOOGLE & DOODLE.!

Google, Aysel Gürel'in 89. Yaşını Ana Sayfasında Doodle Yaparak Kutladı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AYSEL GÜREL: GOOGLE & DOODLE.!

Google, Aysel Gürel'in 89. Yaşını Ana Sayfasında

Doodle Yaparak Kutladı.

Aysel Gürel, 2008 yılında aramızdan ayrıldı. Ancak Aysel Gürel'in eserleri Türkiye sanat tarihine damga vurdu ve her kesimden vatandaş tarafından özlemle anılıyor. Bugün Aysel Gürel'in 88. doğum günü. Özel günler için Doodle hazırlayan Google, Aysel Gürel'i de unutmadı.


AYSEL GÜREL İÇİN GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Asla başka bir Aysel Gürel olmayacak. 1929'da bu gün doğan Aysel Gürel, Denizli'de Sarayköy'de yaşamını sürdürdü. Gösterişsiz ve cesur olan Gürel, 1970'lerin sonundan 2000'li yıllara kadar Türk pop müzik sahnesine karar vererek, hem kaybolan aşk hakkındaki sözleri, hem de efsanevi şarkıcılar için, Sezen Aksu, Nilüfer, Tarkan ve Sertab Erener'in de aralarında bulunduğu şarkıcıları buldu. Bugün geride bıraktığı sözlerin hazinesinden yeni şarkılar üretiliyor.!


Unutulmaz Söz Yazarı Aysel Gürel Bugün Tam 89. Yaşında.

Aysel Gürel, şarkılarıyla izleyicisini bulan bir şair idi; aynı zamanda yetenekli bir aktrist, Türkolog ve esprili provakatördü. Ayrıca bir feminist ve hayvan hakları aktivisti olarak damgasını vurdu.

Yıldızlar şarkılarına ses verirken, Aysel Gürel arka planda saklanacak bir şey değildi. O da, ilgi odağı için hazırlandı. Büyük boy kırmızı gözlükleri, pembe perukları ve kıvırcık kıyafetler giyen, flört eden ve akıllı repartee ile daima hızlı olan Gürel, öngörülemediği kadar unutulmazdı.

Bugünkü Doodle, Gürel'i kutluyor. Bu imza özelliklerini, saçlarını fuski renklerinde renklendirerek giymek, sevinci ekranda bulunması zor.

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN, AYSEL GÜREL.!

GOOGLE'DAN AYSEL GÜREL DOODLE'I

AYSEL GÜREL.?

Denizli’de, 7 Şubat 1928’de dünyayaya gelen Aysel Gürel yine bir Şubat günü hayata veda etti. Firuze, Yanarım, Gençlik Başımda Duman gibi unutulmaz şarkı sözlerine imza atan Aysel Gürel, 17 Şubat Pazar günü karaciğer yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

 

AYSEL GÜREL'İN UNUTULMAZ ESERLERİ...

Aysel Gürel, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı sözü yazarlığının yanı sıra, Türkolog, edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şairdi. Şarkıları arasında dillerde marş olan Firuze, Ünzile, Yalnızca Sitem, 1945, Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam, Değer mi?, Sır, Yolun Başı, Sarıl Bana, Zor Kadın, Aşk, Yanarım, Vur Yüreğim, Abone, Zorba Aşk, Dönmeyeceğim, Ayrıldık İşte, Son Dua, Gençlik Başımda Duman (Ateş Böceğim), Bilmem Hatırladın Mı?, Deli Balım, Yörük Yaylası, Arabesk bulunuyor.

 

İki ayrı Aysel Gürel var. Biri perukasını takar, makyajını yapıp delimtrak hareketlerle ilgi çeker ve lafı patlatır. Sabah kalktığında kapıyı çekip Amerika’ya gidebilecek bir Aysel. Bağsız, özgür bir kadın. Diğeri de öğretmen kimliğinde, kültürlü; bunu çekinmeden söylüyorum çünkü kültür Türkiye’de tamamen dibe vurdu. Alfabeyi okuyana, internetin başına oturup yazan çizene ne kültürlü diyorlar. Kültür sonsuza kadar okumaktan geçer.

Gürel'in Şiir Şimdi ve Senin İçin Sana Değil isimli iki de kitabı bulunuyor.


AYSEL GÜREL'İN OYNADIĞI FİLİMLER:

Meyhane Köşeleri 
Tek Kollu Canavar
Yurda Dönüş
Mıstık
Gümüş Gerdanlık
Silemezler Gönlümden
Hop Dedik Kazım
Öyle Olsun
Tantana Kardeşler
Kaybolan Saadet
Arzu
Yansın Bu Dünya
Fosforlu Cevriye


ÇOCUKLARINA YAZDIĞI ŞİİR

Her anne gibiydi o da ve kızları hiç büyümüyordu sanki. Hasta olduğu halde yılbaşını evde geçirmek için doktorlardan izin aldığı gün, kızlarını ağlatacak bu şiiri yazdı onlara. 
Beni yıkadılar 
Tertemiz giydirdiler 
Aşkın tertemiz damlalarında 
Kendilerine iki küçük kadın hazırladılar 
O küçük sandığım, o büyük iki kadın 
Beni onurlandırıp, beni efsanelere kattılar 
Bana hayatımın şiirini emzirdiler

EN SON BİR REKLAM FİLMİNDE OYNADI

Bendeniz Aysel dizisinde de rol alan Aysel Gürel son olarak Aysun Kayacı ile birlikte bir reklam filminde rol almıştı.

Aysel Gürel, ölmeden önce de Türk kadınlarına şu mesajı veriyordu: “Ben 79 yaşıma kadar çalıştım. Hiç durmadan çalıştım. Türk kadınlarına bu örnek olsun. Çalışmaktan yılmasınlar.”

AYSEL GÜREL, MÜJDE AR & MEHTAP AR’IN ANNESİ

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün karaciğer yetmezliğinden vefat eden ünlü söz yazarı Aysel Gürel bugün toprağa verilecek. Firuze, Ünzile gibi çok sayıda hit olmuş şarkının sözlerini yazan 80 yaşındaki Gürel'in cenaze namazı öğlen Teşvikiye Camii'nde kılınacak. Ünlü sanatçının yine sanatçı olan kızları Müjde Ar ve Mehtap Ar annelerinin kadınlar için bir vasiyeti olduğunu açıkladı.

AYSEL GÜREL'İN VASİYETİ

Mehtap Ar, Aysel Gürel'in vasiyetini şöyle sundu, “Annemin

vasiyeti şuydu, tüm kadınlara söyle; bilsinler ki ben 80 yaşıma kadar çalıştım ve dimdik ayaktayım. Çalışmak ve ayakta kalmak güç ama ben başardım, tüm kadınlar da başarabilir."

07.02.2018 - 07:28 | Güncelleme: 07.02.2018 - 09:26

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP