GÖZETLEMEK, GÖZETLENMEK ŞART, GEREKLİ.

Birileri Bizi Gözetlesin, Gözetlemede Son Teknoloji, Biz De Birilerini Gözetleyelim, Gerçek Zamanlı, Hareketli, Anlık Sorgulama.! Görüntü Sayısallaştırma Çağın Teknolojide

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GERÇEK ZAMANLI, HAREKETLİ, ANLIK SORGULAMA.!

Reel Time, Movable, İnstant İnquıry, Metin Durmuş, 
License Plate Recognition, Fingerprint, Kartal Göz, Eagle Age,  


Metin Durmuş son yıllarda yaptığı ARGE çalışmasında önemli ilerleme yaparak yerli, milli, casus kod içermeyen PTS - Plaka tanıma, Parmak izi, ve Gbt işlemlerini bir arada ve anlık sorgulama ile sonuç almayı gerçekleştirdi.

BİRİLERİ BİZİ GÖZETLESİN

Can Ve Mal Güvenliğimiz İçin Kent Güvenlik Merkezleri Denetiminde Olmak Üzere; Plaka Tanıma, Yüz tanıma, Termal tarama, İnsan ve Araç X-Ray'leri ile Denetlenmekte sakınca yoktur.

An itibariyle internet, bilgisayar, sosyal medya hesapları, online alışveriş sistemleriyle yeterinden fazla kayıt altında olmayı tehlikeli görmeyip;

Can ve mal güvenliği için yapılacak denetimleri açık hava hapishanesi kavramına bağlamak hiç anlamlı değil.

Önemli, büyük ve ciddi can kayıplarına yol açan bütün toplumsal olayların arkasından Nerede Bu Devlet.? diye sormamak için önleyici faaliyetler kapsamında güvenlik kameralarına izin verilmelidir.?

GÖRÜNTÜ SAYISALLAŞTIRMA ÇAĞIN TEKNOLOJİDE

Türkiye’de Şeffaf Bir Denetim Mekanizması Gerekli Ve Şart.!

Yapay Zeka; Suçluları Adil Ve Etik Bir İnsandan Daha İyi Yakalayabilir. Yeni Kameralarda Yüz Tanıma Özelliğinin yanında Aynı Zamanda Kişilerin Vücut Isısını Ve Mimiklerini Ölçen Bir Yazılım da Var. Ancak önemli olan gerektiğinde kullanabilmek, fayda getirecek sonuç alabilmek.

 

BİZ DE BİRİLERİNİ GÖZETLEYELİM

Dünyada, hareket halindeki canlılar ve araçlarda bulunan olası metal, sıvı ve kimyasal her türlü tehlike sayılabilecek nesneyi gösteren termal kameralar da kullanımda. Bunu biz de kullanabiliriz. Kuyruğundan yakaladığımız teknoloji ellerimizin arasında kayıp gidiyor.! Tuttuk, yetiştik, yakaladık derken bir de bakıyoruz ki, birkaç fersah ileriden bize göz kıpıyor.!

Biz Nelerle Uğraşıyoruz, Dünya Ülkeleri Neler Yapıyor.?

GÖZETLEMEDE SON TEKNOLOJİ

MOBESE Kameralarında Yüz Tanıma ve Fişleme Özelliği Var

Ankara’daki canlı bomba saldırısından sonra, “MOBESE Güvenlik kameralarında yüz tanıma özelliği vardı ama kullanılmadı” denildi.

Hemen ardından, “Bu teknolojiyi kullansaydık önceden fişlenmiş teröristlerin yüzlerini tanıyabilir ve 100’den fazla insanın hayatını kurtarabilirdik” iddiası yayıldı. Bu iddia Ankara Emniyet Müdürünün 3 günlük tebdili kıyafet denetimleri sonucunda doğrulandı.

İddiaya göre MOBESE sistemine 2013 yılında yüz tanıma özelliği eklendi. Ancak, 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonu ertesinde sistemi kullanan polisler paralel yapıyla mücadele kapsamında görevden alınınca. Canlı bombalar MOBESE ile bulunamadı.

Üstelik şehirleri güvenlik kamerasıyla izleyerek vatandaşları yüz tanıma özelliğiyle fişlemek konusunda yasal mevzuat yoktu; yani sistem tümüyle yasal değildi.

GÖZETLEMEK ŞART ve GEREKLİ.!

Türkiye’de vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için; Milli ve Yerli yazılıma sahip, gerçek zamanlı, hareketli ve gezer   sistemlerin, insanları ve araçları sürekli izleyerek tehlikeli kişi ve araçların tespitini anında yaparak yakalanmasını sağlayıp olası tehlikeli olayları önleyebilir.

 

Metin Durmuş son yıllarda yaptığı ARGE çalışmasında

önemli ilerleme yaparak; Yerli, Milli, Casus Kod İçermeyen PTS - Plaka Tanıma, Parmak izi, ve Gbt işlemlerini bir arada

ve anlık sorgulama ile sonuç almayı gerçekleştirdi.

Resmi kurumların (-Emniyet Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayi  Müsteşalığı-) inceleme ve değerlendirme aşamasında test edilmekte olan sistemin alımı henüz gerçekleşmedi.

 

imzalog

Ökkeş Bölükbaşı, Temmuz.2016 - http://www.medyagunebakis.com/

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP