PKK – KCK – PYD – HAYDE ŞEHİRLERE

PKK, “öz yönetim” modelinin uygulanması talimatı verdi. Kandil’de KCK yönetiminin aldığı karar doğrultusunda bölgede bazı merkezlerde uygulamaya konuldu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

PKK – KCK – PYD – HAYDE ŞEHİRLERE

Çatışmalı sürecin yeniden başlamasının ardından terör örgütü PKK, “öz yönetim” modelinin uygulanması talimatı verdi. Kandil’de KCK yönetiminin aldığı karar doğrultusunda bölgede bazı merkezlerde uygulamaya konuldu.

 

Terör örgütü PKK, çerçevesi Artin Agopyan – APO Öcalan tarafından çizilen “demokratik özerklik” ya da diğer adıyla “öz yönetim” modelini Doğu ve Güneydoğu’da fiili olarak uygulama kararı aldı.

ÖCALAN'IN PROJESİ UYGULAMAYA GEÇTİ.!

9 il ve ilçede özerklik uygulamaya geçirilirken devlet kurumlarının işlevsizleştirilmesine yönelik girişimlerde bulunuldu. Özerklik ilan edilen yerleşim birimlerinde ise “öz savunma” adı altında silahlı milis grupları oluşturuldu.

Merkezi Diyarbakır’da olan DTK - Demokratik Toplum Kongresi tarafından Aralık 2010’da ilan edilen demokratik özerklik” sistemi kapsamında Doğu ve Güneydoğu’da sosyal, siyasal ve güvenlik alanında örgütlenmeye gidilmesi kararı alınmıştı. Bölgede aşama aşama uygulamaya geçirilmesi benimsenen özerklik kararı, çözüm süreci nedeniyle rafa kaldırılmıştı. 
Çatışmalı sürecin yeniden başlamasının ardından terör örgütü “öz yönetim” modelinin uygulanması talimatı verdi. Kandil’de KCK yönetiminin aldığı karar doğrultusunda bölgede bazı merkezlerde uygulamaya geçildi. İlk uygulamaya Şırnak’ta başlanırken bunu diğer il ve ilçelerdeki özerklik ilanları takip etti. Özerklik ilanları, operasyonlar ve çatışmaların yoğunlaştığı alanlarda birbiri ardı sıra geldi. Şırnak’ı, Yüksekova, Silvan, Silopi, Hakkâri, Batman, Cizre, Nusaybin, Diyarbakır merkeze bağlı Sur semti ve diğer yerleşim birimleri izledi.

ÖZ SAVUNMA SİSTEMİ

Özerkliğin ilanı KCK Eş Başkanı Bese Hozat tarafından Kürdistan’da yeni bir dönem başlıyor. Bu dönem sömürgeci devlet yönetiminden kurtulup kendi öz yönetimlerini kurma ve kendi kendini yönetme dönemidir” ifadesi ile aktarıldı.

Hozat, ANF’ye yaptığı açıklamada öz yönetim ilanlarının ve uygulamalarının her yerde geliştirilmesini isteyerek “Devletin her türlü yönelimi karşısında da çok güçlü bir biçimde toplumsal direniş ve öz savunmayla kendi sistemini halkımızın savunması gerekiyor. Öyle olmalı ki polis tek kişiyi tutuklamaya dahi cesaret etmemelidir. Polisin mahallelere girişine izin verilmemelidir” dedi. 
Öz yönetim ilan edilen il, ilçe, semt ve mahallelerde güvenlik güçleri ile
PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H arasında sokak savaşları yaşanıyor. Demokratik özerklik ilan edilen alanlarda “savunma gücü” kapsamında silahlı gruplar faaliyet gösteriyor.

KÜRTLERİN SAVUNMA GÜCÜ

Öcalan’ın çerçevesini çizdiği ve uygulanmasını istediği demokratik özerklik projesi DTK - Demokratik Toplum Kongresi’nde tartışılmış Radikal kararlar alınmıştı. Aralık 2010’da uygulamaya geçirilmesi benimsenen proje, Öcalan’ın önerdiği “demokratik özerklik” sistemi kapsamında “öz savunma birliği” için Doğu ve Güneydoğu’da sosyal, siyasal ve güvenlik alanında örgütlenmeye gidilmesi ve “Halkın kendi güvenliğini oluşturması” nı kapsıyor.

DTK Örgütleme Komisyonu ise “demokratik Özerklik” modelinin en önemli ayaklarından biri olan “Kent meclislerini güçlendirme ve meclislerin olmadığı yerlerde meclis kurma” kararı almıştı. Bölge, ilçe, köy meclislerinin kurulması özerklik programının önemli maddesini oluşturuyordu. Meclislerin kurulması kısa süre sonra uygulamaya geçirilmişti. Öcalan’ın dikkat çektiği “öz savunma gücü” kapsamında bir “güvenlik gücü” oluşturulmasında da mesafe alındı.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

 

PKK ABD İLE GİZLİCE GÖRÜŞÜYOR

Daily Telegraph'ta Yer Alan Habere Göre PKK, Türkiye'yle Çatışmaları Durdurmak İçin ABD İle Gizlice Görüşüyor.

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraphgazetesi, PKK liderlerinden Cemil Bayık'la yaptığı röportajdan PKK'nın ABD ile dolaylı kanallar aracılığıyla temasa geçtiğini aktarıyor.

Haberde Bayık'ın "Mesajlar gidip geliyor, toplantılar yapılıyor, mektuplaşmalar var ve bu ilişkinin gelişmesi de olası" sözlerine yer veriliyor.

'PKK Türkiye'yle çatışmaları bitirmek için ABD'yle gizlice görüşüyor' başlığını taşıyan haberde, PKK'nın ABD'nin arabuluculuğuna sıcak baktığı da aktarılıyor.

"ABD ARABULUCU OLSUN"

Haberde Bayık'ın şu sözleri yer alıyor:

"ABD'nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiği çağrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düşen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım da atamayız."

Ankara ve PKK arasındaki çatışmaların yeniden başlamasıyla birlikte IŞİD - Irak Şam İslam Devleti'ne karşı mücadelenin daha da zor bir hale geldiği ifade edilen haberde bugüne kadar IŞİD'e karşı en etkin güçlerden birisinin Kürtler olduğu belirtiliyor.
ABD DEVREYE GİREBİLİR

Türkiye'nin hava harekâtları ile PKK'nın saldırıları konusunda ise 'Çatışmaların sonlandırılmasında ABD'nin rol üstlenebileceği konusunun gün yüzüne çıkmış olduğu' vurgusu yapılıyor.

Cemil Bayık'ın "ABD araya girme konusunda iyi bir fırsat yakaladı" sözlerine de yer verilen haberde, PKK liderinin gerilimin tırmanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçladığı da belirtiliyor.

Bayık'ın "Erdoğan Türkiye'deki krizi derinleştiriyor ama aynı zamanda Orta Doğu'daki krizi de derinleştiriyor" sözlerinin de yer aldığı haberde, Erdoğan'a iç siyaseti gözeterek hareket ettiği eleştirilerinin yöneltildiği de hatırlatılıyor.

Haber, PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın ABD'ye yönelik sözleriyle sonlanıyor:

"Eğer ABD Türkiye'nin politikalarını desteklemeye devam ederse Kürtleri kaybetmesi olası. Eğer ABD Kürtleri kaybederse, IŞİD'i yenilgiye uğratması da zorlaşır."


BİRİNCİL TEHDİT IŞİD

Röportajla bağlantılı olarak gazetede kaleme alınan baş yazılardan birisinde ise Suriye'deki istikrarsızlığın tüm bölgeyi etkilediği ve ortaya çıkan en büyük tehdidin de IŞİD olduğu kaydediliyor.

Yazı şöyle devam ediyor:

"20'den fazla ülke IŞİD karşıtı koalisyona farklı düzeylerde desteğini açıkladı. Kürtler ise uluslararası kamuoyu tarafından kabul gören IŞİD'le mücadelenin bir sonucunun da ulus olarak tanınmak olması gerektiğini düşünüyor. Ancak bu talep başta Türkiye olmak üzere Kürt azınlıklar barındıran bölge ülkeleri için kabul edilebilir bir durum değil.

"Kürtlerin sorunu terörist kolları PKK'nın Türkiye'de saldırılar düzenlemeye devam etmesi. Şimdi Türkiye'nin hem ülkenin doğusundaki hem de Irak'taki bölgeleri bombalama operasyonlarını durdurması için Washington'a bakıyorlar. Ancak bölge için birincil tehdidin IŞİD olduğu unutulmamalı. Bölgedeki aktörlerin farklılıklarını bir kenara bırakıp tüm dikkatlerini IŞİD'in yenilgiye uğratılmasına çevirmesi gerekiyor."

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • İMAMOĞLU GÖREVDEN AFFINI İSTESİN*MİŞ.!
  • TOPRAKLARIMIZ SATILMAMALI
  • SELOCAN & SELAHATTİN DEMİRTAŞ ve SİYASET
  • DEPREMDE YIKIMIN SUÇLUSU KİM.?
  • YENİ TÜRKİYE FİYASKOSU, K9 KADAR FAYDA YOK
  • BU ÜLKEDE HEM SOLCU, HEM ERMENİ OLMAK.!
  • *VATANDAŞLIK VERİLİRKEN, VATAN DA VERİLİYOR.!*
  • LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET
  • *SİYASETİN ANADOLU FIRTINASI OSMAN BÖLÜKBAŞI*
  • İSKİLİPLİ ATIF'IN OSMANLI SİCİLİ DE BOZUKTU.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP