SOĞANUN CÜCÜĞÜ & İSMAİL TÜRÜT - 4.MEVSİM

Karadeniz Türkülerini Tüm Dünyaya Sevdiren Sanatçı İsmail Türüt’ün Dört mevsim de Karadeniz'i Anlatan Son Albümü 'Soğanın Cücüğü' Müzik Marketlerde Kapışılıyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SOĞANUN CÜCÜĞÜ & İSMAİL TÜRÜT - 4.MEVSİM

Karadeniz Türkülerini Tüm Dünyaya Sevdiren Sanatçı İsmail Türüt’ün  Dört mevsim de Karadeniz'i Anlatan Son Albümü 'Soğanın Cücüğü' Müzik Marketlerde Kapışılıyor..

Türüt “Soğanun Cücüğü” Dedi Dinleyenlerini Güldürdü

İsmail Türüt 4 yıl aradan sonra “4. Mevsim” adlı albümüyle yeniden sevenleriyle buluştu.. Karadeniz müziği denince akla gelen ilk isimlerden biri olan İsmail Türüt, yeniden müzikseverlerle buluştu ve yeni albümüyle tüm müzik marketlerde satış patlaması yapıldı. .

4 yıldır albüm yapmayan sanatçı “4. Mevsim” adını verdiği “Soğanun cücüğünü” nde sevilerek dinlendiği albüm müzik marketlerdeki yerini alıyor. Albümün ilk klipi olan  'Soğanın Cücüğü' adlı türküye çekildi. Albümde 'Karadeniz kadını' adlı parçada Zeynep Başkan da İsmail Türüt'e eşlik etti.

Karadeniz müziğinin lider türkücülerinden olan İsmail Türüt yaklaşık 30 yıldır okuduğu türkülerle Karadeniz’i tüm dünyaya anlatmaya devam ediyor.

İlkokul çağlarında o ufacık boyuyla köyünde ilçesinde düğünlerde eğlencelerde aranılan ses olarak türküler okuyarak sesinin güzelliğiyle dikkatleri çekmesini bildi.

Ancak o yıllarda babasının illaki hafız olmasını istediği İsmail Türüt; “babam sesimin çok olduğunu hem biliyor hem de köylülerimiz ve beni dinleyen herkes de beğendiği halde benim hafız olmamı isterdi. Oğlum kuran okusun ezan okusun diye beni medrese kuran kursuna verdi. Babamın dediğini yaptım ve kuranı çocuk yaşta okuyarak hafız oldum ama benim aklım fikrim türkü okumakta. Bugünün din adamlarına baktığımızda her şey ortada fazla bir şey demeye gerek yok.!

Bundan dolayı hafız olmama rağmen orda bur da her yerde okuduğum türkülerle de kendimi sevdirdim. Hem hafız oldum hem de türkü okumaya devam ettim. Bugünkü birçok sahte dini ilahiyatçılardan daha iyi dini bilgim vardır. Ancak Allah affeder inşallah türkü okumaya yöneldiğim için ve 1980 yılından itibaren de profesyonel olarak türkülerle bu piyasada adımı duyurduktan sonra kuranı çok okuyamadığım için eskisi gibi güzel okuyamıyorum. Ama dini inançlarımı elimden geldiğince sanatçı gibi değil de Rizeli İsmail olarak ifa etmeye gayret ediyorum. Yani şu anda cenaze yıkar namazını kıldırırım. Bugün yüce İslam dinini çarpıtanlara lanetler olsun. Milletin dini manevi ve milli duygularıyla oynayarak günümüzde siyasetler yapılıyor. Bu durumdan fazlasıyla rahatsız oluyorum ve zaman zaman türkülerimle halkımıza haykırıyorum.

Ve bana sus diyorlar susmam susmam susmam ben varken bunca namussuz susmam ben. Yazıklar olsun. Ancak türkü söyleme sevdam ağır bastığından çocukluğum da adını duyduğum değerli seslerden feyizler alarak bugünlerin temelini atarak ustalarımın dizinin dibinde onları dinleyerek bugünlere geldim. Bu zalim ve münafıkları her yerde dilim döndüğünce türkülerimle ve söylemlerimle rahatsız ettiğim için 20 trilyon zararım oldu olsun ben söylemeye devam edeceğim. Bu millete lazıyla, kürdiyle, Çerkez’iyle diğerleriyle Türk Milleti denmiştir. Ama bakın dilim dilim bizi böldüler birbirimize düşman ettiler. Nasıl susarım ben.!” diyerek halkın sosyal yarasını da gündeme taşıdı türkülerinde.

Günümüzde ki siyasetin halk için yapılmadığını da söyleyen İsmail Türüt; “bir adam tanıdım onu mücahit diye bilirdim önce müsait oldu sonra müteahhit oldu şimdide korkuyorum siyasetten de münafık olacak.!

Bu tipler maalesef ülkemin en tepelerinde oturuyorlar. Ben böyle siyaset yapamam. Ama benim gibi birinin de bu meclis de olması lazım. Çünkü benden politikacı olamaz. Ama bu tür münafıklar için o meclise milletvekili olarak halkım için gitmek isterim.

Ve ben de o münafık siyasiler gibi olacaksam Allah’ım canımı o an alsın. Bu halk ve bu ülke için bu Türk milleti için türküler söyledim diye çok yerden konserlerim iptal oldu.

Ben türkülerimde günün katili dünün de katili olan İsrail aleyhine türküler söyledim vatanımda neredeyse vatan haini ilan edilecektim.

Plan yapmayın plan türküsünde neresinde bu ülke ve bu insanlarımızın zararına bir şey vardı da beni linç ettiler.

Konserlerimi iptal ettiler. Etsinler ben bu milletin ozanıyım bu halkım için doğru bildiğimi bu vatan için söylemeye devam edeceğim. Ben mağdur İsmail Türüt olarak türkülerimi söylemeye devam edeceğim. Bu halkın sevgisi albümlerimin satışıyla bana yetiyor. Ben sahnede sanatçıyım. Onun dışında beni evimde komşuluklarımda ve Çavuşbaşın da cami avlusunda dostlarımla görebilirsiniz” dedi.

Son günler de Trabzonspor’un başarılarıyla mutlu olduğunu söyleyen İsmail Türüt Rizespor’un son durumuyla da üzüldüğünü belirterek “ Vahid hoca Ersun Yenal hocaya güçlü bir kadro bıraktı. Ersun hoca da tam Karadenizlilerin sevdiği gibi atak ve hırçın bir futbol oynatarak Trabzonspor’u şahlandırdı. Hele o Yusufcuk yok mu o. Sanki barabelli gibi. Sanki yarış atlarım gibi koşuyor. Allah nazardan saklasın. O Trabzonsporun makaralı barebellisi.

O Galatasaray maçı sonrasın da köylüm olan Altur Apo’nun (Abdurrahim Albayrak ) yüz ifadesi beni ne kadar güldürdü. Sağ olsun bizim uşaklar. Çaykur Rizespor’umuz küme düşme hatlarında çok üzülüyorum. Türkülerimde de dedim *nerede bu Rize’nin ağaları*. Abdürrahim Albayrak’a Rize’nin tapusunu versen gelip kulübe başkan olmaz.! Çok üzülüyorum napim o kadar param yok olsa Rize’ye başkan olurum valla…” dedi.

Futboldan söz açılınca açtı ağzını yumdu gözünü ve milli maçta maça çıkmadan stadı terk eden Fenerbahçeli Volkan için ise şunları söyledi; “çok ahlaksızlık yaptı. Başkası olsa onun yerinde sokağa çıkamazdı. Ama o utanmadan bir şey olmamış gibi devam ediyor hayata. Benim kitabıma göre milli kelimesi çok ulvidir. Yani cepheden kaçan askere benzetirim onu. Ve cepheden kaçanın da cezası alnın ortasından vurulmaktır. Türk milletine ihanet etmiştir” dedi.

  

TÜRÜT’ÜN SON ALBÜMÜ 4 MEVSİM KARADENİZ

Bugüne kadar yüzlerce albüm yapan binlerce türküler okuyan sanatçı İsmail Türüt son albümüyle de yine hem Karadeniz’i anlattı Karadeniz insanını anlattı ve yine insanlığın yüz karası olarak söylediği İsrail’in yaptıklarını yineledi türkülerinde. Piyasaya çıkar çıkmaz yapılan satışlardan çok mutlu olduğunu söyleyen İsmail Türüt; “son günlerde sanatçılarda bir moda başladı cıngıl yaparak halkı bir iki türkülerle kandırıyorlar.  

Onlar 1-2 cıngıl denilen işler yaparken ben yine çok sevdiğim halkıma 13 türküyle yeni bir albüm hediye ettim. Günümüz insanlarının araçlarında evlerinde iş yerlerinde her mod da dinleyebilecekleri türküler var yeni albümümde. Artık halkın sevgisini her yerde görüyorum ama şimdi de sanatçılarına sahip çıkarak 1 er CD alarak desteklerini bekliyorum." dedi.

Albümdeki Eserler

Soğanın Cücüğü, Karadeniz Kadını, Gece Gezdiğim Kadar, Dört Mevsim, Babam, Aklımda Kalanlar, Çirkini Alır mıyım.?, Maziyi Boşuyorum, Yar Yar, O Gece, Değirmen, Şennur, Kan Gölü,

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ANTALYA’DAN TOM JONES GEÇTİ
  • ŞEVVAL SAM'IN SİNGLE MÜJDESİ
  • MANSUR RAHBARİ, ZENOBİA MÜZİKALİ
  • BÜLENT SERTTAŞ’IN MELEKLERİ...
  • AŞKIN BEYAZ HALİ, AŞK BEYAZI'INDA
  • TAŞ PLAK SEVDİĞİ MÜZİĞİ ÇALAR.!
  • MURAT BOZ BAYRAM ÖNCESİ İSTANBUL'DA
  • GÖKSEL'DEN AÇIKHAVADA MÜZİK ZİYAFETİ
  • EMRE AYDIN BURALAR YALAN DEDİ
  • ARABESK.! KÜLTÜREL GECİKME...
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP