KARADENİZ’DE LGBTİ ÖRGÜTLENMESİ

Karadeniz’de Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks Örgütlenmesi, Eylül Ayında Türkiye’yi, Tarihindeki İlk Eşcinsel Belediye Başkan Aday Adayı Can Çavuşoğlu İle Tanıştırmıştı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARADENİZ’DE LGBTİ ÖRGÜTLENMESİ

Karadeniz’de Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks Örgütlenmesi, Eylül Ayında Türkiye’yi, Tarihindeki İlk Eşcinsel Belediye Başkan Aday Adayı Can Çavuşoğlu İle Tanıştırmıştı.

Karadeniz’de LGBTİ Mücadelesi

 Herkesin şaşırdığı ayrıntılardan biri, yurtdışında yaşayan Cavuşoğlu’nun aday adaylığını açıkladığı yerin Karadeniz olmasıydı. Giresun Bulancak’taki bu aday adaylığı, kamuoyunun bir kesiminin korktuğu üzere yörede ‘kıyamet koparmadı’.

Çavuşoğlu aday adaylığını daha sonra CHP adayını desteklemek üzere geri çekti.

Ancak bu sırada Karadeniz’de ilk LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütlenmesi Giresun’da başlamıştı.

Çavuşoğlu: Her Yerde Olduğumuzu Anlamalarını İstiyorum

Giresun’a gelmeden önce internet üzerinden görüştüğümüz Can Çavuşoğlu, adaylığına ilk tepkileri şöyle anlatıyor:

“Adaylığımı açıkladıktan sonra büyük bir şok yaşandı. Daha sonra bir iki söyleşim çıktı. Ondan sonra Türkiye’nin her tarafından destek mesajları yağmaya başladı. Arada tek tük tehditler de aldığım oldu. Ama ben bunlara sadece gülüp geçtim.”

Çavuşoğlu ilerleyen günlerde adaylığını geri çekmesini ise şöyle açıklıyor:

“Zaten seçilme ya da seçilmeme gibi bir kaygım olmadığını kamuoyuyla paylaşmıştım. Zaman içinde Bulancak’ta yapılan birtakım kamuoyu yoklamalarını izledim. Eğer reel olarak bu seçimlere katılsaydım alacağım oy oranı yüzde bir civarında olacaktı. Diğer yandan AK Parti çok farklı bir aday gösterdi. Bunun neticesinde CHP’nin adayı olan hanımefendi bir anda öne geçti. Stratejik olarak benim de yapmam gereken AK Parti’nin karşısında kazanacak olan adayı desteklemekti.”

Çavuşoğlu, ortaya çıkışının LGBTİ bireylerin hak mücadeleleri açısından kazanımlar sağladığı görüşünde:

“Normal, sıradan, otobüste yanlarında oturan herhangi birisinin de eşcinsel olduğunu, benim eşcinsel olduğumu, onlara söylemeye çalıştım. Her yerde olduğumuzu anlamalarını istiyorum. Pek çok LGBTİ arkadaşımız daha sonra aday oldular. Bir miktar da LGBTİ adayları cesaretlendirdiğimi inanıyorum.”

Karadeniz’in ilk LGBTİ Örgütlenmesi Giresun’da

Çavuşoğlu’nun tartışıldığı dönemden tesadüfen hemen once Giresun’da Karadeniz bölgesinin ilk LGBTİ örgütlenmesinin adımları atılmıştı.

Giresun merkezde bu örgütlenmeyi gerçekleştiren Ahmet, Kübra, Arda ve Hande’yle buluşuyoruz.

Grubun henüz bir adı yok ama Facebook’ta açtıkları sayfalarının adı Gökkuşağı Giresun.

Çalışmalarına 2013’ta başlamışlar.

Onlara göre küçük kentlerde, özellikle de Karadeniz bölgesinde LGBTİ birey olarak yaşamanın kendine has zorlukları var.

Ahmet, son dönemde Giresun ve Karadeniz’de LGBTİ bireylerin varlığına dair bilginin yavaşca da olsa arttığını söylüyor:

“LGBTİ bireylerin ön planda olduğu Gezi Parkı eylemleri, bizim burada film gösterimi gibi etkinlikler yapmaya başlamamız, CHP’nin LGBTİ bireylerle ilgili mecliste önerge vermesi, Çavuşoğlu’nun adaylığı peş peşe geldi. Bunların hepsi bölgede LGBTİ bireylerle ilgili bilinirliğin artmasını sağladı.”

‘Çavuşoğlu’nun Adaylığı Eksik Ama Çok Önemli’

Grup üyeleri, Çavuşoğlu’nun aday adaylığını bölgede LGBTİ bireylerin görünürlüğü açısından olumlu bulduklarını söylüyor.

Kübra, “Karadeniz en tehlikeli bölge olarak görülür, çok tepki alınacağı düşünülüyordu ama çok ahım şahım ters bir tepki gelmedi.”

Arda, “Bulancak ve Giresun’daki insanların en büyük beklentisi Çavuşoğlu’nun Giresun’a gelmesiydi” diyor.

Kübra ekliyor: “En azından iki bile olsa gelip Giresun ve Bulancak’ta görünseydi, ben seçilebileceğini bile düşündüm.”

Hande destek veriyor: “Keşke gelseydi. Belki olsaydı küçük yerlerdeki insanlar kendilerini bu kadar saklamak zorunda kalmazlardı.”

Ahmet de böyle düşündüğünü ama mevcut durumun da kazanım olduğunu belirtiyor:

“Karadeniz kültüründe yetişmiş insanların ortasında böyle bir şeyin söylenmesi ve yapılabileceği düşüncesi bile çok iyiydi.”

“Bulancak’ta böyle bir aday varmış ve böyleymiş dendi. O yüzden bütün evlerde Cavuşoğlu’nun aday olması konuşulmuştur. İnsanların belki önyargıları yıkılmıştır veya varlığını bilmişlerdir ya da gözlerine sokabilmişizdir.”

Karadeniz’de LGBTİ Bireyin Başkanlığı Mümkün Mü.?

Kübra, Hande ve Ahmet, “Can Çavuşoğlu’ndan sonra gördük ki mümkün” diyorlar.

Arda, ‘bölgenin bunu kaldırabileceği konusunda şüpheleri olduğunu’ söylüyor.

Ama tüm grup üyeleri bir LGBTİ bireyin sadece cinsel kimliğiyle belediye başkanı olamayacağını bunun için insanlara hangi hizmetleri vereceği noktasında çaba sarf etmesi gerektiğini ekliyorlar.

İkinci örgütlenme Trabzon’da, Giresun’dan sonra Trabzon’dayız.

  

Burada da 2013 yılında LGBTİ bireyler örgütlenme çalışmalarına başlamış.

Trabzon Mor Balık adını kullanan grubun kurucusu Buğra’yla konuşuyoruz.

Buğra’ya göre de “Karadeniz’de LGBTİ olmak özellikle de feminen bir eşcinsel erkekseniz çok zor.”

Ama diğer yandan bazı şeyleri kırmak imkânsız değil.

Grup şimdiye kadar LGBTİ konusunun bilinirliğiyle ilgili bir anket yapmak, film gösterimi yapmak gibi etkinliklere imza atmış.

Bir Blog Ve Facebook Adresi Var.

Buğra, Çavuşoğlu’nun aday adaylığını açıklamasının Trabzon’da herhangi bir ses getirmediğini söylüyor.

Ama Buğra’ya göre Karadeniz’de böyle bir şey yapmanın cesur ve kendilerinin de önünü açan bir adım olduğunu söylüyor.

Buğra bölgede LGBTİ mücadelesi açısından eski hakem Halil İbrahim Dinçdağ gibi karakterlerin varlığının çok önemli bir rol oynayabileceğini belirtiyor.

Bu yüzden grup, bu Cumartesi günü Akademi Cafe’de, Halil İbrahim Dinçdağ’ın katılıp, hakkında Burcu Karakaş ve Bawer Çakır’ın yazdığı ‘Erkeklik Ofsayta Düşünce’ kitabını imzalayacak.

Giresun Gökkuşağı, şimdilerde Karadeniz’de kimliğini gizleyen tüm LGBTİ bireylere ulaşıp, bölge çapında bir dernek kurulması fikrini tartışmaya açmış durumda.

Yani seçimlerden ötesi, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki LGBTİ mücadeleleri ve gökkuşağı bayrağı Karadeniz’de de görünür olacağı benziyor.

Mahmut Hamsici – BBC; Giresun, Trabzon, 26 MART 2014 20:00

 

Özler Aykan, İstanbul – Mart.2014 – ozleraykan@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Özler Aykan, İstanbul – Mart.2014 ozleraykan@hotmail.com,

 

 

LGBTİ'nin 'İ'si Nedir?

'LGBT' yerine 'LGBTİ' demeye başladık. Nedir bu 'İ'? İnterseksüel ŞaLaLa blogunun kurucusu Bianet'e anlattı…

LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) Kavramı Yerini Yavaş Yavaş LGBTİ’ye (lezbiyen, gey, Biseksüel, Trans, interseks) Bırakmaya Başladı.

Hêvî LGBTİ gibi yeni oluşumlar en başından interseksleri de sahiplenerek mücadelelerine başlarken, 1993’ten beri faaliyet gösteren Lambdaistanbul geçtiğimiz günlerde İnterseks Manifestosu’nu yayınlayarak bundan sonra mücadeleye LGBTİ çatısı altında devam edeceğini duyurdu, bugüne kadar “İ”nterseksi eksik bıraktığı için tüm interseks bireylerden özür diledi.

Peki şimdiye kadar sadece Onur Yürüyüşü pankartlarında ve derneklerin isimlerinde gördüğümüz “i”ntersek ne demek? İnterseksler ne gibi sorunlarla karşılaşıyor ve talepleri neler?

İnterseksüel ŞaLaLa blogunun kurucusu ve yazarı Tuna, bu soruların yanıtını Bianet'ten Çiçek Tahaoğlu'na verdi.

"Dünya Nüfusunun Yüzde 1,9’unu İnterseks Bireyler Oluşturuyor.

Bu Veri, Sadece Kliniklere Başvurmuş İnterseks Bireyleri Kapsadığından, Gerçek Rakamın Çok Daha Yüksek Olduğu Düşünülüyor.

Yine De Bu Oran, İnterseksüalitenin Kızıl Saç Kadar Yaygın Bir Durum Olduğunu Gösteriyor."

İNTERSEKS NEDİR.?

İnterseksüalite, Tuna'nın deyimiyle “birden fazla biyolojik durumun tanımlandığı bir şemsiye gibi”, farklı genital organlar, üreme organları ve/veya farklı kromozomlara sahip insanları kapsayan biyolojik bir durum.

Tek tip bir “interseks beden” yok. Her interseks bireyin kendine özgü özellikleri var. İnterseksüalite her zaman bedensel olarak görünür bir durum da olmuyor. Kişi doğum yapmaya karar verdiğinde ya da bunun gibi durumlarda farkedilebiliyor.

İnterseksin bir biyolojik cinsiyet olduğunu  söyleyenler, bunu ”orta cinsiyet (middle sex)” ya da üçüncü cinsiyet olarak da tanımlanıyor.

Yani kadın-erkek-interseks gibi.

Ama bir kişinin biyolojik cinsiyetinin interseks olması, toplumsal cinsiyetini kadın ya da erkek olarak tanımlamasına engel değil. İnterseks bireylerin cinsel yönelimi de heteroseksüel, eşcinsel, biseksüel vs olabiliyor.

İnterseks bireyler kendilerini kadın veya erkek olarak tanımladığı gibi, bu kadın-erkek ayrımını tamamen reddedebiliyorlar da. İnterseks aktivistleri de tam da bu nedenle ikili cinsiyet sistemine karşılar.

“İkili cinsiyet sistemi ortadan kalktığında, intersekslerin sorunlarının da ortadan kalkacağını düşünüyoruz” diyorlar.

“NORMALLEŞTİRME AMELİYATLARINA KARŞIYIZ”

İnterseks Bireyler, Bu “İnter” Olma Halini Nasıl Deneyimliyor? Bir Cinsiyetin Daha Baskın Yaşanması Gibi Bir Durum Var Mı.?

İnterseksler için biyolojik durumları toplumsal cinsiyetleri için her zaman belirleyici bir etken değil.

Çoğu zaman, doktorlar, daha çocuk yaşta kişinin bedeninin görüntüsel olarak hangi cinsiyete daha yatkın olduğunu belirliyor ve yaşamını bu cinsiyette sürdürmesi için karar verilebiliyor. Ama interseks bireylerin zihinlerinde kendi cinsiyet kimlikleri açısından  bu bedensel görünümün pek bir anlamı yok.

Bedensel görüntü olarak erkekliğin baskın olduğu ama kendini kadın olarak tanımlayan kişiler de oluyor.

Ama bu iki kategoriden birine sokulamayacak kadar karışık olabiliyor.

Dolayısıyla biz erken yaşta yapılan tıbbi müdahalelere yani tıbbi süistimale karşı, interseksi hem insan hakları hem de bir kimlik mücadelesi olarak yürütmeye çalışıyoruz. İnterseks bireylerin rızaları dışında, sırf normalleşme adına yapılan cerrahi müdahalelere karşı çıkarken, ikili cinsiyet sistemine karşı bir mücadele de yürütüyoruz.

İnterseks bireyler, sizin de belirttiğiniz gibi çocuk yaşta ameliyat edilip, aileler tarafından seçilen cinsiyetle yaşamaya zorlanabiliyor. Peki, doğrusu nasıl olmalı.?

Ameliyata Tamamen Mi Karşı Çıkıyorsunuz Yoksa Kişi Ameliyatın Ne Yönde Olacağına Kendisi Mi Karar Vermeli? Ya Da Böyle Bir Doğru Yok Mu.?

Bizim karşı çıktığımız ameliyatın kendisi değil, ameliyatın çocuk yaşta kişinin rızası olmadan gerçekleştirilmesi. Kişi yetişkin yaşa geldiğinde kendi rızası ile eğer ihtiyaç duyuyorsa, kendini daha iyi hissedecekse elbette istediği ameliyatı olabilmeli.

Bireyin bir seçim yapması da gerekmiyor. İsterse kendini herhangi bir toplumsal cinsiyetle tanımlamadan da hayatına devam edebilir.

Önemli olan çocuğa neler yaşadığının her adımda anlatılması. 18-19 yaşına kadar bize interseks olduğumuz söylenmiyor. Bedenini görüyorsun ama anlamlandıramıyorsun. Bu durumda yaşayan interseks bireylerin ergenliği çok zor geçiyor.

Birey olarak ciddiye alınıp durumun anlatılması, gerekli bilgilerin verilmesi, Talebimiz bu.

YANLIŞ AMELİYAT, YENİDEN CİNSİYET GEÇİŞİ DEMEK

* Kişi Çocukken Verilen Yanlış Kararların Telafisi Nasıl Oluyor.?

Çok zor oluyor ve çok büyük travmalar yaratıyor. Kişi hem duygusal hem bedensel anlamda sakatlanıyor.

Aile tesadüfen doğru cinsiyete karar vermiş olsa bile problemler yaşanıyor.

Bu ameliyatlar, “estetik” kaygılarla, dışarıdan bakan birinin senin kadın ya da erkek olduğunu düşünmesi için yapılan “normalleştirme girişimleri”. Sinir kaybı kaynaklı duyu kaybı ve işlevsel kayıplara bakmıyorlar.

Yanlış ameliyatlara maruz kalan interseksler, yetişkin yaşa geldiklerinde kendilerini tanımladıkları cinsiyete geri dönmek için bazen tekrar tıbbi yardıma başvurabiliyorlar. Yani tıpkı transeksüeller gibi bir cinsiyet geçişi sürecine giriyorlar. Ama çocuklukta yapılan müdahaleler, yeni süreci de çok zorlaştırabiliyor.

* Bu Anlamda Trans Hareketiyle Ortak Bir Mücadelesi Var Mı İntersekslerin.?

Çeşitli çakışma noktaları var. Hatta interseksi, transgender kavramı altına sokan yaklaşımlar da var.

Biz de başından beri trans hareketiyle omuz omuza olduk. Yakın zamanda kaybettiğimiz trans aktivist arkadaşımız Ali Arıkan bu örgütlenmeye çok katkı sundu.

Tabii tuhaf bir durum, translar kendi rızalarıyla cinsiyet kimliklerini ve tıbbi desteği elde edemezken, intersekslere rızaları dışında yapılan tıbbi müdahalelerle cinsiyet geçişi uygulanıyor.

“İNTERSEKS OLDUĞUMU EN SON BEN ÖĞRENDİM”

* Senden Bahsedebilir Miyiz? Senin Kişisel Deneyimin Nasıldı.?

Benim durumum Turner Mozaik Sendromu olarak tanımlanıyor. Günlük dille hem erkek hem kadın kromozomlarına sahip olmak olarak açıklayabiliriz.

İnterseks olduğum, 14-15 yaşlarında regl olmadığımı farkedince ailemin beni jinekoloğa götürmesiyle anlaşıldı. Ama ben ailemden ve doktorlardan çok daha sonra öğrendim.

Kendimde farklılık olduğunu anlıyordum ama adını koyamıyordum.

 Doktorlar “bu yaşa kadar kız gibi yetiştirmişsiniz” demiş ve gelişimimi kadın şeklinde devam ettirmek için ailemi yönlendirmişler. Önce yumurtalıklarım olmadığı halde, rahmim olduğu için çeşitli ilaçlarla regl benzeri bir durum yarattılar.

Liseyi bitirdiğim yaz, reşit olmama haftalar kala, bu sefer yumurtalıklarımda kist olduğu söylenerek ameliyat edildim. Ameliyattan sonra aslında klitorisimin küçültüldüğünü fark ettim.

Vücudumun içindeki, dışarıdan gözükmeyen az gelişmiş testislerim de alınmış ama bundan da haberdar değildim.

Bu sırada cinsel yönelimim konusunda da kafam karışıktı. Üniversite için başka bir şehire yerleşince kafamdaki sorular belirginleşti. Depresyona girdim, okulu bıraktım. Psikolojik destek almaya karar verdim. Sonunda interseks olduğumu psikoloğumdan öğrendim.  Ailemle konuştum, “kafan karışmasın diye söylemedik, doktorlar bizi böyle yönlendirdi” dediler. Türkiye’de zaten tabu bunlar, çok konuşamadık. Uzun bir süre sessizliğe gömüldük. 

İnterseksliğimden önce lezbiyenliğimi kabullenmiştim.

Önce sessiz, asosyal bir hayat sürdüm ama 29 yaşımda bir yol ayrımına girdim ve böyle yaşayamaya devam edemeyeceğimi anladım. Bir süre bu gerçeği sindirmeye çalıştım. Sonra araştırmaya, arkadaşlarıma açılmaya başladım.

Şu anda 33 yaşındayım. Grafikerlik yapıyorum. Kendimi çok net, keskin bir biçimde olmasa da, toplumsal kimlik anlamında kadın olarak tanımlıyorum, lezbiyenim.

Ama ameliyat bende ciddi bir travma yarattı. En başta doktorlar ve hastanelerden çok çekiniyorum. Fiziksel olarak da insanı etkiliyor, cinsel organ eskisi gibi çalışmamaya başlıyor.

AİLE VE DOKTORLAR DOĞRU YÖNLENDİRMELİ

* Çocuğu İnterseks Olan Aileler Nasıl Yaklaşmalı Duruma.?

Öncelikle çocuğa “yanlış” ya da “kusurlu” olmadığının hissettirilmesi gerekiyor.

Çoğu zaman, doktorların da yanlış yönlendirmesiyle aile saklaması gereken bir günahı varmış gibi yetiştiriyor çocuğu. Çocuğa sürekli “sen yanlışsın, seni kesip biçip düzeltiyoruz” mesajı veriliyor.

Aileler, çocuğa normal olduğunu hissettirmeli ve her adımda çocuğu bilgilendirmeli, fikrini sormalı. Eğer önemli kararlar alınacaksa, çocuğun yetişkin olduğu yaşa kadar beklenmeli. Bu süre boyunca hem aile hem de çocuk psikolojik destek almalı.

Ayrıca doktorların da bu konuda bilgilendirilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Tabii ki onların işlerine karışmak için demiyoruz bunu, ama geri dönüşü olmayan müdahaleler yapmadan önce intersekslerin neler yaşadığını, neler hissettiğini bilmeleri gerekiyor.

 

* İnterseksler Günlük Hayatta Ne Gibi Ayrımcılık Mekanizmalarıyla Yüzleşiyor.?

Aile tarafından saklanmaya, suskunluğa yönelik yetiştiriliyorsun ve toplum içinde sürekli bir suçluluk ve “foyanızın açığa çıkacağı” duygusuyla yaşıyorsunuz. Bu da hayatta pasif kalmaya, başarısızlığa yol açabiliyor. Yalnız hissediyorsunuz. Ergenlikte yaşanan sosyal sıkıntılar, eğitim hayatında sıkıntılar oluyor. Etrafınızdaki kişilerle aynı değişimleri geçirmeyince kişi dışlanmış hissediyor, yalnızlaşıyor.

Bu sıkıntıları çok yaşamayanlar, daha özgüvenli davrananlar da oluyor. Ama Türkiye koşullarında interseks olduğunu flört ettiği insana bile açıklayamıyor insanlar.

* Şu Anda Lambda’nın Da Manifestosunu Açıklamasıyla Faal Bir İnterseks Aktivizmi Başladı Mı Türkiye’de.?

Sayımız şu an çok az. Biz blog üzerinden biraraya gelen 5-6 kişiyiz şimdilik. Ama bundan sonra lambda Lambda nasıl LGBT etkinlikleri yapıyorsa, interseklerle ilgili de yapacak. Bir taraftan çeviriler yapıyoruz, bilgilendirici broşürler hazırlıyoruz. İnterseks aktivist sayısı arttıkça hareket de ivme kazanacaktır.

Şu an en büyük sıkıntımız suskunluk içinde yaşayan intersekslere ulaşamamak. Görünürlüğümüz arttıkça daha fazla kişiye ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Şu an en çok önemsediğim konu da ebeveynler için hazırlayacağımız rehber. 
http://www.demokrathaber.net/roportajlar/lgbtinin-isi-nedir-h23807.html

 

Tags; LBGTİ, Civil Society, Freedom of Association, Freedom of Expression, Human Rights Defense, LGBTI Rights, Media Freedom, Turkey, Rule of Law, , Democratic Governance, Eurasia, Asia-Pacific, Ukraine,

 

Özler Aykan, İstanbul – Mart.2014 – ozleraykan@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Özler Aykan, İstanbul – Mart.2014 – ozleraykan@hotmail.com,

LGBTI Rights

Lesbian, gay, bisexual, transgender and intersex (LGBTI) people around the world face discrimination, persecution and violence simply for expressing who they are and choose to love. Consensual same-sex conduct is criminalized in more than 70 countries, with punishment including fines, flogging, and imprisonment and in seven countries, the death penalty. Laws that treat LGBTI people as criminals dehumanize them, reinforce stigma and prejudice, and provide legal cover for serious human rights violations.

LGBTI people are targets for torture or ill-treatment by the government not only for their political beliefs or activism but also for their identity. For many, violence begins at home, in the classrooms and halls of schools, at the workplace, and in the streets. Lesbians, in particular, are the victims of grave human rights violations, including “corrective rape,” forced pregnancy, and “honor killing,” not only because of their sexual orientation but also because of their gender.

Transgender people face alarming levels of violence at the hands of law enforcement and individuals, with little accountability placed on the perpetrators. Those defending the rights of LGBTI people, regardless of their sexual orientation and gender identity, also risk harassment, threats to their lives and the security of their families, and official persecution.

Freedom House believes that LGBTI rights are a fundamental part of human rights. Through our programs and advocacy, we work closely with regional partners to fight discrimination and advance LGBTI human rights, and include coverage of global LGBTI human rights in our reports and analyses.

Freedom House’s Dignity for All: LGBTI Assistance Program provides emergency funding, advocacy and security support for human rights defenders and civil society organizations that are under threat or attack because of their work on LGBTI human rights.

Programs

LGBTI Rights in Southeast Asia

Freedom House helps LGBTI rights groups in Southeast Asia to push back against the tide of intolerance.

Issues: Civil Society, Freedom of Association, Freedom of Expression, Human Rights Defense, LGBTI Rights, Media Freedom

Regions: Asia-Pacific   

Ukraine

Freedom House works with the Institute for Mass Information (IMI) in Ukraine to improve coverage of corruption and to inject a public discussion about corruption and governance into local affairs through citizen journalists.

We also support the development of a strong LGBT rights movement in Ukraine by building the capacity of Ukrainian LGBTI rights advocates to engage the media to improve coverage of LGBTI people and LGBTI rights on- and off-line.

Issues: Civil Society, Democratic Governance, Freedom of Expression, Human Rights Defense, LGBTI Rights, Media Freedom, Rule of Law

Regions: Eurasia

Özler Aykan, İstanbul – Mart.2014 – ozleraykan@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Özler Aykan, İstanbul – Mart.2014 ozleraykan@hotmail.com, 

Diğer Haberler

  • KEMERALTI'NIN SOSYAL YAŞANTISI
  • YAŞLI HAKLARI MÜCADELESİ İVME KAZANIYOR
  • *SIRA EMEKLİYE GELİNCE KAYNAK YOKMUŞ.!*
  • KADIN DOSTU MARKALAR FARKINDALIK ÖDÜLLERİ
  • SOHBET BAHANE, KAHVE ŞAHANE.!
  • EMEKLİLER GÜNÜ ve EMEKLİLER HAFTASI
  • DEPREM ŞEHİDİ AHMET HAKAN ŞENTÜRK ANILDI
  • İÇLİ KÖFTECİLİK ALİ BABA’DAN MİRAS
  • HELALLEŞME
  • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP