Kahramanmaraş 12 Şubatı Kutluyor

Türkiye 12 Şubat İçin Yarıştı..Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Kahramanmaraş 12 Şubatı Kutluyor

Türkiye 12 Şubat İçin Yarıştı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla Kahramanmaraş Belediyesinin Kahramanmaraş bilim ve sanat merkezi işbirliğiyle düzenlediği ödüllü şiir, resim ve kompozisyon yarışmasına katılım süresi bitti.

Ülke genelinde İlköğretim 6.,7. ve 8. Sınıflara yönelik düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen yarışmacıların eserlerini 26.01.2010 Salı günü mesai bitimine kadar Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğüne teslim ettiler. 12 Şubat etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasına rekor sayıda katılım gerçekleşti. Yarışmaya ülke genelinden 1650 adet şiir,750 adet kompozisyon ve 1642 adet resim katıldı. Yarışmaya katılacak eserler belirlenen jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alınıyor.

 
Bilim ve sanat merkezini ziyaret ederek katılım ve değerlendirmelerle ilgili bilgi alan Kahramanmaraş Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci yarışmanın Kahramanmaraş’ın tanıtı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Semerci konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş’ın tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan ulusal düzeydeki bu yarışmaya ülkenin dört bir yanından büyük ilgi gösterilmiş olması ilimiz adına sevinilecek bir durumudur. Belediye olarak Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük önem veriyoruz. Bu yarışmada tanıtım çalışmalarımızdan birisidir. Yarışmaya katılan her eseri kurtuluş bayramına gönderilen birer kutlama mesajı olarak görüyoruz” dedi.

 
Yarışmada; İlköğretim öğrencilerinden dereceye giren, birinciler 2.500, ikinciler 1.500, üçüncüler 1000 ve mansiyon olarak ise 500 TL, dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri ise 3G’li cep telefonu ile ödüllendirilecek.

 

Yarışmanın sonuçları 02.02.2010 tarihinde

www.kahramanmaras.bel.tr/ ,  - www.kmarasbilsem.meb.k12.tr/  ve www.kmaras.meb.gov.tr/   adresinden duyurulacak. Ödül töreni dereceye giren öğrencilere ayrıca bildirilecek

K.maraş Belediyesi-01 Şubat 2010 10.38

 

 

 

12 Şubat Kurtuluş Etkinlikleri Başladı

Maraş'ın Kurtuluş günü olan 12 Şubat Kurtuluş'u bir dizi etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler tiyatro gösterisiyle başladı.
Etkinlikler 5 Şubat Cuma gecesi saat 19.30 da Tiyatro gösterisiyle başladı. Emekli öğretmen- tiyatrocu, Kahramanmaraş Belediyesi tiyatro hocası Salman Kapanoğlu yönetiminde tiyatro kursunu bitiren öğrenciler tarafından oynanan oyun izleyicilerden çok büyük beğeni topladı.
Tiyatro Hocası Salman Kapanaoğlu'nun muhteşem esprileriyle süslendirdiği gösteriler izleyiciyi gülmekten kırdı geçirdi. ÖZelikle Yenilik Düşmanı ve Diksiyonn Dersi oyunları büyük beğeni topladı.

PROTOKOLDE SIRA KARMAŞASI YAŞANDI
Kurtuluş Etkinliklerine vatandaşların büyük ilgisi vardı. Pek çok aile çocuklarını alarak tiyatro gösterilerini izlemeye geldiler. Ancak, protokole 3 sıra yer ayrılması nedeniyle pek çok vatandaşımız ayakta kaldı. Bu arada gösteriyi izlemek için gelenlerin bir kısmı geri döndü. Protokol adına gelenlerin sayısı iki elin parmaklarını geçmeyince arkadaki iki sıraya da izleyici alındı. Yine de gösteriyi çok sayıda vatandaş ayakta izlemek zorunda kaldı.
Kurtuluş Bayramı etkinlikleri 12 Şubat günü akşamına kadar devam edecek.

 

 

Başbakan Erdoğan'ın Maraş'a Kahramanlık Ünvanı Verilişinin Yıldönümü Mesajı

Başbakan Erdoğan Maraş'a "kahramanlık" unvanı verilişinin 37. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başbakan mesajında, Maraşlıların Kurtuluş Savaşı'nda can pahasına azim ve kararlılıkla direndiklerini belirterek şöyle dedi:
"Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş halkı, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir.
Yüksek bir ruh ve
şuurla verilen bu mücadeleyle tarihe geçen unutulmaz bir destan yazılmış, Maraş şehrimiz Kahraman unvanıyla onurlandırılmıştır.

Kahramanmaraş'ın bu anlamlı günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sütçü İmam ve bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyor, tüm Kahramanmaraşlıları sevgiyle selamlıyorum"

ANKA - 07.02.2010 14.24

http://www.medyagunebakis.com/  - http://www.tdfajans.com

TDF-TARGET23 DÜŞÜNCE FORUMU - http://www.target23.org/

TDF AJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi, Paylaşımı ve Toplum Yararına kullanımı.

 

 

 

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP