DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ “J.U.C. AWARDS” dan 13 ÖDÜL ALDI

Darüşşafaka öğrencileri New York'taki Light Millenium “J.U.C. Awards" yarışmasında 7 ödül aldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ

 

2021 ve 2023 Uluslararası “J.U.C. Awards” dan 13 ÖDÜL ALDI


Darüşşafaka öğrencileri New York'taki Light Millennium Global’ın iki yılda bir düzenlediği “J.U.C. Media, Research & Writing Awards" (Medya, Araştırma ve Yazı/Deneme/KısaHikaye) dallarından olmak üzere toplam 13 ödül aldı.


New York merkezli ve Birleşmiş Milletler’e STK statütüsüyle üye, “The Light Millennium Global” kuruluşunun 2021 yılında ilki olmak üzere, iki yılda bir organize etti. ve özellikle gençleri farklı kategorilerde düşünsel üretim ve araştırmaya teşvik amaçlı yola çıkılmış ve ilk iki başarıyla sunulmuş olan projenin ilki olan 2021 yılında Darüşşafaka Lisesi’nden 7 öğrenci Medya, Araştırma ve Yazı/Deneme/Öykü kategorilerinden ödüller aldı. 

2023 yılında ise özellikle Cumhuriyet’in 100. Yıldönümü olması ve aynı zamanda, Birleşmiş Milletler, 46 yıl aradan sonra ilk kez BM nezdinde Dünya Su Günü, Su On Yılı Eylemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi-6: Herkese Temiz Su ve Hijyen kapsamında, “SU Konferansı”nı gerçekleştirmişti.

Bundan alınan ilham ile 2023 J.U.C. Ödüllerine #Türkiye100 ve #WaterAction kategorileri de dâhil edildi.

#Writing ve #WaterAction kategorilerinde iki birincilik, #Türkiye100 de “Özel Ödül olmak üzere, Uluslararası bir Değerlendirme Komitesi’nin değerlendirme ve puanlaması sonucu, bu yıl da Darüşşafakalı öğrenciler 5 ödül aldı.

Projenin 2021 ve 2023 Katılım Şartnamesinde (Guidelines) amaçlarından biri de, ödül almış öğrencilerin ödüle değer bulunan çalışmalarının bir kitapta derlenmesi olarak açıklanmış. 

 

Bu çerçevede, özellikle 2023’ün genel teması “Hope Never Fades” (Umut Asla Kaybolmaz” başlığıyla, #Türkiye100’e özel ithaf ve #SuEylem ozel kategorileri de dâhil olmak üzere özellikle birinci ve ikinci olan öğrencilerin yazı ve araştırmalarına yer veren İngilizce bir kitap da yayınlandı. 40. Uluslararası Kitap Fuar’ında 3 Kasım Cuma günü bu kitabın da tanıtımı çerçevesinde, ödül almış olan öğrenciler kısa birer sunum yaptılar.  



Darüşşafaka Lisesi’nin ilk 2021 J.U.C. Ödüllerine katılımında ise;

 

“The Light Millennium Global” ve Işık Binyılı Derneği’nin kurucu başkanı Bircan Ünver’in, 2021 yılında Darüssafaka Cemiyeti Danışma Kurulu üyesi Davut Ökütçü ile iletişime geçti. okulun ve/veya öğrencilerin teşvik edilerek projeye bağımsız katılıma davet edilmesi ve Okul Yönetiminin de öğrencilerin katılımını teşvik etmesi sonucu, ilk yıl 7 ödül ile 2023’de uluslararası katılımın da 3 ülkeden 7 ülkeye çıkması sonucu 5 ödül aldı. 



“Hope Never Fades” (Umut Asla Kaybolmaz kitabında her iki yıldan ve Darüşşafaka’lı öğrencilerin ödül alan yayınları ağırlıklı olarak kitapta yer almaktadır. Aynı zamanda, Hindistan, Sri Lanka, Çad ve Kameron’dan ödül almış olan liseli öğrencilerin çalışmalarına da yer verilmiştir. 

 

Ayrıca, projenin yazarı ve uygulayıcısı/yönetmeni Bircan Ünver, yaşamın her insanın karşısına çıkabilecek aile içi büyük kayıplara bir direnme biçimi olarak, sevgisini liseli gençleri düşünsel üretime teşvike yönlendirmeyi amaçlayan projenin çıkış kaynağının öyküsü de adı geçen kitapta yer almaktadır.  


DARÜŞŞAFAKA’DAN ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER:

2021: 

1. Sevinç Orman, Araştırma, Birinci

2. Nazlı Eren, Araştırma, İkinci

3. Zeynep Bayraktar, Araştırma, Üçüncü

4. Begüm Serttaş, Yazı/Deneme, İkinci 

5. Esma Nur Sarı, Yazi/Deneme, Üçüncü

6. Menekşe Ezgi Akyol, Yazı/Deneme, Mansiyon

 

7. Ahmet Yasir Destebaşı, Medya, Mansiyon

 


2023:

1. Emine Karaman, Su On Yıl Eylemi, Birinci

2. Eren Koruyan, Yazı/Kısa Öykü, Birinci

3. Zeynep Özdemir, Yazı/Kısa Öykü, Üçüncü

4. Elif Yılmaz, Türkiye100, Özel Ödül

5. Hamide Begüm Yıldız, Türkiye100, Üçüncü


Ödüllerin Tanımı:

2021: Üç kategoride (Medya, Araştırma, Yazı / Deneme)

Birinciler $500.-

İkinciler $ 300.-

Üçüncüler $100

 

Mansiyon $50.-

Light Milllennium; Light Millennium kar amacı gütmeyen, New York merkezli (2001), insanlığın gelişimini ilke edinen, 2005 yılından itibaren Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Birimi (#UNDGC_CSO) tarafından tanınan ve aktif üyesi olan bir sivil toplum örgütüdür.  

#ÖkkeşBölükbaşı, #medyagunebakis.com, #ToplumsalMuhalefet,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP