*IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA

Işık Binyılı Derneği bu yıl da Fuara katılarak, her yıl olduğu gibi, panel ve konferanslarına devam ediyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

*IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı *28 Ekim – 5 Kasım 2023*

40. yılına ulaşan TÜYAP Kitap Fuarı, 1000 'i aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yüzlerce yazarı İstanbul ve çevre kentlerden okuyucularla buluşturuyor.

Işık Binyılı Derneği bu yıl da Fuara katılarak, her yıl olduğu gibi, panel ve konferanslarına devam ediyor.

Dernek Başkanı, Bircan Ünver ile Uzun yıllara dayanan tanışıklığı olanlar, onun kültür ve sanatla var olduğunu, Okuma, yazma ile nefes alıp verdiğini belirtiyorlar.

Bircan Ünver; 

İlk kitabı “En Kutsalı Yaratmak” (1995, Say Yayınları),

İkincisi, “Sanatın Labirentlerinde…” (2016, Kişisel Yayın) Üçüncüsü “Işık Yollarında…” (2017, Şiir, Kişisel Yayın) Dördüncü son kitabı “Bin Yıl Daha…” Ekim 2020’de

IşıkBinyılı.Org (yayınevi statüsüyle) yayınlanan kitaplarıyla fuarda yerini aldı.

 

SAVAŞA HAYIR, BARIŞA EVET

Küresel Barış Hareketi İçin, EVET Birbirimizi Sevmek ve Önemsemek İçin EVET,

İnsanlıkta Büyüklük için EVET, Eşsiz Ana Topraklarımızı Kurtarmak için EVET,

Daha İyi Yarınlar için EVET, Ruhumuzu Aydınlatmak & Zihinler için EVET, 

Büyük Hayaller için EVET, Yükselen Pozitif Küresel Enerji için EVET,

Ulusal ve Küresel Şeffaflık için EVET,

 

BİRCAN ÜNVER; Dünü, Bugünü, Geleceği,

Sekiz yıllık (1983'te kapatılan) İstanbul Bankası'ndaki hayatından sonra, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Türk Sanatları bölümünü bitirdi (1988). Akademik eğitime paralel Sanat Tarihi bölümünden felsefe tarihi ve sanat seçmeleri üzerine seçmeli dersler aldı.

1984 yılında, ilk sanat haberlerini Nokta Dergisi (Gelişim Yayınları) için hazırlamaya başladı. Takip eden yıllarda yazılanlar: Sanat Olayı, Kadın, Söz, Hürriyet-Gösteri, Sanat Çevresi, Conk, Anons, Cumhuriyet ve Hürriyet gazetesinin "Amerika'dan Haberler" sayfasında olmak çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı.

Los Angeles'ta bir yıl yaşadıktan sonra 1990 yılında New York'a taşındı. 1992 yılında New York'ta yayın yapan Queens Public Televizyonu'nun yerel ve stüdyo kurslarını bitirdi.

New York'a taşındı. 1992 yılında New York'ta yayın yapan Queens Public Televizyonu'nun yerel ve çalışma kurslarını bitirdi.

1992 yılında başlamış olduğu New School Üniversitesindeki yüksek lisans programının bitirme tezi olarak da, "Tüm Fikirler: Türkiye'de İfade Özgürlüğü" (Bütün Düşünceler: Türkiye'de Düşünce Özgürlüğü) adli bir video belgeseli üretti ve Mayıs 1999'da mezun oldu.

Hızla gelişen televizyon sektöründe heyecan ve program üretmek tutkusuyla 1993'te İstanbul'a geri döndü. Bu anlamdaki tüm kabaları; Okyanusun azgın dalgaları arasında, Küçük bir sandalda, bir yasam mücadelesine dönüştü. Bu surette sanat yazılarını derledi ve 1995 yılında, "En Kutsalı Yaratmak" adi ile Say Yayınları tarafından yayınlandı.

Daha sonra düştükleri için vazgeçmemek, 1996 yılında New York'a yeniden taşındı. Bu gün QPTV için Türkçe ve İngilizce olmak üzere, kendi olanaklarıyla 50'den fazla video programı üretmektedir. Programları #34, #35, #56, #57nci kanallarda yayınlandı.

Nazım Hikmet'i portreleyen "Yirminci Yüzyıla Dair" (İngilizce) video programı ise Ocak 2000'de QPTV'de #34 ve 35. kanallarda yayınlanmıştı. Ayrıca, "Türk Sanatçıları" serisi ve "Düşünce Özgürlüğü" üzerine, belgesel çalışmalarına devam etmektedir.

2004 yılında, Atatürk'ün Kızları Vakfı tarafından New York bölgesinden, küresel olarak Türk toplumuna yapılan katkılar nedeniyle yılın "seçkin kadın Ödülü" verildi. Ayni yıl, ÇAPA FİLM Festivali tarafından, Ay & Yıldız (Ay & Yıldız) ile Matisse & Picasso @ MoMA adli televizyon programlarıyla birincilik ödüllerini aldılar.

Işık Binyili/The Light Millennium (http://www.lightmillennium.org) dergi projesini ilk kez Ağustos 1999'da Internet'te tanıdı. Ocak 2000'den bu yana, 8'inci sayını, İngilizce ve Türkçe dillerinde İnternet'te yayınlanmaktadır.

Alternatif bir e-dergi olarak yayınlanan (Light Millennium ve) Işık Binyili dergisi; Çeşitli alanlardan profesyonellerin ürünlerini Internet'te de yayınlama olanağı sağladığı gibi ayni zamanda potansiyel yazar, sanatçı ve sairleri, yazmaya-üretmeye teşvik ederek, yediden yüz yaşına, her kuşaktan düşünsel ürünleri, ilişkili web platformlarında İngilizce ve Türkçe olarak yayınlamaktadır.

Reklamla gelir elde eder, daha Öz’ü, Reklam’ın fikrini satın alması anlayışını benimsemeyen e-dergi, ticari olmayan Türkçe yayınlıyor. Türk kültür ve bilgiyi küresel olarak bir platformda bulma, iletişim ağı oluşturarak ortak bir enerji ve değer üretme amacıyla, 17 Temmuz 2001 tarihinde, "The Light Millennium, Inc." adıyla New York merkezli olmak üzere kurumlaştırdı. Ve "kamu yararına yayıncılık" yapmak üzere de (kâr amacı gütmeyen kuruluş) statüsünün kazanılmasını sağladı.

İlk kez, kutlama Light Millennium adına Birleşmiş Milletler ‘in Hükümet Dış Organizasyonları için 58'inci geçişimiz Eylül'de düzenlenen konferansa, organizasyon adına katıldı (Kamu Bilgilendirme Bakanlığı/Birleşmiş Milletler - Sivil Toplum Kuruluşları 58. Konferansı -BM/DPI-STK). 12 Aralık 2005 tarihi itibarıyla de, yine Birleşmiş Milletler Bünyesindeki Kamu Bilgi Bölümü'ne üyeliği onaylandı.

Hâlihazırda, ayni bolümün, (DPI) 6-8 Eylül 2006 tarihleri ​​arasında Birleşmiş Milletler binasında gerçekleştirilmesi planlanan, 59.ncu konferansın aynı zamanda Planlama Komitesi üyesidir. Bununla birlikte, Medya, Çok-kuşaklık (nesiller arası), Etkinlik alt komitelerinin de üyesidir. BM/DPI-STK 59. Konferansına, etkinliğin adı kendisi dâhil toplam 5 üye ile katılacaktır.

QPTV'de Ocak 2000'den itibaren ayda bir yayına başlayan The Light Millennium TV serisinde, onun bir programı birbirinden bağımsız olarak; sanat, kültür, sanatçı portreleri ve barış iletişimini isleyen (İngilizce ağırlıkta) programları, #34 #35 ve 56.nci kanallarda yayınlanmaktadır. LMTV serisi de "kamu yararına yayıncılık" amacıyla "The Light Millennium, Inc." bünyesinde kurumlanmıştır.

Aynı zamanda, Dünya Barışına bir katkı amacıyla da, Türk & Yunan dostluğu ve işbirliğini her alanda amaçlayan ve bu içerikte ürünleri açık bir platform anlayışıyla yayınlamayı amaçlayan, Turkish & Greek Synergy ( www.turkishgreeksynergy.net ) web satışında de uzmandır.

Ayrıca, Fügen Gülertekin'e Destek Kampanyası’nı, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu bünyesinde, komite başkanı olarak Mayıs 2000'de başlattı. Bu çerçevede, New York Türk Evi'nde iki panel düzenlenmiş ve kampanyalar imzalanmıştır.

Federasyon'un, Türk Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde, 4 Mayıs 2000'de, " Kısa Belgesellerden Bir Gösteri " ile 2 Mayıs 2001'de ise " Türkiye'nin Sahillerinden Bir Güzel Esintisi " adli gerçekleştirdi. 2000 yılından itibaren e-yayın ve televizyon programlarına paralel edebiyat, şiir, medya, arkeoloji, nükleer, özel gösterimler benzeri birçok etkinlik düzenlendi.

3 Mart 2001'de Türk Amerikan Kadınlar Derneği'nin düzenlediği "Dünya Kadınlar Günü" panelinde, "İnternet ve Yerel TV " üzerine bir sunum yapıldı. Bununla birlikte ITSS'nin konusu olarak da, 8 Mart 2002'de Light Millennium projesi ve kutlamalarının kutlamalarını, NYU Öğrenci Etkinlikleri Merkezi'nde tanıttı, 6 Nisan 2002'de ise, Light Millennium'un 2nci, 3ncu, 5nci ve 6ncı yayın yılı olması nedeniyle, medya ve davetlilere özel tanıtımlar ve etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler hakkında daha fazla bilgi için: -2000-2004, -2005, -2006

2 Mayıs 1959 doğumlu ve iki çocuk annesidir ve 1996 yılından beri Quuens, New York'ta yaşamaktadır. E.posta: contact@lightmillennium.org, bircan@isikbinyili.org,

IŞIK BİNYILI - http://www.isikbinyili.org

#ÖkkeşBölükbaşı, #medyagunebakis.com, 

#SisliKentimGazetesi,  #ToplumsalMuhalefet,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP