TİP, LİMAK’I AKBELEN İÇİN PROTESTO ETTİ

TİP, Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü Akbelen Ormanı’nın talan edilmesine karşı Limak Holding İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TİP, LİMAK’I AKBELEN İÇİN PROTESTO ETTİ

TİP, Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü Akbelen Ormanı’nın talan edilmesine karşı Limak Holding İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

AKBELEN ORMANI HALKINDIR, HALKIN KALACAK

TİP Parti Meclisi ve Kent-Ekoloji Bürosu Üyesi Deniz Öztürk konuştuğu, protesto eyleminde açıklamayı TİP üyesi Serpil Öztük yaptı.

Öztürk yapmış olduğu açılamada şu ifadelere yer verdi;

 

AKBELEN ORMANI NEFESİMİZ, SUYUMUZ, YUVAMIZDIR…

24 Temmuz günü, sabaha karşı Limak Holding ve İçtaş’ın ortaklığındaki YK Enerji şirketi Akbelen Ormanı’na polis, jandarma ve TOMA’lar eşliğinde ve hukuksuz bir şekilde Akbelen’in ağaçlarını katletmek için girdi.

4 gündür köylüler, yaşam savunucuları, basın emekçileri kesim yapılan alana yaklaştırılmıyor. Milletvekilleri ile oluşturulan heyetler, kesim alanından aldıkları video kayıtlarla ve fotoğraflarla orman varlığının yok edilişinin hızını gösteriyor.

Dakikada neredeyse 2 ağacı kestiklerini, ağaç kesiminin nöbet alanına yaklaştığını duyuyoruz. Bölgeye desteğe gitmeye çalışan yaşam savunucularının otobüsleri durduruluyor, yol boyunca kimlik kontrolleri ile ulaşımı yavaşlatma, desteği azaltma yöntemi kullanılıyor.

Yıllardır süren davalar, bilirkişi keşifleri, 2 yıldır ormanda tutulan nöbet, tüm toplumun itirazı görmezden gelinerek, hukuksuz biçimde sabaha karşı, alana destek gelmesin diye “sinyal kesici” araçlarla ağaç katliamına gelen şirket, LİMAK suç işliyor.

Süren davalara rağmen ormanı katletmeye gelen şirketi koruyan kolluk güçleri suç işliyor. Biber gazı ile, TOMA ile halka saldırıp insanların baygınlık geçirmesine sebep olan jandarma suç işliyor. Göz göre göre bu suça tanık olup adım atmayan savcılar suç işliyor.

Orman yangınları ile boğuştuğumuz bugünlerde, gözümüz gibi bakmamız gereken Akbelen Ormanı’nı yok etmeye gelenleri engellemeyen, ormanı tahsis ederek verdiği maden açık işletme iznini iptal etmeyen, üstüne üstlük ormandaki ağaçları kesip şirkete devredecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Bölge Müdürlükleri suç işliyor.

AKBELEN ORMANI’NI VERMEYECEĞİZ

2017 yılında İkizköy’ün merkez mahallesi Işıkderesi kamulaştırılmış ve kömür sahası haline getirilmişti. Işıkderesi Mahallesi 3 Ocak 2023 itibarıyla yeryüzünden silindi.!

Kamulaştırma yoluyla mülksüzleştirme ve yerinden edilme tehdidi, Mayıs 2019’da İkizköy’ün Karadam ve Akbelen mevkilerinin bir kısmı ile Ova mevkiinin tamamına, Karacahisar ve Çamköy mahallelerinin ise bazı tarım alanı ve zeytinliklerine dayandı.

2019 yılından beri devam eden mücadelede açılan davalar ve çadır nöbetiyle köylüler yaşam alanlarını ve ormanı, sömürge madenciliği yapan şirketten ve ormanı korumakla yükümlü Bakanlık’tan korumaya çalışıyor.

Bu rant düzenine artık yeter diyerek bölgenin dağı, taşı, ormanı, kurdu, kuşu, böceği, tarım arazileri, Akbelen orman sahası için Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi adına maden açık işletme izni verilmesine ilişkin 28 Kasım 2020 tarihli Tarım ve Orman Bakanlığı işleminin derhal iptal edilmesini talep ediyoruz.

Eskişehir’de Koza Altın İşletmeleri’nin siyanür yüklü atık havuzları, Fatsa’da siyanürlü altın arama faaliyeti, Muğla İkizköy’de ormanları, köyleri yutan kömür madenleri, ülkenin dağını taşını madene ruhsatlandıran yağma düzenine yeter!

Maden için yapılan orman tahsisleri bir an evvel iptal edilsin.!

*Maden sebepli sürgüne de, sürgün edemeyeceğiniz yaşamı yok etmenize de izin vermeyeceğiz. Akbelen Ormanı’nı da vermeyeceğiz* denildi.

#ÖkkeşBölükbaşı, #medyagunebakis.com, #ToplumsalMuhalefet,

 

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP