"SİYASİ AYAK" ARAYANLARIN DİKKATİNE

İstanbul'daki Büyük İmar ve İnşaat Rantının Altından Fethullah Gülen'in Damadı Mehmet Fatih Ağgül Çıktı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

"SİYASİ AYAK" ARAYANLARIN DİKKATİNE

İstanbul'daki Büyük İmar ve İnşaat Rantının Altından Fethullah Gülen'in Damadı Mehmet Fatih Ağgül Çıktı

İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bahçeşehir Gölet alanının Başakşehir Belediyesi eliyle yok edilme girişimlerine karşı TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında bölgedeki rant ilişkileriyle FETÖ bağlantılarının iç içe girdiğini belirten Özgür Karabat, belediyenin yargı kararlarına uymamasını adeta yargıya meydan okuma olarak değerlendirdi.!


Bahçeşehir Gölet alanı 90’lı yıllarda örnek bir şehircilik anlayışı planlanmasına rağmen belde belediyelerinin kaldırılmasıyla Başakşehir Belediyesi’ne bağlanmış ardından da yerel halk ile Belediye arasında hukuki mücadelelere konu olmuştu.

Belediyenin imar planı değişikliklerine karşı, çevre örgütleri, Bahçeşehirliler Derneği, siyasi partiler ve yöre halkı yoğun bir hukuk mücadelesi veriyor.

Karabat, “Mahkeme kararlarından sonra yeni yapılan planlar devreye sokuluyor. Ayak oyunlarıyla, boş vaatlerle belediye meclisinde kararlar alınıyor; ancak Gölet’e katılması vaat edilen yeşil alan ve gölet parselleri bizzat belediye eliyle birilerine peşkeş çekiliyor, bu noktada karşımıza sürekli Atmaca isimli bir firma çıkıyor” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HAREKETE GEÇMELİDİR

Konuşmasının devamında, ellerinde yerel mahkemeler ve Danıştay’ın verdiği üç iptal kararı olmasına rağmen Bahçeşehir Gölet alanında inşaat işlerinin devam etmesinin düşündürücü olduğunu belirten Özgür Karabat: “Başakşehir Belediyesi’nin inşaatı devam ettirmesi Belediye’nin halktan değil ranttan yana olduğunu gözler önüne seriyor. Belediye burada hukuka, yargı kararlarına meydan okumaktadır! Muhalif belediye başkanlarını görevden almakta tereddüt etmeyen, yoktan yere belediye başkanlarını tehdit eden, görevden alan İçişleri Bakanlığı ise tüm bunlara seyirci kalmaktadır!” ifadelerini kullandı.

ATMACA İNŞAAT VE FETÖ BAĞLANTISI

Kamu menfaatinin önünde tutulan Atmaca İnşaat’ın bu denli korunmasının dikkat çekici olduğunu belirten ve yaptıkları araştırmalar neticesinde ilginç detaylara ulaştıklarını ifade eden Karabat şöyle devam etti:

 “Atmaca Grup adlı bu firmanın FETÖ bağlantıları bazı taşların yerine oturmasını sağlamıştır. Gerçekten de gölet parsellerinin inşaatını yüklenen Atmaca Gayrimenkul A.Ş.’nin ilk kuruluşta ‘Big Ottoman İnşaat Taşımacılık İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.’ olarak kurulduğu, kurucuların Lütfü AĞGÜL ve Mehmet Fatih AĞGÜL olduğu, daha sonra Mehmet Fatih AĞGÜL’ün hissesini Atmaca Gayrimenkul A.Ş.’nin sahibi Adem ATMACA’ya devrettiği, 27.08.2014 yılında Big Ottoman İnşaat Taşımacılık İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. nev’i değişikliği yaparak Atmaca Gayrimenkul A.Ş. olarak ilan edildiği, bu arada Mehmet Fatih AĞGÜL’ün “MFA” şirketini kurduğunu, 23.06.2016 yılında Atmaca Gayrimenkul A.Ş. tarafından MFA şirketinin devraldığı tarafımızca tespit edilmiştir. Her taşın altından çıkan bu Mehmet Fatih AĞGÜL isimli şahıs, terör örgütü FETÖ lideri Fettulah Gülen’in damadır ve halen yurt dışında olup kaçaktır. Bugün Atmaca Grubunun avukatlığını üstlenen E.B., avukatlık tebliğ adresi Medipol Hastanelerinin Merkezi olarak gözükmektedir. Medipol Hastanelerinin sahibinin de yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğu bilinmektedir.!”

AKP’Lİ BELEDİYENİN AVUKATI DA FETÖ’CÜ

“Başakşehir Belediye’sinden rekor ihale bedeli ile hukuk işlerini alan ve gölet davalarında Başakşehir Belediye’sinin Avukatlığını yapan Av. İrfan ÖGE’de FETÖ soruşturmasında şüpheli sıfatı ile yer almış ve malvarlığına el konulmuştur.

Tüm bunlar gölet inşaatının ve Başakşehir Belediyesi’nin organik bağ içinde olduğu kişilerin FETÖ bağlantıları ayyuka çıkmıştır; ancak ne hikmetse AKP bu olayların üstüne gitmemiştir. Gölet’in tüm hukuki süreçleri belediye aleyhine sonuçlanmış olmasına, ticari ve idari ilişiklerin altından FETÖ çıkmasına rağmen Başakşehir Belediye Başkanı gizli bir el tarafından yıllarca korunmuş, hatta kendisine mükafat verilerek İstanbul Büyükşehir Belediye’si Başkanlığı layık görülmüştür. Aslında sırf bu durum bile FETÖ ile mücadelenin hükümet tarafından samimi olarak yürütülmediğini göstermeye yetiyor.!”

odatv.com - 23.07.2018 18:38 

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP