AVRUPA OYUNLARI’NDA KARATEDEN 9 MADALYA

Bakü’de Devam Eden 1. Avrupa Oyunları’nın İkinci Gününde De Türk Karateciler Tatamide Fırtına Gibi Esti.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AVRUPA OYUNLARI’NDA KARATEDEN 9 MADALYA

Bakü’de 1. Avrupa Oyunları’nın İkinci Gününde Türk Karateciler Tatamide Fırtına Gibi Esti.

TÜRKİYE TATAMİNİN YILDIZI

Bakü’de devam eden 1. Avrupa Oyunları’nın ikinci gününde de Türk karateciler tatamide fırtına gibi esti. +84 kiloda Dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan altın madalya kazanırken, +68 kiloda Meltem Hocaoğlu gümüş madalya aldı. Mehmet Yakan, Dilara Bozan ve Uğur Aktaş ise günü bronz madalya ile tamamladı. Karate müsabakalarını üç altın, iki gümüş ve dört bronz madalya ile tamamlayan Türkiye bu branşta en fazla kürsüye çıkan ülke oldu.

Son yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazandığı madalyalarla Türk sporunun yüzakı olan karate, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden 1. Avrupa Oyunları’nda da bu özelliğini sürdürdü. Crystal Hall Spor Salonu’nda yapılan karate müsabakalarının ikinci gününde Türk sporcular bir altın, bir gümüş ve üç bronz madalya kazandı. Karate Milli Takımı toplamda üç altın, iki gümüş ve dört bronz madalya ile organizasyonun en fazla madalya toplayan ekibi oldu. Türkiye, madalya sıralamasında da dört altın, iki bronz kazanan ev sahibi Azerbaycan’ın ardından ikinci sırayı aldı.

ENES ERKAN YİNE ZİRVEDE

Kariyerinde iki Avrupa ve iki dünya şampiyonluğu bulunan Enes Erkan, 1. Avrupa Oyunları’nda da zirveye çıkmayı başardı. Başarılı karateci, B Grubu’ndaki ilk iki maçında Azeri Şahin Atamov ve Yunan Spyridos Margaritopoulos’u teknik üstünlükle geçtikten sonra Makedon Martin Nesterovski’yi de 3-0 yendi ve grup birincisi olarak yarı finale yükseldi. Enes Erkan, yarı finalde Mart ayında İstanbul’daki Avrupa Şampiyonası finalinde kaybettiği Sırp Slobodan Bitevic’i zorlu bir mücadele sonrası 2-1 mağlup etmeyi başardı ve finalist oldu.

Finalde zorlu rakiplerinden Alman Jonathan Horne karşısına çıkan başarılı karateci, maçın 56. saniyesinde rakibine vurduğu yumrukla 1-0 öne geçti. Mücadelenin bitimine 91 saniye kala Enes Erkan bir puan daha almayı başardı. Horne’nin antrenörünün itirazı kabul edilince bu pozisyonda bir puan da Alman karateciye yazıldı. Maçın son dakikası içinde taktik dövüşen ve rakibinin hamlelerini durdurmayı başaran Enes Erkan mücadeleden 2-1 galip ayrıldı ve 1. Avrupa Oyunları’ndaTürkiye’ye üçüncü altın madalyayı kazandırdı. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Erkan, eldivenlerini ve tekmeliklerini tribündeki seyircilere fırlattı.

MELTEM FİNALDE KAYBETTİ

Eleme grubunda aldığı iki galibiyet ve bir beraberlik sonrası grup birincisi olarak yarı finale çıkan +68 kilo temsilcimiz Meltem Hocaoğlu, İsveçli Hana Antunovic’i 3-2 mağlup ederek finale çıktı. Finalde Mart ayındaki İstanbul’daki Avrupa Şampiyonası’nda kaybettiği Hırvat Masa Martinovic karşısına çıkan milli karateci, rakibi karşısında 8. saniyede geriye düştü. Atak dövüşmesine rağmen Martinovic karşısında bir türlü puan almayı başaramayan Hocaoğlu, son 10 saniyeye 3-0 geride girince üç ihtarı bulunan rakibine dördüncü ihtarı aldırmayı denedi. Ancak bunu başaramayan ve bu sürede Masanovic’e iki puan daha veren Meltem Hocaoğlu finalden 5-0 yenik ayrıldı.

2015 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra büyükler kategorisinde ikinci kez önemli bir organizasyonda yer alan Uğur Aktaş, 84 kiloda üçüncü olarak Avrupa Oyunları’nda da kürsüye çıkmayı başardı. B Grubu’ndaki ilk maçında Kosovalı Alvin Karaqi’ye 3-1 yenildikten sonra, Polonyalı Kamil Warda’yı 9-1 ve son Avrupa şampiyonu İtalyan Nello Maestri’yi 11-2’lik sonuçlarla geçen yetenekli karateci, yarı finalde Yunanlı Tzanos ile karşılaştı. Maça çok hızlı başlayan ve tecrübeli rakibi önünde 67. saniyede 1-0 öne geçen Aktaş bu üstünlüğünü bitime son 40 saniyeye kadar sürdürdü. Başabaş geçen maçın son iki saniyesinde bir pozisyonda Tzanos’un antrenörü puan itirazında bulundu. Video hakemlerinin puanı vermesiyle mücadeleyi 2-1 kaybeden Uğur Aktaş finalin kapısından döndü. Üçüncülük maçında, sabah seansında kaybettiği Kosovalı Alvin Karaqi’yi bitime üç saniye kala aldığı puanla 4-3 yenen Aktaş bronz madalyanın sahibi oldu.

KATADA İKİ BRONZ

İstanbul’daki Avrupa Şampiyonası’nda aldıkları gümüş madalyalarla katada tarih yazan Mehmet Yakan ve Dilara Bozan, Bakü’de de kürsüye çıkmayı başardı. B Grubu’nda Fransız Minh Dack, Azeri Turan Baljanlı ve Rumen Adrian Guta’yı yenerek grup lideri olarak yarı finale yükselen Mehmet Yakan finalist olabilmek için İtalyan Mattia Busato karşısına çıktı. Rakibine 3-2 yenilen Yakan maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Bronz madalya mücadelesinde sabah seansında yendiği Fransız Minh Dack ile mücadele eden Mehmet Yakan, rakibini 4-1 mağlup ederek sevinen taraf oldu.

Alman Jasmin Bleul, Hırvat Vlatka Kiuk ve Azeri Adila Gurbanova’yı yenerek grup lideri olarak yarı finale çıkan Dilara Bozan da final yolunda bu dalın en iyilerinden Fransız Sandy Scordo’ya takıldı. Tecrübeli rakibine 3-2 mağlup olan Dilara Bozan maç sonunda gözyaşlarına hakim olamadı. Üçüncülük maçında Alman Jasmin Bleul’ü 5-0 yenen 18 yaşındaki Bozan bronz madalya ile teselli buldu. İkinci gün tatamiye çıkan sporcularımızdan 68 kiloda Şeyda Burucu ise bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle grubunda ilk ikiye giremeyerek madalya şansını kaybetti.

ALTUNSOY’DAN DESTEK

Avrupa Oyunları için Bakü’de bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Ömer Altunsoy, akşam seansında Crystal Hall Spor Salonu’na gelerek karatecilerimize destek verdi. Madalya maçlarında heyecanını gizleyemeyen Altunsoy, maçlar sonunda tribünden inerek sporcularımızı kutladı.

Avrupa Oyunları’nda Türkiye’ye tarihi başarı kazandıran Karate Milli Takımı kafilesi Pazartesi akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda olacak.

Bakü

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@telmar.net

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2015 – okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP