ÇAĞLA WTA TURNUVASINA VEDA ETTİ

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’teki WTA Turnuvasına Elemelerin Son Turunda Veda Ederek Ana Tabloya Yükselme Şansını Kullanamadı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ÇAĞLA WTA TURNUVASINA VEDA ETTİ

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’teki WTA Turnuvasına Elemelerin Son Turunda Veda Ederek Ana Tabloya Yükselme Şansını Kullanamadı.

TAŞKENT’TE ANA TABLO GELMEDİ

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen WTA turnuvasının son eleme turunda takılarak ana tablo vizesini elde edemedi.

İlk maçında Özbek, ikinci maçında ise Ukraynalı rakibini rahat galibiyetlerle geçen Çağla’nın son eleme turundaki rakibi, 2007 senesinde dünya sıralamasında 5.’liğe kadar yükselen ancak daha sonra büyük bir düşüşe geçen, şimdilerde ise toparlanma amacındaki Anna Chakvetadze’ydi.

Rus rakibi önünde istediği servis performansını sergileyemeyen Çağla, 1 saat 52 dakika süren buluşmadan 6-1, 6-7(2), 6-1’lik yenilgiyle ayrılmaktan kurtulamadı ve bir adım uzaklıkta olduğu ana tablonun dışında kaldı.

Zorlu karşılaşmayı kaybetmesine rağmen Taşkent Açık elemelerinde oynadığı maçlarda iyi bir oyun ortaya koyan ve önemli tecrübe edinen Çağla’nın bir sonraki durağı, önümüzdeki hafta İngiltere’nin Shrewsbury kentinde oynanacak olan ITF turnuvası olacak.

 

 

 

ÇAĞLA HIZ KESMİYOR

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’teki WTA Turnuvasında İkinci Maçını Da Kazanarak Son Eleme Turuna Yükseldi.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen WTA turnuvasında elemelerin son turuna kalmayı başardı.

Günün ilk maçında korta çıkan milli raket, Valentyna Ivakhnenko ile kozlarını paylaştı.

İki tenisçinin ilki 2010 yılında, ikincisi ise bu yılın Şubat ayında gerçekleşen buluşmalarından galibiyetle ayrılmasını bilen Çağla, üçüncü randevuda da Ukraynalı rakibine şans tanımadı.

Klasmanın 253. basamağında yer alan 19 yaşındaki Ivakhnenko’yu eline geçen bütün servis kırma fırsatlarını değerlendirmesini bildiği karşılaşmada 6-1, 6-3’lük setlerle geçen Çağla, adını elemelerin son turuna yazdıran taraf oldu.

Taşkent Açık elemelerinin 7 numaralı seribaşı Çağla’nın ana tablo yolundaki son rakibi ise Rus Anna Chakvetadze olacak. Gerek kişisel problemler, gerekse sakatlıklar nedeniyle düşüşe geçen kariyerini toparlama amacındaki Chakvetadze, 2007 senesinde dünya sıralamasında 5.’liğe kadar varan zorlu bir isim olarak dikkat çekiyor.

 

 

ÇAĞLA TAŞKENT’TE HIZLI BAŞLADI

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’teki WTA Turnuvasının Eleme Turlarındaki İlk Maçından Galibiyetle Ayrılmasını Bildi.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te boy gösterdiği WTA turnuvasının ilk eleme turunda ev sahibi rakibini çok rahat bir şekilde geçerek adını bir üst tura yazdırdı.

Bu yıl 14. ayağı düzenlenen organizasyona özel davet ile katılım gösteren Alina Abdurahimova ile karşı karşıya gelen elemelerin 7 numaralı seribaşı Çağla, genç rakibini tam bir saat süren mücadele neticesinde 6-1, 6-0’lık setlerle mağlup etti.

Elde ettiği galibiyetle elemelerin ikinci turuna yükselen Çağla’nın bir sonraki rakibi ise Ukraynalı Valentyna Ivakhnenko olacak. Dünya klasmanının 253. basamağında yer alan 19 yaşındaki Ivakhnenko ile daha önce iki kez kozlarını paylaşan Çağla, her iki maçta da gülen taraf olmuştu.

 

 

ÇAĞLANIN İLK RAKİBİ ÖZBEK

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’teki WTA Turnuvasının Elemesinde Ev Sahibi Ülkeden Alina Abdurahimova İle Eşleşti.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Taşkent’teki WTA turnuvasında elemeye katılıyor.

Dünya sıralamasında 184 numarasındaki Büyükakçay, eleme tablosuna 7 numaralı seribaşı olarak girerken, ilk turda özel davet sahibi genç raket Alina Abdurahimova ile eşleşti. Çağla’nın rakibi 17 yaşında ve dünya sıralamasında 875 numarada bulunuyor.

Daha önce bir kez eleme oynadığı Taşkent’te ana tabloya kalamayan Büyükakçay, bu kez son 32 arasına adını yazdırmak istiyor. Türkiye’nin 1 numarası Çağla Büyükakçay’ın ilk turu geçmesi halinde rakibi iki Ukraynalı tenisçi Kichenok ve Ivaknenko’dan birisi olacak.

Eleme tablosunun 8-9 Eylül’de oynanacağı Taşkent’te ana tablo mücadelesi 10 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

 

 

ÖZBEKİSTAN YOLCUSU ÇAĞLA

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Bu Hafta Sonu Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’teki WTA Turnuvasının Elemelerinde Boy Gösterecek.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, son olarak katıldığı Amerika Açık elemelerine ikinci turda veda ettikten sonra bu kez şansını Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki WTA turnuvasında deneyecek.

1999’dan beri düzenlenen sert zemin organizasyonuna üç yıl önce katılan ancak eleme turlarındaki ikinci maçında mağlup olarak ana tabloya kalamayan Çağla, şimdiki denemesinde bu hedefine ulaşmaya çalışacakken, rakibi ise yarın çekilecek kura ile belirlenecek.

Antrenörü Can Üner ile birlikte dün akşam saatlerinde Taşkent’e ulaşan ve antremanlarını turnuvanın gerçekleşeceği Olimpik Tenis Merkezi’nde sürdüren Çağla, şu anda dünya sıralamasının 184. basamağında yer alıyor.

  

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Eylül.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP