ANTALYA’DA UĞUR MUMCU ANISINA SÖYLEŞİ

Muratpaşa Belediyesi İle ADD - Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi İşbirliğinde Uğur’suz Yıllar “Türkiye Gündemi Ve Yeni Anayasa” Konulu Söyleşi Genel Başkan Tansel Çölaşan’ın Katılımı İle Yapıldı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANTALYA’DA UĞUR MUMCU ANISINA SÖYLEŞİ

Muratpaşa Belediyesi İle ADD - Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi İşbirliğinde Uğur’suz Yıllar “Türkiye Gündemi Ve Yeni Anayasa” Konulu Söyleşi  Genel Başkan Tansel Çölaşan’ın Katılımı İle Yapıldı

“UĞUR MUMCU'SUZ GEÇEN YILLAR”

Muratpaşa Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Antalya Şubesi işbirliği ile Uğur’suz Yıllar “Türkiye Gündemi ve Yeni anayasa” konulu söyleşi Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşu ile başlayan söyleşinin açılış konuşmasını ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş yaptı. Söyleşiye konuşmacı olarak daha önce katılacağı açıklanan Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, geçtiğimiz hafta babasını kaybetmesi nedeni ile katılamadı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, söyleşi öncesinde ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’a çiçek ve Üçkapılar simgeli anı plaketi hediye etti.

UYSAL: “MUMCU’YU SEVGİ VE SAYGI İLE ANIYORUZ”

Gazeteci, Araştırmacı, Yazar Uğur Mumcu’nun anısı önünde saygı ve sevgi ile eğildiklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Çok değerli insanlarımızı kaybettik ki sürekli ölüm yıldönümlerinde buluşmak zorunda kalıyoruz.  Atatürk Cumhuriyetinin bazı ilerlemeleri önlediğini kabul ettirmeye çalışıyorlar.

Mustafa Kemal devrimi sayesinde ortaya çıkabilmiş modern Cumhuriyetimizin kazanımlarını ya da oluşturduğu hak ve özgürlük manzumesini, devlet yapısını, eşit yurttaşlık bilincini, kuvvetler ayrılığı prensibini geriye götürmek için bizleri statükoculukla suçlayanlar var. 

Teraziyi doğru tutmalıyız. Hak ve özgürlüklerden bahsetmeden önce Atatürk’ten söz edeceksin. Inançların en düzgün yaşanabildiği yer Atatürk Cumhuriyetidir” diye konuştu.

ÇÖLAŞAN: “AYDINLIKLA, KARANLIĞIN MÜCADELESİDİR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan yaptığı konuşmada, “Uğur Mumcu’yu 23 yıldır ilk günkü gibi acı duyarak anıyoruz. Ama bunu da bütünün içinde baktığımızda Türkiye üzerinde oynanmaya başlanan meşhur oyunun ilk etabıdır, hatta ikinci etabıdır.

Ergenekon ve Balyoz davaları. Bu mücadele aslında aydınlıkla karanlığın mücadelesidir. Türkiye’nin Cumhuriyeti'nin yapısı ve niteliği ile hedef alınması ile başlayan bir süreç. Olanı görmeden tek tek olayları değerlendirmek başımıza bunlar neden geldi demek aslında çok zor.

Bunun için bütüncül bakmamız gerekiyor. Düşüncelerimizi buradaki ortak görüşte olduğumuz insanlara değil, hiç bilmeyenlere anlatsak daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Gerçekten halk öğrendiğinde tavrını net ortaya koyacaktır” diye konuştu.

 

Fatih Bacak, Antalya – Ocak.2016 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb  -----------  E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@gmail.com,

Fatih Bacak, Antalya – Ocak.2016 fb.antalya007@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • İMAMOĞLU GÖREVDEN AFFINI İSTESİN*MİŞ.!
  • TOPRAKLARIMIZ SATILMAMALI
  • SELOCAN & SELAHATTİN DEMİRTAŞ ve SİYASET
  • DEPREMDE YIKIMIN SUÇLUSU KİM.?
  • YENİ TÜRKİYE FİYASKOSU, K9 KADAR FAYDA YOK
  • BU ÜLKEDE HEM SOLCU, HEM ERMENİ OLMAK.!
  • *VATANDAŞLIK VERİLİRKEN, VATAN DA VERİLİYOR.!*
  • LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET
  • *SİYASETİN ANADOLU FIRTINASI OSMAN BÖLÜKBAŞI*
  • İSKİLİPLİ ATIF'IN OSMANLI SİCİLİ DE BOZUKTU.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP