GÜNDEMİN GERÇEĞİ

Barış Yarkadaş’ın, Akfırat Eski Belediye Başkanı AKP’li Hilmi Yıldız İçin “Ismarlama Haber” Yaptığı, Yayınlattığı Binlerce Gazete Dağıttırdığı Ortaya Çıktı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GÜNDEMİN GERÇEĞİ

Barış Yarkadaş’ın, Akfırat Eski Belediye Başkanı AKP’li Hilmi Yıldız İçin “Ismarlama Haber” Yaptığı, Yayınlattığı Binlerce Gazete Dağıttırdığı Ortaya Çıktı. 

Gerçek Gündem haber sitesi’nin sahibi Barış Yarkadaş’ın, çete kurmak, zimmet, irtikap gibi suçlamalarla tutuklu yargılanan Akfırat Eski Belediye Başkanı AKP’li Hilmi Yıldız için “ısmarlama” haber yaptığı, yayınlattığı binlerce gazeteyi bizzat dağıttırdığı ortaya çıktı. Ayrıca bir haberi engellemek için Yarkadaş’a Vatan Gazetesi’nde tanıdık sorması da dikkat çekiyor.

 

CHP’li olmasıyla tanınan ve sitesinde CHP İl Başkanı Gürsel Tekin’in de yazdığı Yarkadaş’ın bu “garip” ilişkisi Jandarmanın Akfırat Operasyonu çerçevinde yaptığı dinleme kayıtlarında belirlendi. Yarkadaş sitesinde yaptığı haber ve yorumlarında Zülfü Lİvaneli’den Ufuk Uras’a, Süleyman Çelebi’den Burhan Şenatalar’a dek CHP dışındaki hemen hemen tüm solu “Sorozcu, dönek, gizli Fethullahçı” olarak tanımlaması pek çok tartışmaya neden oldu. Sahibi olduğu haber sitesi AKP muhalifi olmasıyla da tanınıyor.

Solculuk Dersi Verene Bak.!

İstanbul 12. ACM tarafından 04.08.2004 tarih ve 2008/108 sayılı karara göre yapılan dinlemelerde. 23.08.2008 tarihinde Gerçek Gündem Haber Sitesi sahibi Barış Yarkadaş ve tututklu Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız’ın yine çete suçlamasıyla tutuklu oğlu Enes Yıldız arasında geçen görüşmelerde çok samimi oldukları anlaşılıyor.

Ve Enes Yıldız’ın Barış Yarkadaş’a “ısmarlama gazete” yayınlattığı, bu amaçla 12.000 gazete basıldığı, bu gazetelerin Tuzla, Tepeören, Akfırat ve İçmeler’de bizzat Barış Yarkadaş’ın kontrölünde dağıtımının üstlenildiği açıkça görülüyor.

10.000’i Hilmi Yıldız, 2000’i Cemil Ekşi İçin.!

Aynı konuşmada, Barış Yarkadaş Enes Yıldız’a Akfırat’ta olduğunu, gazetenin dağıtımı için plan yapıp kroki hazırladığını gazetenin ‘bomba’ olduğunu ve iki gün sonra dağıtılacağını söylüyor. Yarkadaş, aynı gün yolsuzluk nedeniyle görevden alınan ve Hilmi Yıldız’ın yakın arkadaşı olduğu bilinen Cemil Ekşi’yle yemek yediklerini ve Ekşi’nin kendisi içinde “2000 gazete ilave” istediğini belirtiyor.

“Cumhuriyet’te Çıktı, Vatan’da Tanıdık Var mı.?”

Enes Yıldız konuşmada, aynı gün Cumhuriyet Gazetesi’nde Hilmi Yıldız ve Cemil Ekşi’nin imar planlarında yapılan oyunlarla devlet ormanlarını imara açarak hatırlı kişilere satmalarını içeren “Belgelerle Orman Talanı” haberinden söz ederek, bu haberi Vatan’ın da gündemine aldığını belirtiyor ve soruyor: “Tanıdığın var mı abi”

Ayrıca Enes Yıldız, “en samimi haliyle” Yarkadaş’a “senin sitedede bizim yayınlayacağımız bir konu daha var” diyerek bir “sipariş” daha veriyor. Enes Yıldız yeni siparişinde babası Hilmi Yıldız ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunarak Akfırat yolsuzluklarının ortaya çıkmasına ön ayak olmuş eski belediye çalışanı Hüseyin Çelik aleyhine haber istiyor.

“Açıklıyoruz” Dedi, Sonra Vazgeçti.!

Her şey, Barış Yarkadaş’ın sahibi olduğu Gerçek gündem sitesinin 19 Mayıs 2008 tarihli “Böyle Yolsuzluk Görülmedi” başlıklı haberiyle başladı. Site bu haberinde “AKP’li Tuzla Akfırat Belediyesi’ndeki iddialar dudakları uçuklatıyor” diyerek bu haberlerin spotlarını girdi. Ancak ertesi gün bu sayfa siteden kaldırıldı ve spotların duyurulduğu haberlerin hiç birisi yayınlanmadı. AKP’li Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız’ın yakın arkadaşı olan ve pek çok imar yolsuzluğunu birlikte yaptıkları iddia edilen komşu belde Orhanlı’nın CHP’li Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin bu konuda “ricacı” olduğu ve haberlerin yayınlanmasını durdurduğu iddia edildi.

“Belge Topluyoruz”

Ancak, 7 Haziran 2008 tarihinde (‘Dosyaları açıklayacağız’ duyurusunun üzerinden neredeyse 1 ay sonra) Hürriyet Gazetesi’nde Hilmi Yıldız’ın mera arazisini imar oyunlarıyla kendisinin, oğlunun ve Akfırat’ın “ünlü” sahte şeyhi Yaşar Yılmaz’ın üzerine geçirdiğine dair haber “Sahte Şeyhin Mera Oyunu” adlı başlıkla yayınlanınca, Barış Yarkadaş bir köşe yazısı kaleme aldı. Yazısında “dosya duyurularımızı biraz erken yapmışız. Suçlanan tarafı linç etmek istemeyiz. Pazartesi Hilmi Yıldız’a soracağız” diyerek bir çeşit “dosyalar bende, yazacağım” mesajını Verdi.

Aleyhte Görünümlü Lehte Haber.!

Barış Yarkadaş, Hilmi Yıldız’la olan konuşmasının ardından “ikna olmuş” olmalı ki, 24 Haziran’a kadar bu konuda tek satır haber yapmadı.

Ancak, Akfırat’ın AKP’li Başkanı Hilmi Yıldız ve komşu belde Orhanlı’nın CHP’li Belediye Başkanı Cemil Ekşi ile ilgili yolsuzluk haberleri Hürriyet, Takvim, Sabah, Evrensel gibi gazetelerde arka arkaya çıkmaya başlayınca Hilmi Yıldız’ın “ispatlasınlar istifa ederim” dediği basın açıklamasına geniş yer verdi sitesinde. Yıldız toplantıda yaptığı konuşma neredeyse kelimesi kelimesine yayınlandı.

Telefonda Doğruyu Söyler, Sitesinde Şaşar.!

Akfırat yolzululuğuyla ilgili dosylaların duyurularını yaptıktan sonra “nedense” yayınlamaktan vazgeçen, bu arada Hilmi Yıldız’ın oğlu Enes Yıldız’la iyice ‘kanka’ olduğu dinlemeye takılan, ikisi de yolsuzluktan görevden alınmış biri 400 yıl hapis cezasıyla tutuklu diğeri hakim önüne çıkmaya hazırlanan AKP’li Hilmi Yıldız ve CHP’li Cemil Ekşi’ye ‘ısmarlama gazete’ hazırlayan Barış Yarkadaş, Hilmi Yıldız’ın davasının başladığı gün ”Yolsuzlukları biz yazmıştık, gerçekler göz önüne serdik, operasyan yapıldı” deyip okuyucularını yanıltmaktan da geri durmadı.!

“Medyanın Onur Sancağı ” ( .!. )

Barış Yarkadaş, 1 Ağustos 2009 tarihli yazısında okuyucularına  “Büyük gazeteler  Ellerindeki devasa olanaklara rağmen, yolsuzluklara gözlerini kapıyor, bir anlamda suç ortağı oluyorlardı. Gerçek Gündem, yolsuzluklara göz yummayan tavrıyla, Türk medyasının onur sancağını taşıdığını gösteriyor.”

Gazeteci Barış Yarkadaş İle Çete Suçlamasıyla Tutuklu Enes Yıldız’ın Samimi Telefon Konuşması Metni:

İstanbul 12 ACM Mahkemesi Hakimi/Savcısı tarafından verilen 04/08/2008 tarih ve 2008/108 sayılı karar numarası ile 2008/1891 soruşturma sayılı iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması kararının uyguanması sonucunda Emrah Küçükali adlı kişiye ait ENES YILDIZ adlı kişinin 905325545884 numaralı iletişim aracının 04/08/2008 – 04/11/2008 tarihleri arasında yapılan dinleme esnasında aşağıdaki konuşma/konuşmalar tespit edilmiştir.

Tutanak No: 343

Barış: Alo

Enes: Barış Bey Kolay Gelsin Nasılsın

Barış: Patron Napıyosun

Enes: Sağol Çok Şükür Sen Nasılsın Abi

Barış: Valla İyiyim Senin Mahalledeydim Bugün

Enes: Hadi Canım

Barış: Vallaha

Enes: Ee Naptın

Barış: Geldik Fotoğraf Motoğraf Çektik Birşeyler Yaptık Gazetelere Nerde Dağıtlacak Onların Planlarını Krokilerini Çıkarttık

Enes: Rutlarını Ayarladın Diyorum

Barış: Tabi Tabi Hepsini Ondan Sonra Epey Bi Dolaşık Bölgede Güzel Fotoğraflar Motoğraflar Çektik Şimdi Gazete Zaten Gece Şeyde Giriyo Baskıya Saat 12 De

Enes: Tamam Abi

Barış: Çok Da Şey Oldu Güzel De Oldu

Enes: Yarın Mı Çıkıyo Abi Gazete

Barış: Abi Pazartesi Erkenden Tuzla, Akfırat Tepeören, Orhanlı Ve İçmelerde 5 Bölgede Birden Dağıtılacak

Enes: Anladım Abi Şimdi Şöyle Bi Durum Var Bu Cumhuriyet Gastesine Bunlar Çok Alakasız

Barış: Biliyorum Okudum Okudum Şeyle Buluştum Ben O Bilmiyoda Tabi Bizim Cemil Başkanla

Enes: Evet

Barış: Onlada Buluştuk Ondan Bi Kaç Bele Falan Aldım Öteki Haberle İlgili Hazır Oraya Gitmişken O Da Öğrenmiş Yani Bi Arkadaş Tesadüfen Gördü Bizi Yemeğe Davet Ettiler O Da Hani Bilmiyo Bizim Tanıştığımızı Da

Enes: Evet Abi

Barış: Ondan Sonra Babandan Da Çok Övgüyle Bahsetti İnşallah Dedi Gelecek Dönemde Birlikte Olurlar Bilmem Ne

Enes: İnşallah Düzgün Adamdır Ya Bakma Sen Bizim Parti Pırtı Muhabbetimiz Yok Yani O Adam

Barış: Doğru Doğru

Enes: Görmüşsündür Adamı Da Tanımışsındır Tam Olarak

Barış: Evet Şeyin Kurbanı Oldu Dedi Bazı Şeylere Dedi Direndi Dedi Burda

Enes: Aynen Öyle Abi İşte Her Şey Konuşulmuyo

Barış: Bazı Şeylere Direndi Aşamadılar Dedi Aşamayınca Da Böyle Bişey Yaptılar Şimdi İki Bin Üç Bin Gazete De Onlar Ek Yaptırıyo

Enes: Güzel

Barış: Şeyde On İki Bin Gazete Dağıtılacak

Enes: Tamam Abi Bide Ne Diycem  Abi Şimdi Bide Vatan Hemen Şimdi O Haberle İlgili Şeyine Almış Gündemine Almış Onlara Şimdi Görüştük Yani Sana Zahmet Onlarla İlgili Bildiğin Ettiğin Tanıdığın Varsa Bide Şimdi Senin Sitede Bizim Yayınlayacağımız Bi Konu Daha Var

Barış: Ne O Abi

Enes: Şimdi Evelsi Gün O Hüseyin Efendi Memurlardan Bi Tanesini Alıyo Diyoki Gel Diyo Kardeşim Bi Yere Götürcem Seni Alıyo Götürüyo Bunları Bi Tane Şeyin Yanına İki Tane Adamın Yanına Adamlar Diyoki Biz Polisiz Diyolar Ondan Sonra

Barış: Allah Allah

Enes: Tabi Bide Diyolar Kardeşim Dediğimiz Gibi Diyolar İfade Versen Diyolar Biz Diyolar Başkanla Enesi Yakalım Diyolar Ondan Sonra Bizim Memuruda Götüren Hüseyin Efendi Varya Hüseyin

Barış: Ha Evet

Enes: Hüseyin Götürüyo Memuru Da Nasıl Götürüyo Biliyomusun Müfettişin Talimatı Diye Götürüyo

Barış: Hayda Müfettişin Ne İşi Var Abi

Enes: Bak Şimdi Muhabbete Bak Abi Neyse Abi

Barış: Bi Saniye Patron Bi Saniye Ha Patron Dinliyorum

Enes: Ondan Sonra Polis Diye O Adamları Götürüyo Ama Sonra Araştırdık Abicim Arabanın Plakası Sahte Plaka Adamlar Polis Değil Emniyet Güçlerine Filan Da Bu İşi Bildirdik Bizim O Götürdüğü Arkadaşta Sabah Koşarak Müfettişin Yanına Geliyo Diyo Ki Müfettiş Bey Sen Bana Diyo Hangi Soruyu Sordunda  Ben Cevaplayamadım Beni Polislere Yönlendirdin Diyo Müfettiş Tabi Ayağa Hopluyo Ne Demek İstiyosun Sen Bu Nerden Çıktı Diyo Ki Böyle Böyle Hüseyin Böyle Böyle Yaptı Bana

Barış: Vay Anasını Ya

Enes: Tabi Ondan Sonra Hüseyini Arıyolar Kaçıyo Belediyeden Ondan Sonra Bugün De Şimdi Bu Haberlerle Bu İşleri Küllemeye Çalışıyolar Dün De Bizim Bu Memur Arkadaş Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu Bunlarla İlgili

Barış: A Onun Belgesi Varmı

Enes: Belgesi Var Sana Fakslıyımmı Abi

Barış: Abi Onu Bana Pazartesi Erkenden Ulaştırsana

Enes: Tamam Abi Ben Dün Onu

Barış: Bomba Olur O

Enes: Tabi Ben O Arkadaşın 7. Ağır Cezada Yargılandı Adam Kaldırmaktan Onları Da Sana Gönderdim Çünkü Bu Çocuğu Kaldırtıyo Cesaret Edemiyolar Çocuğu Adamlara Teslim Ediyo Diyo Adam Diyo Artık Sizindir Bana Eyvallah Diyo Çıkıyo Gidiyo O Da. Var Mı Böle Bişey Ya

Barış: Vay Anasını Onu Pazartesi Erkenden Bana Şey Yap Nedir Adı Ya Da Fotoğrafını Çektir Mail Olarak Yolla Bana

Enes: Tamam Ben Sana Yarın Gönderiyorum Abi Pazartesi Günü Gönderiyorum

Barış: Tamam Tamam

Enes: Hadi Öpüyorum Seni

Barış: Gaste De Çok Güzel Oldu Bomba Oldu Göreceksin Zaten

Enes: Şüphesiz Abi Şüphesiz

Barış: Tamam Abi

Enes: Abi Öpüyorum Görüşürüz

 

 

 

Hüseyin IRMAK,  İstanbul – Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/ - hsyirmak@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Hüseyin IRMAK, İstanbul – Nisan.2013

 

 

Hiç Bir Şey İçin Aşırı Endişe Etmeyin. Bakarsınız; Yarın Ya Deve, Ya Deveci

Ya Da Üstündeki Hacı Ölebilir. İ.İnönü

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir."

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sırada. 

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

SU HAYATTIR… SU BİR HAKTIR…

SU, KAYNAK DEĞİL, DOĞAL VARLIKTIR.

SU YASASI ÇIKARILMALIDIR.!

 

TEMA Vakfı Eko Siyaset Bildirgesi:

Salt ekonomi odaklı projeler dönemi bitmeli,

Ekolojik Siyaset dönemi başlamalıdır.!

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN

TEMA VAKFINDAN PARTİLERE..!

“Yaşamın sürdürülebilmesinin” ve

“sürdürülebilir gelişmenin” ön koşulu

“çevrenin, toprağın, suyun, ormanın,

biyoçeşitliliğin” korunarak yönetilmesidir.

 

ÜLKEMİZ, TOPRAKLARIMIZ…

GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖL OLMASIN.!

YEŞİL OLMASI İÇİN DESTEK OLUN..

 

 

Bir Memlekette, Namuslular, Namussuzlar Kadar Cesur Olmadıkça, O Memlekette Kurtuluş Yoktur. İ.İnönü

Ülkeyi Dini İrticadan Kurtarmanın Tek Yolu Millete Kuran’ı Türkçe Olarak Okutmaktır.

Şartlar Gelişirse İhtilal’ler Hak Olur.

İrtica Başbakan’dan Cesaret Bulursa,

Kim Onun Sokağa Dökülmesini Önleyebilir.?

İrtica’nın Sokağa Dökülmesi İse Ülkenin Kana Bulanmasıdır. İ.İnönü


Biz Açıkça Milliyetçiyiz...

Ve Milliyetçilik Bizim Yegâne Birlik Unsurumuzdur. Türk Ekseriyetinde Diğer Unsurların Hiçbir Etkisi Yoktur. Vazifemiz Türk Vatanı İçinde Türklüğü Yaşatmaktır. Türkleri Ve Türklüğe Muhalefet Edecek Öğeleri Kestirip Atacağız. Ülkeye Hizmet Edeceklerde Her Şeyin Üstünde Aradığımız Türk Olmalarıdır. İ.İnönü

Gerekirse Yeni Bir Dünya Kurulur.

Ve Türkiye De Orada Yerini Bulur. 

 

Diğer Haberler

  • TOPRAKLARIMIZ SATILMAMALI
  • SELOCAN & SELAHATTİN DEMİRTAŞ ve SİYASET
  • DEPREMDE YIKIMIN SUÇLUSU KİM.?
  • YENİ TÜRKİYE FİYASKOSU, K9 KADAR FAYDA YOK
  • BU ÜLKEDE HEM SOLCU, HEM ERMENİ OLMAK.!
  • *VATANDAŞLIK VERİLİRKEN, VATAN DA VERİLİYOR.!*
  • LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET
  • *SİYASETİN ANADOLU FIRTINASI OSMAN BÖLÜKBAŞI*
  • İSKİLİPLİ ATIF'IN OSMANLI SİCİLİ DE BOZUKTU.!
  • 126 EMEKLİ BÜYÜKELÇİMİZİN KAMUOYU DUYURUSU
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP