BAŞBAKAN “KÖŞE YAZARLIĞI” KRİTERLERİNİ AÇIKLADI!.

Anlaşılan önümüzdeki yeni açılımın adı “Yazar Açılımı!” olacak…

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BAŞBAKAN “KÖŞE YAZARLIĞI” KRİTERLERİNİ AÇIKLADI!.

Gündemde yeni bir açılım var. Başbakan genişletilmiş il başkanları toplantısında köşe yazarı olarak çalışabilmenin kriterlerini açıkladı. Anlaşılan önümüzdeki yeni açılımın adı  “Yazar Açılımı!” olacak…

Bugünlerde kafasını Peygamberimizin kesin olarak hangi gün doğduğunu hesaplamakla meşgul eden necip Türk Milleti, Fethullah Hoca Efendi’ye yakınlığı ile bilinen Samanyolu Televizyonundan galiz bir de hakarete maruz bırakıldı.! Haberleri yazan, kuşkusuz onları ‘davudi’ sesiyle okuyan spiker Asım Yıldırım değildi!..

Mutfakta bu işi kotaran hocanın okur-yazar ve ayrıca ‘uzman’ olan ‘aydın’ adamları var! Fetullah Hoca Efendi’nin ‘aydın’ adamlarına göre; ‘Balyoz Operasyonu’ ve Balıkesir’de meydana gelip, 13 kişinin ölümü ile sonuçlanan grizu patlaması  arasında bir ilişki varmış!?..

Bu arada Aralık ayında Bursa’da meydana gelen ve 19 madencinin hayatını kaybetmesine neden olan grizu patlamasından bir gün önceki ‘Balyoz’ operasyonunda adı geçen eski Kuvvet Komutanlarının ifadeye çağrılmış olması da hatırlatıldı! Balıkesir’deki kazadan bir gün önce de aynı komutanların gözaltına alınmıştı. İlahi tecelliye bakın siz!?..

Neyse ki, eski komutanlarla  grizu  patlamaları arasındaki ilişkinin kurulması seyircinin  ‘izanına’  bırakılmıştı!?..(1) Din ve dince kutsal sayılan değerlere ince‘hakaret’ buna derim işte!..

Vaktiyle ‘Marmara Depremi’ni de Gölcük Orduevi’nde yaşanan ahlaksızlıklara bağlayanları unutmadı bu millet!(2) Toplum bu tür doğal felaketlerle saçma-sapan bağlantılar kuranlara gerekli tepkiyi göstermedi nedense. Doğal felaketleri ilahı nedenlerle ilişkilendirip, sonunda  ‘kader’e bağlayanları her zaman baş tacı da ettik..

Yabancı kaynaklar, bu tür haberlerin Türkiye’de her zaman alıcısı var yorumunu yaptılar. Genellikle kaderine razı bir toplum olarak bilinen Türk halkına, maden ocaklarında alınması gerekip de ihmal nedeniyle alınmayan tedbirleri anlatarak kazaya neden olanları yargılatma fırsatı vermiyorlar; onun yerine, cinayetten farksız olan bu felaketleri ‘Balyoz Darbe Planı’nı gibi beşeri olaylara bağlayarak anlatmakla kolayca olaylar geçiştirilebiliyor… Bu arada halkın zeka düzeyi ile yapılan alaya da ‘mizah zenginliğimiz’ içinde her zaman yer var!.. Bu konuda engin hoşgörümüz nedeniyle, hakareti üstüne alan bulunmuyor!..

Grizu patlamasını göz göre göre ‘işçileri ölüme gönderme’ olarak nitelendiren Türk-İş Başkanı; “işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini” alınmadığı halde üretime devam edildiğine dikkat çekti. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ’nün 176 Sayılı İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sözleşmesi’nin Türkiye tarafından hala kabul edilmemiş olması hükümetin emeğe ve işçiye verdiği değeri de gösteriyor!..(3)

Müslümanların ‘dini duyguları’ ve ‘zekâ düzeyi’ ile  ‘alay eden’ sadece Samanyolu Televizyonu değil. Aşağılamanın büyüğü İspanya’dan geliyor. İspanyol sanatçı Eugenio Merino tarafından yapılan bir heykel var. Heykelin adı: Cennete Giden Merdiven.

Heykel Madrit’teki Arco Çağdaş Sanatlar Fuarında sergileniyor. Bildiğiniz gibi İspanya eski adı ‘Dinler Arası Diyalog’ olan ‘Medeniyetler İttifakı’ adlı projenin Türkiye’den sonraki ikinci merkezi. Projenin eş başkanları iki ülkenin başbakanları Erdoğan ile Zapatero…  Merdiven  Madrit’te kuruldu; bundan böyle Cennet’e çıkışlar buradan yapılacak!?... En altta İncil’e secde eden bir Müslüman var. Onunla kimi ‘hicvediliyor’ bilemem. Belki de amaç hakaret edip aşağılamaktır sadece, o konuda da bir fikrim var diyemem. 

Hristiyan papaz ‘abdesti bozulmasın’ diye olacak, ayak parmağını İmam’ın ‘poposunu’ dayamış!.. Sanatçı haksız da değil!.. Papazın omuzlarına bir de Haham bindirilmiş, bütün yok İmam’ın omuzlarına verilmiş. Zavallı ve günahkar bir Müslüman’ın sırtına,  günahları ile birlikte  iki din adamı daha bindirdin mi, bizim imamda abdest kalabilir mi?..

Musevi, Hristiyan’ın omuzlarında; elerinde de açık vaziyette, bir Kuran var.  Kim bilir hangi ayetleri öne çıkartıyor bu kafir!.. Henüz merak edip soran olmadı! Musevi’nin gözleri kapalı… Müslüman İncil’e secde ettirilmiş de bu ‘ünlü’ sanat eserinde; Musevi Kuran’ı okumaya pek niyetli değil. Gözlerinin kapalı  tutulması sanırım bu nedenle!..  Bundan sonrasını konuşmak için derin dini bilgiye ihtiyaç var!  O iş tam bizim ulemaya göre…  Fazla merakta kalmayacağız, kısa süre içinde  elbette ehliyetli bir yetkiliden gerekli açıklamalar tebliğ edilecek!..(4)

‘Dinler Arası Diyalog’ için bu kadar enerji harcayan eş başkan Başbakan, ILO’nun  ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sözleşmesi’ni imzalamak için parmağını bile kıpırdatmadı. İşin kolayını bulmuş hazret.(5) STV’ye göre;  ‘darbe’ fikrinin komutanların aklından geçmesi halinde bile ulu Tanrı cezayı yağdırmaya başlamış! Yalnız bu defa ceza komutanlara değil de,  Balıkesir’de ölüm çukurlarına indirilen işçilere verilmiş?..

Grizu nedeniyle meydana gelen patlamada iş güvenliği ile ilgili önlemler konusunda bir satır bile edilmemiş televizyonda… Bu zırvaları bugün bile bu necip millete ‘Allah’ın adaleti’ diye yutturabilirler, bu mümkün!.. Yandaşlık dediğin de böyle olmalı. Hükümetin ağzına almaya bile cesaret edemediği konuları ‘davudi’ sesli bir spikerle seslendirip, halkı ‘aydınlatmalı’!.. Bu yaşanılan son olaydan sonra İspanyol sanatçıya fazla kızmak da doğru değil!.. Rezilliğin büyüğü bizde; rezillik ödüllendiriliyor yine!..

Gelelim yine önümüzden kaçırılan gündeme; gündem hızla değiştiriliyor. Kulağını televizyona dayamayan takip edemez olup bitenleri. Böylece kaçırılan haberlerin,  doğru olup olmadığını da araştırıp ‘analiz’ etme olanağı kaybolup gider. Bilgi kirliliği içinde ‘beyin yıkama’ denen şey bu olsa gerek!..

Hal böyle olunca ihmal nedeniyle meydana gelen grizu patlamalarını, komutanların ‘darbe düşünceleri’ ile bağlantılı olarak anlatıp,  insanlarını beynini iğfal etmek kolaylaşıyor!.. Nasıl olsa TSK’nın darbe yapmayacağı da kesinleşti; artık hükümetin ‘cesaret testini’ asker üzerinden yapması garipsenmiyor!.. Önümüzdeki günlerde komutanlar tek sıra halinde getirilerek, ‘gaita test’ için götürürlerse  şaşırmayın!..

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı’nın tutuklanma süreci içinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı’nın da telefonlarının dinlenmiş; o da ayrı bir skandal.(6) Tekel işçilerinin direnişi ve bu direnişe Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ile Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC) destek vermesinin haber değeri bile kalmadı!.. (Bu nedenle ben de o önemli açıklamayı 7 nolu dipnota koydum, okumadan geçmeyin!) Birkaç ay ara ile ve ihmal yüzünden olduğundan kuşku duyulmayan maden kazalarında ölenlere de Allah rahmet eylesin!..

Ankara Belediyesi’nin üçüncü dönem başkanlığına seçilen Melih Gökçek’in Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’dan ‘görevi kötüye kullanma’ suçunun cezasını indirmesini istemesi ve Kuzu’nun kuzu kuzu onu dinleyip, gereğini yapacağını söylemesinin de bir önemi kalmadı! Gökçek milletvekillerini ‘fitilleyip’  ortalığı ayağa kaldırarak, kendisine gerekli kolaylığı yapma sözünü verdi zaten!..(Meraklılar için bu bağlantıyı da 8 nolu dipnota koydum, onu da okumanızı öneriyorum!) Başbakan’ı peygamber efendimize benzetme zevzekliğine karşılık olarak;  onun için ‘günde iki rekat şükür namazı’ kılmayı öneren Of Belediye Başkanı’nın densizliği de tartışılmadan güme gitti, haberiniz olsun!..(9)

Bakalım geriye ne kaldı elimizde? 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ifade vermeye gelse de gelmese de çok fark etmez! Yine de onun haberiyle bir hafta oyalanabiliriz! Hemen yanında şarkıcı Tarkan’ın uyuşturucu kullanmaktan dolayı göz altına alınması haberini koyarız!..  Tarkan’ın sahnede Michael Jackson’un kıvırmalarını taklit etmesi ile, cinsel tercihi arasında bir  bağlantı kurmak mümkündür; o da  bizim davudi sesli muhabirin işi; yeme de haberini yap!?.. Başka mutfakta ne kaldı, elbette onu da Başbakanımız bilir… ‘Bir konuşursam yer yerinden oynar!” o dememiş miydi?..

Başbakan 26 Şubat günü Ankara’da İl Başkanlarını topladı… Bana göre  seçim startıydı bu toplantı. Sırası gelmediği halde ‘seçim zamanında yapılacak’ demesi hayra alamet sayılmamalı!.. Baskın bir seçimle muhalefeti gafil avlayabilir, benden söylemesi… Her neyse, bizi daha çok açıktan söyledikleri ilgilendirir. Başbakan bu toplantıda kendisine muhalif kalan son birkaç köşe yazarını paylayıp, sonunda onlara da kapıyı gösterdi!..

Ekonomideki kötü gidişin sebebi olarak köşe yazarlarını gösterip; borsanın düşmesine onların haber-yorumlarını neden olarak gösteren Başbakan, bu tespitine bizim inanmamızı da istedi!.. Bu tespit ile sonunda medya patronlarını köşe yazarlarının yazılarından sorumlu tutacağını da ilan etti!..

‘Suçların şahsiliği ilkesi’ de sizlere ömür! Bu açık tehdidin ardından işten atılmalar hemen başlayabilir… STV’de haber-yorum  yapanların şansı diğerlerinden  ne gezer!?.. Başbakan aynı konuşmanın içinde askerlere yapılanlar için“bunlar ileri demokrasinin ayak sesleri”  demesi ne anlama geliyor? Başbakan’ın müjdelediği demokrasinin gidişi galiba; ‘demokrasiyi araç’ olarak gören kendisi değil miydi? Talimat üzerine yazı yazanların anlatacağı demokrasi bu kadar olur!.. “Her toplum hak edildiği gibi yönetilir” demeye dilim varmıyor, ama öyle denebilir!..

Av. Cemil Can

DİPNOTLAR: 25 Şubat 2010 tarihli Cumhuriyet Gazetesi

Marmara Depremi sonrasında, depremin Gölcük orduevinde yaşanan ahlaksızlar nedeni ile gerçekleştiğini savunan kifayetsizleri hatırlayın. Haiti depremi sonrasında bu kifayetsizlerin ABD temsilcileri ortaya çıktı.
http://209.85.229.132/search?q=cache:GWjFCLFKnkEJ:ahmetilk.blogcu.com/haiti-ve-marmara-depremi-arasindaki-benzerlikler/6955488+G%C3%B6lc%C3%BCk+Orduevi+deprem&cd=6&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uluslararas%C4%B1_%C3%87al%C4%B1%C5%9Fma_%C3%96rg%C3%BCt%C3%BC - (Uluslararası Çalışma Örgütü hakkında bilgi için bağlantı)

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1134266536072 - (Videosunu izlemek için bağlantı)

http://www.nethaber.com/Yasam/134445/Heykelin-adi-CENNETE-GIDEN-MERDIVEN   

 (Haberi okumak için bağlantı)

 HAZRET: 1.Yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan:  "Hazreti Ali. Hazreti Fatma."- 2. mecaz  Adı söylenmeyen bir kimseden söz edilirken kullanılan bir söz: "Bilen bilir, kolay okunan yazar değildir hazret."- R. Erduran. 3.  mecaz  Kullanıldığında bir kişinin küçümsendiğini anlatan bir söz.  4. ünlem  Genellikle erkekler arasında senli benli konuşmada kullanılan bir seslenme sözü: "Hazret! Şu kitabı uzatır mısın?"- . http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=hazret

HSYK Başkanı Kadir Özbek’in 24.02.2010 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’ndeki açıklaması. Tekel İşçilerinin direniş çadırına “TEKEL-HALK ÜNİVERSİTESİ, DAYANIŞMA ENSTİTÜSÜ” adı verilmiş. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ile Avrupa Sendikalar Konfederasyonu  genel sekreterlerinin ortak imzası ile hükümetimize yazılan mektupta:”…Tekel çalışanlarının taleplerini karşılayacak bir sonuca ulaşabilmek için elinizden geleni yapma…işçilerin tüm özlük hakları ile birlikte yasalara uygun olarak diğer kamu işletmelerine nakledilmelerinin sağlanması için..” çağrıda bulunularak, “…insanlık onuruna yakışır ücret ve hakları için  verdikleri mücadelede  Tekel çalışanları açık bir şekilde desteklenmektedir” denilmiştir.  Sizce bu mektubun bir haber değeri kaldı mı?..

http://video.gencturkhaber.com/1-10775-melih_gokcek_burhan_kuzu_ses_kaydi_telefon_gorusmesi.htm (Bu kaydı internet ortamına kim düşürdü bilen yok. Bu ”İsrail’in bir işi olabilir bizi birbirimize düşürmek istiyor” diyenler var, ne kadar doğru şimdilik bilinmiyor!..)

Bu konuda bir yazı yazdım. NOKTA Dergisi’nde yayınlanacak sanırım. Bendeki bağlantısını veriyorum. Acele ederseniz aşağıdaki bağlantıdan bu yazıyı okuyabilirsiniz.  Gecikirseniz ‘yandaş bir arkadaş’ tarafından benim sitem ‘hack’leneceğinden dergiyi alıp oradan okursunuz!…  Dergi ücretsiz merak etmeyin… http://www.cemilcan.av.tr/s.189.htm

 

Diğer Haberler

  • TOPRAKLARIMIZ SATILMAMALI
  • SELOCAN & SELAHATTİN DEMİRTAŞ ve SİYASET
  • DEPREMDE YIKIMIN SUÇLUSU KİM.?
  • YENİ TÜRKİYE FİYASKOSU, K9 KADAR FAYDA YOK
  • BU ÜLKEDE HEM SOLCU, HEM ERMENİ OLMAK.!
  • *VATANDAŞLIK VERİLİRKEN, VATAN DA VERİLİYOR.!*
  • LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET
  • *SİYASETİN ANADOLU FIRTINASI OSMAN BÖLÜKBAŞI*
  • İSKİLİPLİ ATIF'IN OSMANLI SİCİLİ DE BOZUKTU.!
  • 126 EMEKLİ BÜYÜKELÇİMİZİN KAMUOYU DUYURUSU
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP