YÖRSİAD & MİTHAT MELEN

Yörsiad’ın Konuğu Prof. Dr. Mithat Melen Oldu

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YÖRSİAD & MİTHAT MELEN

Yörsiad’ın Konuğu Prof. Dr. Mithat Melen Oldu

YÖRSİAD 2014 Faaliyet Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısı Porto Bello Hotel Resort & Spa'da gerçekleştirildi.

YÖRSİAD’ın Konuğu Türk İktisat Profesörü ve Siyasetçi  (23.Dönem MHP İstanbul Milletvekili) Eski Başbakan Ferit Melen'in oğlu Prof.Dr. Mithat Melen oldu.

Toplantıya ayrıca Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis üyesi Osman Ali Eciş, ANTGİAD Başkanı Okan Keşci ve ANTGİAD yönetiminden Kadir Sarı ve Anıl Akbağ da katıldı. Toplantıda yeni üye Sonay Yeşiltaş'a rozetini Prof.Dr. Mithat Melen taktı.

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, Prof. Dr. Mithat Melen’i konuk etmekten duydukları memnuniyetini dile getirdiği konuşmasında “Prof.Dr. Mithat Melen hocamız İstanbul’dan kalkarak toplantımız için özel olarak çok kıymetli olan değerli vaktini bize ayırdığı için çok teşekkür ediyorum. Burada öğlenden beri hocamla beraberiz. Öğleden beri konuştukça ufkum daha da açıldı. Bizim gibi genç kardeşlerine burada bulunarak değerli fikirlerini aktaracağı için çok mutluyuz. Buradan eminim ki hepimiz gözlerinin içine bakarak yürekten kendisini dinleyeceğiz” dedi.

Başkan Beken 3. Geleneksel

YÖRSİAD İftar Çadırı Hakkında Bilgi Verdi

Ramazan ayı boyunca Çallı’da kuracakları YÖRSİAD 3.Geleneksel İftar Çadırı ile ilgili de açıklamalarda bulunan  Başkan Semih Beken  “ Bugün Ramazan ayından önceki ilk toplantımız. Bu toplantıda ben birkaç arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum. Biliyorsunuz bu sene 3.sünü gerçekleştireceğimiz iftar çadırı Antalya’da oldukça ses getiriyor.

Ramazanda iftar çadırıyla ilgili 3 arkadaşımız çok ciddi ölçüde mesai harcadı. Ben hepinizin önünde onları alkışlamak istiyorum. Bu arkadaşlarımız Sayın Mustafa Alper Oral, Osman Güngör ve Hüseyin Sarı arkadaşımız. Eminim her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel bir organizasyon olacak. Ve bu iftar çadırında bizler de bir arada olacağız. İftar çadırıyla ilgili olarak katkı koymak isteyen arkadaşlarımızın katkılarını bekliyoruz.

Ramazandan sonra 2 aylık bir tatil sürecine gireceğiz. Bizim için oldukça yoğun bir sezon. Aynı zamanda biraz da tatil yapmaya çalışacağız. Ve Eylül ayında çalışmalarımız tekrar devam edecek”  dedi.

Melen, “Bende Bir Yörük’üm”

Prof. Dr. Mithat Melen YÖRİSAD’ın kendisini davet etmesinden dolayı teşekkürlerini dile getirdiği konuşmasında, “Davetiniz için başta Sayın Başkan olmak üzere herkese teşekkür ederim. Ben de bir yörük’üm. Onun için davetiniz hoşuma gitti. Çok teşekkür ederim. Yaptığınız iş çok önemli. Kurduğunuz bu kurumu çok önemsiyorum.

Türkiye’nin Bence İki Ana Problemi Var.

Birincisi Eğitim Problemi.

Çok ciddi bir problemdir. Gereği kadar düzgün eğitim ne alabiliyoruz ne verebiliyoruz. Dünya çapında insan yetiştiremiyoruz. Türkiye dünya insanlarına dönük yapıyı geliştiremedi. Bu eğitimin içinde de kurumsallaşamıyoruz tabii.

İşte bu kurumsallaşmanın yolunu sivil örgütleşme modeliyle aşmak zorundayız. Ezbere dayalı bir eğitim sistemimiz var. İnanır mısınız benim doktora öğrencilerim Türkçe yazamıyorlar, bir dilekçe yazamıyorlar. Türkçe bilmiyorlar. Tarih zaten bilmiyorlar.

İkincisi İse Kadın Problemi;

İftihar ettim. Kadınlarımızdan hepiniz gelmişsiniz. Türkiye’de kadınları eğitemiyoruz. Kadınları yetiştiremiyoruz. İş hayatına sokamıyoruz. Kadınlara üretim yaptıramıyoruz.

Sorunun Aslı Zaten Buradadır.

Çünkü eğitimin bir numaralı öğretmeni, kadın, annedir. Biz Türkiye’de kadınları yetiştiremiyoruz. Nasıl eğitim bekliyoruz. Türkiye’de hala 6 milyon kadınımızın diploması yok. 2-3 milyon kadın Türkçe konuşamıyor. Onun için hani eğitim şart lafları var ya, çok güzel de 211 tane üniversitemiz var. 211 tane üniversitemizin altısı yedisi dünya standartlarında. Geri kalanı yok. Dünyayla rekabet edecek durumda değil. Siz iş adamısınız. Personel alırken ne büyük sıkıntılar çekiyorsunuz. Bir kere yanlış bir öğretim sistemimiz var.

İlköğretim Ortaöğretime, Ortaöğretim Yükseköğretime, Yükseköğretim Piyasaya Hazırlanıyor.

Dünyanın en saçma imtihanlarını yapıyoruz. Bazen ben bile o kısaltmaları anlamıyorum. ABS, CBS fren ismi gibi” dedi.

Mithat Melen kimdir.?

1947 yılında Ankara'da doğan Mithat Melen, ilköğretimini Ankara'da yaptı. Ortaokul ve liseyi Ankara Koleji'nde okudu. West London College'de bir yıl İngilizce eğitimi aldı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin İşletme Muhasebe Bölümünü 1971 yılında bitirdi. 1970 yılında Postipankki Helsinki Finlandiya'da uluslararası bankacılık stajı yaptı.

Çalışma hayatına, 1971 yılında, Maliye Bakanlığı Hazine Genel Müdürlüğü ve MİİT Genel Sekreterliği'nde memur olarak başladı. 1972 yılında Avrupa Toplulukları Komisyonunda Avrupa Topluluğunun Bütünleşmesi üzerine 6 ay uzman olarak çalışıp, Türk işçilerinin havale ettikleri dövizlerin yönlendirilmesi ile ilgili bir tez hazırladı. 1973 yılında NATO Sekretaryasına Uluslararası Memur olarak girdi. 2,5 yıl Mali Asistanlık yaptı ve uydu haberleşme projelerinin bütçe ve muhasebesi ile uğraştı. Bu arada Brüksel Üniversitesinde  “Bütünleşmenin Ekonomik Yönü” konulu lisansüstü çalışma yaptı. 1975 yılında Ankara'da Hazine Teşkilatına AT Şube Müdürü olarak atandı. 1976 yılında askerlik görevinin ardından 1977 yılında Brüksel Maliye Ataşesi oldu. 1979 yılında Brüksel Maliye Müşavirliğine yükseltildi.

1980 yılında Hazine Uzmanı, 1982 yılında İslam Bankası 6. Guvernörler Kurulu Toplantısı Organizasyon Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1983 yılında Hazine Kambiyo Grup Başkanı oldu. Hazine adına uluslararası ikili ekonomik ilişkileri yürüttü. 1984 yılında Hazine Dış Ticaret Müsteşarı Özel danışmanlığını yaptıktan sonra 1986-1989 yılları arasında OECD nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliğinde Ekonomi Ticaret Müşavirliğine getirildi. Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Daire Başkanı iken 1991 yılında Van'dan Milletvekili Adayı oldu. Seçimi kaybettikten sonra Hazine Müsteşar Müşaviri oldu. 2002 yılında İstanbul Adayı olarak girdiği seçimleri de kaybetti.2007 yılında İstanbul milletvekili oldu 4 yıl boyunca AB parlamentosu ile Amerikan Kongresini Türkiye adına izledi. AB Karma  Parlamento komisyonu üyesi seçildi.

1985 yılından beri çeşitli üniversitelerde dersler veren Mithat Melen, doktorasını İstanbul Üniversitesi'nde Avrupa Topluluğunun Ekonomik Yapısı ve Türkiye konulu tezi ile verdi. 1990 yılında İktisat Teorisi dalında Doçent oldu.1989-91 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde dersler  verdi. 1992 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine Doçent olarak atandı. 1996 yılında aynı Fakültenin İktisat Teorisi Kürsüsü’nde Profesör oldu.2011  Ekim ayından  beri Haliç Üniversitesinde  iktisat dersleri vermektedir.

Mithat Melen 1992 yılından itibaren,  Günaydın , Cumhuriyet, FinansDünyası  gibi çeşitli dergi ve gazetelerde sürekli köşe yazıları yazmıştır.

ve 1994 yılından 2010 yılına kadar da Dünya Gazetesi ve  Turkish Daily News da  köşe yazarlığı yapmıştır. Mithat Melen, 1993 yılından beri, Türkiye ve yurtdışında TV ve radyo programlarına sürekli konuşmacı olarak katılmış ve ayrıca ekonomik, sosyal ve politik içerikli çeşitli radyo ve TV programları yapmıştır. 1995 Kanal 6’da Duvar gibi.

1992 yılından sonra Mithat Melen, Dünya Bankası, Sanayi ve Ticaret Odaları, Belediyeler, KOSGEB gibi yerili yabancı  özel ve resmi kuruluşlara, ekonomi, uluslararası ilişkiler, finans, insan kaynakları, eğitim olmak üzere çeşitli konularda danışmanlık yapmıştır.

1985 yılından beri yerli, yabancı yurt içi ve dışı seminer ve kongrelere konuşmacı veya oturum başkanı olarak katılmaktadır. İstanbulspor ve Türk Diyabet vakfınının mütevelli heyet üyesidir. İstanbulspor Vakfı başkanıdır.

Yayınlanmış 1500'e yakın makalesi ve basılmış biri İngilizce beş kitabı vardır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

 

Fatih Bacak, Antalya – Haziran.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Haziran.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DEPREM VE GELECEK KAYGISI
  • MAORİLER KADAR OLAMADIK.!
  • *KRONOMETRE SIFIRLANDI* ‘MI.?
  • AKTİVİST GAZETECİDEN SAMİMİ İTİRAFLAR.!
  • SEVAP KAZANMANIN YOLLARI
  • SEVGİ GÜNÜNDE BİR VEDA…
  • PAHA BİÇİLEMEZ SİHİRLİ TOHUMU KİM EKECEK
  • NEDİR BU 3.DALGA İLİŞKİLER.?
  • BU GİDİŞE RIZAMIZ DEĞİL, İTİRAZIMIZ VAR.!
  • TÜRK SOLU BUGÜNKÜ KADAR DÖNEK ÇIKARMADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP