HÜKÜMET VAR MI.? NEREDEDİR.?

Patriotların Türkiye'ye Yerleştirilmesine Karşı Çıkanların Haklı Olduğu Bir Kaç Hafta Geçmeden Kanıtlanmış Oldu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HÜKÜMET VAR MI.? NEREDEDİR.?

Patriotların Türkiye'ye Yerleştirilmesine Karşı Çıkanların Haklı Olduğu Bir Kaç Hafta Geçmeden Kanıtlanmış Oldu.

Patriotların yerleştirilip çalışmaya başlamaları ile İsrail'in Suriye'yi bombalaması bir oldu...

İsrail ile AKP el ele Müslümanları katletmeye başladılar.!

Müslümanlardan ses yok.!  Patriotların savunma amaçlı değil, saldırı amaçlı ve İsrail'i korumak için getirildikleri ortaya çıkmıştı.! Tık yok.!.

İsrail'in Filistinlilere karşı yaptığı saldırıları protesto etmek için Cuma çıkışlarında İsrail bayrağı yakan Müslümanlar yine arazi oldular.!

Kim derdi ki,  Amerikan ve emperyalizmin düşmanı gibi gözüken bu geniş yığınlar,  bir kaç yıl içerisinde ABD'nin en ateşli savunucuları haline gelecekler.! 

Ülkede hukuk kalmadığının son kanıtı Başbakan'ın tutuklu subaylarla ilgili olan açıklaması... Yargıçlara “Bu işi halledin” demekle, aynı zamanda  yargının tarafsız ve bağımsız olmadığını da itiraf etti. Başbakanın sözü ile hâkimler karar veriyor veya karar değiştiriyorsa, ne hale geldiğimiz buradan belli...

 

Anlaşılan Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifasından sonra, yerine getirilmesi düşünülen Koramiral Bülent Bostanoğlu'nun da istifa sinyali vermesi, Başbakan'ı iyice tedirgin etti. Başbakan 3. Yargı Paketi'nin haksız yere tutuklanan subayların tahliyesi için yeterli olduğunu söyleyerek, hâkimlere alışık olmadıkları bir talimat verdi.

Bu hareket, Ergenekon ve Balyoz davalarının  siyasi olduğunu göstermeye yeter de artar bile. Yargının bağımsız ve tarafsız olmadığının en somut kanıtı; Başbakan'ın bu açıklamasıdır.

Erdoğan, bazen savcı cübbesini giyip tutuklamaya, bazen hakim cübbesini giyip tahliye kararı veriyor!.. Nitekim tutuklu asker sayısının 400'ü bulduğunu belirten Başbakan, bu yönde yeni planlar yapıldığına işaret ederek, Yargı bir an önce yeni adımlar atmalı demiştir... 

Yargıya doğrudan talimat vermek anlamında olan bu sözler üzerinde nedense yeterince durulmadı...

“İki kişiden biri”nin 12 Eylül Referandumu'nda verdiği “evet” oyunun sonuçlarıdır bunlar.!

Başbakan'ın birden bire iyilik meleği olmasını doğru okumak gerekiyor. Savaş kapımıza dayanmıştır!   NATO'nun acil olarak TSK'ne ihtiyacı var. Ama ordunun komuta kademesi hapistedir. Özellikle de donanma savaşamaz hale getirilmiştir.

Bu konudaki yakınma, Başbakan'dan önce,  eski ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve eski Ankara Büyükelçisi  Eric Edelman'dan gelmiştir. Edelman TSK'ya karşı davaların “NATO ittifakı içinde önemli yere sahip olan Türk ordusunun gücünü zayıflattığını”, “İlker Başbuğ ile Ergin Saygun gibi isimlerin bir terör örgütü ile irtibatlandırılmasını  inanılmaz  bulduğunu” söylemiştir.!

Edelman, Erdoğan için “Kendisinin bir dönem bu davlardan yararlanmış, asker ile hükümet arasındaki sorunların çözümü için bunları kullanmış olabilir. Ama şimdi çok ileri gidildiğini düşünüyor ve kendisi de aynı güçler hakkında kaygı duyuyor olabilir” diyerek, Ergenekon Hukukunun adalet arayışı peşinde olmadığını, özel görevli mahkemelerin tamamen siyasi amaçlarla kurulduğunu ve TSK'nın komuta kademesinin bu davalar ile tasfiye edilerek ele geçirildiğini itiraf etmiştir.!.

Demek ki, şimdi bazı komutanlara  ihtiyaç  duyulmaktadır. Conilerin yerine Mehmetçiği savaştırmak ancak bu şekilde mümkün olabilecektir.! 

Erdoğan'ın Ergun Paşa'yı hastanedeki ziyaretini de bu kapsamda değerlendirmek gerekir.!

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, görevden alınması ile ilgili soruya verdiği yanıt da ilginçti. Şahin, görevden alınmasını ”Birilerinin oyununu bozduğu”na bağlayarak yanıtlamıştır. Oyunun ne olduğunu ve kimin oyunu olduğunu  söylemedi. Burada iki husus öne çıkmaktadır:

Birincisi; demek ki, Şahin'in oyununu bozduğu kişi, her kimse bir bakanı görevden aldırtacak kadar Başbakan üzerinde etkilidir.

İkincisi, Başbakan İçişleri Bakanlığı'na atadığı birini, başka birilerinin isteği üzerine görevden alacak kadar bir yerlere bağımlıdır.!

 

Erdoğan'ın Kasımpaşa  kabadayılığı, bir tek Şubat döneminde atanmak isteyen öğretmen adayına söküyor.!

Bu gelişmeler üzerine, bizim iki kişiden birine; 12 Eylül 2010 Halkoylaması'nda yargı ile ilgili anayasa değişikliklerine, ortaya böyle bir sonuç çıksın diye mi evet demiştiniz sorusunu sormadan geçemeyiz.!

Gel gör ki, kullanılmış olmanın dayanılmaz hafifliği “iki kişiden biri”nden çok, Y-CHP üzerinde etkisini göstermektedir...

Başbakan Erdoğan, uzlaşma olmazsa, BDP ile yola devam edeceklerini ve kendi anayasa önerilerini referanduma götüreceklerini söylemesi, Y-CHP'nin (ve MHP’nin)  moralini fena halde bozmuştur.! Bu rest karşısında, Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasında çakılı kalan Y-CHP ve MHP'nin yöneticileri apışıp kalmışlardır.

Biz  bunun böyle olacağını biliyorduk zaten, komisyona katılmakla zaman kazandık” ve halka gerçekleri anlattık çerçevesinde savunma yapmaya başlamaları durumlarını kurtarmaya yetmeyecektir.

Tam aksine, muhalefet halka zaman kaybettirmiştir. Kaldı ki, Milli Anayasa Formu'nu, onlar kurmadıkları gibi, çalışmalarına da hiç bir zaman destek vermediler.

AKP'nin “Bölünme Anayasası” yaparak Başkanlık Sistemine geçme amacında olduğunu, bir kez olsun ağızlarına bile almadılar.!

Kullanılmak ve bir köşeye fırlatılmak böyle oluyor işte.! (Affınıza sığınarak, yukarıdaki fotoğraf ile aşağıdaki karikatür bu aldatılmış olma  duygusunu anlatmak için konulmuştur.!.?) 

Hükümet “ekonomimiz çok iyi” yollu açıklamaları yaparken, kredi kartları üzerinden tefecilik de yapılmaya başlandı. KDV'si sıfır olan külçe altın alınmış gibi,  kredi kartından ödeme yapan vatandaşlar, ödemiş gibi göründükleri parayı, tefeciye komisyon ödeyerek geri alıyorlar.! Kuyumcu da bir iki gün içerisinde müşterisine vermiş olduğu parayı bankadan geri alıyor ve bu kadar bir süre için yüzde 7-8 oranında faiz  kazanmış oluyor.!  

Bankerlik, dövizcilik derken yeni bir iş kolu ortaya çıktı.!

Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, borcunu ödeyemeyen bireysel müşteri sayısı 773 bin kişiyi aştı... Ticari kredilerde ise bu rakam 512 bini buluyor...

Nasıl oluyorsa, ekonomimiz yine de tıkırındaymış.!

Vatandaşın parası yok.!

Yaklaşık 420 bin kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik için 69 bin 320 yükümlü başvurunca, hükümet beklediği parayı toplayamadı tabi. Bugüne kadar, ancak 2 milyar 4 milyon 780 bin lira gelir elde edilmiş. Bu yama bütçe açığını kapatmaya yetmiyor. 2B arazilerinden de beklenen para gelmemiş. Başvurular yüzde 90 tamamlanmış ama başvuru ücretleri yatırılamıyor.

Hükümet ödeme güçlüğü içerisindeki köylüler için yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Rayiç bedelin yüzde 70'i  üzerinden hesaplanan satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'sine kadar  indirildi...

Kredi kartı üzerinden tefecilerin tuzağına düşen vatandaşın, satın alacağı 2Barazilerini sonunda tefecilere kaptırmasından korkuluyor.!

Serbest rekabet ortamında böyle şeyler olurmuş.!

Ekonomimiz iyiye gidiyor ya, hadi hayırlısı.!

Av. Cemil Can

 

 

Cemil CAN,  Ankara – Şubat.2013

http://www.medyagunebakis.com/  av.cemilcan@hotmail.com,  

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir...”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine,  Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir."

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’ Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’ Arasında 88.

Sıradadır. 

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

SU HAYATTIR… SU BİR HAKTIR…

SU, KAYNAK DEĞİL, DOĞAL VARLIKTIR.

SU YASASI ÇIKARILMALIDIR.!

 

TEMA Vakfı Eko Siyaset Bildirgesi:

 “Salt ekonomi odaklı projeler dönemi

bitmeli, Ekolojik Siyaset dönemi başlamalıdır.!”

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN

TEMA VAKFINDAN PARTİLERE..!

“Yaşamın sürdürülebilmesinin” ve

“sürdürülebilir gelişmenin” ön koşulu

“çevrenin, toprağın, suyun, ormanın,

biyoçeşitliliğin” korunarak yönetilmesidir.

 

ÜLKEMİZ, TOPRAKLARIMIZ…

GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖL OLMASIN.!

YEŞİL OLMASI İÇİN DESTEK OLUN..

 

 

Diğer Haberler

  • DEPREM VE GELECEK KAYGISI
  • MAORİLER KADAR OLAMADIK.!
  • *KRONOMETRE SIFIRLANDI* ‘MI.?
  • AKTİVİST GAZETECİDEN SAMİMİ İTİRAFLAR.!
  • SEVAP KAZANMANIN YOLLARI
  • SEVGİ GÜNÜNDE BİR VEDA…
  • PAHA BİÇİLEMEZ SİHİRLİ TOHUMU KİM EKECEK
  • NEDİR BU 3.DALGA İLİŞKİLER.?
  • BU GİDİŞE RIZAMIZ DEĞİL, İTİRAZIMIZ VAR.!
  • TÜRK SOLU BUGÜNKÜ KADAR DÖNEK ÇIKARMADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP