ATATÜRKSÜZ CHP

Dersim'izi Bir Türlü Geçemiyoruz.! - Atatürk'süz Yeni-CHP'ye Doğru.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ATATÜRKSÜZ CHP

 

Dersim'izi Bir Türlü Geçemiyoruz.! - Atatürk'süz Yeni-CHP'ye Doğru.!

Suriye'deki iç savaşa destek vererek, savaş kışkırtıcılığı yapan AKP hükümeti, CHP'ye de oyalanması için yeni bir konu açmış.! Neymiş efendim. “CHP'nin sadece Dersim katliamıyla değil, milli şef dönemiyle ilgili de hesaplaşması gerekir”miş... Hadi bakalım balıklama atlayın üzerine! Emperyalizmin akıncı birliği olmayı içine sindirmiş olan bu hükümetin, CHP içinde de bayağı adamı varmış.! AKP'nin yarattığı bu suni gündem ile bir süre daha halkın kafasını ütülerler. Cumhurbaşkanı da “rolünü yaparsa”, haklılığı ortaya çıkacakmış hazretin. Anlaşılan o rolünü hakkıyla yapmış.!

Tam da bu sırada, Silivri Cezaevi'nde yaşamını kaybeden MİT'ci Kaşif Kozinoğlu'nun Türkiye gündemini sarsacak çok önemli açıklamaları Aydınlık Gazetesi'nde yayınlanmaz mı.!

Üstelik hükümeti düşürecek kadar önemli şeyler açıklamış. Sanki Y-CHP'ye verilen görev; bu haberleri alalayıp unutturmaktır. Habere göre, Alman İstihbarat Örgütü BND'nin 30 milyon Euro karşılığında, Eyşan Adalarındaki İsviçre Bankası Müdüründen elde ettiği belge ve bigiler varmış.!

Belgeler aynı zamanda Arınç'ın da elinde de. Erdoğan'ın İsviçre Bankalarında 8 ayrı hesapta 800 milyon doları varmış.! Belki de Abdülmecit dedesinden miras kalmıştır.! Bu hesapların numaraları ve paraların kimler adına yatırıldığı CIA'nın da elinde bulunuyor..

İktidarı, Deniz Feneri yolsuzluğu, Suriye'nin içişlerine müdahale ve İsviçre'deki hesaplar üzerinden köşeye sıkıştırma ortamı oluşmuşken, Erdoğan, CHP'nin içindeki adamlarını devreye sokarak, yapay bir gündemle Türkiye'yi havanda su dövdürüyor... Böylece asıl konuşulması gereken konular güme gidiyor.! Bu basit senaryolar içinde neden “rol” alınıyor, anlamak mümkün değil.!

Gelişmeler böyle olunca “Eski CHP”liler, bu duruma fena halde kızıyorlar, benim tanıdıklarım burunlarından soluyor... Az sonra ikisinin konuşmalarını okutacığım size. Göreceksiniz haksız değiller...

“Yeni CHP” yönetimi, bu oyunu görüp bozmaya kalkışan 12 milletvekilini grup başkanvekillerine havale etmiş. Bunlar ne yapmaya çalışıyorlar? Yurtseverlerin konuşmaları gereken zaman şimdi değil mi? Muhalefet milletvekillerinin görevi, hiç bir zaman susmak olamaz ki. CHP'de partide susması gerekenler konuşuyor, konuşması gerekenler susturulmak isteniyor! Geleceği için siyasette beklentisi olanlar ve bunun için yatırım yapanlar, belki susabilirler.! Her zaman aramızdan böyle oportünistler çıkabilir. Bunu anlayabiliriz. Bu aşamada, böylesine düzeysiz ve sığ politikalara muhalif olanlar, kendilerine “muhalif” ismini vermekten çekinebilirler de. O da normal sayılır.

Bütün bunlar, olasılık dâhilindedir... Bütün bunlara rağmen, bizim asıl sorularımız köy kahvelerinden yükseliyor...

Birazdan ralarda neler konuştuğuna kulak vereceğiz, okyanus ötesine değil.! Aksi halde, hepinizin kulaklarını çekerler! Zira bugün bulunduğunuz mevkiler, sizlere (Abdülmecit) dedenizden miras kalmış değildir.!

Dün akşam, oyun oynayacağımızdan değil, kahvede otururken öylesine “Bu akşam taş atmazsın bana” diye bir arkadaşıma takıldım... “Tam aksine, bu akşam çok taşlayacağım seni!” diyerek sözü ağzıma tıkadı.. “Bizler, karamsarlık içerisinde debelenirken, kolumuza giren sizler değil miydiniz.? İdeallerimizi cisme büründüren, onları pankart yapıp bu tarihi köprülerin üzerine astıranlar siz değil miydiniz.? Kafalarımızın içinde aydınlık bir afiş yapan, size daha atacak çok taşımız var. Daha bir yıl önce; 'Bu Referandum, çocuklarımızın geleceği için hayati öneme sahiptir, Ona “hayır” demeliyiz.

CHP'nin yönetimi de mutlaka yenilemeliyiz, Kılıçdaroğlu'nu desteklemeliyiz' diyen siz değil miydiniz.? O gün “hayır” dediğinize, bugün nasıl “evet” dersiniz? Koşulsuz masaya oturmak ne anlama gelir? Bizi 'kurtulmak yok bir başına yumruktan, ya hep beraber, ya hiç kimse' diyerek, bu yaşımızda yeniden yollara siz düşürmediniz mi.? Şimdi de kafamızın içini açacaksın, çareniz yok... Hadi Genel Başkan'ın yerine geçin ve bizi aydınlatın bakalım. Bize hesap vereceksiniz oğlum.! Bir yere gidemezsiniz...

  

CHP olarak Dersim'i bir türlü geçemediniz.! Yuh olsun.! “Bedelli askerlik” sizin neyinize Size mi kalmış “vicdanı ret”... Sizleri, dün kara dediklerinize, bugün beyaz dedirten nedir.? Bu kadar mı omurgasızsınız.? Türkiye'nin önünde yığınla sorunlar dururken, iktidarın kuyruğuna takılmak size mi kalmış? Siz iktidarın koltuk değneği misiniz.? Türkiye'nin gündeminde neden değilsiniz.? Bütün bu zevzeklikler karşısında, Genel Başkanın “suskunluğu”nu ise anlamak mümkün değildir... Bir hafta sonra, zevahiri kurtarmak amacıyla yaptığı konuşma ise, bize bir şey ifade etmiyor.!

Soros'un TESEV'inin 183. sıradaki kurucu üye sizsiniz demek.?(1) Bu da neyin nesidir, anlatın bize.! Önce inkâr ettiniz, sonra “evet öyle ama ben hiç bir toplantısına katılmadım” dediniz... 90'ına varmış annem bile, bu konuşmalarınızı inandırıcı bulmuyor. Çelişkiyi o da farketmiş. Şimdi ona ne diyeceğimi bana söyleyin. Bize masal anlatmayın lütfen... Yıllardır iktidarın masal dinliyoruz zaten. Öyle bir şey söyleyin ki, ona hem biz inanalım, hem de bize inanları inandıralım.!

Sizden illa da 'iktidar olun' diye bir talepte mi bulundu bu millet.? Hiç değilse toplu iğne başı kadar dik durun... Bizim başımızı da bu yaştan sonra öne eğdirmeyin! Torunlarımızın önünde, sözlerine güvenilmez adam durumuna düşürmeyin bizi... Yarın erkenden Genel Merkezi mi ararsın, Genel Başkanı mı bilemem. Bu sözlerimizi ilet ve bize bir cevap verilsin. Allah aşxkına sizin derdiniz nedir.? AKP'nin yedeği misiniz.? Teslim mi oldunuz karşı devrime yoksa.? Değilse onlarla aynı ağızdan konuşmak nedendir?..

Size ne “vicdanı ret”ten.. Kuvayi milliye çizgisinden gelenler, çocuklarına askerlik yapmama gibi bir seçeneği öğütleyebilir mi.? Size bu ödevi kim vermiş.? Sizin ödeviniz, “Ey Türk Gençliği” başlıklı söylevde yazılı değil mi.? Bırakın AİHM “vicdani ret” desin. Siz önce temel hak ve hürriyetlerin kavgasını verin. Evrensel değerleri savunun her şeyden önce. Dedelerinizin yaptığını yapamazsanız tamam, hiç değilse o yolda yürüdüğünüzü gösterin. Bir gün birileri gelip, sizden de bu nöbeti devralır. Korkmayın.! Bu “yükün” altında ezilmezsiniz. Abdülmecit'in kutsanıp anılıdğı bir ülkede, o ülkeyi kurtaran ve Cumhuriyeti kuranları dahi, hak ettikleri gibi anamadınız.! Yazıklar olsun.!

Emaneti taşıyamayacaksanız, hemen çekilin önümüzden... Daha fazla durmayın tepemizde. Bizi getirdiğiniz şu noktaya bakın hele. İki hafta önce hep birlikte aynı yerde duruyorduk, şimdi farklı kulvarlarda koşuşturuyoruz. Neden.? CHP'yi düşünsel planda da olsa, bölmeye ne hakkınız var.? Sanki kendi yeriniz, her zaman garanti imiş gibi, hemşeriniz ile aynı şekilde düşünmeyenleri, disipline vermekle tehdit ediyorsunuz... Olacak iş mi bu! Buna ne hakkınız var.?

Derdiniz nedir kardeşim.? CHP'nin geçmişi ile hesaplaşacağız da ne demek oluyor? Siz kim oluyorsunuz da şanlı tarihimizle hesaplaşmaya kalkıyorsunuz. Bu AKP'nin CHP'yi bitirme planının bir alt başlığı değil miydi? O halde oraya gidin ve bize karşı vereceğiniz kavgayı oradan doğru verin. Bu hususu gündeme taşımak sizin CHP'deki göreviniz olamaz! Göreviniz olmadığı halde, böyle bir işe soyunmanız, insanın aklına daha başka şeyleri de getiriyor:

Siz karşı tarafın, içimizdeki ajanı mısınız.? Bu soruya eylemlerinizle yanıt verin.!

Atatürk'ü suçlayan ve Ergenekon Davası'nı “faili meçhul cinayetleri bitiren” bir hamle olarak gören birini eleştirenlere, parti içi demokrasi ve fikir özgürlüğü ile kol kanat geremezsiniz.! Bu sorulara yanıt vereceksiniz, yanıt. Zira, bizler de sizin gibi aynı düşünce özgürlüğünden yararlanarak konuşmaktayız.!

Hadi diyelim ki, Aygün Efendi'nin dediği gibi, Atatürk bir “diktatör” ve “faşistti”. Bu konuda getireceği kanıtlara da inandık! Varacağımız bu sonuç, ülkemizin hangi sorununu çözecek.? CHP'yi iktidara mı taşıyacak.? Yoksa AKP'yi mi iktidardan düşürecek.? Yahut karşı devrimi mi durduracak? Bu sorulara bir yanıt verin, hemen şimdi.!

O halde derdiniz nedir sizin.?

Göreviniz AKP'nin rejimi değiştirme eylemini kolaylaştırmak mı.? Böyle davranarak kendinize bir olanak mı hazırlamak niyetindesiniz.? Bize cevap verin.!

Hepimiz biliriz ki, hukukta susmak; kabul etmeme, inkâr anlamına gelirse de siyasette ve günlük konuşma dilinde; “sukut ikrardan gelir”... Kılıçdaroğlu'nun yakın geçmişte Onur Öymen ile yaptığı tartışmayı unutmuş değiliz. Anımsarsanız, o günlerde Kılıçdaroğlu CHP'de göze batan bir milletvekiliydi. Onu çok seviyorduk. Şimdi partimizin başına geçti. Genel Başkanımızdır ve bu sıfatı nedeniyle CHP'nin kurultayda onaylanmış resmi görüşünü (parti programı) savunmak zorundadır.! Ama nerede.? Programı bir kere bile okuduğuna inanmıyorum artık.! Onur Öymen'le başlattığı o tartışmada, Dersim'de olup bitenlerden, CHP'yi ve Atatürk'ü sorumlu tutabiliyor şimdi. Hayret.! O günlerde CHP'nin resmi görüşüne ve tarihi gerçeklere rağmen, Onur Öymen'i istifaya çağırabiliyordu... İngilizler ve Ruslar arşivlerini açmışlar. Perinçek'in oğlu Mehmet, Rus arşivlerinden gerekli belgeleri toplayıp, kitap haline getirmiş. Ne Ermenilerin 'soykırım' ne de Dersimli Kürtlerin 'katliam' iddialarının doğru olmadığını kanıtlamıştır. Büyük olasılıkla şimdi bu çalışması yüzünden Silivri'dedir. Türkiye'nin arşivlerinin açılması halinde, bu fikrin aksine kanıtlar bulunacağını hiç sanmıyorum. Kaldı ki, AKP hükümettedir ve arşivler onların elindedir, yiyorsa açsınlar biz de görelim. Kimseden izin almaları gerekmiyor. Hep birlikte gerçekleri öğrenelim...

Ama onlar ne yapıyor.? Önlerinde bir engel olmadığı halde, arşivleri açmıyorlar ve CHP'nin havanda su dövmesi için ortamı hazır tutuyorlar. Bizimkiler tuzağa düşmeye hazır av hayvanı gibi. Her atılan yeme takılıyorlar. Çünkü kafalarının derinliklerinde yer etmiş hayali düşmanları var, tüylendiklerinde onunla çatışacaklar. Emperyalizme karşı muhalefet etmeye korkuyorlar, yürekleri yetmiyor.! Ne yazık ki, ana muhalefet partisi bu bağlamda en büyük rakibi olan iktidar ile işbirliğine gidebiliyor.! Evet, aynen böyle oluyor gelişmeler. Genel Başkanın, karşı açıklama yapan 12 milletvekilini “disiplin”le tehdit etmesi bu anlama gelir. Hani parti içi demokrası gelecekti, hani düşünce ve ifade özgürlüğü yaşama geçirilecekti, nerdeler.? Siyasi rakiplerine “disiplin”; Genel Merkez gibi düşünenlere “düşünce özgürlüğü”... Yok öyle şey.!

Anımsarsanız, yakın geçmişteki o talihsiz günlerde, araya Deniz Baykal girmiş ve zor kurtulmuştu emekli elçi... Leş kargaları gibi üzerine üşüştüler. Ve daha sonra da bu yüzden olsa gerekir, fazlasıyla hakkı olduğu halde, milletvekili listesine de alınmamıştır. Buna rağmen, Kılıçdaroğlu, yine de CHP Genel Başkanlığı'na getirilmiştir. CHP'liler, geçmişi unutup, onu bağırlarına bastılar. Halen de basıyorlar... O gün Kılıçdaroğlu, bir kurtuluş, bir umut olarak önümüzde duruyordu. Onu başımızın tacı biz yaptık. Şimdi bir “talih kuşu” gibi başımıza pisleyemez.! Çünkü o günlerde CHP'nin tek yumruk olarak birleşmek zorundaydık, bugün de aynı durumdayız... Hesaplaşmalar gelecekteki günlere bırakılmalıdır.! Bir Genel Başkan, parti üyelerini “düelloya” davet edemez.! Çünkü silahlarımız eşit değildir.!

Acaba geçmişte ertelenmiş hesaplaşmaların günü mü gelip çatmıştır.?

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bu yeni cepheyi kimin adına açıyor? Cumhuriyeti sanık sandalyesine oturtmak ne haddinedir?.. Belli ki, hazret çok önceden hazırlıklarını yapmıştır. Ne dediğini aktararak, bu yazıyı da kirletmek istemiyorum. Gazeteye yansıttığı konuşmasını aynen aşağıya aldım. Dileyenler oradan okuyabilirler. Bazı cümlelerini göze batsın diye, özellikle kırmızıya boyadım... Onların üzerinde, iki kere düşünün lütfen.!

Okudunuz değil mi.?

Şimdi söyleyin bakalım, Kılıçdaroğlu, Hüseyin Aygün'ün iftiraları karşısında ne yapmıştır? Onu eleştirenleri, disipline vermekle tehdit etmiştir. Gazetelere yansıyan haberler bu doğrultudadır. Yani Hüseyin'e sahip çıkıyor Genel Başkanımız. Eşi de aynı doğrultuda beyanlar veriyor. Bu cephedren yakında Atatürk'ü “soykırım” yapmakla suçlarlarsa şaşırmayın.!

Bu kadar ağır ve düzeysiz iftiralar karşısında, CHP'nin Genel Başkanı, susmak suretiyle iftiracıları destekleyemez!.. Genel Başkanın her zaman aklı başında olmalıdır.!

Ne yazık ki, bugün 8 sütun üstüne haykırarak susan, bir Genel Başkan var önümüzde.!

Susarak hemşehrisine destek veriyor. Açıkça onunla aynı görüşte olduğunu söyleyemiyor ama itiraz da etmiyor söylediklerine... Hüseyin Aygün bu saçma sözlerini yeni söylemiş değil ki. Milletvekili olmadan önce,”Dersim 1938 ve Zorunlu İsyan” ile “0.0.1938, Resmiyet ve Hakikat” adlı iki kitap yazmış! Aynı görüşleri bu kitaplarda da tekrar ediyordu zaten. Kılıçdaroğlu, bütün bunları bilerek, onu Tunceli'den milletvekili adayı yapmış... Anlaşılan bu seçimle, Aygün'ün kitaplara geçmiş görüşlerini, mecliste de tekrar etmesini istiyordu. Nitekim öyle de oldu gelişmeler. Bu gerçeğin altını özellikle çizmek istedim...

Ne diyor Genel Başkanın gözdesi Hüseyin Efendi.?

Atatürk'ün Dersim'de olanlardan haberdar olmaması mümkün değilmiş!... Tıpkı kendisinin tarihi gerçeklere aykırı olarak yazdığı o iki kitabında söylediklerinden, Genel Başkanın haberdar olmamasının, mümkün olamayacağı gibi... Şu zevzekliğe bakar mısınız? Sanki aksini iddia eden birileri vardı. Ulu Önderimiz, o tarihlerde Trabzon'daki Atatürk Köşkü'ndeydi ve isyanın bastırılması ile ilgili harekatı, oradan bizzat yönetmiştir. Bugüne kadar, bu haddini bilmez dışında, hiç kimse onun bu işten haberdar olmadığını söylemedi ve söyleyemez de. Atatürk gibi bir lidere rağmen, ondan habersiz iş çevirmek biraz sıkardı. Onu Kılıçdaroğlu ile karıştırıyor herhalde!.. Gidin Trabzon'a, çıkın Atatürk Köşkü'nün ikinci katına da görün. Duvarda asılı Türkiye haritası üzerinde, siyah ve kırmızı kurşun kalemle çizilmiş harekat planı vardır. Altına da yazıyor zaten. Gizli saklı değil... Gizli olan Hüseyin'in kafasındaki düşünceleridir!.. İftira atan, Hüseyin Efendinin ta kendisidir.!” dedi.

Arkadaşım ayağa kalkıp, işaret parmağını bana doğru sallayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiç kusura bakma ama, sen de onlardan pek farklı değilsin oğlum. Sen de kendine siyasette yer tutabilmek için yakında kıvıracaksın!.. Bu yaptığınıza siyaset denmez. Bizim geleneğimizde bunların hiçbiri yoktu. Milleti Atatürk'ten ve İnönü'den böyle soğuttunuz. Şimdi %25'ler bandında debelenip durursunuz. Size mi kaldı Fetullah'ı övmek, Seyh Sait'i aklamak. Size mi kaldı Dersime “soykırım” deyip, Cumhuriyet'i yargılamak. Ülkedeki rejim elden gidiyor. Cumhuriyet rejimi, şeriata dönüştürülüyor, muhalifler tutuklanıyor, ordu her türlü iç ve dış saldırıyla itibarsızlaştırılıyor, “Ergenekon” diye bir komplo uydurulmuş, bilim adamları bile teslim alınıp susturuluyor... Bizim milletvekilimiz Hüseyin Efendinin umurunda mı? O kalkıp, bu senaryoların doğruluğuna inandığını söylüyor. “Ergenekon Davası” sayesinde, faili meçhul cinayetler bitme noktasına gelmişmiş! Şu zevzekliğe bakar mısınız? Kiralık bir siyasetçi bile bunları söyleyemez. Düşünce özgürlüğüymüş, geçin bunları efendiler.!

Yöneticilerimizin çoğu, kurultaylarda onanmış parti programına aykırı sözler söylüyorlar. Eli kalem tutanlarınız; onları eleştiremiyorlar bile. Genel Başkanımız, defalarca CHP ilkelerine ve programına aykırı sözler etmesine rağmen, sen dahil bir tekiniz onu eleştiremediniz. O konuları görmezden gelip geçiştirdiniz. İşbirlikçi ve korkaksınız diyeceğim ama dilim varmıyor... Sizin bu davranışlarınız, ancak “oportünizm” kavramı içinde değerlendirilir. Büyük olasılıkla, sana da partide önemli bir görev veya gelecekte milletvekilliği verileceği vaat edilse, sen de Soroscu gazeteciler ile aynı ağızdan konuşacaksın! Belki de utanmadan ve sıkılmadan, Kemalizmi çağ dışı ilan edebileceksin!.. Hepinizden nefret ediyorum artık. Aranızda işbirlikçi olmaya ne kadar da hevesli adam varmış... Hiç değilse, diğerleri açıktan düşmanımızdır. Onları tanıyoruz. Her zaman bizim karşı tarafımızda durdular. Onlar, bu rejime düşman olduklarını gizlemediler zaten. Bu yüzden, biz de onların hangi safta olduğundan emindik. Önlemimizi de bu gerçeğe göre alıyorduk.!

Size karşı ise, alınacak tedbirimiz yok.!

Çünkü siz içimizdesiniz. Bazen yüreğimizde, bazen tepemizde, bazen de beynimizin içindesiniz... Siz yok musunuz siz, “bu memleketin anasını ağlatan” asıl sizlersiniz. İçimizdeki kurt gibisiniz, bizi ne zaman kemirmeye başlayacağınız hiç belli değil. İhanet etmeye her an hazırsınız.!” diyerek taşlamayı bitirdi...

Doğrusunu söylemek gerekirse, ona söyleyecek bir tek söz bulamadım. Bu nedenle olsa gerekir, sözü Almanya'dan emekli, orada yaşayan Türklerin kurduğu Sosyal Demokrat Derneklerde yetişmiş olan diğer arkadaşımız aldı:

“Kim ne derse desin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “diktatör” ve hatta “fasit” olarak tanıtılmaya çalışıldığı bu dönemde, bu kampanyayı yürüten emperyalist işgal kuvvetlerine ve onların yerli işbirlikçilerine, CHP kanadından oldukça etkili bir destek veriliyor!.. Bu bir gerçektir!... Bizim yüreğimizi asıl yakanda budur işte.!

Peki ama neden.?.!

Birkaç hafta önce “cemaatlerin” mallarının iade edilmesini (ve dolayısıyla açılmalarını) isteyen de aynı Hüseyin Aygün değil miydi?..

Cemaat dediğimiz tarikatlardır Beyler. Lafı ağzımızda eveleyip gevelemeyelim. Karşı devrimin idieolojisi buralarda öğretilir. Tekke ve zaviyelerin açılmasını mı istiyor bu Hüseyin'iniz? Bu değilse, istediği nedir: Bari açıkça söylesin de biz de tutumumuzu ona göre belli edelim!..

CHP, sanki karşı devrimi el altından destekliyor gibi. CHP'yi yeni rejimin ana muhalef partisi olmak üzere dizayn ediyor. Yeni CHP dedikleri, Atatürksüz bir CHP olsa gerekir!..

  

Tanrım.! Biz bu adamlara mı oyumuzu verdik.! Hüseyin Aygün gibilerin, kimlerin değirmene su taşıdığını anlamak için kahin olmaya gerek yok.! Bu tür açıklamaların yapıldığı gazeteye bakmak yeter... (2) Aygün, son iki çıkışını ZAMAN gazetesinde neden yaptı?.. Seçtiği güne bakın: 10 Kasım.!.!.! Neden.? ZAMAN'ın yazarları bile hiç bir zaman onun kadar cesur olamadı!.. Tam bir Atatürk düşmanıymış, içimizdeki bu hain!.. Hazret, resmi internet sitesinde:”CHP'den seçimlere girmemi ve bugüne kadar yürüttüğüm çalışmaları CHP çatısı altında özgürce sürdürmemi; bizzat Kemal Kılıçdaroğlu istemiştir...Başta Dersim katliamı olmak üzere, Dersim'in tüm sorunlarını Meclis'te dile getirmek ve önemli çözümler aramak için bu teklifi kabul ettim” diyerek, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla, Meclis'e gelmediğini açıkça itiraf ediyor... Onun amacı bellidir.!

 

İşler bu noktaya kadar geldiğinde, ilk sesini yükseltmesi gereken kim olacaktı.?

Kılıçdaroğlu ebette. Çünkü, bu partinin genel başkanıdır ve partinin ilkelerini koruyacak olanların başında o gelir. Anlaşılan, Hüseyin Aygün'ün fikirlerini paylaşan Genel Başkan, bunları söylemek için Aygün'ü tetikçi olarak seçmiştir! Sonra da “Bu partide bir disiplin olacaktır. Herkes o disipline uyacaktır” diyor. Genel Başkanın, önce kendisi disiplinli olacak, sonra üyelerde disiplin arayacaktır...

Genel başkanlığını da tartışılır bir noktaya getiren bu son Dersim olayını, üstelik de böylesine kritik bir dönemde, gündeme taşımaya değer miydi?..

Yoksa Atatürk adının hafızalardan silinmesine Kılıçdaroğlu da “onay” mı veriyor.?

Bu soruların yanıtı, hiç bir şekilde susarak geçiştirilemez!..

Gerçekten de Genel Başkan, hemşerisi Hüseyin Aygün ile aynı görüşte ise, işimiz çok daha ağırlaşıyor!..

Sadece bu nedenle bile, emperyalistlerin CHP'yi bir gruba işgal ettirdiği söylenebilir artık!..

Suskunluk insanın aklına çok daha kötü şeyler getiriyor...

Örneğin:Bundan böyle, Kılıçdaroğlu'nun yerine Erdoğan'ı koyarsak ne değişir acaba?.. Diğerlerini söylemeye ise, dilim varmıyor... 

Hadi birini daha söyleyeyim isterseniz:Temeldeki stratejide, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki fark nedir? Bu soruya kim yanıt verebilir? Her ikisi de Atatürk'süz bir rejim istiyor! Acaba CHP'yi, AB ve ABD'nin istediği şekle sokmak görevi, Kılıçdaroğlu'na mı verilmiştir? Bu kadar insan, bize bunları yaşatsınlar diye mi bunlara oy vermiştir?..

 

Peki, biri çıkıp şunları söylese, ona ne diyebilirsiniz.? 

“Erdoğan rejimi dönüştürüp, karşı devrimini yapıyor, Kılıçdaroğlu ise, buna karşı çıkacak olanları dizginlemekle görevlidir”!.. İkisi de aynı projenin içerisindedir. Kılıçdaroğlu partinin başına gelince, CHP tabanını bu değişikliğe alıştırmak için, parti ile ilgisi olmayan ve ne oldukları belirsiz kişileri, yönetim kademelerine taşımış, bir kısmını da milletvekili seçtirip görevlendirmiştir. Sırası gelen konuşuyor şimdi. Sonuçta Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ın yedeği olmayı kabullenmiştir. Bu nedenle ikisi de aynı kazana sağılıyorlar.!

Hadi bakalım ne söyleyeceksiniz bu analize.?

Aksini nasıl kanıtlayacaksınız? Öyle değilse, adama; 'icraatınızı görelim' derler. Ne demiş atalarımız: 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'... Boş gevezelik yapmanın zamanı çoktan geçmiştir.!.

 

Genel Başkanın 'sessizliği', milletvekillerinin dilediği gibi ve özgürce konuşabilmelerine bağlıyarak da bu durum geçiştirilemez. Aygün'e basın önünde karşı gelen 12 milletvekiline disiplin sopasını gösteremezsiniz! Çünkü asıl fikir, kamuoyu oluşturmak üzere, basın kullanılarak açıklanmıştır. Üstelik Fetullah Gülen'in gazetesi ile bu iş yapılmış. Karşı fikir de, basın önünde fikrini savunacaktır. Bunun kadar doğal bir şey olamaz. Hüseyin, düşünce açıklama özgürlüğünden yararlanacaksa, diğerleri de aynı özgürlükten yararlanacak. Bu konuda soruşturma dahi yapılamaz!.. Cezaevlerini dolduran gazeteciler, yazarlar ve diğer muhalifler de aynı şekilde düşüncelerini açıkladıkları için şimdi oralarda değiller mi? Bu nedenle o tutuklamalara karşı gelmiyok muyuz? Herkes, sizin Hüseyin kadar imtiyazlı olamaz ki!..” diyerek sözlerini bitirdi...

 

Ve ben bu konuşmalardan sonra, bu ülkenin bir yurttaşı olarak, bir kez daha Dersim'i “katliam” gibi göstermek isteyenlere soruyorum: Beyler.! O kötü günlerin yaşanmasında, Dersim'deki isyanı organize eden dedelerinizin hiç mi günahı yoktu.? Bari Seyit Rıza'nın İngilizlere yazdığı mektubu okuyun. Hiç değilse, isyanın bastırılmasından sonra, ele geçirilmiş olan 15 bin civarındaki İngiliz silahı (3) hakkında bir şeyler söyleyin. Yoksa, bunlar önemli değil de asıl göreviniz; Atatürksüz CHP'yi inşa etmek midir.?

Kılıçdaroğlu'ndan beklenen; oturduğu koltuğun kime ait olduğunu unutmadan ve kendine destek verenleri hayal kırıklığına uğratmadan, CHP'ye genel başkanlık yapmaktır. Özür dilemek de bir erdemdir elbette. Zaten o da ilk defa yaptığı bir şey de değildir.!

 

Bu ülkeyi kurtaran ve Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder'e karşı başlatılan, bu haksız ve insafsız saldırılara, duraksamadan karşılık vermek, CHP Genel Başkanı'nın temel görevleri arasındadır. Susmakla bu olaylar asla geçiştirilemez.! CHP'li biri olarak hatırlatıyorum: CHP'nin iktidara gelememesinin nedeni, Dersim olaylarını “katliam” ( ! ) olarak tanımlamamış olması değildir. Tam aksine o olayları “katliam” olarak tanımlasa da oylarında bir puanlık bile artış olamaz. Türkiye'nin ve sosyal demokratların sorunu bu konu değildir ve hiç bir zaman da olmamalıdır.!

Peki, söyleyin o zaman; derdiniz nedir.?

 

Av. Cemil Can

 

DİPNOTLAR:

(1)http://www.gercekgundem.com/?c=67949

(2) http://www.huseyinaygun.org/

(3) Başbakan olan Faik Öztrak’ın TBMM’de 1939′da verdiği bilgi şöyledir:”‘Dersim mıntıkasından şimdiye kadar toplanan silahların adedi 14 bin 593′tür. Bu silahların hepsi son sistemdir.”

Bu makale içinde Seyit Rıza'nın İngilizlere yazdığı mektubu da ibretle okuyabilirsiniz. Mektupta yazılanlar bütün iddiaları karşılamaya yeterlidir.

http://www.ilk-kursun.com/haber/86835

Şidi de gelelim o meşhur habere:

 

 

İŞTE SİZE ZAMAN GAZETESİ'NDEKİ O AÇIKLAMA:

CHP'li Hüseyin Aygün, Cumhuriyet tarihinin en acı sayfalarından biri olan 'Dersim olayları' konusunda uzman bir isim. 'Dersim 1938 ve Zorunlu İsyan' ile '0.0.1938, Resmiyet ve Hakikat' kitaplarının yazarı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle milletvekili adayı olan ve Tunceli'den seçilen Aygün, 73 yıl önce yaşanan olaylarla ilgili resmî tezlerin gerçeği yansıtmadığı görüşünde. Zaman'a konuşan Aygün, Dersim meselesinin 500 yıllık bir konu olduğunu belirtti. "Dersim, etnik kimliği ve dinî inançları bakımından farklı özellikler taşıyan, bu farklılık sebebiyle de 500 yıldır yok edilme siyasetiyle karşı karşıya kalan bir bölge." diye konuşan Aygün, "Cumhuriyet, esasen o politikada bir değişiklik meydana getirmiyor; önce merkezleşme yönünde kararlar alınıyor, bölgeyi merkezî yönetime bağlama yönünde bazı raporlar hazırlanıyor. Bu raporlar, 500 yıllık Dersim sorununu barış içinde çözmeye yönelik öneri getirmiyor. 1937-1938'de jenosite (soykırım) varan bir operasyonla Dersim meselesi tarihe havale edilmiş oluyor. Ama böyle de bitmiyor, bu sorun devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ordu harekat yapınca insanların kendini korumak için silahlandığını aktaran CHP'li vekil, "Resmiyette ise bir isyan olduğu ve devletin de bunu bastırdığı tezi savunuluyor. Çünkü Başbakan'ın deyimiyle '50 bin insanın öldürüldüğü' bir operasyonun meşrulaştırılması için orada bir isyan oluşturulması gerekiyordu. Dersim isyanı, sonradan icat edilmiş bir şeydir, öyle bir şey gerçekte yoktur." dedi. Dersim katliamının sorumlusunun devlet ve o dönemin CHP iktidarı olduğunu vurgulayan Hüseyin Aygün, şöyle devam etti: "Ancak CHP'de bu konuda kendi tarihiyle yüzleşme ve uygulanan politikaların toplumun önünde saydam bir şekilde tartışılması yönünde bir tavır alındığını Kılıçdaroğlu döneminde görüyoruz. Tabii 'bunu CHP yaptı' deyip, bunun üzerinden bir politika üretmek de doğru değil, çünkü o dönem başka parti yoktu zaten."

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'katliamdan haberdar olmamasının mümkün olmadığını da dile getiren Aygün, "Bu dönem boyunca izlenen bütün politikalarda Atatürk devletin başındadır. Fakat Aleviler, bütün bu dönemi Mustafa Kemal'den ayırmak için onun 'büyük lider' kimliğine de gölge düşmemesi için fotoğrafını alıp Hazreti Ali ile yan yana asmışlardır. Bu katliamdan haberdar olmadığına kendilerini inandırmışlardır." yorumunda bulundu.

 

KÜRT SORUNU BAĞIŞ VE DİYALOGLA ÇÖZÜLÜR

Kürt sorununa da temas eden Hüseyin Aygün, çözümün barış ve diyalogla olacağına inandığını dile getirerek, "Öcalan'la yapılan görüşmeler çok değerlidir ve bu sürecin yeniden başlaması gerekir. Ama örgütün de silah kullanmayacağını inandırıcı bir şekilde topluma ve hükümete anlatması lazım. Birbirimizi öldürmeden konuşmalı, çözüm aramalıyız. Hükümet aslında görüşmeler yaparak, müzakere yaparak bu iradeyi ortaya koydu. O yolun devam etmesi gerekir." şeklinde konuştu. Sorunun çözümünde 'kırmızı çizgi' söylemini de yanlış bulduğunu aktardı. Ergenekon süreci derin devleti felç etti. Hüseyin Aygün, Ergenekon ve Balyoz davasını da değerlendirdi. "Ergenekon diye bir gizli örgütün, yapılanmanın olduğunu biliyorum." diyen Aygün, operasyonun başlamasıyla yasadışı eylemlerin bittiğini, bölgede faili meçhullerin neredeyse durma noktasına geldiğini anlattı. 'Veli Küçük'lerin tutuklandığı dönemi olumlu bulduğunu' belirtirken, "Derin devlet ve gizli kontgerilla çekirdekleri felç oldu. Gerçekten kontgerillanın tasfiyesinin, derin devlete son verme adımı olarak görüyordum." diye konuştu. Ancak yapılan son tutuklamaları eleştirerek şunları kaydetti: "Ahmet Şık'ların, gazetecilerin, Ergenekon'dan kuşku duyduğunu söyleyenlerin, eser yayınlayanların tutuklanması nedeniyle ben biraz sulandığını düşünüyorum. Daha çok 'muhalifleri tasfiye etme hareketi' gibi duruyor. Dolayısıyla çok büyük bir fırsatın heba edildiği görüşündeyim."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1200334&title=chpli-huseyin-aygun-dersim-katliaminin-sorumlusu-devlet-ve-chpdir

Dersim İsyanı ile ilgili geçmişte yaşanan tartışmalar üzerine ben de iki köşe yazısı yazmıştım. Bu konuyla ilgili oldukları için bağlantılarını aşağıda veriyorum. Meraklılar, bir zahmet onlara da bir ara gözatsınlar...

http://www.cemilcan.av.tr/s.173.htm

http://www.cemilcan.av.tr/s.175.htm

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

http://www.medyagunebakis.com/ - http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

 

Diğer Haberler

  • DEPREM VE GELECEK KAYGISI
  • MAORİLER KADAR OLAMADIK.!
  • *KRONOMETRE SIFIRLANDI* ‘MI.?
  • AKTİVİST GAZETECİDEN SAMİMİ İTİRAFLAR.!
  • SEVAP KAZANMANIN YOLLARI
  • SEVGİ GÜNÜNDE BİR VEDA…
  • PAHA BİÇİLEMEZ SİHİRLİ TOHUMU KİM EKECEK
  • NEDİR BU 3.DALGA İLİŞKİLER.?
  • BU GİDİŞE RIZAMIZ DEĞİL, İTİRAZIMIZ VAR.!
  • TÜRK SOLU BUGÜNKÜ KADAR DÖNEK ÇIKARMADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP