BİZ MÜTTEFİKLER OLMASAYDIK.!

AKP Aradan Çekilse, ABD ile Daha Kolay Mücadele Edebiliriz.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BİZ MÜTTEFİKLER OLMASAYDIK.!

AKP  Aradan Çekilse, ABD ile Daha Kolay Mücadele Edebiliriz.!

Irak ve Afganistan Örneklerinden Biliyoruz Biz, Emperyalizmin Sanıldığı Kadar Güçlü Değil… 

AKP iktidara geldikten sonra, devleti ele geçirmek için bir saniyesini bile boşa geçirmemiş. O nedenle onun verdiği destek, Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği destek sayılır. CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya sorduğu soruya verilen yanıttan anlaşıldığına göre, Kasım 2002’den sonra “özel kalem” ve “basın müşavirliği” gibi istisnai kadrolara, toplam bin 125 atama yapılmıştır. Atanan kişiler otomatik olarak devlet memurluğuna geçiyor tabi. Birinci derecenin birinci kademesinden maaşa bağlanan bu zatlar, kısa süre sonra yatay geçişle, başka makamlara atanıyorlar. Onlar için sınav yok, mülakat yok. Bakan başına 40’a yakın “özel kalem” ve “basın müşaviri” düşüyor…

Öte yandan 350 bin öğretmen atama beklerken, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu 40 bin ithal öğretmen alınacağını açıklamış. Öğretmenlerin sendikası var ama grev hakları yok. Sokak gösterisi ile işler nereye kadar gidebilir.? Bence ithal öğretmenler ülkemize gelsinler! “Okulun şeref kürsüsünde aşağıdakilerden hangisi yer almaz” sorusuna doğru yanıtını, “Atatürk” olarak öğreten öğretmenlerden, ithal olanlar daha iyi olabilir. Onlar  da Atatürk’ten nefret ederler ama hiç değilse, şeref konusunda o kadar ileri gidemezler!.. Şerefsizlikte bizimkiler sırayı kimseye vermezler.!

AKP destek olmasaydı eğer,  belki de ABD’yi ülkemizden kovabilirdik.!

 “Wikileaks” belgelerinden anlaşıldığına göre, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, 22 Mart 2003 tarihinde Washington’a çektiği 7 sayfalık telgrafta şöyle demiş:

“AKP’den seçilmiş Erdoğan’ın davranışlarından büyük rahatsızlık duyulmaktadır. Erdoğan güçlü bir müttefikimizdir. Generallerin bu tutumu Amerikan menfaatlerinin korunması açısından engelleyicidir. Orgeneral Hilmi Özkök’ün sadakatli duruşu sahiplenmelidir.” (1)

Wikileaks belgelerini yayınlamayı üstlenen Taraf Gazetesi, bu belgeyi yayınlarken AKP’yi ayıklamış ve sadece orgenerallere yer vermiştir. Gelişmeler tıpkı aynı belgede çizilmiş stratejiye de uygundur. O telgrafta : “Bu bakımdan değerlendirildiğinde güçlü bir medya grubunun oluşturulmasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaç acilen giderilmelidir. Bu konu Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşılmış olup, gereğinin değerlendirileceği hakkındaki olumlu değerlendirmelerin yapıldığı ve yapılacağı teyidi alınmıştır” denilmiştir. Unutmayınız Sabah Grubu’na yapılan operasyon, bu “değerlendirmelerden” sonradır. Taraf Gazetesi’nin kuruluşu da bu tarihlerden sonraya rast gelir. Büyük gazetelerin sahiplerine yapılan baskılar sonucu, çok okunan köşe yazarlarının işlerinden atılması da öyledir. “Güçlü medya”nın kurulması ABD’nin isteği üzerine olmuştur…

AKP bu kadar destek vermeseydi eğer, ABD’yle daha kolay baş edebilirdik.!

Büyükelçi sözlerinden yüzde yüz emin bir şekilde raporuna şu şekilde devam etti: “Erdoğan kendisine desteğin devamı halinde, ABD’nin bir müttefiki olarak Ortadoğu ve Irak dâhil olmak üzere Türk hava sahasını, kara ve demir yolları ile Mersin ve İskenderun limanlarını kullanımımıza açacağını taahhüt etmektedir. Zaten zaman içerisinde bu imkânların büyük bölümü gerçekleşti. Bölgedeki hava harekâtımıza yeterince katkı sağlandı” Koskoca elçi, olmamış işleri olmuş gibi gösterecek değil herhalde. 

Bugünlerde emperyalistlerin Libya’nın petrolünü talan etmek üzere başlattığı savaşta, aynen Gâvur İzmir’i kullandırtmak gibiydi o günkü gelişmeler…

O günlerde Deniz ve Hava Kuvvetlerimizin komutası bizde idi. Şimdi İtalyanlardadır… İtalyanlara komuta konusunda kimse laf edemez.! ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, 22 Mart 2003 tarihinde Washington’a çektiği telgrafta: “Türk ordusundaki üst rütbeli subaylar tarafından sürekli olarak engellenmek istenmekteyiz” söylenerek, komuta kademesinin işbirliği içinde olmadığı gerçeğinin de altı çizilmişti. O telgrafta, Türkiye’nin menfaatlerini korumak için, Amerikan menfaatlerine karşı çıkan bazı komutanların isimleri yer alıyordu. ”Org. Aytaç Yalman, Org. Şener Eruygur, Org. Çetin Doğan, Org. Hurşit Tolon, Org. Fevzi Türkeri, Org. Tuncer Kılıç, Org. Yaşar Büyükanıt; Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün emir ve talimatlarına uymadıkları gibi, Org. Hilmi Özkök’e her an muhtıra verebilirler”  deniliyordu.  Komutanlar  “Balyoz Davası”nın 21’nci duruşmasında tahliye taleplerinin reddedilmesi üzerine, hep birlikte Harbiye Marşı’nı söylediler. Yakınları da “Adalet Meclis’te, vardiya bizde” sloganı ile onlara destek verdi. Komutanlar izleyicilere dönerek:” Vardiya sizde, sonuna kadar direnin” diye seslendiler… Siz misin bize 1-3 nöbeti yazan, siz misin “emir komuta bende” diyerek, eratı eğitim alanında yatırıp kaldıran, oh oldu size işte.! Canımıza değsin.!

Bu komutanlar Silivri’de olmasaydı eğer, Akdeniz’e gönderilen askerlerin komutası İtalyanlara verilebilir miydi.? Onu bilemem…

AKP, ABD’ye bu kadar destek olmasaydı, komutayı bizden kim alabilirdi.?

Hakkını yemeyelim eş başkan, üstlendiği görevi hakkıyla yaptı… Eş başkana biz destek vermeseydik,  o da ABD’ye bu kadar destek verebilir miydi.? ABD’yi de biz destekledik son tahlilde. Bu durumumuzla dilediğimiz kadar övünebiliriz artık.!

Doğuda “itaatsizlik”  başlamış. Söylenenlere bakılırsa itaatsizlik sivilmiş.!

Batıdaki resmi…

Batıdaki itaatsizlik, hukukun evrensel ilkelerine… İnsan haklarına ve temel değerlere karşı isyan var.!

Basılmamış bir kitabın taslağı “örgütsel doküman” kabul edilmiş ne haber.? Ve toplatılmasına karar verilmiş. Kitap, bulunduğu bilgisayarlardan siliniyor.! Kitabı bilgisayarlarında bulunduranlar, “örgüte” yardım etmekten içeri atılacakmış… “Örgütsel doküman” kavramı tıpkı Libya Tezkeresi’ndeki “çok boyutlu katkı” gibi oldukça elastikidir. İçine ne koyarsanız alır ve biraz daha genişler. Ve bu kavram içinde her zaman herkese göre bir yer bulunabilir.

Zaten kavram 12 Eylül Faşizmi’nden miras kalmış bize…  12 Eylül’ü yapanları yargılayacaktık değil mi.?

O da bizim ABD’yi yargılama niyetimize benzedi. Uzatmayalım dilerseniz;  “İmamın Ordusu” adlı kitap taslağına yapılanlardan, verilmek istenen mesajı ben aldım: “Sakın kitap yazmayın ve yeni yazılmış olanları da okumayın. Kazara okuduğunuz olursa da asla ona inanmayın.!”

Okumaktan nefret edenler için bir sorun yok tabi. Onların hiçbir zaman yazmak gibi bir derdi de olmadı, olmayacak da zaten. Yazmak yasaklanmadan önce, sevgiline bir aşk mektubu yazsaydın bari.  Mektubu sahibine vermene gerek yok be adam. Hiç değilse duygularını kendi kaleminde öğrenme fırsatı elde edebilirsin. Şimdi onu da kaybettin.! Oysa ne güzel şeyler söyleyebilirdin kendine.!

Peki, okumadığı bir kitabı yasaklayan bir iktidardan, daha kötü bir iktidar olabilir mi sorusuna ne dersin? Olabilir diyorum ben: Okuduğu kitabı yakan iktidarlar, okumayanlardan daha kötüdür diyebilirim…

Acaba “İmamın Ordusu” adlı kitap taslağı için Amerikan elçileri ne diyor.?

O raporlar henüz sızmamış Wikileaks’e.!

Ben de bilmiyorum doğal olarak. O halde Başbakanımızı dinleyelim bir kere daha. Bakalım o ne diyor: “Bunlar yargının işidir. Ben konuşmam. Süreci beklemek gerekir”  Süreç ne kadardır acaba.? Tutuklulukta geçecek süre en az 10 yıl. Gerisini Allah bilir.  Sanırım Başbakan bu sözleri ile  “yargının bağımsız olduğunu ve bu kararları bağımsız yargıçların verdiğini” anlatmak istiyor. Yiyen olursa tabi.12 Eylül Referandumuna “evet” dedikten sonra, böyle işlerin “yargının tasarrufu” olarak isimlendirileceğini anlamak için âlim olmak gerekmiyordu…

Şimdi dizlerinizi dövmeyin. ABD’ye bu desteği kendi ellerinizle verdiniz. Ellerinizi kırın.! Kafanızın bu işe iştirak ettiğine inanmam. O suç ortağınız değil.!

Siz olmasaydınız ABD, elini kolunu sallayarak dilediği her kitabı tutuklayamazdı bu ülkede. Madem bu yaptığınız bir alış veriş; bari verdiğiniz desteğin karşılığında bir “yeşil kart” isteseydiniz.!

Ayhan Çarkın, “eski bir özel harekâtçıyım” diyor. Katıldığı “yargısız infaz”ları anlattıktan sonra,  “Devlet emir verdi, biz yaptık” dedi. “Devrimcilerden onurlu yaşamayı  öğrendiğini”  de söylemiş bir ara.! Devrimciler ölürken bile nasıl yaşanacağını öğretiyor.!

Kulağını Atlantik’in öte yakasından ötecek düdüğe çevirerek uyuyanlar, bu sefer de komut sesi ile Suriye’de sokaklara indiler. Gösterilerdeki ölü sayısının 25’i geçtiği söyleniyor. Hükümet 48 yıllık olağanüstü hal uygulamasını kaldırdığını söylemiş. Maaşlara da %30 zam yapacakmış. Siyasi partileri de serbest bırakıyor. Suriye’de “temel hak ve özgürlükleri” savunma işi, yine Amerika’ya ihale edilmiş! Müteahhit de kendisi ihale makamı da. Ne iyi değil mi? Vaktiyle Soros’un dedikleri yaşama geçiriliyor. Hazret: “Petrol zengini ülkelerde totaliter rejimler bir bir çökertilecek” demişti…

O zaman da totaliter rejimleri destekleyen  ABD’ydi, bugün yıkan da.!

 Kim ne derse desin, ABD’nin en iyi müttefiki “Müslümanlardır.! Düdük sesiyle sokaklara inerler, düdük sesiyle çekilirler.!

Av. Cemil Can

 

DİPNOT:

(1) Söz konusu haber bu iletinin ekinde vardır. Ayrıca aşağıdaki bağlantıdan da indirebilirsiniz.

http://www.cemilcan.av.tr/wikileaks_belgesi.jpg

wikileaks.belgesi. jpg

 

http://www.medyagunebakis.com/ - http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZ VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.

Diğer Haberler

  • KADINLARA BİR DÜŞMANLIK YOLU DAHA
  • BAŞIMIZIN BELASI CEZASIZLIK KÜLTÜRÜ.!
  • MÜŞTERİLERİ DOLANDIRICILIKTAN KORUMA TİMİ.
  • KEMERBURGAZ RANT PLANLARINI YARGI ONAYLAMADI.!
  • *İMAM"ın POLİSLERİ ve TARİKATLAR*
  • BU YARGIYLA SİVİL ANAYASA YAPILIR MI.?
  • PTT ve KURUMSAL SOYGUN
  • AKP; 17 ADAMIZI, YUNANİSTA’A VERDİ.!
  • KUZU; KURTLUK YAPARKEN YAKALANDI.!
  • NADİRA KADİROVA İNTİHAR MI ETTİ, ÖLDÜRÜLDÜ MÜ.?
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP