AVM’LER KÜÇÜK ESNAFI ÖLDÜRDÜ

AESOB Başkanı Sevimçok, “AVM’ler küçük esnafa yaşam alanı bırakmadı” Dedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AVM’LER KÜÇÜK ESNAFI ÖLDÜRDÜ

AESOB Başkanı Sevimçok, “AVM’ler küçük esnafa yaşam alanı bırakmadı” Dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok,  artık şehirde yeni bir AVM daha görmek istemediklerini belirterek birliğe bağlı tüm üye esnafların dükkanlarına AVM karşıtı stickerlar yaptırarak dağıtacaklarını söyledi.

  

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok son zamanlarda birbiri ardına açılmaya devam eden büyük alışveriş merkezleri ve bunların mahalle aralarına açılan uzantıları küçük cep marketlerini eleştirdi.

 

Mevlana Kavşağı’nda bulunan Tekel depolarının bulunduğu alana ve Kızılarık caddesindeki kavşağa yeni bir AVM yapılacağı haberlerinin üzerine yazılı olarak bir açıklama yaptı.

 

Sevimçok açıklamasında, “Göreve geldiğimiz günden bugüne, gerek katıldığımız toplantılardaki sözlü söylemlerimizle gerekse de basına yaptığımız yazılı açıklamalarımızla kent merkezine yapılan ve yapılacak olan büyük alışveriş merkezlerine, karşı olduğumuzu hiçbir kimseden çekinmeden ve de açık yüreklilikle söyleyerek mücadelemizi hep sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz.

Kimi zaman ise bu haklı söylemlerimizden dolayı bazı kişilerden tepki alarak adımız AVM düşmanına dahi çıktı. Hâlbuki bu tepkimiz AVM’lere karşı değil sadece ve sadece kent merkezine yapılan AVM’lere ve artık ara sokak esnafına dahi kepenk kapattıran ve hemen yanı başına açılan cep marketlerineydi.

  

Öyle ki mahalle aralarına birbiri ardına açılarak köygöçüren otu misali arsız bir şekilde tüm şehri saran bu cep marketler yüzünden her gün bir esnafımız daha dükkânını kapatmaktadır.

En son olarak da Mevlana Kavşağı’nda bulunan Tekel depolarının bulunduğu alana ve Kızılarık caddesindeki kavşağa yeni bir alışveriş merkezi yapılacağından söz edilmektedir.

O bölgelere yapılacak yeni AVM’ler zaten artık bitme noktasına gelen şehir esnafının işlerini tamamen sekteye uğratacaktır.

AVM’ler bulundukları bölgedeki 20-25 tane meslek dalını etkilemektedir. Hem bu şehrin insanları olan esnaflarımızı hem de bulundukları bölgedeki trafiği sıkıntıya sokmaktadırlar” ifadelerine yer verdi.

 

AVM’lere karşı mücadelelerini artık farklı bir şekilde sürdüreceklerini vurgulayan Sevimçok açıklamasında şu sözlere de yer verdi:

“Artık şehrimizde yeni bir AVM daha görmek istemiyoruz ve bu mücadelemizin içerisine kendi esnafımızı da aktif olarak katacağımız ve böylelikle kimlerin yanımızda olup olmadığını anlayacağımız bir mücadele yöntemi deneyeceğiz. Birliğimize bağlı tüm üye esnaflarımızın dükkânlarına AVM karşıtı stickerlar yaptırarak bu stickerları dağıtarak dükkânlarımızın camlarına yapıştıracağız” diye açıkladı.

 

Fatih Bacak,  Antalya – Eylül.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP