LOJİSTİK ÖDÜLLERİ

2011’in Başarılı Lojistikçileri Logitrans Fuarında Ödüllendirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

LOJİSTİK ÖDÜLLERİ

2011’in Başarılı Lojistikçileri Logitrans Fuarında Ödüllendirildi.

İkinci lojistik ödülleri, Türkiye’nin önde gelen lojistik fuarı organizatörü EKO Fuarcılık ve Alman fuarcılık devi Messe München işbirliği ile düzenlenen logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda sahiplerini buldu.

 

9 Aralık’ta yapılan ödül töreninde, Türkiye’de hızla gelişen lojistik sektörünün başarılı kurum ve kişileri ödüllendirildi.

Firmalar; ciroları, çalışan sayısı, şube sayısı, araç sayısı, sefer sayısı, depo alanı gibi kriterlere göre değerlendirildi.

 

13 kategoride başvurunun yapıldığı organizasyonda 8 kategori, sunulan hizmeti tanımlayan ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı belgesine göre verildi.

Kategorilerin 4’ü ise, başvuruyu yapan şirketin meslek örgütü üyeliğine göre ayrıştırıldı.

Ayrıca lojistiğe destek verecek şekilde geliştirilmiş ürün ve projeler Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı.

 

Eko Fuarcılık Genel Koordinatörü İlker Altun, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Bir önceki yarışmaya göre bu yarışmanın kategorisinde, kriterlerinde, puanlamalarında, hazırlık ve değerlendirme süreçlerinde iyileştirmeler gerçekleştirdik. Her yıl daha da gelişecek olan lojistik ödülleri yarışmasının sektöre ve ülkemiz ekonomisine büyük faydalar getireceğine inanıyorum” dedi.

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

  

BASIN BÜLTENİ

Sonuç Raporu - Aralık 2011

Logitrans 2011 Çok İyi Sonuçlarla Beklentilerin Ötesine Geçti

Yaklaşık 12,000 katılımcı: + yüzde 37

23 ülkeden 207 sergileyici firma

Üst düzey uluslararası profil

Messe München Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen, “11,856 katılımcı ile logitrans beklentilerimizin ötesine geçti. Alınan çok iyi sonuçlar Türkiye’nin uluslararası taşıma ve lojistik endüstrisi için önemini açıkça göstermektedir. Özellikle Almanya ve İtalya’dan olmak üzere, uluslararası katılımcı ve ziyaretçi sayılarındaki artış da teyit ediyor ki; Türkiye’nin Asya’ya köprü olma rolü, Avrupa pazarı için de çok önemli,” dedi.

8-10 Aralık 2011 tarihleri arasında 5’incisi düzenlenen logitrans Transport Lojistik Fuarı, ilk kez Messe München ve EKO Fuarcılık’ın Ortak Girişimi olarak İstanbul’da düzenlendi. Bir önceki etkinliğe göre yüzde 37 büyüme ile yaklaşık 12,000 katılım sayısına ulaşıldı. Uluslararası katılım payı yüzde 21 olarak gerçekleşti.

EKO Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun da elde edilen sonuçlardan oldukça memnun kaldıklarını belirterek şöyle dedi: “logitrans 2011, iki holde 10,000 metrekarelik sergileme alanında gerçekleşti. Etkinlik 12 sektör derneği ve yaklaşık 50 yayına sahip 20 civarında yayın şirketi tarafından desteklendi. 111 yabancı katılımcı şirketin toplam payı yüzde 53’ü geçti.”

Katılım sağlayan ülkelerin sayısı, Türkiye hariç olmak üzere 13’ten 23’e çıktı. İlk beşte yer alan ülkeler; Türkiye, İtalya, Almanya, Letonya ve Avusturya olarak sıralandı. İtalya, Avusturya, Letonya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya, ülke pavilyonları ile katılım sağladı.

Almanya Federal Ulaştırma, İnşaat ve Kentsel İlişkiler Bakanı Parlamenter Müsteşarı Dr. Andreas Scheuer de İstanbul’daydı. Fuarın açılış törenine katılan Dr. Scheuer, diğer etkinliklerin yanısıra “Lojistik: Almanya ile Türkiye Buluşuyor” başlıklı panelde de yer aldı.

Dr. Scheuer, Messe München ve EKO Fuarcılık arasındaki Joint Venture ile düzenlenen ilk etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi:

“Messe München ile EKO Fuarcılık arasındaki ortaklık, logitrans’ın ilerideki gelişimi için önemli bir adımdı. İşbirliği, hem fuar katılımcısı sayısını hem de uluslararası niteliği neredeyse ikiye katladı. Birkaç yıl içinde Almanya-Türkiye arasındaki işbirliği ve ekonomik bağlar daha da fazla meyvesini verecektir. Asya’ya köprü olma rolüne sahip olan Türkiye, Almanya için ilginç bir konumdadır. Diğer taraftan, Alman bir ortak da Türkiye’nin Avrupa pazarına ve dolayısıyla da ortak başarımıza yolu açmaktadır.”

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen de şöyle konuştu:

“Asya ile Avrupa arasında doğal bir köprü konumunda olan ülkemizde de taşımacılık ve lojistik sektörünün önemi giderek artırmakta ve stratejik bir konum oluşturmaktadır. Ülkemizin lojistik sektöründe yaşanacak gelişmelere uygun olması nedeniyle önemi her geçen gün artmaktadır. Çağdaş dünyada rekabet rakip şirketlere arasında değil, rakip şirketlerin içinde bulunduğu tedarik zincirleri arasında yaşanacaktır. Lojistik sektörünü geliştirmek için atılacak her adım ülkemizi lojistik üs olarak dünya ticaretinin konumlandırılmasına katkıda bulunacaktır. Bakanlığımız bu konularda bugüne kadar olduğu gibi sektöre gereken her türlü desteği vermeye hazırdır.”

Uluslararası katılımcı şirketler de fuarda yer aldıkları için memnundular. İkinci büyük katılımcı ülke olan İtalya, üç pavilyonda temsil edildi. İtalyan Limanları Birliği Assoporti’nin Proje Müdürü Tiziana Murgia, şunları söyledi: “İtalyan limanları topluluğu Türkiye pazarını doğrudan takip etmektedir. Bu nedenle İtalyan Limanları Birliği ve büyük İtalyan limanları bu önemli logitrans fuarında yer almaktadır. Bu ülke ile yeni ticari ilişkiler hiç şüphesiz hem İtalyan hem de Türk ekonomilerine değer katmaktadır.”

Bir sonraki logitrans Transport Lojistik Fuarı, 15-17 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

Daha fazla bilgiye www.logitrans.com.tr sitesinden ulaşabilirsiniz.

logitrans Hakkında

logitrans Transport Lojistik Fuarı 15-17 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecektir. Etkinliğin 6’ıncısı, EKO MMI Fuarcılık Tic. Ltd. Şti tarafından organize edilmektedir. Fuar, lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir. Türkiye’de düzenlenen logitrans Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturacaktır.

EKO Fuarcılık Tic. Ltd. Şti. Hakkında

EKO Fuarcılık Tic. Ltd. Şti., taşımacılık ve lojistik sektörlerinde 25 yıllık deneyime sahip bir ekip tarafından 2004 yılında kurulmuştur. Yayıncılık, araştırma ve bilgi transferi konularına yoğunlaşmış olan ekip, Türkiye’de logitrans Transport Lojistik Fuarı’nı 4 kez başarı ile düzenlemiş, sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda bölgenin en büyük fuarı olma hedefi ile Messe München International ile birlikte yola devam etme kararı almıştır.

Messe München International Hakkında

Messe München International, dünyanın önde gelen ihtisas fuarı şirketlerinden biridir. Sadece Münih’te yatırım ve tüketici malları ile ileri teknoloji sanayilerine yönelik 40 kadar ihtisas fuarı düzenlemektedir. Her yıl düzenlenen etkinliklerde 30.000’den fazla katılımcı şirket ve iki milyonun üzerinde ziyaretçi yer almaktadır.

Messe München International ayrıca Asya, Rusya, Orta Doğu ve Güney Amerika’da ihtisas fuarları düzenlemektedir. Avrupa ve Asya’da yer alan altı bağlı ortaklık ile 60’tan fazla yabancı temsilci 90’ın üzerinde ülkede aktif olarak hizmet vermektedir. Messe München’in dünya çapında iş ağı bulunmaktadır. Grup aynı zamanda sürdürülebilirlik açısından da öncü bir rol üstlenmektedir. TÜV SÜD teknik denetim otoriteleri tarafından enerji verimliliği sertifikası verilen ilk fuarcılık şirketidir.

 

   

 

Logitrans 2011 – Katılımcı Değerlendirmeleri

Tufan Altuğ, Pazarlama Müdür Yardımcısı FORD OTOSAN, Türkiye

Türkiye’nin Asya-Avrupa arasında lojistik üs olmasına yönelik önümüzdeki 20 yıl içinde karayolu taşımacılığındaki gelişmelerin önemi bu fuarın önemini bir kat daha arttırıyor. Fuarı katılımcı, lokasyon ve organizasyon olarak çok başarılı buldum. Her yıl fuarın daha da büyüyeceğini ve uluslararası bir boyuta taşınacağını düşünüyorum. Düzenleyici firmaları kutluyorum.

Peter Baumann, İdari Direktör, 24plus Logistics Network, Almanya

İlk kez Türkiye’de bir fuara katıldık. Biz ve Türk ortağımız KLG için, fuarda geliştirdiğimiz çok sayıda ilişkinin tepkileri ve nitelikleri bizim için çok hoş bir biçimde sürpriz oldu. Organizasyon ve fuarın tasarımı son derece profesyoneldi. Türkiye’deki logitrans, Türkiye pazarının kendisi gibi, gelecek için müthiş bir potansiyele sahip ve küçük ve orta ölçekli lojistik şirketleri için kesinlikle çok ilgi çekici.

Bilge ÇAĞLAYAN, Genel Müdür Yardımcısı, Özgür Entegre Lojistik Hizmetler/Netlog, Türkiye

logitrans; dünyada lojistik sektöründeki gelişmelere paralel olarak, Türkiye'de de lojistik sektöründe fuarcılık çalışmalarına verilen önemi bu yılki organizasyonu ile bir kez daha göstermiştir. Fuar alanındaki stantların görsel ve amaca uygunluğu ile ziyaretçilerin ilgisini çekmesi, fuar öncesinde ve fuar süresince yapılan tanıtım çalışmaları ile ziyaretçileri bir araya toplaması konusunda organizasyonda gerçekten başarı sağlanmıştır. Geçen yıla göre yabancıların katılımcı ve ziyaretçi olarak daha yoğun oluşu, ülkemizde dış ticaretin önceki yıllara göre artış göstermesi ve bu artışın süreceğini göstergesi olacağını düşündürmüştür.

Avşar Dada, Genel Müdür, Yekaş Logistics, Türkiye

Hızla büyüyen lojistik sektörünün ulusal ve uluslararası pazarlarda büyümesini, katılımcılara işbirliği zemini hazırlayan bu tarz başarılı organizasyonlar Türk ticaret hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Her geçen gün kendini yenileyen ve sektörel buluşmayı sağlayan değerli organizasyonun devamını ve büyüyen başarılarını izlemek gurur vericidir.

H. Muzaffer Ermiş, Genel Müdür, ALPORT (Trabzon Liman İşletmeleri), Türkiye

Aynı dili ve görüşü paylaşan insan ve sektörlerin buluşma alanı olması dolayısıyla, fuarlar kalabalıkları ile değil sektör ilişkileri ile değerlendirilmelidir. Bu açıdan bakıldığında logitrans 2011 beklentileri karşılayan ve ortak ivme kazanan bir organizasyon olmuştur. Bu fuarı düzenleyen EKO Fuarcılık’ı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Riccardo Gelli, Müdür, Team Progetti, Venedik Limanı Pavilyonu, İtalya

Akdeniz bölgesinin genel ekonomik ve politik durumunu göz önüne alırsak, taşımacılık ve lojistik fuarının İstanbul’da konumlanması doğru ve olumludur. Burada katılımcı olmak ilgi çekiciydi.

Martin Günthner, Bremen Ekonomi, İş ve Limanlar Senatörü, Almanya

Türkiye gelişen bir ekonomik bölge ve Almanya’daki lojistik bölgeler için muazzam Pazar fırsatları sunuyor. Bremen serbest şehri, deniz limanları ve üst sıralarda yer alan lojistik köyü ile şirketlere ve elbette Türk firmalarına en üst nitelikte lojistik hizmetler sunmak için mükemmel bir zemin oluşturmaktadır. İstanbul’daki logitrans Fuarı da, bağlantı kurmak ve Bremen üzerinden Avrupa ile Asya’yı kapsayan merkezi bir yerde konumlanmak için kolay bir yol.

Murat Hatabay, Genel Müdür Yardımcısı, Catoni Maritime Agencies S.A, Türkiye

logitrans 2011 Türkiye’de katıldığımız en kapsamlı lojistik fuarı olarak oldukça pozitif ve verimli geçti. Hem yurtiçi hem de yurtdışı firmalar ile mükemmel networking fırsatları yakaladık.

Filiz Hatipoğlu, Lojistik Müdürü, YUGLOG, Türkiye

Yuglog Şirketi olarak fuarda bulunmaktan çok keyif aldık. 2 senedir fuara katılıyoruz. Seneye de katılmak istiyoruz. Sizler ile tanıştığımız için çok mutluyuz.

Hakan İleri, Satış ve Pazarlama Müdürü, CEYNAK LOJİSTİK, Türkiye

logitrans 2011’in daha önceki seneden daha geniş katılımlı olması ve ziyaretçi sayısının artması memnuniyet verici olmuştur. Gelecek sene görüşmek üzere.

Manfred Kuhr, Başkan Yardımcısı, BLG Logistics Group, Almanya

Lojistiğin müthiş bir meydan okuma olduğu, ümit vadeden Türkiye gibi bir ülkede, bir lojistik fuarı düzenlemek için kesinlikle doğru zamandır. logitrans’ta bir güruhla değil, bir uzmanlar forumu ile karşılaşıyorsunuz. Büyük lojistik şirketlerinin, birilerinin gelip de ne yapmaları gerektiğini söylemesine ihtiyaçları olmadığını gördük. Zaten iyi yapılanmışlar sadece uluslararası ilişkilere ihtiyaçları var. BLG burada işbirlikçi girişimler ile daha da gelişme fırsatı görmektedir. Türkiye, özellikle de İstanbul, otomobil endüstrisinde Karadeniz Bölgesi’nin üssü olabilir.

Frank Lehner, İdari Direktör, BLG Logistics Group, Almanya

Buraya biraz şüphecilik ve dikkatli bir iyimserlik ile geldik – şimdi fuarın kalitesi konusunda ikna olduk ve önümüzdeki yıl yine geleceğiz. Bizim için nitelik, nicelikten daha önemli!

Axel Mattern, Direktör, Hafen Hamburg (Hamburg Limanı) Marketing e.V., Almanya

logitrans 2011 İstanbul, Alman katılımcıların yurtdışında başarılı bir tanıtımı oldu. Bütün Alman katılımcıların “Alman Pavilyonu” şemsiyesi altında yer aldıklarını görmek istiyoruz.

Tiziana Murgia, Proje Müdürü, Assoporti, İtalyan Limanlar Birliği, İtalya

İtalyan Liman Sistemi Türkiye pazarını doğrudan takip etmeye karar verdi. Bu nedenle İtalyan Limanlar Birliği ve büyük İtalyan limanları bu önemli logitrans Fuarı’na katılıyorlar. Bu ülke ile yeni ticari ilişkilerin hem İtalyan hem de Türk ekonomilerine katma değer sağlayacağına hiç şüphe yoktur.

Çetin Nuhoğlu, TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı, Türkiye

logitrans Transport Lojistik Fuarı, hem Türk nakliyecisi hem de uluslararası nakliyeciler için çok önemli bir fırsat. Şu gerçeğin altını özellikle çizmemiz lazım: Yunanistan, Bulgaristan, Romanya gibi AB ülkeleri onun dışında tüm Karadeniz’e kıyısı olan Rusya, Ukrayna, Moldova dahil hepsiyle kıyasladığımız zaman bu bölgede gerçekten çok önemli yetkinliğe sahip bir lojistik üs durumundayız. Buradaki bu sayıdaki yabancı fuar katılımcıları ile logitrans‘ı Türkler için hem kendilerini tanıtmak hem de işbirlikleri açısından çok önemli bir fırsat olarak görüyorum

Heiko Rumfeld, Yönetim Kurulu Üyesi, duisport agency GmbH (Duisburg Limanı), Almanya

logitrans 2011’e katılmak, duisport için başarılı bir deneyim oldu. Özellikle kapsamlı ağlar ile sunduğumuz hizmetler büyük ilgiyle karşılandı. Fuarda pek çok değerli ve çok belirgin yeni ilişkiler kurduk ve görüşmeler yaptık ve bunlardan ilginç iş ilişkileri gelişmesini bekliyoruz. Önümüzdeki yıl da kesinlikle yine fuarda olacağız.

Dr. Andreas Scheuer, Parlementer Bakan, Almanya

Messe München ile EKO Fuarcılık arasındaki ortaklık, logitrans’ın ilerideki gelişimi için önemli bir adımdı. İşbirliği, hem fuar katılımcısı sayısını hem de uluslararası niteliği neredeyse ikiye katladı. Birkaç yıl içinde Almanya-Türkiye arasındaki işbirliği ve ekonomik bağlar daha da fazla meyvesini verecektir. Asya’ya köprü olma rolüne sahip olan Türkiye, Almanya için son derece ilginç bir konumdadır. Diğer taraftan, Almanya, Türkiye’nin Avrupa pazarına erişimini kolaylaştırmaktadır. Bu bir kazan-kazan durumudur.

Michael Skiba, Pazarlama Direktörü, bremenports GmbH & Co. KG (Bremen Limanı), Almanya

Türkiye’nin büyüyen bir pazar ve güçlü bir hinterlanda giriş kapısı olarak artan önemi karşısında Bremen limanları da yeni yapısı ile logitrans’a gelmeyi istemiş ve alt katılımcı olarak yer almıştır.

Emin Taha, Şirket Sahibi, Taha Kargo, Türkiye

Bu fuarı çok başarılı bulduk. Büyük katılımcı firmaların aramızda bulunması ve kaliteli, işi bilen ziyaretçinin gelmesi bizi memnun etti.

Bernd Themann, CEO, Lagerhaus Harburg Spedition GmbH, Almanya

Bizim için Türkiye ve dolayısıyla da logitrans, Orta Doğu’ya giriş kapısıdır. Ancak Türkiye, sadece bu pazarlar arasında bir bağ değildir; aynı zamanda güvenilir yapısı, altyapısı, limanları ve şirketleri ile ilgi çekici iş gelişimi için sağlam bir temel sunmaktadır. Bu fuar bu ilgileri bir araya getirerek yeni kontaktlar kurma fırsatı sunmaktadır. Bundan sonraki gelişmeleri ilgi ile bekliyoruz.

Dorukata Vural, Direktör, SATKO Teknoloji, Türkiye

Satko Teknoloji olarak logitrans fuarına sektörel faydalarından dolayı katılıyoruz. Organizasyon ve ziyaretçi sayısından memnun kalıyoruz. İleri yıllarda tekrar katılmaktan mutluluk duyarız.

Prof. Dr.-Ing. Thomas Wimmer, İdari Direktör, Bundesverband Logistik, Almanya

Gelişen İstanbul metropolü, Kuzey Afrika ve doğudaki ülkeler için üs olma fonksiyonu ve batı ile ilişkileri sayesinde lojistik ve global değer zincirleri için önemli bir konumdadır. logitrans, önemli bir ihtisas fuarıdır. İyi bir başlangıç olmuştur ve fuar, doğru yoldadır. 

        

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP