OF SPOR’DAN İDDİALARA CEVAP GELDİ

Of Spor başkanı Olcay Saral, Oktay Saral’ın iddialarına cevap verdi..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

OF SPOR’DAN İDDİALARA CEVAP GELDİ

Of Spor başkanı Olcay Saral, Oktay Saral’ın iddialarına cevap verdi..

AKP İstanbul milletvekili Oktay Saral'ın Trabzon Dernekler Federasyonunda söylediği ve tartışmalara neden olan "Ofspor'da, Trabzonspor'da şike yaptı" sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili çarpıcı bir tepki de Ofspor başkanı Olcay Saral'dan geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Saral, Ofspor'un şike ile anılmasından rahatsız. Bu rahatsızlığını twitter hesabından ifade eden Saral, "5 ağustos 2012 de; Sadece kendi menfaatlerini düşünen yönetimlere tepki olarak geldik. Şike ile anılan bir kulübü kapatırım, kimse gık diyemez" diyerek tepkisini ifade etti.

Saral'ın bu sözlerine Ofspor taraftarları da destek verirken AKP İstanbul milletvekili Oktay Saral'ın açıklamalarının oldukça yersiz ve Trabzonspor'a ve Ofspor'a büyük zarar verdiğini ifade ettiler. 

Öte yandan Trabzonspor'un ise bu konuda henüz açıklama yapmamış olması dikkat çekerken, bazı taraftarlar Trabzonspor'un da açıklama yapmasını istediklerini belirtti. 14 Nisan 2013 Pazar -22.57

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

 

 

Oktay Saral'dan Trabzonspor Gafı

Adalet Ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Oktay Saral, TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Komisyonu'nun Ziyareti Sırasında, Çok Tartışılacak Açıklamalar Yaptı.
12 Nisan 2013 Cuma -14.39 - İşte O Açıklamalar;


TRABZONSPOR’U KUTSADIK
"Trabzon şehri Trabzonspor’dan dolayı geri kaldı. Kayseri’yi de Antep’i de izliyorum. Öyle garip şeyler yaşanıyor ki. Hiçbir ilin plakası kutsanmamışken biz 61’i kutsadık. Bordo-Maviyi kutsadık. Başka renk görmüyoruz. Bu futbol."

TRABZONSPOR GİZLİ ŞİRKE DÖNÜŞTÜ
"Twitter’da selam veriyorum kupayı ne zaman vereceksin diyorlar. Çanakkale ruhuyla ilgili twit atıyorum sen önce kaybettiğin Trabzonspor ruhunu bul diyorlar. Yemediğim küfür kalmadı. Hiçbir makuliyet ölçüsü yok. Ben milli görüşten geldim. Allaha hamdolsun. O görüşü taşıyan bir iki arkadaşım bana öyle mesaj attı ki dedim ki bunlar dinden çıkmış. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki gizli şirkin olduğu va bir çok namazında niyazında insan gizli şirke yenik düştü. İşte Trabzon’da, Trabzonspor bir ikona dönüştü 61 bir ikona dönüştü."

TRABZONSPOR DA ŞİKE YAPTI
"Sen iddia oyununu devam ettirirsen şike vardır. Sen yönetici olarak yapmazsın başkan yapmazsın futbolcular paslaşır skoruna oynar. Ben kulüp başkanlığı da yaptım. Şike yaptık biz. Şike yapmayan bir tane takım yok. Trabzonspor da bunun içerisinde. Hatır şikesi deyin. Bilmem ne deyin. Herkes yaptı. Biri 10 yıl önce biri 15 yıl önce kurulduğu tarihinden bize bakın bize bir Diyarbakır geçen yıl küme düşüyordu. Geldi bana adamlar. Ben de bölge hassasiyet var. Falan filan var. Herkes işin zevkinde…"
Trabzon’da Trabzon’u her alanda geliştirmemiz gerekirken Trabzon Trabzonspor’a 61’e mahkum oldu, kabuğunu kırıp da bir Antep olamadı." Habercuk 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

 

 

OKTAY SARAL'A TRABZONSPOR KINAMASI

Trabzonspor’un Haklılığı Kabul Edilmiş Davasına Gölge Düşürmeye Yönelik Böylesi Söylemler İstanbul Milletvekili Olsa Da Trabzon Kökenli Bir Siyaset Adamına Yakışmamaktadır.

 

Trabzon'un Of İlçesi Belediye Başkanlığı ve Ofspor Başkanlığı yapan, son seçimlerde AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçilen Oktay Saral, kısa süre önce İstanbul'da yaptığı konuşmada, "Sen iddia oyununu devam ettirirsen şike vardır. Sen yönetici olarak yapmazsın, başkan olarak yapmazsın, futbolcular paslaşır skoruna oynar. Ben kulüp başkanlığı da yaptım. Şike yaptık biz. Şike yapmayan bir takım yok. Trabzonspor da bunun içerisinde. 'Hatır şikesi, bilmem ne' deyin. Herkes yaptı" ifadesini kullandı. 

TRABZONSPOR'DAN SERT KINAMA 

Trabzonspor, bu açıklamaların basına yansıması üzerine internet sitesinde açıklama yayınladı. Bordo- mavili kulübün açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: 

"Milletvekili Oktay Saral'ın kulübümüzle ilgili kamuoyuna yansıyan açıklamalarını büyük bir üzüntü ve esefle öğrenmiş bulunmaktayız.

Trabzonspor Kulübü'nün haklılığı adli makamlarca kabul edilmiş davasına gölge düşürmeye yönelik böylesi söylemler İstanbul Milletvekili olsa da Trabzon kökenli bir siyaset adamına yakışmamaktadır.

Kulübümüz kurulduğu tarihten bu yana Türkiye liglerindeki mücadelesini onuruyla sürdürdüğü gibi, elde ettiği başarıların hiçbirinde en küçük şaibeye sebebiyet verecek leke bulunmamaktadır.

Gerçekler ortadayken Oktay Saral'ın kendi kulübünde yöneticilik dönemlerinde yaptıklarını Trabzonspor Kulübü'yle özdeşleştirme çabalarının hiçbir inandırıcılığı bulunmamaktadır. Bu vesileyle kulübümüzün üyesi olan ancak, üyelik sorumluluğunu 3 yıldır yerine getirmeyen Oktay Saral'ı söylemleri nedeniyle kınıyor, ifadelerini kamuoyu önünde düzeltmeye ve camiamızdan özür dilemeye davet ediyoruz." 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

 

 

BİZ DE ŞİKE YAPTIK

TDF -Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Komisyonunu Ziyaret Eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın Trabzonspor İle İlgili Sözleri Büyük Tepki İle Karşılandı.

 

Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Trabzonspor İle İlgili Sözleri Şike İddiasını Kabul Gibi Algılandı.

haber61.net'te yer alan habere göre; 8 Nisan 2013 tarihinde kısa adı TTD olan Trabzon Dernekleri Federasyonu  Gençlik komisyonunu ziyaret eden İstanbul Milletvekili Oktay Saral “Şike Yapmayan Hiçbir Kulüp Yok, Trabzonspor Da Bunun İçerisindedir” dedi.

TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Komisyonunda Saral’ın yaptığı bu konuşma kayıt edilerek, paylaşım sitelerinde yayınlanıyor. Haber61.net'in yayınlanan bu video'dan derlediği haberde şu ifadelere yer veriliyor.

Kendisinin de Trabzonsporlu olduğunu söyleyerek söze başlayan Saral “Tabi biz de önce Trabzonsporluyuz, bizde bu durumdan sizin kadar çok üzüntü duymasam da duyuyorum tabi, 2010-2011 sürecinden, bu sürecin katmerli olarak büyümesinden bende üzüntü duyuyorum ama bir üzüntü duyduğum şey de kusura bakmayın ama biz futbolu ilahlaştırdık” dedi.

Trabzon şehrinin Trabzonspor’un yüzünden hep geri kaldığını, Trabzon’da çok garip şeyler yaşandığını ifade eden Oktay Saral “hiçbir ilin plakası kutsanmaz ama biz 61’i kutsadık, Bordo Mavili renklerden başka renk görmüyoruz, onu da kutsadık. “ şeklinde ifadelerde bulundu.

 Kendisinin Trabzonspor ruhunu kaybettiği şeklinde suçlandığını, Twet bombardımanına tutulduğunu söyleyen Saral “Ben Çanakkale ile ilgili Twet atıyorum bana kupayı ne zaman veriyorsun diyorlar, yemediğim küfür kalmadı, öyle bir Twet bombardımanına tutuldum ki içerisinde hiçbir akıl makuliyet ölçüsü yok” dedi.

BEN KULÜP BAŞKANLIĞI DA YAPTIM, BİZ ŞİKE YAPTIK TRABZONSPOR’DA YAPTI

Kendisinin Ofspor’da kulüp başkanlığı yaptığını ve kendilerinin de şike yaptığını söyleyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral “Şike devam ediyor, milli piyango dediğimiz, iddia dediğimiz kumar devam ettiği sürece şike vardır. Sen yönetici olarak şike yapmazsın, başkan olarak yapmazsın futbolcular 3-4 kişi kendi aralarında paslaşıp masa başından skoruna oyun oynarlar.

Şike yaptık biz yapmayan bir tane takım yok Trabzonspor’da bunun içerisindedir. Hatır şikesi deyin ne derseniz deyin şike yapmayan bir tane kulüp yok herkes yaptı kimi 10 yıl evvel kimi 15 yıl evvel herkes şike yaptı.”

Trabzonspor’un başarısızlığını 2010-2011 sezonunda yaşadığı haleti ruhiyeti’nden kurtulamamasına bağlayan Saral.

30 yıldan beri zaten şampiyon olamayan kulübün gittiği şampiyonlar liginden aldığı 50 Trilyon lira paranın iyi kullanılmadığını, Trabzonspor’un yabancılarının Ofspor’da dahi oynayamayacak kalitede olduğunu söyleyerek transfere dünya paralar gittiğini ve bu giden paraların hesabını kitabını soran olmadığını söyledi.

BAŞKAN VE YÖNETİM TARAFTARIN ZAFİYETİNİ KULLANDI

Trabzonspor Başkanı ve yöneticilerinin  başarısızlıklarını ve hatalarını örtmek için işi duygusal yöne çektiklerinide sözlerine ekleyen Saral "Trabzonspor taraftarının zafiyet ve duygusal yönlerini kullandılar. Yönetim her başarısızlığın ardından kupayı gündeme getirdi" dedi.

"FUTBOLCULAR SKORUNA İDDAA YAPARDI"

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, kendi sitesinde Trabzon yerel medyasının kendisiyle yaptığı röportaj dikkat çekiyor.

İŞTE O RÖPORTAJ:

Şike süreci ile ilgili Trabzon yerel medyasının önemli isimlerinden Erhan Esaspehlivan ile yaptığımız röportaj…

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Başbakan Erdoğan’ın AK Parti Doğu Karadeniz İl yöneticileri ile yaptığı sabah kahvaltısında şike sürecinin gündeme geldiğini açıkladı. Kahvaltıda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında şike sürecinin ardından yaşanan gerilime değinildiğini kaydeden Saral, “Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında yaşanan gerginliğin iyi bir noktaya gitmediği, iki camia arasında ciddi gerginlik olduğunu söyledik. Yani buna bir an önce çözüm bulmalıyız.

Burada başbakanımız gerçekten Trabzon’u Trabzonspor’u çok seviyor. Her konuşmasında Trabzon’dan bahsediyor. Vallahi gözleri ışıldıyor. Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon bir tarafa, diğer iller bir tarafa onun için. Başbakanımız Trabzon’a her yapılan yatırımla alakalı düşünce proje ile ilgili ikilemeden anında yapılsın diyen bir insan” dedi.

BAŞBAKANIN VEYA BENİM ÇIKIP SOMUT ŞEYLER SÖYLEMEMİZ DOĞRU DEĞİL

Şike olayı ile alakalı bütün Türkiye çapında ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydeden Saral, “FİFA ve UEFA’da bu işe el attı. Yakın zamanda sonuçlanacak. Bu iş yargıya intikal etti. Yargıya intikal eden bir konu üzerinde Başbakanımızın, benim veya birilerinin çıkıp yani böyle somut bir şeyler söylemesi doğru değil. Bu işi yargı neticelendirecek. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sonuçlanmazsa oraya ki sonuçlanacak bu. Biz hep bunu umuyoruz.

Trabzonspor Şampiyonlar Ligine gönderildiyse kardeşim.. Akıl var mantık var. Burada yapılan olaylar belli görüşmeler belli. Ceza alanlar belli. Tutuksuz yargılananlar belli. Burada mahkemecilik oyunu oynanmadı. Burada yaşanan olaylar Türk kamuoyuna mal olmuş” diye konuştu.

FUTBOLCULAR SKORUNA İDDAA OYNARDI

Türkiye’de şikeye bulaşmış bir tane takım bulunmadığını ileri süren Saral, çarpıcı örnekler verdi: “Şikeye bulaşmamış bir tane takım olmamıştır. Ben kulüp başkanlığını yaptığım Ofspor’da bile şike her zaman olmuştur.

Şike nasıl oluyor örnek vereyim. Bu iddaa var ya.. Şikenin müessifi bu iddaa oyunlarıdır. Siz bu iddaa oyunları oynarsanız, bu oyunlarına itibar ederseniz.. Siz kulüp başkanı yöneticisiniz ama hiç bir şeyden haberiniz yok. Futbolcular sahaya çıkmadan skoruna oyun oynuyorlar.

BENİM İNANCIMA GÖRE İDDAA ŞİKE

Futbolculardan bir kaç kişi kendi aralarında konuşuyorlar, anlaşıyorlar diyorlar ki, “Biz bu maçı 2-2 bitirelim” Skoruna oynuyorlar 2-2 bitiriyorlar. Tabi iddaa’yı da 2-2 oynamışlar vuruyorlar paraları.

İddaanın oynanmasının kendisi zaten şikenin içerisine giriyor benim inancıma göre benim durumuma göre” dedi.

HATIR ŞİKELERİ OLURDU

Türkiye liglerinde ‘Hatır şikelerinin’ de olduğunu ileri süren Saral, “Hatır şikeleri olmuştur. Bir takım küme düşerdi gelirlerdi, söylerlerdi araya hatırı sayılır insanlar girerdi. Şikeye bulaşmayan hiç bir takım yok Türkiye’de. Ama 10 sene evvel ama 5 sene evvel. Geçmişte ne oldubitti.?

Temiz bir futbol; herkesin alın terini, gücünü, kuvvetini ve emeğini sahaya yansıtacağı sahada kazanılan veya sahada kaybedilen spor olsun futbol. Biz bunu istiyoruz. Başbakanımızda onun için “Temiz eller operasyonu” ile şikenin tam bir şekilde çözüme kavuşmasını mahkemelerin neticelenmesini ve bu neticelenme sonucunda da bundan sonra ağır yaptırımlar ağır cezalar hatta bu işin içerisinde uzun yıllar ceza evinde kalmak suretiyle hiç bir kimse o işe tenezzül edemez” diye konuştu.

OYUNLAR, KATAKULLİLER OLDU

Saral, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Sütten herkesin ağzı yandı. Artık bundan sonra yoğurdu üfleyerek yiyecek. Bundan sonra hakkını ve gücünü kuvvetini emeğini sahaya yansıtacak.

Tabi biz şuna inanıyoruz. Trabzonspor, bu şampiyonluğu hak etmiştir. Bu şampiyonluk Trabzonspor’undur. Trabzonspor camiasına da, kendisine yakışan bir sezon geçirmişti. Ama burada dönen katakulliler, olaylar bir takım oyunların sahneye koyulduğu bir durum oldu. Yargıya biz inanıyoruz. Yargı bunu ama bugün ama yarın çözecek”

ALLAH’IN ADALETİ ER GEÇ TECELLİ EDECEK

Trabzonspor’un camia olarak, oyun olarak şike sürecine takılı kalmaması gerektiğini kaydeden Saral, “Şimdi biz onun için camia olarak Trabzonspor olarak buna takılı kalmamalıyız. 30 senedir şampiyon olamadık. En son 83-84'de olduk. Eğer biz buna takılı kalırsak camiamızda Trabzon’umuzda bir takım başarısızlıklar ardından eğer bu kupa olayı baş aktör oluyor da bu başarısızlıkları gizliyorsa bu yanılış. Beynini gönlünü oraya odaklandırmayacaksın.

O sonuçlanacak. Ama bugün ama yarın neticelenecek. Senin burada yapacağın Trabzonspor olarak önündeki hedeflere bakmaktır. Bunu bir köşeye bırakalım. 30 senedir şampiyon olmadık olmayız bir sene daha. Olacağız ben ona inanıyorum. Ama biz işimize bakalım. Biz önümüze bakalım. Bizim hak ettiğimiz bize gelecek. Allah’ın adaleti er geç tecelli edecek” dedi.

Güncel Haberler:13 Nisan 2013 -09.00

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

 

 

Oktay Saral, 'Herkes Şike Yaptı, Trabzonspor da...'

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik komisyonunu ziyaret eden AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın Trabzonspor ile ilgili sözleri taraftarlı ve Trabzonspor severleri şaşkına çevirdi.

8 Nisan 2013 tarihinde kısa adı TDF olan Trabzon Dernekleri Federasyonu  Gençlik komisyonunu ziyaret eden İstanbul Milletvekili Oktay Saral “Şike yapmayan hiçbir kulüp yok Trabzonspor’da bunun içerisindedir” dedi.

TDF -  Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Komisyonunda Saral’ın yaptığı bu konuşma kayıt edilerek, paylaşım sitelerinde yayınlanıyor. Trabzonspor'a yapılan haksızlıklardan dolayı büyük üzüntü içinde olduğunu söyleyen Saral, "Tabi bizde önce Trabzonsporluyuz. Bizde bu durumdan sizin kadar çok üzüntü duymasam da duyuyorum tabi. 2010-2011 sürecinden, bu sürecin katmerli olarak büyümesinden bende üzüntü duyuyorum ama bir üzüntü duyduğum şey de kusura bakmayın ama biz futbolu ilahlaştırdık” ifadelerini kullandı.
Trabzon şehrinin Trabzonspor’un yüzünden hep geri kaldığını, Trabzon’da belli olmayan şeylerin yaşandığını dile getiren Oktay Saral,
"Hiçbir ilin plakası kutsanmaz ama biz 61’i kutsadık , Bordo Mavili renklerden başka renk görmüyoruz, onu da kutsadık" dedi.

Kendisinin Trabzonspor ruhunu kaybettiği şeklinde suçlandığını belirten Saral, "Ben Çanakkale ile ilgili Twet atıyorum bana kupayı ne zaman veriyorsun diyorlar, yemediğim küfür kalmadı, öyle bir Twet bombardımanına tutuldum ki içerisinde hiçbir akıl makuliyet ölçüsü yok" dedi.
Kendisinin Ofspor’da kulüp başkanlığı yaptığını ve kendilerinin de şike yaptığını söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral
“Şike devam ediyor, milli piyango dediğimiz, iddia dediğimiz kumar devam ettiği sürece şike vardır. Sen yönetici olarak şike yapmazsın, başkan olarak yapmazsın futbolcular 3-4 kişi kendi aralarında paslaşıp masa başından skoruna oyun oynarlar" diyerek şu ifadelere yer verdi; "Şike yaptık biz. Yapmayan bir tane takım yok Trabzonspor’da bunun içerisindedir. Hatır şikesi deyin ne derseniz deyin şike yapmayan bir tane kulüp yok herkes yaptı kimi 10 yıl evvel kimi 15 yıl evvel herkes şike yaptı.
Trabzonspor Başkanı ve yöneticilerinin  başarısızlıklarını ve hatalarını örtmek için işi duygusal yöne çektiklerini de sözlerine ekleyen Saral "Trabzonspor taraftarının zafiyet ve duygusal yönlerini kullandılar. Yönetim her başarısızlığın ardından kupayı gündeme getirdi"
dedi.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

 

 

OKTAY SARAL’IN KÜSTAHLIĞI…

Yayınlanma Tarihi: 14 Nisan 2013 -13.24

Oktay Saral‘ın açıklamaları Trabzonsporluları kızdırdı.

Saral, ”61′i ve Bordo Mavi’yi ilahlaştırdınız” diyor.

Açılım modasına, Trabzonspor açılımı ile katılıyor.

Ve devam ediyor;

”Trabzonspor da şike yaptı.”

Herhalde Aziz istese parayla böyle bir açıklama yaptıramazdı.

Aziz’in 2 senede anlatamadığını, Oktay Saral 2 saniyede anlattı. Fener’in ekmeğine tereyağı sürdü.

Saral’a niçin kızılıyor anlamıyorum.

Adam silah dayayıp oy istemedi ki…

”Aynı dağın yeliyiz biz” şarkısı eşiliğinde oy istedi.

Siz de verdiniz.

Şimdi de Başbakan’ın emrinde görevini yapıyor.

Ne olacaktı yani.

Başbakan’a rağmen hareket mi edecekti.

Sadece o değil hiç biri edemez.

Bugüne kadar bırakın Trabzonspor’un hakkını korumak için kıllarını kıpırdatmayı, yaptıkları açıklamalarla Trabzonspor’a en büyük zararı onlar verdiler.

Zaten bu Saral’ın yaptığı da ilk değil.

Bakın 26 Mayıs 2011 tarihinde, ”Trabzonspor Beddualı” başlıklı yazımda Oktay Saral için ne yazmışız;

”Kirazlıtepe, 20 bin aşan nüfusuyla Üsküdar’ın önemli mahallelerinden biri. Nüfusun büyük bir çoğunluğu Trabzonlu.

Şalpazarı’ndan buraya göç etmişler.

Hemen hemen her köyünden insan var.

Üstelik hepsi de derneklerini kurdu.

Bunlar Dorukkiriş Derneği, Kasımağzı Derneği, Dereköyü Derneği, Aktaş Derneği, Doğancı Derneği, Sayfançatak Derneği, Düzköy Derneği, Çamlıca Köyü Derneği.

Mahallenin birinci Boğaz Köprüsü’ne bakan yüzünde ki manzara mükemmeldir.

Diğer yüzü Talimhane ve Güzeltepe’ye bakıyor.

Kirazlıtepe Mahallesi’nde imarsız bir yapılaşma var.

Ön görünüm olduğu için çivi çakamazsınız.

Herkes daha önce yaptıklarıyla kalmış.

Ne var ki aynı uygulama çevresinde yok.

Hemen bir kilometre aşağısında milyon dolarlık malikaneler rahatlıkla yapılıyor.

Fakirler çivi çakamz, zenginler istediği gibi at oynatır.

Muhtar Nazmi Yamaç, Maçkalı.

Ama Dorukkirişliler’in eniştesi.

Mahallenin önemli iş kollarından biri de ”Şapkacılık”.

Hatırı sayılır atölyeleriyle İstanbul’un şapka ihtiyacını karşılıyor.

Uzun süre ekonomik krizle boğuştular.

Seçim dolayısıyla bu aralar yoğun çalışıyorlar.

Biraz olsun yüzleri güldü.

Başkan Murat Tokul zamanında Kirazlıtepespor, süper amatördeydi.

Şimdi 1. amatör kümede mücadele ediyor.

Her İstanbul takımında olduğu gibi, Kirazlıtepespor’da sorun antrenman sahası.

Küplüce Mahallesi’nin üst tarafında bir saha var.

Ama yakında oraya da milyon dolarlık villaları konduracaklar.

Tabi konumuz Kirazlıtepe Mahallesi değil.

Bütün bunları niye anlattığımı merak ediyorsunuzdur.

Anlatalım. Konumuz Trabzonspor.

Olay bir milletvekili adayının bir derneği ziyaretidir.

Dorukkiriş Derneği, saydığım dernekler içerisinde en güzel yeri kapmış. Boğaz köprüsü, balkonundan adeta enfes bir resim tablosu gibi görünüyor. Çayı da çok güzel yapıyorlar.

Sanatçı İbrahim Can’la zama zaman uğrar, o eşsiz manzara eşliğinde çay içeriz. Size de tavsiye ederim.

Üç gün önce yine uğradık. Eski muhtar Murat Çakır’ın masasına misafir olduk. Dernek kalabalık.

Çayımızı yudumlamaya başladık. Sohbete derinleşti.

AKP milletvekili adayı Oktay Saral derneklerini ziyarete gelmiş.

Karabük maçından bir gün sonra, Pazartesi günü,

Tabi insanlar çok üzgün. Oktay Saral’ın etrafını çevirmişler.

Tepkilerini dile getirmişler. Saral, bakmış olacak gibi değil.

”Trabzonspor beddualı olduğu için şampiyon olamıyor” demiş.

Denize düşen yılana sarılır misali, geçmişte kendisine anlatılan hikâyeyi anlatmış. Yıl 1984.

Trabzonspor şampiyonluğu kutluyor.

O esnada oradan Oflu hoca geçiyormuş.

Sormuş, ”Bunlar burada ne yapıyor.?”

Çevredekiler, şampiyonluğu kutladığını söylemişler.

Güya kutlamayı yapanlar kutsal bir yerdeymiş.

Hoca da basmış bedduayı;

“İnşallah bundan sonra şampiyon olamazsınız” demiş.

O tarihten bu yana da Trabzonspor şampiyon olamıyormuş.

Bunu anlatan sıradan biri değil.

Milletvekili adayı olmasının yanı sıra, iki dönem Of belediye başkanlığı yapan biri, Şimdi Kirazlıtepe Mahallesi bu olayla çalkalanıyor. Soruyorlar.

Şenol Güneş boşuna mı taktik verdi.?

Yöneticiler boşuna mı uğraştı.?

Taraftarlar boşuna mı bağırdı.?

Futbolcular boşuna mı ter döktü.?

Eğer bütün bunlar boşuna yapıldıysa, o zaman çalışmaya çabalamaya gerek yok.

Nasıl olsa Trabzonspor şampiyon olamayacak.

Kulübün kapısına kiliti vurun gitsin.

Sayın Saral, benden size nasihat.

Siz siz olun, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun.

Kirazlıtepe’de herkes sizi konuşuyor.

İnsanlara ikinci bir şok yaşattınız.

Anlattıklarınıza inanan var, inanmayan var.

İnanmayanlar için pek bir sorun yok.

Asıl dram inananlar için.

Şimdi size soruyorum.

Trabzonspor camiası 10 milyonluk bir kitle.

Diyelim hoca kızdı, 3 - 5 kişi yüzünden beddua etti.

Allah bu hocanın bedduasını kabul edip 10 milyon kişiyi cezalandıracak mı.?

Lütfen spor olaylarına bu tür aslı astarı olmayan dedikoduları bulaştırarak insanların kafasını kırıştırmayın.

Bu dedikoduyu da başka yerde anlatmayın. Ayıptır.”

Hasan AL, istanbul

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Nisan.2013

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP