G-20 LİDERLER ZİRVESİ ANTALYA'DA

15-16 Kasım 2015 Tarihlerinde Antalya'da Düzenlenmesi Planlanan G-20 Liderler Zirvesi

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

G-20 LİDERLER ZİRVESİ ANTALYA'DA

15-16 Kasım 2015 Tarihlerinde Antalya'da Düzenlenmesi Planlanan G-20 Liderler Zirvesi

için hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleşecek zirvede, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderleri ağırlanacak.

Organizasyonla İlgili Açıklamalarda Bulunan Dışişleri Bakanı;

Barack Obama'dan Angela Merkel'e, Vladimir Putin'den Shinzo Abe'ye G-20 liderlerini bir araya getirecek zirve için 1 Aralık'tan bu yana yoğun bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

Çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da yakından takip edildiğini anlatan Bakan, G-20'de ele alınacak konular doğrultusunda çeşitli bakanlıkların sorumluluklar üstlendiğini dile getirdi.

13 Bin Kişinin Gelmesi Bekleniyor

3 gün sürecek zirve kapsamında liderlerin ve diğer katılımcıların hangi otellerde kalacakları, bölgenin altyapı eksiklikleri, güvenlik ve hangi konuların ele alınacağı konularında detaylı teknik çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Çavuşoğlu, "Her zirvede olduğu gibi bu zirveyi de inşallah alnımızın akıyla, gayet başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

Zirveye, G-20 üyesi ülkelerin liderlerinin yanı sıra maliye, ekonomi, tarım ve dışişleri bakanlarının katılacağını belirten BAKAN, şunları söyledi:

"Dünyanın önemli liderlerinin ağırlanacağı zirveye, iş adamları, gazeteciler, uzmanlar ve delegasyonlarla yaklaşık 13 bin kişinin gelmesini bekliyoruz.

Bu da aşağı yukarı her otelde 500 oda olsa yaklaşık 30'a yakın otel demektir. Öncelikle toplantının yapılacağı otelin tespit edilmesi lazım, onun salonlarının uygun olması, ilave yapılması gereken yatırımlar, bunların hesabını yapıyoruz. Toplantının yapılacağı otel belirlendikten sonra diğer oteller tespit edilecek. Otellerin bulunduğu alanın güvenlikli bölge olması, kırmızıçizgi ilan edilmesi lazımdır.

Şu anda en uygun bölge Belek görünüyor, ama çalışmalar devam ediyor."

Bakan, zirve için bütçe ile ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını, gerek altyapı yatırımları gerekse ağırlama, konaklama çalışmaları için yeterli bütçenin bulunduğunu kaydetti. 

ZİRVEDE HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Dışişleri Bakanı, zirve kapsamında bakanlıkların kendi alanlarında farklı ülkelerle oturumlar gerçekleştireceğini, bölgesel ve küresel meselelerin değerlendirileceğini bildirdi.

G-20 Liderler Zirvesi'nde tartışılacak konular için zirve öncesi ülke temsilcileriyle görüşmeler yapılacağını ve bir işbirliği oluşturulacağını dile getiren Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesiyle gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin bağını kuvvetlendirmek istiyoruz. Bunun insani boyutunu ön plana çıkarmak istiyoruz. İnsani yardım ile kalkınma yardımlarını, yani az gelişmiş bölgeler ile örneğin Afrika gibi ve dünyanın diğer Asya Pasifik ülkeleri gibi nerede az gelişmiş ülke varsa bu bölgelerin ekonomik kalkınmasını nasıl yapabiliriz buna ağırlık vereceğiz. Amacımız G-20 Zirvesi'nin sadece bir araya gelip, toplanıp dağılacağı zirve değil, kalkınma gibi bazı önemli kararların da alınması gereken bir zirve olduğunu düşünüyoruz."

OBAMA'YA GOLF OYNATACAK

Golf tutkunu Bakan, bu tutkusunu zirveye de yansıtacak. NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Barack Obama'ya Antalya'da golf oynamayı teklif ettiklerini anlatan Bakan, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında Obama ve golf sporu yapan liderlere golf oynatmayı planladıklarını söyledi.

Yoğun temponun yanında, katılımcılara sportif aktiviteler sunmayı planladıklarını vurgulayan Bakan şunları kaydetti:

"Sayın Obama da benim gibi golf sporunu çok seviyor. İnşallah Antalya'ya geldiği zaman toplantıların yanı sıra diğer misafirlerimizin de katılımıyla golf ya da farklı sporlarla ilgili etkinlikler yapabiliriz. Bu bölgede futbol dâhil her türlü spor altyapısı var. Misafirlerimiz yoğun temponun yanında spora da zaman ayırabilirler, Antalya’mızın güzelliklerini görme fırsatı bulabilirler. Şu anda kaç kişi golf oynuyor onu bilemiyoruz, gelecek bakanlara da sormak lazım, eğer belli bir sayıda golf oynayan arkadaşımız varsa bir golf turnuvası neden olmasın ki.?"

Turizmin Başkenti, Diplomasinin Merkezi

Turizmin başkenti Antalya'nın diplomasinin de merkezi haline geldiğine ifade eden Bakan Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya ve Avrupa'ya açılan vitrini, penceresi olduğunu kaydetti.

G-20 Liderler Zirvesi için de tüm kriterleri Antalya'nın sahip olduğunu anlatan Bakan; "Kasım ayında en uygun kentlerden biri Antalya, güvenlik, doğal güzellikleri, bu kadar otellerin bir arada olduğu bir şehir. Sadece benim memleketim olduğu için değil, hak ettiği için zirve Antalya'da yapılacak" diye konuştu. 

POYD Başkanı Kızıldağ 

POYD - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ da Belek bölgesinde 50'nün üzerinde üst düzey, nitelikli otel bulunduğunu belirterek, hem güvenlik hem hem de destinasyon olarak dünyada bulunabilecek ender bölgelerden biri olduğunu söyledi.

G-20 Liderler Zirvesi'nin Belek için inanılmaz bir fırsat olduğunu vurgulayan Kızıldağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bana göre G-20 gibi zirvelerin yapılabilmesi için dünyadaki en uygun destinasyon Belek. Herhangi bir aksilik olmazsa bugüne kadar yapılmış olan en iyi organizasyonu Belek'te yapacağız. 

Misafirler toplantının yanı sıra birçok golf’ten yüzmeye, tenisten plaj voleyboluna kadar birçok imkândan yararlanabilecek. Belek Aspendos, Perge gibi tarihi bölgelere de çok yakın. Kısa zaman dilimlerinde bu tarihi yerler gezilebilecek."

Liderler İçin Lükste Sınır Tanımayan Villalar Ve

Kral Daireleri

Orta sınıfın yanı sıra zengin turistin de tercih ettiği ve çoğu dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanmış bölge otellerinde, lükste ve konforda sınır tanımayan villa, kral daireleri ve süitler mevcut.

45 - 300 metrekare arasında büyüklüklere sahip deniz ve orman manzaralı lüks villa ve kral dairelerinde,  kurşungeçirmez camlar, cep telefonlarına yüklenen programlarla açılan kapılar, ses komutuyla yanıp sönen ışıklar, akıllı otomasyon ve iklimlendirme sistemleri, masaj, SPA ve spor salonları, özel mutfak ekipleri, özel markalara ait mobilya, tekstil gibi eşyalar buluyor. 

Krallar, devlet başkanları, prensler, ünlü sporcular ve sanatçıların ağırlandığı villaların ve kral dairelerinin  geceliği 2 bin 500 dolar ile 30 bin dolar arasında değişiyor.

 

Fatih Bacak, Antalya– Eylül.2015 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@telmar.net

Fatih Bacak, Antalya– Eylül.2015 fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • CUMHURİYET KURTARILMAYI BEKLİYOR.!
  • İBN-İ HALDUN: 1332 - 1406
  • GEÇERKEN UĞRADIM; Özler Aykan Röportajı
  • BU; MİLLETİNE ÂŞIK BİR ADAMIN HİKÂYESİDİR.!
  • #BEN #MARİA #SUPHİ* OCAK.2021’de #KİTAPÇILARDA
  • *ERDOĞAN YARGILANSIN, CEZASIZ KURTULMASIN*
  • KAÇIŞ 1950 & İHSAN TAŞ
  • SABAH ALMANYA MUHABİRİ TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ
  • ÜLKÜ TAMER'İN ARDINDAN
  • TÜRKİYE KISKAÇTA, AMBARGO BAŞLADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP