SARIGÜL; “SARI GÜL” DAĞITIYOR....

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Başbakan Olsam Ben De Öcalan'la Görüşürdüm.'' Dedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SARIGÜL; “SARI GÜL” DAĞITIYOR....

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Başbakan Olsam Ben De Öcalan'la Görüşürdüm.'' Dedi.

 

Bize göre yanlış yaptı; -( “Eskiden, şirinlik göstergesi, gönül alma meta’sı mavi boncuk ve kırmızı karanfil idi. Şimdi sarı sendikacılık örneği “SarıGül” dağıtılıyor.”)-mgb.

 

Şişli Belediye Başkanı M.Sarıgül verdiği bir röportajda İmralı görüşmeleri hakkında görüşlerini açıkladı.

 

-( “Siyaseten de olsa çok yanlış bir yaklaşım. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başbakanlık veyaYeni getirilmek istenen Başkanlık sisteminin başkanlığı uğruna söylenen gerçek dışı sözler puan kazandırmaz, halktan destek almaz.”)-mgb.

 

Ezgi Başaran'ın yaptığı röportajda önümüzdeki yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen M.Sarıgül "Başbakan olsam ben de Öcalan'la görüşürdüm. Ayrıca görüşülen Öcalan değil, Kürt halkıdır.!" dedi.

 

-( “Bu ifade ve tespit yanlıştır. Böyle hedefinde yüksek mevkiiler olan birisinin kendi tarihi gerçeklerini bir kenara atarak oy için yalan söylemesi hiç şık olmadı. Bu durum M. Sarıgül’e yakışmıyor.”

Çünkü Bir; Burada görüşülen APO değil Artin Agopyan’dır. 

İki; gerçek Kürt halkı bunları kendi temsilcisi olarak görmüyor ve kabul etmiyor.

Üç; 60-70 kişilik polit bürosuyla Artin Agopyan ve saz arkadaşları burada, fakat kökleri tüm Avrupa ve Amerika’da olan sosyal bir virüs’tür. M. Sarıgül bu gerçekleri görerek ve bilerek hata yapmaması gereken konumda bir kişidir.)-mgb.

 

İŞTE O RÖPORTAJ

Son birkaç haftadır hem CHP’nin hem de Şişli Belediye Başkanı M.Sarıgül’e yakın isimlerin anketler yaptırdığını biliyoruz.

Soru belli: CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı kim olsun.? Hem parti içinden hem de teşkilattan birkaç çatlak ses dışında ortak bir cevap çıkıyor: Mustafa Sarıgül.

TOPBAŞ'IN TEK RAKİBİ SARIGÜL!
Hatta “İstanbul’u ancak Sarıgül’le alırız” cümlesinin bir adım ötesine de geçiliyor ve “İstanbul’u alırsak AKP’nin de ‘çöküşünün’ başlangıcı olur” hayalleri kuruluyor. Prof. Fuat Keyman –ki bu böyle yazılar yazması âdeti değildir- dün Milliyet’teki köşesinde “Sarıgül dışında hiçbir CHP adayı, Topbaş’a rakip olamıyor. CHP’nin, Sarıgül’süz İstanbul’u kazanması mümkün değil. CHP’nin doğru risk yönetimi yapması ve hızlı karar vermesi lazım” demişti.

Bu hissiyat, M.Sarıgül’le kavgalı olduğunu bildiğimiz Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve yine büyükşehire adaylık için adı geçen Gürsel Tekin dışında hem partide hem de parti tabanında benimsenmiş gibi görünüyor.

''ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜRDÜM''
Sarıgül’le Nişantaşı’nda buluştuğumuzda biraz bunları konuşalım, hepimizin bildiğini alenileştirsin, evet İstanbul için adayım desin istemiştim. Aramızdaki sohbet bir köşe kapmacaya, dolayısıyla sizler için bir pazar eğlencesine dönüştü diyebilirim. Önce söze İmralı süreciyle başladık.

CHP’nin dün yapılan parti meclisini ikiye hatta üçe bölen “CHP bu sürecin neresinde durmalı” sorusunun cevabı Sarıgül için gayet netti: “Ben de başbakan olsaydım Öcalan’la görüşürdüm. Çünkü her şey konuşularak çözülür. Ayrıca Öcalan’la görüşme meselesine de şöyle bakmak lazım: Görüşülen taraf Öcalan değil, Kürt halkıdır. Bunu Türkiye’nin batısına da net olarak anlatmak gerek.

 

-( Sayın M. Sarıgül neyi görüşeceksiniz ve batıya net olarak ne anlatacaksınız.

Her iki taraftan yaklaşık altmış bin ananın acısının nasıl dindirileceğini mi.?

öksüz ve dul kalan binlerce insanın hayal kırıklıklarının nasıl giderileceği ve durumlarının nasıl sosyalleştirileceğini mi.?

Uluslararası sigara, içki, uyuşturucu, kadın ve insan kaçakçılıklarını Artin Agopyan’ın Avrupalı dostlarıyla nasıl kotardıklarını mı.?

Çatışmalarda ele geçen binlerce silah ve mühimmatı nerelerden nasıl temin edip kendileri kullandıkları gibi bir de Ortadoğu’da bulunan terör örgütlerine satarak nasıl örgüte kazanç elde ettiklerini mi.?

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, Antalya gibi illerde bulunan işportacı olarak caddelerde dolaşan, kaçak gelir elde eden esnaf görünümlü terör örgütü elemanlarının nasıl organize olduklarını ve bu yolla elde ettikleri paraları kandil’e nasıl gönderdiklerini mi.?

M. Sarıgül olarak bu gerçekleri siz bilmiyor musunuz.? Ve niye Batı’ya anlatacaksınız, Türkiye’nin ortası, doğusu, güneyi ve kuzeyi de var unutmayın.?.!

Artin Agopyan ve saz arkadaşları yerine gerçek halk muhatap alınsa onlara iş, aş, ekmek verilse daha iyi sonuç alınabileceğini niye düşünmüyorsunuz.)-mgb.


Ben olsam en çok şehit verdiğimiz şehirlerde de sivil toplum kuruluşlarıyla örgütlenerek kamuoyunu hazırlardım. Bu sürecin hayal kırıklığı yaratmaması lazımdır. Hükümet daha önce Kürt açılımı ve Alevi açılımı diyerek de çeşitli girişimlerde bulundu ama sonunu getiremedi. Çünkü altyapısı yoktu. Umarım bu kez yine aynı şeyi yaşamayız.”

''TÜRK DEĞİL TÜRKİYELİ''
CHP’nin bir kaynar kazanı da anayasadaki vatandaşlık kavramı. Süheyl Batum’un
CHP’yi temsilen Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na dâhil olmasından sonra, mutabık kalınan vatandaşlık tanımında uzlaşılamadı.

Sarıgül şöyle diyor: “Anayasadaki Türk kavramı yerine Türkiyeli kavramının konmasını doğru buluyorum. Vatandaşlık tanımının böyle yapılması, sadece Kürtler için değil, Ermeni, Yahudi, Rum, Laz vatandaşlarımız için de uygun olandır.”

''ADAYIM DA DEMEDİ DEĞİLİM DE''
Sohbetimizin köşe kapmaca bölümü bundan sonra başlıyor. Diyorum ki,
“Pek güzel çare sizsiniz. Peki, bu çare olmayı Şişli’den mi yapacaksınız, İstanbul’a aday değil misiniz.?” “Acele etmeyelim” diyor.

“Ha değilsiniz yani aday filan”…

“Öyle bir şey demedim” diyor.

“Öyleyse adaysınız diyelim”.

“Bak şimdi sana bir soru. Sen Teşvikiye’de oturuyorsun değil mi.?” Allah Allah.?

Evet, ama tam Beşiktaş ve Şişli sınırında ve Beşiktaş seçmeniyim.” “İyi o zaman sana şunu diyeyim. Bundan sonraki seçimde sınırı genişleteceğim, sen de bana oy verebileceksin.” Allah razı olsun Sayın Sarıgül.

Demek ki, benim gibi Şişli’de oturmayanlar için seçim sathı mailini İstanbul’a doğru yayacak.

Tam ben böyle düşünürken…Aha.!

Mahali yayma konusunda akıl karıştırıcı dev bir adım atıyor, bombanın pimini çekip masaya bırakıyor: “Herkes başkanlık meselesini konuşuyor, değil mi.?

Peki başkanlık sistemi gelirse Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olacağı ne malum.?”

Ya kim olacak? “Anlamadım.! Ne demek yani.! Elbette onun karşısına çıkacak bir babayiğit mevcuttur. Kesinlikle mevcuttur.”

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANS – Toplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2013

 

Mustafa Sarıgül:

'SANATI VE KÜLTÜRÜ ENGELLEYENLERİN GİTME VAKTİ GELDİ'

Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanlığı'na aday olacak mı.? Kamuoyunun en çok merak ettiği sorulardan biri, bugün üstü kapalı da olsa yanıt buldu. Kent Sineması'nı yeniden hizmete açan Mustafa Sarıgül, Emek Sineması’nın kapatılmasına tepki göstererek, “Sanatı ve kültürü engelleyenlerin gitme vakti geldi.  Şimdi kültür ve sanata hizmet verenlerin gelme vakti “ dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bu sözlerle İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında bende varım” dedi. Mustafa Sarıgül bu açıklamayı yeniden hizmete açtığı Kent Sineması’nda yaptı. Tamda yüz yıllık Emek Sineması’nın yıkım çalışmaları devam ettiği şu günlerde Sarıgül Büyükşehir mesajını da Emek Sineması üzerinden verdi.  “Tarihi bir sinemamızın yıkılma haberleri var biliyorum, yüreğiniz sızlıyor üzülüyorsunuz; ama İstanbul asla sanattın dışında kalmayacak” dedi ve ekledi.  Sanatı ve kültür engelleyenlerin gitme vakti geldi. Şimdi kültür ve sanata hizmet verenlerin gelme vakti” dedi.

Geçtiğimiz günlerde “Mustafa Sarıgül’ü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mı görmek istersiniz, Başbakan olarak mı.?” sorusu sorulmuştu.

Halk o sorunun yanıtını Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından yana kullanmıştı.

“Sanatı ve kültürü engelleyenlerin gitme vakti geldi” diyerek adaylığınını mı açıkladı bilinmez ama Türkiye’de iktidar olmanın yolunun yolunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geçtiği, Türkiye Siyasi Tarihi'nde yadsınamaz bir gerçek. (Habercem-Özel Haber)

  

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANS – Toplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2013

 

Kemal Kılıçdaroğlu’da İstanbul’daki yarışa Mustafa Sarıgül’le girmek dışında bir seçeneğin bulunmadığını kabul etmek zorunda kaldı.
Başkaca olağanüstü bir durum olmazsa CHP’nin İstanbul adayı Sarıgül olacak... Peki neden.?
Çünkü anketlerde Sarıgül çıkarılıyor. Tartışmasız, net.
Sarıgül’ün zirveye yükselişinin nedenleri var.

“Düğün Evinin Tefçisi, Cenaze Evinin Yasçısı” falan diye kafa bulunuyor ve dalga geçilerek küçümseniyor. Ama Sarıgül’ü yükselten en önemli etken özellik budur.


Genellikle CHP’li politikacılarda görülen soyut kavramlarla konuşma, lafı dolandırma, diplomatik takılma gibi özellikleri Sarıgül, biraz da konumu nedeniyle yapamıyor, bu nedenle Ama buradan da puan kazanıyor.


İnceden yapaylık kokan halka dokunma konusunda

Tayyip Erdoğan’a rakip çıkan Sarıgül, işte bu boşluğu doldurmaya en yakın aday olarak görünüyor.


Sarıgül Özal’la, Erdoğan’la kıyaslanabilir bir hırsa sahip.

 “Hırs”, politikacının olmazsa olmazıdır ve sosyal demokratlarda pek yoktur. Sarıgül bu konuda da fark yaratacak gibi davranıyor.


Anketlerde önde çıkmasının bir nedeni de “Anadolu’yu dolaşıp Anadolu’nun İstanbul’daki uzantılarını tavlamak” gibi şeyleri akıl ederek kullanmasıdır.


Farklı din ve mezheplere mensup insanlar yaklaşımı nedeniyle namaz kılanların da, kılmayanların da oy verebilecekleri bir isim haline geldi.


Şişli’de üst üste elde ettiği seçim başarıları, halkın “başarının tatlı kokusu”nu hissetmesine yol açtı... Unutmayalım: Halkımız başarı sever... Ve Sarıgül buradan da kazanıyor.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANS – Toplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2013

 

Mustafa Sarıgül; Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçip Tayyip Erdoğan’ın Koltuğuna Oturmak İçin Yoğun Bir Şekilde Çalışıyor.

Mustafa Sarıgül BEYAZTV

Beyaz Manşet Programı 30.11.2011

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/dEoQEYAKQsA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Mart.2013

 

Hiç Bir Şey İçin Aşırı Endişe Etmeyin.

Bakarsınız; Yarın Ya Deve, Ya Deveci

Ya Da Üstündeki Hacı Ölebilir. İ.İnönü

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir."

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sırada. 

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

SU HAYATTIR… SU BİR HAKTIR…

SU, KAYNAK DEĞİL, DOĞAL VARLIKTIR.

SU YASASI ÇIKARILMALIDIR.!

 

TEMA Vakfı Eko Siyaset Bildirgesi:

 “Salt ekonomi odaklı projeler dönemi bitmeli,

Ekolojik Siyaset dönemi başlamalıdır.!”

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN

TEMA VAKFINDAN PARTİLERE..!

“Yaşamın sürdürülebilmesinin” ve

“sürdürülebilir gelişmenin” ön koşulu

“çevrenin, toprağın, suyun, ormanın,

biyoçeşitliliğin” korunarak yönetilmesidir.

 

ÜLKEMİZ, TOPRAKLARIMIZ…

GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖL OLMASIN.!

YEŞİL OLMASI İÇİN DESTEK OLUN..

 

 

Bir Memlekette, Namuslular, Namussuzlar

Kadar Cesur Olmadıkça, O Memlekette Kurtuluş

Yoktur. İ.İnönü

Ülkeyi Dini İrticadan Kurtarmanın Tek Yolu

Millete Kuran’ı Türkçe Olarak Okutmaktır.

Şartlar Gelişirse İhtilal’ler Hak Olur.

İrtica Başbakan’dan Cesaret Bulursa,

Kim Onun Sokağa Dökülmesini Önleyebilir.?

İrtica’nın Sokağa Dökülmesi İse Ülkenin Kana

Bulanmasıdır. İ.İnönü


Biz Açıkça Milliyetçiyiz...

Ve Milliyetçilik Bizim Yegâne Birlik Unsurumuzdur.

Türk Ekseriyetinde Diğer Unsurların Hiçbir Etkisi

Yoktur. Vazifemiz Türk Vatanı İçinde Türklüğü

Yaşatmaktır. Türkleri Ve Türklüğe Muhalefet

Edecek Öğeleri Kestirip Atacağız. Ülkeye Hizmet

Edeceklerde Her Şeyin Üstünde Aradığımız Türk

Olmalarıdır. İ.İnönü

Gerekirse Yeni Bir Dünya Kurulur.

Ve Türkiye De Orada Yerini Bulur. 

Diğer Haberler

  • CUMHURİYET KURTARILMAYI BEKLİYOR.!
  • İBN-İ HALDUN: 1332 - 1406
  • GEÇERKEN UĞRADIM; Özler Aykan Röportajı
  • BU; MİLLETİNE ÂŞIK BİR ADAMIN HİKÂYESİDİR.!
  • #BEN #MARİA #SUPHİ* OCAK.2021’de #KİTAPÇILARDA
  • *ERDOĞAN YARGILANSIN, CEZASIZ KURTULMASIN*
  • KAÇIŞ 1950 & İHSAN TAŞ
  • SABAH ALMANYA MUHABİRİ TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ
  • ÜLKÜ TAMER'İN ARDINDAN
  • TÜRKİYE KISKAÇTA, AMBARGO BAŞLADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP