YEDİKULE SAHİLİNDE AĞAÇLAR KATLEDİLDİ

Yedikule Sahilde Her Türlü İmara Kapalı SİT Alanındaki Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YEDİKULE SAHİLİNDE AĞAÇLAR KATLEDİLDİ


Yedikule Sahilde Her Türlü İmara Kapalı SİT Alanındaki Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi.?


Olaya müdahale eden gençler nedeniyle durduruldu..

Bir başka gece kesime devam edilir ve seçimden sonra buraya dev bir sosyal tesis kondururlar.

Fatihte evinin bir yerine izinsiz bir çivi çakmaya kalkandan anında haberdar olan belediyemiz, Kendi kontrolündeki Yedikule sahil şeridinde binlerce m2 alanda ağaç kesimi yapılıyor haberi olmuyor.!

Daha öncede böyle mazeretler çok duyduk. Bu kesimden belediyemizin haberdar olmaması mümkün değil. Eğer doğru diyorlarsa kesenler hakkında nasıl bir işlem yapılmış onu söylesinler.

Uygulamayı Karayollarına atan taş ören çok acemice bahane üretmiş, Kennedy caddesi Karayollarına ait değil, TOKİ'ye ait değil.

Ağacı kesilen parseller  Doğrudan Fatih belediyesine ait parsellerde ağaç kesimi yapılıyor. Bu iş İBB'nin de değil sanıyoruz.

YUKARIDAKİ GÖRÜNÜM ARTIK YOK

Fatihin her yerinde bir yere bir kazma vuruluyorsa bilinki orada birileri için bir rant vardır.
Halk için çivi çakıldığını henüz göremiyoruz.

Geçen gün Kent Radyoda Fatihi anlatan Başkan Mustafa Demir Şöyle bir cümle kurdu;

Ben Anadolu'nun herhangi bir ilçesinde başkan olsaydım, Oradaki halkın hayatını kolaylaştıracak, sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak, Halkı mutlu edecek projeler önceliğim olurdu. Ama burası Fatih, Tarihi yarımada özel bir yer Buradaki önceliklerimiz farklı, Bütün dünya halklarının burada kültürel, tarihsel hakkı var.

Mustafa Demir Bu Şeklinde devam eden konuşmasında Tarihi yarımadada öncelikli hedeflerinin  8500 yıllık kenti korumak olduğunu vurguladı.

Zaten bu tür konuşmalarını her fırsatta yapıyor ve ilçe nüfusunun çoğunluğunun ilçeden ayrılmak zorunda kalabileceğini her fırsatta vurguluyor.

Zaten Fatih ilçesi planlamasında Turizm+Ticaret+Konaklama alanı olarak belirlendiğini biliyoruz ve GENEL SEÇİMLER SONRASI 6306 sayılı Afet yasası ve 5366 sayılı yenileme yasası kullanılarak Fatihte ayakta pek bina kalmayacağını varsayıyoruz, az kaldı hep birlikte göreceğiz.

YEDİKULE SAHİLDE YAPILAN FAİLİ MEÇHUL AĞAÇ KATLİAMI

SAÇ PARDELERLE ÇEVRİLMİŞ 2 - 3 DÖNÜM ALANA BİR TESİS KONDURURLAR ARTIK 

ALANIN YANIBAŞINDA İBB NİN SOSYAL TESİSLERİ VAR, REKABET OLACAĞA BENZİYOR

ULUSAL BASINDA AĞAÇ KESİM HABERİ

Belki okudunuz, geçen perşembe günü Yedikule Hayvan Barınağı karşısı, sur içinde kalan Yedikule Sahil Şeridi alanında aralarında çamların da bulunduğu 20’den fazla ağaç kesildi.

Olayı gören ve müdahale eden CHP Zeytinburnu Gençlik üyeleri sayesinde kesim durduysa da sebebi bir muamma.!

Fatih Belediyesi yetkilileri onların onay verdiği bir proje olmadığını söylüyorlar.

Büyükşehir Belediyesi deseniz, bölgede herhangi bir projeden onların da haberi yok! Konunun ilgilisinin Ulaştırma Bakanlığı olabileceği yönünde bir dedikodu varsa da, kimsede net bir bilgi yok.

En azından meseleyi alıp, taşıyıp yazıya döken muhabirin görüş aldığı Fatih Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Soner Özimer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu’nun CHP’li üyesi Esin Hacıalioğlu’nun şahadetleri bu yönde.

Peki, kim kesmeye kalkışabiliyor memleketin parkında bahçesindeki ağacı derseniz… oradaki muhatabınız da zaten bir taşeron firma.!

Fatih Belediyesi sınırlarında içerisinde yer alan Yedikule Sahili şeridinde dün akşam 20'den fazla ağaç kesildi.

Yedikule Hayvan Barınağı karşısı, sur içinde meydana gelen kesim, CHP Zeytinburnu Gençlik Üyesi gençlerin müdahalesiyle durduruldu.

Ancak birçok ağaç kesilmekten kurtulamadı.

Kesimi yapan taşeron firma işçileri akasya ağaçlarının kesileceğini, diğer ağaçların isteyen belediyelere taşınacağını ifade ettiler.

"O SAHİL ÇAMI"

Bölgede görüştüğümüz harfiyatı kaldıracak olan bir taşeron firma çalışanı Karayolları'na çalıştıklarını, bu projenin İBB'ye ait olmadığını, bu alanın yürüyüş yolu olacağını belirtti. Taşeron çalışanı, sadece kavak ağaçlarının kesildiğini, bunun nedeninin de yaşlı oldukları için başka bir alana taşınamayacağı olduğunu söyledi. Kesilmiş çam ağacı olduğunu sorduğumuzda "O sahil çamı" diyerek konuyu kapatmaya çalıştı.

BELEDİYENİN HABERİ YOK

İşin ilginç yanı ise kesilen ağaçlardan belediyenin haberinin olmaması.

Fatih Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Soner Özimer bu çalışmayla ilgili kendi belediyelerinde herhangi bir proje olmadığını, ağaç kesimlerinin nedenini bilmediklerini belirtti. Soner Özimer ek olarak bu çalışmanın nedeninin yol geliştirme olabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz bir diğer isim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu'nun CHP'li üyesi Esin Hacıalioğlu da bölgeyle ilgili İBB'den herhangi bir proje geçmediğini belirtti. Esin Hacıalioğlu bu kesimlerle ilgili elinde herhangi bir bilgi olmadığını, kesimlerin sorumlusunun Ulaştırma Bakanlığı olabileceğini söyledi. Hacıalioğlu, ağaç kesimini duyduğunu, ertesi sabah olay yerine gittiğini, ancak bilgi alabileceği kimse olmadığını ifade etti.

Çalışmanın hızlı tren, Avrasya Geçişiyle ilgili olabileceğini belirten Hacıalioğlu, AKP'nin elinde hiçbir uzman raporu olmadan 'bu ağaç eskidi, bu ağaç kötü, zaten bir işe yaramıyor' gibi gerekçelerle ağaçları kestiğini ifade etti.

Bölgede bulunan halk, sahil şeridinde ağaç kesimi yapılacak yerlerin önceden saclarla etrafının çevrildiğin, ağaçlar kesildikten sonra bu sacların kaldırıldığını belirtti.

Alandaki bütün ağaçların üstünde şeritle işaret konulduğu, muhtemelen henüz kesilememiş olan diğer işaretli ağaçların da kesileceği söyleniyor. Kesimlerin İBB'nin çok tartışılan Yedikule Bostanları projesi kapsamında olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.


Abdullah Gözaydın, İstanbul- Nisan.2016 agozaydin@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ okkesb@turkfreezone.com, https://twitter.com/okkesb  –––– E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@telmar.net,

Abdullah Gözaydın, İstanbul- Nisan.2016 agozaydin@hotmail.com,

Diğer Haberler

  • TURİZM ÇOK DAHA ÇOK BÜYÜYECEK
  • KAYAK SEVEN GAZETECİLER KAZAKİSTAN’DA
  • HOTELRUNNER & ROİBOS STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
  • BASTIR PARAYI, DİK UCUBEYİ.!
  • TİP, LİMAK’I AKBELEN İÇİN PROTESTO ETTİ
  • YIKILDIK EY HALKIM
  • TOZKOPARAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ
  • PİYALEPAŞA BOSTANI.! TEHLİKE ALTINDA MI.?
  • TÜRKİYE'NİN GURURU ANKAPARK SOYGUNU
  • İBB İŞİNİ DÜRÜSTÇE YAPMAYA DEVAM EDECEKMİŞ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP