SEMBOL, SİMGE VE MARKA YÖRÜK PARKI

Orta Asya'dan Anadolu'ya Uzanan Bu Köklü Kültür Mirasımızı Ölümsüzleştirerek Sevdiklerine, Dostlarına Büyük Bir Hayranlıkla Ve Mutlulukla Taşımaktır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SEMBOL, SİMGE VE MARKA YÖRÜK PARKI

Orta Asya'dan Anadolu'ya Uzanan Bu Köklü Kültür Mirasımızı Ölümsüzleştirerek Sevdiklerine, Dostlarına Büyük Bir Hayranlıkla Ve Mutlulukla Taşımaktır.

 ®
 
Akdeniz (teke) yöresinde 700 yılı aşkın geçmişi bulunan, günümüzde tüm özellilkleriyle kaybolarak yok olma noktasına gelen yaşam tarzımızı yaşayan açık hava folklor müzesi ve temalı park işleviyle sergilemekteyiz. Ve yine günümüzde folklorik değer kazanan geleneksel yaşam tarzımızı, otantik dokusu ve folklorik atmosferi içinde özümleyen tüm ziyaretçilerimiz; kentlerine, ülkelerine özel kameralarıyla ve fotoğraf makineleriyle Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu köklü kültür mirasımızı ölümsüzleştirerek sevdiklerine, dostlarına büyük bir hayranlıkla ve mutlulukla taşımaktadırlar.


Devletimizce bu fevkalade güzel ve korunmaya muhtaç doğa parçası üzerinde bize yatırım imkanı verilen tesisimizle ülkemizin turizmine, ekonomisine, tanıtımına onurla ve zevkle hizmet vermekteyiz. Amacımız sonuna kadar da böyle olacaktır. Burada bizim için en büyük onur insanların beğenisi, mutluluğu ve ülkemizden giden güzel mesajlara zerre kadar da olsa katkılarımızdır.


Bizim bu arayışımız, bizim kültürümüzle kaynaşmak, tanışmak arzusundaki yabancı ziyaretçilerimiz kadar yerli ziyaretçilerimiz için de hoş bir süpriz olmuş, yüreklerini ferahlatmış, gönüllerini umut ve onurla doldurmuştur. Bugün Küçükburunda hayat bulan Folklorik Yörük Parkı'nın onu çevreleyen ve kucaklayan doğal güzelliklerle hiç sırıtmadan kaynaşmasının hatta birbirlerini desteklemesinin en büyük nedeni, kültürümüzdeki bu yaşam biçiminin sadeliğinde, inceliğinde, zarafet ve zenginliğinde saklı olan doğallıktır. Yine bugün ülkemizi tanımaya gelen insanlara kendi kültürümüzle verilen sevgi, dostluk, sadelik ve incelik mesajları bütün ziyaretçilerini mutlu etmektedir.


Amacına ve hedefine uygun olarak kuruluşu tamamlanarak turizm hizmet sektörüne açılan tesisimiz,kuruluş çalışmalarından başlayarak bugüne kadar özverili çalışmalarında 30 yılını geride bırakmıştır. Tesisimiz Folklorik Yörük Parkı bu bağlamda ülkemizde ilk defa yaşayan açık hava folklor müzesi ve temalı park işlevinde uygulama alanı bulan çalışmadır. Uygulama şansı bulan düşüncelerimiz meyvesini vermiştir.

Tesisimiz Folklorik Yörük Parkı;

Türk TV, radyo ve yazılı basını yanı sıra dünya televizyonlarına defalarca konu olmuş, yabancı turizm firmalarının Türkiye'yi tanıtan broşürlerinde yer almayı başarmış olup, yüzlerce internet sitesinde yer almış, yerli ve yabancı meslek ve kültür adamlarından en sade ziyaretçilerine varıncaya kadar beğeni, takdir ve coşkulu desteklerini kazanmıştır. 


Günümüz dünyasında elbette ki ekonomik düşünce hakim olmak zorundadır. Ancak; profesyonelliğin içinde ve ülkelerin ekonomiye dayalı turizm amaçlı planlama çalışmalarında kendi kültürlerini tanıtıp, sevdirme politikalarının sonucundaki evrensel ve saklı rol dünya barışına hizmettir.
İçerdiği değerlerle, evrensel ve ulusal ölçekte tanımı yapılmış, doğal miras niteliği taşıyan kıyılarımız ve ormanlarımızı koruyup, gelecek nesillere aktarabilme bilinç ve sorumluluğundan asla taviz vermeyen işletmemiz, doğal koruma/kullanma dengelerini bozabilecek ve kamu yararına olduğundan kaygı duyuracak kullanımlardan da uzak kalmayı ilke edinmiştir.


Tesisimizin tamamen doğal yapısı ve dokusu yanında bu durumun idame ettirilmesini sağlayan en önemli unsur sadece günümüz insanlarını değil aynı zamanda gelecek nesillerin de hak ve yararlarını düşünen bir işletmecilik anlayışı ile yönetilmesidir.
Son yıllardaki turizm olgusundaki değişim sektörün tüm unsurlarını olumlu ya da olumsuz etkilerken yaşanan değişimlerin turizmde kültürün ve doğanın ne kadar önemli önemli olduğunu birkez daha göstermiştir.
Önümüzdeki zaman diliminde en hızlı büyüyen ve en değerli sektörlerden biri turizm olarak öne çıkarken gelecekte daha da fazla önem kazanacak değerleri koruma kullanma dengesi içerisinde geleceğe gururla taşınması gereği açıktır.

Geçmişle geleceği buluşturan tesisimiz Yörük Parkından saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz ve hepinizi Yörük Parkına bekliyoruz.
Folklorik Yörük Parkı
Cemal Şahin İYİCİL

 

Fatih Bacak, Antalya – Ekim.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Ekim.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • KAYAK SEVEN GAZETECİLER KAZAKİSTAN’DA
  • HOTELRUNNER & ROİBOS STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
  • BASTIR PARAYI, DİK UCUBEYİ.!
  • TİP, LİMAK’I AKBELEN İÇİN PROTESTO ETTİ
  • YIKILDIK EY HALKIM
  • TOZKOPARAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ
  • PİYALEPAŞA BOSTANI.! TEHLİKE ALTINDA MI.?
  • TÜRKİYE'NİN GURURU ANKAPARK SOYGUNU
  • İBB İŞİNİ DÜRÜSTÇE YAPMAYA DEVAM EDECEKMİŞ.!
  • ERGENEMİZİ GERİ İSTİYORUZ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP