MODERN DİKEY BAHÇELER

Zafer Parlak; Son yeniliklerinin Dikey Bahçe, Yeşil Duvar, Çatı Bahçesi uygulamaları olduğunu, dikey-duvar bahçesinde modern uygulama örnekleriyle duvarlara estetik ve güzellik kazandırdıklarını belirtti…

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MODERN DİKEY BAHÇELER

Ziraat Mühendisi ve Bitki Koruma Uzmanı Zafer PARLAK yönetimindeki Bitki Hastanesi Firması Sektöründe çok iddialılar.

YENİLİKLER İZLENİYOR

Botanik, Peyzaj, Bitki Koruma, Bahçe Bakımı Sektöründeki Gelişmeleri, Yenilikleri Çok Yakından İzleyen ve Bunları Müşterileriyle Paylaşarak Uygulamasını Yapan PlantHospital-Bitki Hastanesi 2011 de İki Yeniliği Daha Hayata Geçiriyor. Konu ile ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz;

Zafer PARLAK; Son yeniliklerinin Dikey Bahçe, Yeşil Duvar, Çatı Bahçesi, Çatı Çocuk Oyun Alanı uygulamaları olduğunu ve dikey-duvar bahçesinde modern uygulama örnekleriyle duvarlara estetik ve güzellik kazandırdıklarını belirtti…

ÖZEL DANIŞMANLIK YAPILIYOR

Zafer PARLAK ;Biz öncelikle; Kurumsal işletmelerin iç mekân ve dış mekânlarında, sürdürülebilir doğal estetik ve güzelliğini sağlayan tüm bitki, çim, çiçek ve ağaçlarının bakımını yerinde, tecrübeli elemanlarımızla yapmaktayız. Biz gerektiğinde meyve bahçesi, sera ve ziraat alanlarınız için danışmanlık hizmetini uzun yıllardır gerçekleştiriyoruz.”

BİTKİLERİNİZ KORUNUYOR
Biz özellikle ağaç, sebze ve meyve yetiştiriciliği konularında doğal, organik üretimleriniz için izlenebilir olmanızı sağlayacak reçete, rapor ve otokontrol kayıtlarınızı sistemli olarak tutuyor ve koruyoruz.”

YAPISAL TASARIMLAR PROJELENDİRİLİYOR VE UYGULANIYOR

Biz Yeni kurulması düşünülen her türlü yaz bahçesi, kış bahçesi ile spor ve yaşam alanları için özel proje ve tasarımları gerçekleştiriyoruz.
Tarımsal üretim ve pazarlama faaliyetleriniz için garantili ilaç, gübre, fidan, çiçek ve ağaç gereksinmelerinizi karşılıyoruz.
Biz Kurumsal olarak; Otel, Motel, Fabrika, Site, Özel işletme, Büyük tesis alanları, Golf, Tenis sahaları gibi birimlere yerlerinde sürekli eleman bulundurarak bakım hizmeti vermekteyiz.”

YERİNDE VE SÜREKLİ PERSONEL İLE BAKIM YAPILIYOR

Biz büyüklüğü küçüklüğü aranmadan her türlü kişisel ve kurumsal arazilere sahip olanlara ve villa ve site guruplarına ait bahçelerin
özel bakımlarını yapmaktayız.
Biz insan ve çevre sağlığına saygılı ulusal ve uluslararası standartlara uygun yüksek verimli ürün üretebilmeleri için üreticilere teknik destek sunuyor danışmanlık hizmeti veriyoruz.”

REKABETİ ELDEN BIRAKMIYOR

Biz rekabetçiyiz. Bahçelerinize en iyi biz bakarız, biz korur, gözetiriz.
Bahçeniz için ISO belgeli kuruluşların garantili, sertifikalı ürünlerini kullanırız. Sizi bilgilendirmelerimizde yanıltmayız. İş’in bize verilmeme riskine rağmen gerçekleri söyler ve tüm sözlerimizin arkasında dururuz. İşte biz konularda açık ve net rekabetçiyiz.”
Dedi.


 

MODERN DİKEY DUVAR BAHÇELERİ

Dikey Bahçe, Yeşil Duvar, Çatı Bahçesi, Çatı Çocuk Oyun Alanı…

Balkon Kültürünün İçinde Büyüyen 'Dikey Bahçe Mimarı' Fransız Patrick Blanc Tarafından İcat Edilen 'Dikey Bahçe'ler Büyük Şehirlerde Her Geçen Gün Popüler Hale Geliyor.

 

BİTKİ HASTANESİ BİNALARINIZA ÇİÇEK AÇTIRIYOR

Göğe Dayadığımız Kentleşme Bizi Tarih Boyunca Doğaya Hasret Bırakmıştır. Sanayileşme ile başlayan doğanın tahribatı, ardından teknolojinin hızla ilerlemesi neticesinde ormanların yok olması 21.yüzyılın en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir.

Oysaki doğa, kelebekleriyle, kuş, yaprak ve su sesleriyle, teknolojiye her zaman ilham kaynağı olmuştur.

Dünyada artık balta girmemiş ormanları parmakla sayılı kadar kalmış, doğanın yeşilliğini gökdelenler, fabrikalar almıştır.

Teknoloji insanı her ne kadar geliştirse de yeşilin ve çiçeğin olmadığı bir dünya siyah ve beyaz bir manzaranın rengi kadardır.

Dikey Bahçelerimiz teknolojiyle doğanın bu noktada duvarlarımızda eşsiz ve sanatsal buluşmasıdır. Duvarlarımız yeşillendikçe içimiz ferahlayacak ve özlemini çektiğimiz doğa duvarlarımızda hayat bulacaktır.”

  

Bana Saksı Yetmez Diyenlere
Konu, bahçe, çiçek, görsellik ve estetik güzellik olunca yaratıcılığın asla sonu gelmez. İşte yeşil duvar, yaşayan duvar, dikey bahçe, çatı bahçesi gibi yenilikler bu istek ve arzulardan yola çıkılarak yaratıldı.

Şehirlerde yaşayan insanlar her geçen gün binaların arasında sıkışıp nefes alamaz duruma gelirken ve göz zevkinden mahrum olurken bu soruna en önemli çözüm olarak dikey bahçeler ortaya çıktı.

Günümüz modern mimarisine yeni bir anlayış getiren dikey duvar yeşillendirme ve bitkilendirmesi, bildiğiniz bahçenin, bir binanın cephesine ya da bir duvara konumlandırılmış halidir.

Bu uygulamada, değişik çeşitlerdeki canlı bitkiler düz duvarda yaşar. Doğanın, yeşilin, kentsel çevrenin içine girmesi daima zor bir konu olmuştur. Ne yazık ki hayat şartları, bizi her geçen gün daha fazla bina arasında kalmaya zorluyor. Bu soruna son dönemde getirilen en çarpıcı çözümlerden biri de “dikey bahçe” tasarımlarıdır.

Bu tasarımlar, yeşil alanlar yaratmak için yeterli alanları olmayanlar ve şehrin tam ortasında yaşayanlar için ihtiyaç duyulan yeşile sahip olmayı sağlıyor.

BİTKİ HASTANESİ BİNALARINIZA ÇİÇEK AÇTIRIYOR

GRİ’DEN YEŞİL’E DUVARLARIMIZ

Ülkemizde henüz çok fazla dikey bahçe uygulamasına rastlanmıyor. Ancak beton duvarlardan oluşan kent dokusunu grilikten uzaklaştırmaları, ona yeşil bakış açısı kazandırmaları, kentleri yaşanabilen, nefes alınabilen yerlere dönüştürmeleri açısından dikey bahçelerin önemi gün geçtikçe artıyor.

Dikey bitkilendirmeden bahsedip de dünyaca ünlü Blanc’tan bahsetmemek olmaz.

Dikey bahçe, bitkilendirme denildiğinde akla gelen en önemli isimlerden biri Fransız botanikçi Patrick Blanc’tır. Blanc’ın en çok beğenilen projesi Paris’teki Quai Branly Müzesi’nin duvarıdır.

Blanc Bu olağanüstü bir duvar tasarımında, birbirinden farklı bitkileri bir arada kullanarak çok farklı ve bir o kadar da pahalı bir tasarıma imza attı.

Dikey bahçe istekleriniz ile ilgili olarak daha detaylı bilgi için www.planthospital.biz adresine bakılabilir.

 

DİKEY BAHÇELERİ TANIYALIM
Cephe bitkilendirmede genellikle sarılıcı tırmanıcı özelliğe sahip olan bitkiler kullanılır. Bu bitkiler doğal olarak ya da yardımcı elemanlar tel kafesler, ipler yardımıyla tırmanarak cepheleri kaplar. Amerikan sarmaşığı Amphelopsis quinquefolia, Acemborusu Campsis radicans, duvar sarmaşığı Hedera helix, şerbetçiotu Humulus lupulus, beyaz çiçekli yasemin Jasminum officinale, tırmanıcı güller Rose rampicanti ve mor salkım Wisteria sinensis kullanılabilecek bitkilerden bazılarıdır. 

BİTKİ HASTANESİ BİNALARINIZA ÇİÇEK AÇTIRIYOR

 Dikey Bitkilendirmenin Yararları;
Kötü tasarlanmış cepheleri gizler.
Bu uygulamada, bitkilerin duvara zarar verdiği düşünülür ama antik çağlardaki duvarların bitkilerle kaplı olmasına rağmen yüzyıllardır ayakta kaldığını düşünürsek bu küçük bir ihtimaldir.
Binaların yazın soğuk, kışın da sıcak olmasını sağlar. Daima yeşil kalan bitkiler seçildiğinde ısı kayıpları azalır.
Dikey bitkilendirmeler doğal bir ısı ve ses yalıtımı sağlar, havadaki tozu, kiri temizleme özellikleri vardır.
Dikey bitkilendirme, bir duvar olarak farklı yönlere dönük olabildiği için kullanılan bitkilerin güneş, ışık gibi ihtiyaçlarına göre konumlandırılabilir.
Bir çatı bahçesi sadece yukarıdan görülebilirken, dikey bir bahçe sokaktaki insanlar tarafından da görülebilir.
Dikey bahçe istekleriniz ile ilgili olarak daha detaylı bilgi için www.planthospital.biz adresine bakılabilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Bütün duvarlar bitki yetiştirmek için uygun olmayabilir. Çok katlı binalarda tüm duvarı bitkilendirmek hem binaya fazla yük getirecek hem de masraflı olacaktır. Bu yüzden genellikle az katlı, küçük binalar ve çok yüksek olmayan duvarların tercih edilmesi uygun olur.

BİTKİ HASTANESİ BİNALARINIZA ÇİÇEK AÇTIRIYOR

Bitkilendirme yapılacak duvarın bitki yetiştirmeye uygun olup olmadığı önemlidir.
Duvarın bitkilendirmeden sonra oluşabilecek yükü taşıyıp taşıyamayacağı,
Kullanılacak olan bitki türlerinin özellikleri,
Bitkilerin yerleştirileceği kafes ya da benzer tutucu elemanların sistemleriyle ilgili özellikler, bitkilendirme yapılmadan önce konunun uzmanları tarafından değerlendirilmelidir. 

Dikey bahçelerde üretim tekniği olarak hipodronik yöntem uygulanır. Hipodronik yöntem; bitkileri çözünmüş besinler içeren suda yetiştirme tekniğidir. Bu teknik, özel olarak tasarlanmış kafes sistemleriyle birlikte kullanılarak cephelerde renk, çeşit, doku sınırlaması olmadan bitkiler için yaşama alanları oluşturuyor.

 

Hipodronik Sistemi Neden Tercih Ediyoruz;
Toprağa ihtiyaç yoktur.
Su sistemde kalır ve yeniden kullanılabilir, bu yüzden su maliyeti düşüktür.
Beslenme bakımından kirlilik olmaz, çünkü kontrollü bir sistem söz konusudur.
Kafeslerin istenildiği zaman hareket ettirilebiliyor olması nedeniyle böcek ve hastalıklar açısından bakım kolaydır.
Dikey bahçelerde sulama düşündüğünüzden daha kolaydır. Bir sulama sistemi sağlanır ve su her panelin üstünden gelecek şekilde ayarlanır. Su, bitkilerin de yardımıyla damlama etkisiyle aşağıya doğru akar. Kullanılan suyun içinde bitkinin beslenmesi için gereken maddeler de bulunur.

Dikey bahçe istekleriniz ile ilgili olarak daha detaylı bilgi için www.planthospital.biz adresine bakılabilir.

 

"Dikey Bahçe Mimarı" Binalara Çiçek Açtırdı
'Dikey bahçe de neyin nesi' diyenler için konuyu biraz özetlemekte yarar var. 1994'te 'yaşayan duvarlar' adıyla Patrick Blanc tarafından üretilen sistem, en kısa tanımıyla binaların dış yüzlerinin canlı bitkilerle kaplanması anlamına geliyor. Üç parçalı sistemde; metal bir çerçeve, PVC katmanı ve suyu dengeli dağıtmak için bir keçe tabakası bulunuyor.
Paris, New York, Londra, Tokyo gibi şehirlerde her geçen gün ilgi gören
'yaşayan duvarlar' şimdiden 200'ün üzerinde yapıya uygulanmış durumda. Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nde çalışan bilim adamı Blanc'ın 'dikey bahçeler' üzerine bir kitabı dahi bulunuyor. Çocukluğundan itibaren bitkilere meraklı olan Blanc, Malezya yağmur ormanlarında yetişen 2 binin üzerinde bitkinin toprağa ve güneşe ihtiyaç duymadan yaşayabildiğini keşfedip, bu bitkilerin büyük şehirlerde çoğalmasını sağlayarak 'dikey bahçe' mimarisinin temelini oluşturuyor.

Sistemin Çalışma Prensibi Çok Basit:

Çerçeve içine yerleştirilen keçeler tohum ya da fideler herhangi bir küflenme yaşamadığı için bitkilerin daha rahat yetişmesine imkân sağlıyor. Her ortama uygulanan bahçe sistemi damla sulama yöntemiyle sulanıyor. Bitki yetiştirilmesinde toprak kullanılmadığı için de metrekare başına 20 ila 30 kilogram yük düşüyor ve binalara fazla yük binmiyor.

'Dikey bahçe' uygulaması yapılacak duvarların konumu ve bölgenin iklimine göre bitki seçimi yapılıyor. Birbiriyle yaşama konusunda sorun çıkarmayan bitkilerin seçildiği uygulamalarda ortalama 500 tür kullanılıyor.

Bitkilerle donatılmış bir duvar, temiz havaya katkı sağlarken stresli şehir ortamlarında rahatlatıcı özelliğe sahip. Bitkiler ısı yalıtımı özelliği sayesinde binaları soğuktan koruyor, yaz aylarında ise bina içlerini olduğundan daha serin tutuyor. Ürünlerin metrekaresi 40 ile 400 dolar arasında değişiyor. Dikey bahçe istekleriniz ile ilgili olarak daha detaylı bilgi için www.planthospital.biz adresine bakılabilir.

BİTKİ HASTANESİ BİNALARINIZA ÇİÇEK AÇTIRIYOR

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

  • TURİZM ÇOK DAHA ÇOK BÜYÜYECEK
  • KAYAK SEVEN GAZETECİLER KAZAKİSTAN’DA
  • HOTELRUNNER & ROİBOS STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
  • BASTIR PARAYI, DİK UCUBEYİ.!
  • TİP, LİMAK’I AKBELEN İÇİN PROTESTO ETTİ
  • YIKILDIK EY HALKIM
  • TOZKOPARAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ
  • PİYALEPAŞA BOSTANI.! TEHLİKE ALTINDA MI.?
  • TÜRKİYE'NİN GURURU ANKAPARK SOYGUNU
  • İBB İŞİNİ DÜRÜSTÇE YAPMAYA DEVAM EDECEKMİŞ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP