CHP SEÇMENİNE HAİN TUZAK.!

CHP'li Seçmenlere Daha Önce Kurulan Hain Tuzak Yeniden Sahnelenmeye Çalışılıyor.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CHP SEÇMENİNE HAİN TUZAK.!

CHP'li Seçmenlere Daha Önce Kurulan Hain Tuzak Yeniden Sahnelenmeye Çalışılıyor.!

Amerika'ya sığınan eski vaiz Fetulah Gülen; kendine ait internet sitesinde Balyoz, Ergenekon ve 28 Şubat davalarında tutuklanan subaylar için Elimde bir imkân olsa ben onların hepsine serbestsiniz derim demiş...

Hocaefendi, suçlu insanların serbest bırakılmasını isteyecek kadar adalet duygusundan yoksun bir Amerikalı değil.!

Demek ki, bu davalarda yargılanan askerleri suçlu bulmuyor.!

Başka bir ifade ile söylersek; Fetullah Gülen, özel görevli ağır ceza mahkemesi ile Yargıtay'ın Balyoz davasında adil karar vermediğini kabul ediyor...

Bu açıklama aynı zamanda yargının bağımsız ve tarafsızolmadığının dolaylı bir ikrarıdır da... Gülen, bu adaletsiz durumdan doğrudan doğruya AKP iktidarının milli görüşkanadını suçladı...

CHP'Lİ SEÇMENLERE KURULAN HAİN TUZAK.!

Kamu vicdanının iyice kanatılmasından sonra toplumsal barışı yeniden tesis etmek üzere bir genel af çıkartılması ve bu af ile birlikte Abdullah Öcalan'ın da serbest bırakılması Büyük Ortadoğu Projesi içerisinde vardı... İşte Cemaat bu kapsamda üstlendiği rolü oynamaya başladı. Bu arada cemaat, suçu koalisyon ortağının üzerine atarak, kendisini temize çıkartmak da istiyor tabi...  

Tek Başına İktidar Olma Yarışını Sürdürüyor...

Doğrusunu söylemek gerekirse, cemaati aklama işinde, asıl Kılıçdaroğlu üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Taraf gazetesine verdiği özel demecinde, Ergenekon, Balyoz gibi davalarda Fetullah Gülen cemaatinin sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyor musunuz.? şeklindeki soruya şu yanıtı vermişti: Yargıçların belli bir merkezden talimat aldığı ve o talimat çerçevesinde yola çıktıkları söyleniyor. Ben bu talimatın siyasi iktidar tarafından verildiğini düşünüyorum. Yani bunu cemaat değil, doğrudan doğruya iktidarın yargı üzerindeki baskısına bağlıyorum.(1) Daha ne desin.?

Başbakan Erdoğan, Barzani ile Diyarbakır'da yaptığı ortak mitingde, ilk defa Kürdistan kelimesini kullandı ve Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz dedi... (2) Hiçbir yoruma gerek bırakmayacak kadar açık olan bu sözleri, Erdoğan  boşuna söylemiş olamaz.!

Bir Taş İle İki Kuş Vurduğunu Kabul Edeceğiz.

Birincisi hükümet olarak  Kürdistanı tanıdığını ilan etti. İkincisi, Yeni CHP 'nin Sarıgül'e devredilmesinden sonra başlatılan yerel seçim ittifakı ile AKP'nin kaybedeceği oyları, genel af vaadi ile geri almaya çalıştı... Tartışılmaya başlanan ve Yeni CHP yönetiminin inkar etmediği pazarlığa göre, İstanbul'daki 4 belediye başkanlığı için BDP'nin önereceği  kişiler aday gösterilecekmiş.!

Bir seçim taktiği gibi sunulan bu ihanetin CHP'yi bitireceği kesindir. Güya bu başkanlıklar karşılığında Kürtler oylarını CHP’ye vereceklermiş.

Geçen genel seçimlerde, PKK'nın avukatı Sezgin Tanrıkulu da Kürtlerin oylarını CHP'ye çekebilmek için İstanbul'dan aday gösterilmemiş miydi.?

Tanrıkulu'nun kendi köyünde bile CHP'ye bir tek oy getiremedi. O seçimde CHP'lilerin oyları, CHP üzerinden doğrudan PKK'ya verilmişti. Şimdi de durum pek farklı olmayacak.!

İstanbul gibi metropol bir şehirde, PKK'ya lojistik destek sağlayacak belediyeler,  Yeni CHP üzerinden PKK'ya hediye edilmiş olacak!..

Genel af, Büyük Ortadoğu Projesi içerisinde zamanı geldiğinde yapılacak olan bir hamleydi. Zamanlaması ise son derece önemlidir.  Zira AKP, bu hamle ile bir kez daha iktidar olma fırsatını yakalayacaktır...

Şimdi zamanı geldi sayılır. Gelişmelere bakılırsa,Kürdistanın başına getirilecek olan lider, Kürtlerin en yoğun olarak yaşadıkları Türkiye'den seçilecek. Hiç kuşku yok ki, o da Abdullah Öcalan'dır.

Abdullah Öcalan'ı, genel aftan başka bir şekilde dışarı çıkartmak olanaksız olduğuna göre, AKP ve Yeni CHP'nin,analar ağlamasınedebiyatı ile birlikte gündeme getirecekleri genel af çağrısı, kamuoyunda yeterli desteği sağlayabilir...

PKK için af meselesi Kürt açılımının olmazsa olmaz bir koşuludur... Apo'yu af edebilmenin tek yolu genel aftır... Bu talebi ilk defa seslendiren ise AKP değil, yeni CHP'dir. Yeni CHP'nin nasıl ellerde olduğunun en çarpıcı kanıtı budur. 

CHP Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala'nın kendisini cezaevinde ziyareti sırasında, barışın sağlanması için, hiç kimseyi ayırmadan çıkartılacak bir affın  şart olduğunu söylemesi manidardır.!

Sırası geldiğinde; PKK'ya karşı Barzani'yi, Barzani'ye karşı PKK'yı bir fren gibi kullanan, yerine göre de her ikisineyaptıran ABD'nin nihai tercihi, kusursuz uşaklık yapandan yana olacağı sır değildir.!

Barzani ile Öcalan'ın Kürtlere liderlik yarışı da bu yüzden kıyasıya olacak.!

Kılıçdaroğlu, türban silahı Erdoğan'ın elinden aldıktan sonra, silahsız kalan AKP iktidarı, bu defa da örgün eğitim müfredatının dışına çıkarak, hafta sonları akşam saatlerinde hafızlık dersleri vermek üzere, Hafiz Liseleri açılması için çalışmaları başlattı... Buna karşılık, AKP'nin yeni silahı Yeni CHP'nin genel müdürü Kemal Bey, Uğur Dündar ile yaptığı söyleşide; Diyanet İşleri Başkanlığı'nı CHP'nin kurduğunu, ilk imam hatip lisesi ve ilk ilahiyat fakültesini CHP'nin açtığını söylemiş!.. Bu sözleri söylerken bu tür icraatları siyasettekullanmamışolduğunu da eklemiş hazret! Laikliğiözümsemiş  CHP Genel Başkanının, dinci bir başbakana  vereceği karşılık böyle mi olmalıydı?..

Parti içi demokrasiyi işleteceği vaadiyle Atatürk'ün partisinin başına gelen bu zat, nedense önseçim kurumunu bir daha ağzına almadı. Eğilim yoklaması, anket ve merkez yoklaması gibi aldatmaca yöntemlerle, CHP'li olmayan insanları seçtirmeye çalışacağı belli oldu.!

CHP tabanı, sandığa gittiğinde AKP'nin adaylarına oy verecek değil herhalde...

Milli Merkez'in aday gösterememesi halinde; mecburen önlerine getirilen, büyük olasılıkla da PKK'lı veya Fetullahçı  olan adaylara oy vermek zorunda bırakılacaklar!..

Seçimlere çok daha var ama, bu tuzağa bir daha düşmeyeceğiz.!

Av. Cemil Can

 

 

DİPNOTLAR:

(1) http://www.aydinlikgazete.com/yazarlar/mustafa-mutlu/27185-mustafa-mutlu-cemaat-aklayicisi-chp-genel-baskani.html

(2) http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25134624.asp

 

Cemil CAN, Ankara – Kasım.2013 – av.cemilcan@hotmail.com

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Cemil CAN, Ankara – Kasım.2013 – av.cemilcan@hotmail.com

 

CHP'DEN İLK BAŞÖRTÜLÜ ADAY

Sevinç Özdemir CHP'nin Seçimlerdeki İlk Başörtülü Belediye Başkan Adayı Oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi, Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Akharım Beldesi’nde, mevcut partili Belediye Başkanı Nurettin Özdemir’in eşi Sevinç Özdemir’i belediye başkan adayı olarak gösterdi.

BELDE MEYDANINDA TÖRENLE TANITILDI

Sandıklı’nın kapanmayacak olan tek beldesi Akharım’ın CHP’li başkan adayı 38 yaşındaki Sevinç Özdemir, belde meydanında törenle tanıtıldı. Törene, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Sandıklı İlçe Başkanı Yusuf Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP İlçe Başkanı Öztürk, Akharım Belediyesi’ni geçen seçimlerde olduğu gibi yine kazanacaklarını belirtti. Beldenin Sevinç Özdemir’le daha güzel hizmetler alacağını söyleyen Öztürk, "Sandıklı’nın kapanmayacak tek beldesi Akharım’da sandıktan yine CHP’li aday çıkacak" dedi.
’HALKIN İSTEĞİYLE ADAY GÖSTERİLDİ’
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da belde halkının yoğun isteği üzerine Sevinç Özdemir’in belediye başkan adayı gösterildiğini dile getirdi. Sevinç Özdemir’in, Akharım Beldesi’ne eşi Nurettin Özdemir gibi kimseyi ayırmadan hizmet vereceğine inandığını kaydeden Toptaş, "Bizler de her zaman yanında olacağız, destek vereceğiz. Geçtiğimiz yerel seçimde olduğu gibi beldemiz yine CHP’li bir belediye başkanıyla, Sevinç Hanım’la hizmet verecek" diye konuştu.
SANDIKLI’DA İLK
Sandıklı tarihinde ilk defa bir kadının belde belediye başkanı adayı olduğunu vurgulayan Sevinç Özdemir ise şunları kaydetti:
"Allah nasip ederse, Akharım için ne gerekirse yapacağım. Kadınların başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Hizmet getirebilmek için Türkiye’nin neresine gidilmesi gerekiyorsa gideceğim. Bu ülke, bu vatan bizim. Hep birlikte, beraber çalışacağız, beraber hizmet getireceğiz, beraber kazanacağız. Biz kazanacağız, Akharım da kazanacak."
Sevinç Özdemir, ortaokul mezunu olduğunu, kısa süre muhasebecilik yaptığını, 16 yaşında evlendiğini ve 4 çocuk annesi olduğunu anlattı. Özdemir, gazetecilerin soruları üzerine, belediye başkanlığına seçilmesi halinde görevi sırasında başörtüsünü çıkarmayacağını söyledi.
'ADAM DÖVDÜRTMEK’TEN CEZA ALDI
Belediye Başkanı Nurettin Özdemir’in hakkında 2.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için eşinin tanıtım toplantısına katılmadığı iddia edildi. 2006 yılında beraberindeki 2 kişiyle, beldede bir kişiyi darp etmek suçundan yargılanan ve aldığı ceza geçen temmuzda Yargıtay tarafından onanan Nurettin Özdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Ahmet DAĞLI, SANDIKLI -Afyonkarahisar, DHA

Diğer Haberler

  • SEÇİMLER, GAZETECİLER VE *HAVALA*
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADIN
  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP