Y-CHP AÇILIMI.!

ABD'nin 2002'den önce AKP ile BOP konusunda anlaştığı biliniyor. AKP 10 yıldır kendine oy veren seçmenleri bu anlaşmanın ortaya çıkartacağı haritaya alıştırmaya çalışıyor...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Y-CHP AÇILIMI.!

ABD'nin 2002'den önce AKP ile BOP konusunda anlaştığı biliniyor. AKP 10 yıldır kendine oy veren seçmenleri bu anlaşmanın ortaya çıkartacağı haritaya alıştırmaya çalışıyor...

BOP'nin patronu ABD, "KÜRDİSTAN"ı kurmadan, Ortadoğu’daki diğer devletçikleri kuramıyor. O nedenle öncelik "Kürdistan”a verilmiş... 

"Habur Açılımı" erken atılmış bir adım olduğundan,  Türk halkının böyle bir fotoğrafa hazır olmadığını ortaya çıkarttı. O nedenle AKP bir adım geri atıp, halkın bu fikri iyice sindirmesi için şartları olgunlaştırmaya koyuldu...

Kabul  etmek gerekir, bayağı da yol kat ettiler.! Bu görev "yandaş medya" ile yerine getirildi. Allah var, onlar görevlerini hakkıyla yerine getirdiler...

İnsanların kafasına kazıyacakları fikir sadece bir satırlıktı, buna rağmen yıllarını aldı. Bizim kalın kafalılığımızdan değildi herhalde.!

İŞTE SİZE İNANMAMIZI İSTEDİKLERİ O FİKİR:  “GÖRÜYORSUNUZ PKK SORUNU 30 YILDIR SİLAHLA ÇÖZÜLEMİYOR.! TSK KÜRT SORUNUNU ÇÖZEMEMİŞTİR…”

Bu şekilde, çözümsüzlük tartışmasız hale getirilince, önümüze getirilen her çözüm önerisine “evet” demek zorunda kalacağız.

ABD bu işle ilgili en önemli görevi yeni fedaisi Y-CHP'ye vermiştir. Kılıçdaroğlu’na çizmeleri bu nedenle giydirilmiş ve ANALAR AĞLAMASIN ve BU İŞ TEK PARTİNİN ÇÖZEBİLECEĞİ BİR İŞ DEĞİL, terör için MİLLİ MUTABAKAT GEREKİR  sloganları çıkınına yerleştirerek, yola revan edilmiştir.! (1)

Koca CHP'de akıllı adam bulunamamış da  dışarıda aranıyor.! Y-CHP tımarhane midir.? Bu itirafı bir yere not edip, zamanlama konusuna gelelim...

Zamanlama konusunda, Türk halkının hazır olması önceliklidir ama daha acil başka konular devreye girerse değişebilir. Büyük tablo içinde, ABD'deki başkanlık seçimlerini her zaman birinci sırada düşünmek isabetlidir... Suriye konusunda başarısızlığa uğrayan Obama, burada kaybettiği prestiji "FREE KURDISTAN"ı kurarak geri kazanmak istiyor, kendine göre haklıdır. Bu konudaki rol ortağını Y-CHP üstlenecek. Zaten Kılıçdaroğlu ile ekibi böyle günler için destekleyip yönetime getirilmişlerdi.!

Şimdi diyet borçlarını ödeme zamanı gelmiştir.!

Bu nedenle de; Şimdi Y-CHP zamanıdır.!

İlerleyen aşamalarda; AKP'nin "Biz yıllardır zaten bu fikri savunuyorduk" diyeceği çözüm önerisini, bu kez ana muhalefet dillendirecek!.. Kılıçdaroğlu'nun dürüst görünümlü masum yüzü, halkı ikna etmek için son derece önemlidir... Ah! Bir de mağdur edilmiş edebiyatını bilebilseydi.!

İktidar ile muhalefet ulusal bir konuda birleştiğinde; kolaylıkla işte size milli mutabakat" denebilir!... İtiraz edenler hain ilan edilebilirler... Bu noktada MHP'yi kim dinler ki.?  Kim bilir,  yedekte bekletilen kaç kasetleri daha var ellerinde. Bir şantaj tehdidi daha yaptılar mı, Bahçeli kuzu kuzu "milli mutabakat"ta birleşir!..

Şimdi size bir sorum var:

PKK'ya Karşı Biz Ne Zaman Silahlı Mücadele Ettik De Başarılı Olamadık.? 

Hiç bir zaman diyebilirsiniz tabi ve bu yanıtınız kesinlikle doğru kabul edilir... Biliyorsunuz, karşı tarafın elindeki en etkili propaganda cümlesinin sonunda; ....silahla çözemedik sözcükleri bulunuyor.! Halbuki, Kandil'e doğru şanlı ordumuz bir defa yola çıktı, onu da stratejik-model ortağımız  yarı yoldan geri çevirdi.! Bunları ne çabuk  unuttuk.!

Bu harekât dışında;  hep kışlada kaldık, karakolda ve sınır boylarında nöbet tutarken saldırıya uğradık. PKK hainleri, bizim askerlere, işte bu nöbetlerde ateş açtılar. ABD'den yardım alıp, Mehmetçiğe hain pusu kurdular, mayına bastırdılar.!

74 milyonun kahraman ordusu, 6.000 teröristle baş edemedifikri, saçmalamaktan başka bir şey değildir.!

Türk halkına bunu kimse kabul ettiremez! Ordumuzun eli tutulmasa ve geri çağrılmasaydı, terörü kökünden kazıyacağı kesindi... Bunun tartışılacak bir yanı yoktur.! Kurtuluş Savaşı'mızı da mı unuttunuz.! 6.000 bin kişiye karşı koca bir ordu başarılı olamayacaksa eğer, hepsini terhis edelim de evlerine gitsinler.!

Kaldı Ki, PKK Kendi Başına Buyruk Bir Kürt  Örgütü Değildir.!

O sadece ABD ve AB'nin, dağlarda yürüyen kalaşnikovudur.!  Emperyalizmin Ortadoğu’daki bekçisi, ABD çıkarlarının nöbetçisidir. O nedenle, TSK'nın onu bitirmesine kolay kolay izin vermezler!  Hükümetimiz, ABD'ye rağmen, aksi yönde bir karar alıp icra edemez.! Çünkü hükümeti kuran ve AKP'yi destekleyen ABD'dir...  Başka bir söyleyişle AKP, dış güçlerin desteği ile iktidara gelmesinin diyetini bu şekilde ödeyecektir... Hükümet, istese de ABD'siz bir çözüme girişemez.!

Sonuç olarak; 74 milyona yutturulmaya çalışılan hap: ”TERÖR SORUNUNU SİLAHLA 30 YILDA ÇÖZEMEDİK” fikridir ve bu fikir kocaman bir yalandır...

Çünkü bu çatışmaların adını düşük yoğunluklu savaş olarak bile koyamadık. Dolayısıyla bir asayiş sorunu çerçevesi içerisinde hep savunmada kaldık. Ne  silah kullanabildik ne de  taarruza kalkabildik!..

2002 yılında Erdoğan hükümeti iktidara geldiğinde, sıfır terörle yönetimi devralmıştı. Bitmiş olan terör, AKP iktidarı ile yeniden palazlandırılıp, canlandırıldı. Şimdi de çözümsüz bir iş gibi dayatılıyor bize. Çözümsüzlük, asla doğru ve inandırıcı değildir... Üstelik bu paket, Kuvayi Milliyecilerin kurduğu, Atatürk'ün partisi eliyle servise sunuluyor.!

Bu büyük yalana inanmamızı sağlamakla görevli siyasetçi olarak; ne yazık ki, “hem temiz, hem dürüst bir insanoğlu”  olan, Kemal KILIÇDAROĞLU seçilmiştir.!

ABD'nin zamanlama açısından başka bir acele etme nedeni daha vardır: Her işi yaptıracağına emin olduğu ikinci adamı Kılıçdaroğlu'nun, uzak ihtimal olsa da Temmuz Kurultayı'nda koltuğunu kaybetmesi olasılığı vardır. Bizim “Brutuslar”a bu konuda hiç mi hiç güvenilmez. Bir bakarsınız, bu olasılık gerçekleşebilirler ve Kemal Efendi’yi alaşağı ederler.!  Olur mu olur, burası CHP'dir.!

Onun yerine seçilecek yeni genel başkanın, ayarlanmışolanlar dışından gelme olasılığı elbette vardır!..  Yeni genel başkan, bu büyük ihanete ve saçmalığa “evet” demeyecektir.! İşte emperyalizm, bu uzak olasılığı bile göze almak istemiyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'na çizmeler giydirilip, yola çıkartılmıştır.!

Kurultay'dan akil adamlar önerisi” ile ilgili karar çıkartıldı mı.? Hayır.!

Parti Programımız, böyle bir girişimde bulunmaya elverişli mi.?  Hayır.!

O Halde, Y-CHP'nin Acelesi Nedir.?

Görüldüğü gibi parti yönetimi, parti hukukunu (tüzük, parti programı, kurultay kararları v.s) dinlemiyor. Oysa bu metinleri değiştirmeye yetkileri vardı. Acaba zaman mı daraldı.?

Şimdi de 2011 genel seçimlerinde kullanılan “Seçim Bildirgesi”ne bir göz atalım. Y-CHP seçim bildirgesi ile ABD'ye karşı yükselen düşmanlığı azaltıp dengeye getirmeyi vaat ediyordu..”. Anımsamayanlar için bağlantısını dip nota koydum, oradan bakabilirler.(2)

CHP’lilerin içinde bu sözlerin, partiye oy kazandırıldığına inananlar  var mı acaba.?

Demek ki, daha o günden ABD ile CHP arasında “buzların eritilmesi” çalışmasına başlanmıştı. Aslında o sözlerin anlamı son derece açıktır. Kılıçdaroğlu, ABD'ye Türkiye'de yükselen antiemperyalist bilinci köreltme sözü vermişti.! Dünyada ilk defa emperyalizmi yenen ve ezilen uluslara rehberlik eden, Atatürk'ün CHP'sinin düşürüldüğü durumu gördünüz mü? Mustafa Kemal ve arkadaşları bugünleri görseydi, yemin ederim bir saniye bile beklemeden Bandırma Vapuru ile Samsun'a doğru yeniden yola çıkarlardı...

Kılıçdaroğlu Y-CHP 'ye genel başkan olmanın karşılığında, bu utanç verici görevi ne yazık ki, üstlenmiştir. Bu noktadan itibaren, bağımsızlıkçı antiemperyalistlerin gözünde Y-CHP bir işbirlikçidir artık. Bunun lamı cimi kalmamıştır. Yollarını bizden ayırmışlardır.!

BARİ PARTİMİZİ GERİ ALABİLSEYDİK.!

Y-CHP, bu girişimi ile ihanetle eşdeğerde olan bir hamle yapmıştır.! Terörü durdurma ambalajına sarılı, AKP'nin başaramadığı BOP'nin Özgür Kürdistan açılımı Y-CHP ile  başlatılıyor.! Anlaşılan  Y-CHP, bu noktadan itibaren AKP'nin propaganda birimi olarak işlev görecek.!

Bakalım bizim Brutusler, 15-16 Temmuz'da yapılacak olan kurultayda,  partiye ve ülkeye sahip çıkabilecekler mi.?

Yoksa, onlar da  bu büyük emperyalist projeyi (GOP), içerlerine sindirip, kapıkulluğuna devam mı edecekler.!

Akil adamlar projesi ile Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp, Ecevit'e teslim edilme olayı arasında benzerlik kurduğum için, bu konudaki düşüncemi paylaşmak istiyorum:

Apo'nun Yakalanmasında Ecevit Hükümeti'nin Hiç Bir Katkısı Olmadığı Biliniyor. Ecevit, ölümüne kadar da ABD'nin Apo'yu neden teslim ettiğini anlayamamıştı. Buna rağmen küresel medya, Ecevit'i, terör örgütü liderini yakalayan adam olarak gösterip, Türk halkına  kabul ettirmişti.!

Oldukça ilginç değil mi.?  ABD hiçbir zaman bizden,  “Apo'yu biz yakalayıp size teslim ettik” diyerek bizden bir şey istemedi.

Sadece “idam etmeyin” dedi. 

Kamuoyuna yansıyacak şekilde başımıza da kalkmadı. Wikileaks belgeleri ortadadır.! Kabul etmek lazım, ölüm cezası da onun sayesinde kaldırıldı. Bu olayla toplumda farklı bir algı yaratıldı ve Ecevit kahraman olarak tanıtılıp, iktidara getirildi... Bir de Cemaat desteği vardı tabi...

 

Şimdi Aynı Senaryo Kemal Kılıçdaroğlu İle Sahneye Konulmak İsteniyor Olabilir.!

Tabii ki, tutarsa,  Y-CHP'ye iktidar yolu da açılır... Biliyorsunuz, AKP hükümetinin, koalisyonun ortağı olan Cemaat, son günlerde Milli Görüşçülerle köprüleri atma noktasına gelmiştir. Sosyal demokratlarla rahatlıkla hükümet kurabilir. Bu tür ortaklıktan zaten her zaman onlar kazançlı çıkarlar. Ecevit'in o zamanlar Cemaat için söylediği övgü sözlerini anımsayın. (3) Kısaca AKP iktidardan düşse bile Cemaat'i hiç bir güç hükümetten ayıramaz! Onlar yine iktidar ortağı olarak kalacaklar. Zaten Y-CHP yönetiminde yeteri kadar adamları da var.! Ayrıca devlet içinde de örgütlendiler!..

Hiçbir zaman bu olasılığı akıldan uzak tutmamak gerekir...

Zira Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 yıllık iktidarı, halka umut vaat etmekten başka bir şey yapamamıştır. Sadece devleti ele geçirmekle ve karşıdevrimi gerçekleştirmekle övünebilirler.! Bütün varlıklarımızı satıp savmalarına rağmen, halkın refah düzeyini artıramadılar. 59 yıldır var olan grev hakkını (4) bile yasaklıyorlar... Güvencesiz işçileri bölmek çok daha kolay olur diye, İşçilerin kıdem tazminatına bile gözlerini diktiler. IMF'nin talimatı da zaten böyleydi. Ha bire zam yapıyorlar... Satılmadık hiç bir şey kalmamış ülkemizde... Sırayı adalara ve topraklarımıza kadar getirdiler. Hiç gerekmediği halde, on yılın sonunda kürtajı ve sezaryeni yasaklamaya kalkışıyorlar. Kadınlar da sokaklara inmiş. Dini boğazına kadar siyasetin batağına batırmışlar. Diyanet İşleri Başkanı, önceki fetvaları görmezden gelerek, Başbakan'ın sözlerine göre fetva vermeye başlamış... AKP'yi destekleyen Cemaat ve elindeki basın, “artık biz oynamıyoruz” demeye başlamış. Kısaca tek adam Erdoğan,  seçmenin gözünde iyice yıpranmıştır... AKP iktidarının bir dönem daha bu ülkeyi taşıyamayacağına herkes inanıyor...

Bu gerçeği AKP de ABD de biliyor..

Bu nedenle makas değiştirme ihtiyacı ortaya çıkmıştır.!

Hal böyle olunca, ABD'nin çıkarlarını koruyacak, yıpranmamış yeni bir at ile yola devam edilecek. Y-CHP de zaten  bu nedenle dizayn edilmemiş miydi?.. Kılıçdaroğlu, sadece bir jokeydir veya söz dinleyen bir süvari. Kabul etmek gerekir, yeni süvariye başlangıç için biraz kredi vermek gerekir. Terörü bitirmek başlangıç kredisi olarak hiç de fena sayılmazl!  Aslında ortada bitirilecek olan bir “terör” yok ki. ABD,  durdediğinde PKK duruyor zaten. Vur” dediğinde de insafsızca vuruyor kâfir. Önemli olan PKK'ya dur dedikten sonraki durumun nasıl tanımlanacağıdır...

Bu gidişle özerklik veya federasyon bebeğini, Y-CHP'nin kucağına verecekler.! Bu konuda yasa da çıkarıyorlar zaten, “nesebi belli olmayan çocuklara devlet bakacak” diyor ya Sağlık Bakanımız.! CHP de devleti kuran partidir, kimsesiz çocuklara devlet kadar o da bakabilir.!

Y-CHP, terörün başındaki asıl aktörleri gizleyerek, düşük seviyede bir tartışma başlatmıştır.!

Terör konusunun içinde doğrudan ABD'nin olduğunu ne AKP söyleyebilir ne de Y-CHP. Her ikisi de alt bir başlıktan işe koyulmuştur... Bu tercih, aynı zamanda ABD'yi de aklayarak, terörün dışarısına çıkarma sonucunu doğuracaktır.!  ABD'yi temize çıkartmak, Y-CHP'ye verilmiş özel bir ödevdir.!

İçinde ABD olmayan “terör teorileri”  masaldan farksızdır,  geçiniz efendiler, geçiniz!..

ABD'den frene basılınca terör  de duracaktır elbette.!

Onda hiç bir kuşkumuz yoktur!  Beklentiler de  zaten o yöndedir.!

Dilerseniz sonrasına bakalım...

Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi, Türkiye ile birleşecekmiş.!  Graham Fuller, bu duruma entegrasyon diyordu... (5) Diyarbakır ise başkent olacak tabi!...  Ardından, genel af” ve PKK dağlardan indirilecek... İnecek demedik zaten, indirilecek.!  Federe yönetimlerin silahlı zabıtası bu kaynaktan temin edilecek.! Militanların dağdaki “hizmetleri”, emekliliklerine sayılacak mı  onu bilemem ama ölenlerinin yakınlarına “şehit” maaşı bağlanacağını duydum.!

Y-CHP'nin bu icraatlardan sonra, iktidara getirilmesi düşünülebilir... 60 yıldır muhalefette kalmaktan partililer bıkmıştır.! İktidar olmak için bu kadarına ses çıkartmayabilirler.!

Y-CHP mutlaka iktidar olmalıdır, aksi halde ABD'nin parti yönetimindeki Cemaate mensup has adamları yerlerini koruyamayabilirler.!

Laf aramızda, siz hiç Kılıçdaroğlu'nun cemaati kötüleyen bir tek sözünü duydunuz mu.?

Ya terörün durdurulması yeterli primi sağlamazsa ne olacak.?

Sorun değil, bu durumda özel görevli mahkemelerin kaldırılmasındaki başarı da Y-CHP'ye yazılabilir... Tartışmalar başlatılmıştır.!

BDP temsilcileri, Beyaz Saray'a giderek rol istedi biliyorsunuz, değil mi.?

Ey gerçek  CHP 'liler,  siz Y-CHP'nin böyle bir senaryo içinde rol almasını nasıl karşılıyorsunuz.?

İktidara gelmek için kabul edilen rezilliğe bakın.!

Bunların AKP'lilerden ne farkı var Allah aşkına.?

 AKP ile Y-CHP ABD'nin “eküri” (6) atları gibi.!

ABD'nin, Türkler için çok karmaşık  senaryolar yazacağını mı bekliyordunuz.?

Siyasetle ilgilenmeyen toplumlara çok karmaşık senaryolar yazmaya gerek yok ki... Çünkü geri kalmış toplumlar, kendilerine verilen rolleri ezberleyip sahneye taşıyamazlar... İzleyiciler ise, mesajı karmaşık senaryolardan alamazlar... Bu nedenle mümkün olduğu kadar basit, hatta daha önce oynanmış olanları tercih ederler. Ezberlenmeleri de kolay  olur.!

Antik Yunan'ın ünlü filozofu Eflatun ne demiş: “Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır."Bu nedenle geri kalmış, toplumlar için yazılacak oyunlar da tencere kapak misali basit olur.!

İnternette dolaşan Amerikan fıkrasında:” Bizde C planı olmaz ama her konuda bir A,B,D planımız bulunur” deniyor...

Doğrudur, bizde hep ABD planları uygulamaya konur, onların ise yedek planları bulunur... 

Şartlar ABD'yi,  AKP ile işleri yürütemeyecek bir noktaya getirirse eğer; ağıldan yedek atı çıkartırlar... Hâlbuki bizde fazlalığı olan eşeklerdi, onu gözden kaçırmışlar...

Av. Cemil Can

 

 

DİPNOTLAR:

1.)10 maddelik “Akil adamlar” önerisinin 2. Maddesinde:”Cumhuriyet tarihi Kürt meselesinin salt güvenlik eksenli politikalarla çözülemeyeceğinin kanıtları ile doludur” 3. Maddesinde:”Güvenlik eksenli politikaların Kürt meselesini çözemediği acı tecrübelerle aşikar hale gelmiştir…” 4. Maddesinde:”Kürt meselesinin çözümü ulusal mutabakat gerektirmektedir.” 6. Maddesinde: “Anayasa gibi toplumsal mutabakat gerektiren temel bir konuda çalışma başlatarak uzlaşma arayışına giren TBMM’nin Kürt meselesinde benzer bir çalışma içerisinde olmaması/olamaması, izah ve kabul edilebilir bir durum değildir” denmek suretiyle , “çözümün” imkansızlığı fikri işlenmektedir...

CHP'nin 2011 Seçim Bildirgesi'nin “Adil ve güvenli bir dünya için...” üst başlığı altındaki “ABD İLE İLİŞKİLER” başlığı altında (126. sayfa) şöyle denmektedir. Türkiye’de artış gösteren Amerikan karşıtlığını dengelemek için Türkiye ile ABD arasında öğrenci, iş adamı, yerel yöneticilerin değişimi, ortak kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmesi gibi toplumsal güven artırıcı önlemleri hayata geçireceğiz.”

 http://www.chp.org.tr/?page_id=745

2.)

a.) http://www.odatv.com/n.php?n=ecevit-fethullah-guleni-nasil-korudu-1610101200

b.) http://www.yildiraycicek.com/makaledetay/dspye-dunyada-merhamet-ecevte-ahrette-efaat.html

3.) İlk yasal  grev 1963 yılında Bursa'da başladı. Bursa Belediyesi Otobüs İşletmesi'nde çalışan 222 işçi greve çıktı. İşçiler, Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'na üyeydiler.

http://tr.wikipedia.org/wiki/7_Kas%C4%B1m

http://www.odatv.com/n.php?n=graham-fuller-daha-cok-sol-hareket-isterim-0904121200

4.) http://www.odatv.com/n.php?n=graham-fuller-daha-cok-sol-hareket-isterim-0904121200

5.) Ahırdaş, aynı ahır için koşan atlar...

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

Diğer Haberler

  • SEÇİMLER, GAZETECİLER VE *HAVALA*
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADIN
  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP