BBP AKP GÜDÜMÜNDE

Büyük Birlik Partisi AKePe’ye Mi Katılıyor.?..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BBP AKP GÜDÜMÜNDE

Büyük Birlik Partisi AKePe’ye  Mi Katılıyor.?..

08. 01. 2011 günü TGRT Televizyonunun 12.00 haber bülteninde BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP Genel başkanı için; "Halk oylamasında oy kullanmadığı için CHP Genel Başkanı önümüzdeki seçimlerde aday olamaz" şeklinde bir açıklama yapmıştır. Topçu bu fikrini Anayasanın Geçici 16. maddesine dayandırdığını söyledi.

Anayasa'nın Geçici 16. Maddesi şöyledir:

"GEÇİCİ MADDE 16. – Anayasanın halkoylamasına ilişkin oy verme kütüğünde ve sandık listesinde kaydı ve oy kullanma yeterliği bulunduğu halde hukukî veya fiilî herhangi bir mazereti olmaksızın halkoylamasına katılmayanlar. Anayasanın halkoylamasını takip eden beş yıl içinde yapılacak genel ve ara seçimleri ile mahallî seçimlere ve diğer halkoylamalarına katılamazlar, seçimlerde aday olamazlar."

Görüldüğü gibi geçici 16. madde ile "oy verme kütüğünde" kaydı bulunduğu halde halkoylamasına katılmayanların seçimlerde aday olamayacağını hüküm altına almıştır. Hâlbuki Kılıçdaroğlu’nun kütükte ve seçmen listesinde kaydı yoktur… Olsaydı zaten oyunu da kullanabilecekti... Hükümetin marifetiyle seçmen listesinden silinmiştir.! Sonra da “takip etseydiniz” diyerek, genel başkan ve ekibi “beceriksiz” olarak gösterilmek istenmiştir. Kuşkular bu yöndedir. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir durumla karşılaşan Kılıçdaroğlu, bu eleştiriye zamanında gerekli yanıtı vermiştir.

Öte yandan 1982 Anayasası’nın halkoyu ile kabul tarihinin 07.11.1982 olduğu göz önüne alınırsa, Geçici 16. Maddenin bu Anayasa’nın halkoyuna sunulması ile ilgili olduğu; seçime katılamama yasağının da bu tarih itibariyle 5 sene olarak belirlendiği son derece açıktır. Bütün halkoylamaları ile ilgili olarak böyle bir düzenleme yapılmak istenseydi, bu husus geçici maddelerde düzenlenmezdi. Zaten düzenleme adı üstünde olan geçici madde ile yapılmıştır. Maddenin içinde geçerli olduğu süre ise, 5 sene olarak belirlenmiştir. O da 07.11.1987’de dolmuştur.

Dolayısıyla Anayasanın bu geçici maddesi hükmünün hukuki bir değeri de kalmamıştır. Aynı şekilde  BBP Genel Başkanı’nın söylediği  sözlerin de  hukuki hiç bir değeri yoktur.!

Bu yalın gerçeğe rağmen BBP Genel Başkanı'nı, bu şekilde bir açıklama yapma ihtiyacını neden duymuştur.? Pek çok kişi gibi ben de bu sorunun yanıtını arıyorum...

Hükümetin, zamanı geldiğinde, böyle bir tartışmayı başlatmak amacıyla,  Kılıçdaroğlu’ nun adının seçmen listesinden silindirdiğini düşünme seçeneği şimdi akla daha yatkın geliyor. Bütün dikkatlerin “Hizbullah Örgütü” tahliyelerine döndük olduğu bir günde, böylesine gereksiz bir konuyu ortaya atmak ve bu şekilde gündemi değiştirmek niye.? BBP hükümetin verdiği bir görevi mi yapıyor.?

Seçimlerden önce, böyle bir tartışmayı başlatmak kime ne yarar getirir? BBP Genel Başkanı'nın bu işle görevlendirilmiş olmasını doğal bulunlar vardır. Referandumda tabanını “evet”  demeye yönlendiren lider kadro, 12 Eylül’cülerden hesap sormanın imkânsızlığı ortaya çıkınca, mahcup duruma düşmekten başka, AKP'ye gerektiğinden fazla yaklaşarak da partilerinin siyasi geleceğini tehlikeye atmışlardır! İkili tartışmalarda yapılan değerlendirmeler, siyasal yaşamda BBP’ye gerek kalmadığı sonucunu ortaya çıkartıyor. Ne yazık ki BBP,  bu yöndeki tespitleri her geçen gün doğrulayacak faaliyetlerin içindedir! Denebilir ki lider kadro, partiyi kapatıp AKP’ye kapağı atmadan önce, tabanlarını da bu sonuca hazırlıyorlar…

Hiçbir hukuki değeri olmayan bu son açıklamaları ile ne kadar “derin” hukuk bilgisine sahip olduklarını gösteremeyeceklerine göre, elde etmek istedikleri bir sonuç olsa gerekir! Giderayak birkaç kişiyi AKP’den milletvekili seçtirebilmek için muhalefete çamur atmayı, ödüllendirilebilir bir davranış olarak görmüş olabilirler.! Yoksa bir muhalefet partisinin, iktidarı bırakıp, diğer bir muhalefet partisi ile didişmesi başka ne anlama gelebilir?  AKP’ye iltihak etme kararına, parti tabanı ne kadar uyacak bunu kimse bilemez. Eski yuvaya dönecek olanların sayısını ise, hiç kuşku yok ki MHP’nin çalışmasına bağlıdır...

Kim ne derse desin sonuçta BBP, bu son açıklaması ile siyasi yaşamına son vereceğinin sinyalini vermiştir!..  Bu kabul ve ilan edilmiş siyasi bir iflastır.  Ana muhalefet Partisi CHP  ve onun Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile üstelik de haksız bir temelde uğraşmanın başka şekilde bir tercümesi yapılamaz.!

Ne diyelim, sizin de Allah taksiratlarını affetsin!..

Gidersiniz güle güle…

Av. Cemil Can

 

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak başkalarının fikirlerini tekrarlayan papağan olunur.

 

 

Diğer Haberler

  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • Vekalet Savaşları
  • CHP & TİP ARASINDA İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP