GÜZEL SANATLAR PARKI YAZ ATÖLYELERİ

Ağustos Ayı Boyunca İstinyepark’ta Oluşturulan Özel Bölümde, Yaz Atölyeleri Gerçekleştirilecek

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GÜZEL SANATLAR PARKI YAZ ATÖLYELERİ

Ağustos Ayı Boyunca İstinyepark’ta Oluşturulan Özel Bölümde, Yaz Atölyeleri Gerçekleştirilecek

Çocukların sanatçı ruhunu beslemek için “Güzel Sanatlar Parkı” konulu yaratıcı bir projeye imza atan İstinyePark, etkinliklerini “Yaz Atölyeleri”yle devam ettiriyor.

Ağustos boyunca İstinyePark Cafe Nero önündeki alanda oluşturulan özel bölümde, 13.00 - 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Yaz Atölyesi’ne, 4 - 12 yaş grubu çocuklar katılacak.

Atölyede sanatın eğlenceli yönünü görecek çocuklar, 60’lara damgasını vuran Pop Art akımının öncüleri Andy Warhol, Jasper Johns ve Roy Lichtenstein’la tanışacak.

 

İmgelerini popüler kültür, reklamlar, çizgi romanlar ve günlük tüketim maddelerinden alan Pop Art akımının önemli temsilcilerinden Andy Warhol, Coca Cola, Campbell çorbaları ve Marilyn Monroe gibi dönemin popüler unsurlarını konu alan çalışmalarıyla dikkat çekiyor. “…

Her şeyin hep aynı olması hoşuma gidiyor.” diyen Amerikalı sanatçı, kullandığı serigrafi yöntemiyle aynı görüntüyü defalarca tekrarlayan işlerinde tüketim nesnelerini kullanıyor ve dönemin Amerikan yaşam tarzına ayna tutuyor. 

12 ve 26 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Warhol Atölyesi’nde çocuklar, sanatçının serigrafi baskı tekniğinden esinlenerek, Pop Art çiçek baskı resimlerini yaratacak.

 

Pop art akımının bir diğer öncüsü Amerikalı ressam ve heykeltraş Jasper Johns, yapıtlarında bayrak, sayı, harita gibi alışılmış ve gündelik imgeleri kullanıyor ve bunlara estetik anlamlar yüklüyor. Johns, “…Bazen bir şeyi görür ve resmederim, bazen bir şeyi resmeder ve onu sonra görürüm.” diyor.

Çocuklar, 13 ve 27 Ağustos’ta düzenlenecek Jasper Johns Atölyesi’nde, sanatçının resmettiği sayılar ve kullandığı renklerle kendi Pop Art sayı tablolarını yapacak.

İstinyePark’ta 14 ve 28 Ağustos’ta yapılacak Lichtenstein Atölyesi’nde ise çocuklar, sanatçının ünlü çizgi roman karelerini onun yöntemiyle nokta nokta boyayarak, kendi Pop Art resimlerini yaratacak.

Amerikalı ressam ve heykeltraş Roy Lichtenstein’ın en belirgin özelliklerini, Ben-day ismi verilen gölgeli noktacık tekniği, yazı karakterleri ve konuşma balonlarını kullanması oluşturuyor.

Sanatçı, “…Konu, elbette ki ticarilik ve ticari sanattır; ama Pop’un buna olan katkısı, ‘şeyler’in soyutlanması ve yüceltilmesidir.” diyor.

Çocuklar, İstinyePark Güzel Sanatlar Parkı’nda bu yıl Ocak - Haziran ayları arasında Picasso, Dali, Van Gogh, Miro, Matisse, Seurat gibi büyük sanatçılarla tanışıp hayal güçlerini geliştirme fırsatı buldu.

Bugüne kadar Güzel Sanatlar Parkı’na 6 bine yakın çocuk katıldı. Temmuz ayında, soyut sanatın öncü sanatçılarından ilham alan “Yaz Atölyesi” gerçekleşti.

 

 

Emel V. DÜZENLİ, İstanbul Temmuz.2015- eveerciyas@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@telmar.net,

Emel V. DÜZENLİ, İstanbul Temmuz.2015- eveerciyas@gmail.com,

Diğer Haberler

  • KÖY ENSTİTÜLERİ UNUTULAMAZ, UNUTULMADI.!
  • İSTANBUL’UN YILDIZLARI TRAFİKTE MUTLULUK DAĞITIYOR
  • GELENEKSEL PERPA ŞİİR GÜNLERİ
  • DÜNYA ANADİL GÜNÜ & BİLİNMEYEN DİL KOMEDİSİ
  • GÖNLÜMDE AÇAN AKÇİĞDEM
  • SERKAN BAYER RESİM SEVERLERLE BULUŞUYOR.!
  • 100.YIL PLATFORMU *CUMHURİYET VE KADIN* ETKİNLİĞİ
  • 100.YIL PLATFORMU ÖĞRETMEN KONFERANSI
  • DOKUN ve BAK
  • DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ “J.U.C. AWARDS” dan 13 ÖDÜL ALDI
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP