FİTNE BÜYÜK OYNUYOR

Kahramanmaraş Rışvanlılar Kültür, Eğitim Ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Sarıtürk Fitne Büyük Oynuyor Şiiriyle İlgi Topladı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

FİTNE BÜYÜK OYNUYOR

Kahramanmaraş Rışvanlılar Kültür, Eğitim Ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Sarıtürk Fitne Büyük Oynuyor Şiiriyle İlgi Topladı..

 

Kahramanmaraş Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Sarıtürk Türkiye'de 31 ilde yaşamakta olan 47 oymak, aşiret ve cemaate mensup insanların ortak duygu ve düşüncelerini  5 kıtalık Fitne Büyük Oynuyor Şiiriyle dile getirdi..

FİTNE BÜYÜK OYNUYOR 

ARİF SARITÜRK

 

Eğer Bir Damla Asil Kan Varsa Damarlarında,

Bastığın Toprağı, Vatanı, Atanı İncitme.

Uyan Gafil, Gaflet Uykusundan Uyaaan,

Fitne Büyük Oynuyor, Fitne Büyük Oynuyor.!.

 

Birlik Bereket Ayrılıksa Azap Getirir.

Kurt Düşmüş İçine, İçten İçe Kemirir.

O Kurt Seni De, Beni De Bitirir.

Fitne Büyük Oynuyor, Fitne Büyük Oynuyor.!.

 

Sanma Ki Seviyor Seni, O Bir Şeytan.

Sana, Bana, İkimize De Düşman.

Hani Atalarımız Kuru Ya, Vatan. Vatan..

Fitne Büyük Oynuyor, Fitne Büyük Oynuyor.!.

 

Kilimlere Aynı İlmekleri, Motifleri İşledik.

Düğünlerde Halay Çekip, Cenazede Ağladık.

Soframıza Aynı Yemekleri Pişirip, Dua Eyledik.

Fitne Büyük Oynuyor, Fitne Büyük Oynuyor.!.

 

Ecdat Boş Durmamış, Kurmuş Vatanı.

Sende Adam Ol, Yücelt Bu Vatanı.

Zarar Veren Olursa, Siper Ol Koru Vatanı.

Rişvanlı Diyor Ki Fitne Büyük Oynuyor..!.

 

ARİF SARITÜRK – 2012, Kahramanmaraş

Rişvanlı Eğitim Kültür Derneği Başkanı

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2013

 

 

Fitne Büyük Oynuyor – Arif Sarıtürk

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/X7cnidhX-94" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

RIŞVANLILAR BAHARIN GELİŞİNİ KUTLADI

Gaziantep'te, Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği 3. Bahar Şenliği düzenlendi.
Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, Rışvanlılar'ın, 24. Oğuz boyunun 4'ncüsü olan Yıldızhan oğlu Beğdilli beyden gelen ve sadece Türkiye'de 31 ilde 47 oymak, aşireti ve cemaat şeklinde yaşamakta olduklarını söyledi.
Yavuzeli ilçesinin Yöreli köyünde gerçekleştirilen şenliğe, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Gaziantep Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir.

Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu. Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, dernek üyeleri, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Batman, Suriye, Konya, Karaman, Muğla, İstanbul gibi birçok bölgeden davetliler katıldı.

Şenlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Okur, 16. yüzyıla kadar uzanan Rışvan Aşireti'nin dostluk, kardeşlik temelinde, kendi öz kültürünü yaşayarak gelecek kuşaklara aktardıklarını söyledi.
Aşiretlerin, her zaman millete has dostluğun, açık sözlülüğün, cömertliğin, sevgi ve saygının, sadakat ve hoşgörünün timsali olduğunu belirten Okur, şunları söyledi: "Aşiretlerimiz tarihi boyunca devletine ve kendi milli benliğine sahip çıkmayı varlığının temel dayanağı kabul etmiş ve bu konuda asla taviz vermemişlerdir. Gittikleri her yerde gelenek ve göreneklerimizi taşıyarak, Anadolu'nun Türk yurdu olmasında ve milli benliğimizin korunmasında önemli görev ifa eden Rışvan Aşireti bugün de mensuplarını bir araya getirme ve kaynaştırma görevini başarıyla yerine getirmektedir. Ben bu şenlikte emeği geçen Rışvan Aşireti ve Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."
Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da, Rışvanlıların çoğunlukla Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgelerinde yaşayan ayrıca ülkenin dört bir yanında mensupları bulunan geniş bir aşirete sahip olduğunu ifade etti.

Ve "Geçmişinde her zaman devletinin yanında bayrak, vatan, millet gibi temel değerleri sahiplenmiş ve korumuş bulunan Rışvan Aşireti ve mensupları özellikle 16.yüzyıldan sonra bulundukları bölgelerde söz sahibi olmuşlardır" dedi. Bugün Rışvanlıların buluşma, kaynaşma, hasret giderme günü olduğunu belirten İzzet Karaman, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün herkese dosta düşmana bu güzel ve coşkulu ortamda dayanışmamızı ve birlikteliğimizi gösterme günüdür. Bu şenliğin daha nice uzun yıllar varlığını aynı coşkuyla devam etmesini dilerim."

BİRBİRİMİZİ SEVMEMİZ SAYMAMIZ GEREKİR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, Türkiye'nin tarihi kültürel zenginliklerle dolu olduğunu belirterek "Bugün bu kültürel zenginliklerden bir tanesine de hep birlikte şahit olmaktayız. Rışvanlılar aşiretinin yaptığı 3. Bahar Şenliği işte bu örneklerden bir tanesidir. Bu tür etkinlikler, faaliyetler toplumlar arasındaki sosyal barış dayanışma ve kaynaşma içinde çok önemli birer etkinliklerdir. İşte bugün sizlerinde katılımı ile yapılan bu etkinliğin şehrimizdeki ülkemizdeki sosyal barışa olan katkısında burada ifade etmek istiyorum."
Ülkemizin gerçekten yaşanmaya değer bir ülke olduğunu belirten Güzelbey, şunları söyledi: "Birbirimizi sevmemiz, birbirimizi saymamız, birbirimizin hakkına hukukuna saygı göstermemiz bu ülkedeki insanlar arasında yaşam seviyesini de yükseltecektir."

 
OĞUZ BOYU
Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı da, 1999 yılında hayalini kurup dernekleşme müracaatını yaptığında bu güzel günü gördüğünü belirterek, 2001 yılında resmen Genel Başkanlığımda kurulan ve bu yıl 3. defa düzenlenen bahar şenliğimize şeref vermenizden ötürü hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım".
Rışvanlılar'ın, 24. Oğuz boyunun 4'ncüsü olan Yıldızhan oğlu Beğdilli beyden gelen ve sadece Türkiye'de yoğun olarak 31 ilde 47 oymak, aşireti ve cemaat şeklinde yaşamakta olduklarını söyledi.
Bunların çoğunun Anadolu Türkçe'sini konuştukları gibi Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde kurmanç lehçesinde de konuştuklarını anlatan Ali Avcı, sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda vatanın bölünmez bütünlüğü birlik ve beraberlik içinde suistimale meydan vermeden, kayırmacılık yapmadan, dili, dini ne olursa olsun ülkenin her karış toprağını kendine vatan sayan, adalet ölçülerinde bütün aile mensuplarımızla beraber birlik ve beraberlikte rahmet
dürüstlüğüyle dün kardeş olan, bugün amca çocuğu olan Rışvan ailesini bir çatı altında toplamak maksadıyla Oğuz Türklerinin tarihini, kültürünü araştırmak ve bunu yaşatmak Rışvanlar arasında sosyal, kültürel dayanışmayı ve her türlü maddi ve manevi yardımlaşmayı sağlamaktır. Unutmayalım ki dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder."
Konuşmaların ardından Gaziantep Kuva-yi Mücahitler Derneği üyeleri şiirler okudu. Folklor gösterisi, güreş müsabakalarının ardından davetlilere pilav ikramı yapıldı. Sanatçı Kral Deniz, Cafer Güvenç, Sait Döşkaya, Zahide Özdemir ve Mustafa Uğur şarkılar söyledi.

 

RIŞVANLILAR'DAN

ULUSLARARASI ŞENLİK

Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, uluslararası boyuta ulaşan bahar şenliklerinin 7.’sini 5 Mayıs tarihinde yapacaklarını söyledi. Başkan Avcı, yaptığı açıklamada yapacakları Uluslararası Geleneksel 7. bahar şenlikleri hakkında bilgiler vererek, “Yoğun talebin olduğu şenliklerimizi bu yıl Gaziantep’in Araban İlçesi Gece Höyüğü mezrasında yapacağız. Geçtiğimiz yıllarda 18 ilden fazla ve 2 ülkeden konuklarımızın katılımı olmuştu. Bu yıl katılımın daha çok olacağını tahmin ediyoruz.

Halkımız başından beri verdiğimiz mesajı doğru algıladı. Birlikte rahmet desturuyla yola çıktık. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak için çabalamaya devam edeceğiz. Birbirinden kopan ailelerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Derneğimiz kurulduğu günden bu güne her geçen gün aileleri bir araya getirerek, bir bayram havasında buluşturuyor. Bu şenliğimize de tüm halkımızı davet ediyoruz. Katılımlarla birlikte rengârenk bir şenlik olacağını düşünüyoruz” dedi.

Siyasetten uzak bir yapılanma içinde olduklarını da ifade eden Avcı, “Biz herkese eşit mesafede duruyoruz. Daha öncede söylediğim gibi amacımız bu büyük aileyi bir araya toplamaktır. Bu aileye yakın olan herkesi aramızda görmek istiyoruz. 5 Mayıs tarihinde yapacağımız Uluslararası Geleneksel 7. bahar şenliklerine herkesi bekliyoruz. Etkinliklerimiz sabah saat 10.00 ile 17.00 arasında yapılacaktır. Etkinliklerimize özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Batman, Konya, Karaman, Muğla, İstanbul ve Ankara ‘dan büyük katılımlar bekliyoruz” diye konuştu. 

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2013

 

Who İs İt.?  Wanted.!.
"White Men Have Forked Tounge.!"

“Dili Çatallı, İki Dilli Beyaz Erkek.!”

Türkçesi; Yalancı, İki Yüzlü Adam.!.

Kızılderili Deyişi....

 

Hiç Bir Şey İçin Aşırı Endişe Etmeyin.

Bakarsınız; Yarın Ya Deve, Ya Deveci

Ya da Üstündeki Hacı Ölebilir. İ.İnönü

 

Nene dedim.

“Dedem Sana Hiç Çiçek Aldı mı.?”
Durdu ve Şöyle Dedi:

“Bana Aldığı Fistanların Hepsi Çiçekliydi..!.!.”

 

 

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir."

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sırada. 

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

SU HAYATTIR… SU BİR HAKTIR…

SU, KAYNAK DEĞİL, DOĞAL VARLIKTIR.

SU YASASI ÇIKARILMALIDIR.!

 

TEMA Vakfı Eko Siyaset Bildirgesi:

 “Salt ekonomi odaklı projeler dönemi bitmeli,

Ekolojik Siyaset dönemi başlamalıdır.!”

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN

TEMA VAKFINDAN PARTİLERE..!

“Yaşamın sürdürülebilmesinin” ve

“sürdürülebilir gelişmenin” ön koşulu

“çevrenin, toprağın, suyun, ormanın,

biyoçeşitliliğin” korunarak yönetilmesidir.

 

ÜLKEMİZ, TOPRAKLARIMIZ…

GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖL OLMASIN.!

YEŞİL OLMASI İÇİN DESTEK OLUN..

 

 

Bir Memlekette, Namuslular, Namussuzlar

Kadar Cesur Olmadıkça, O Memlekette

Kurtuluş Yoktur. İ.İnönü

Ülkeyi Dini İrticadan Kurtarmanın Tek Yolu

Millete Kuran’ı Türkçe Olarak Okutmaktır.

Şartlar Gelişirse İhtilal’ler Hak Olur.


İrtica Başbakan’dan Cesaret Bulursa,

Kim Onun Sokağa Dökülmesini Önleyebilir.?

İrtica’nın Sokağa Dökülmesi İse Ülkenin Kana

Bulanmasıdır. İ.İnönü


Biz Açıkça Milliyetçiyiz...

Ve Milliyetçilik Bizim Yegâne Birlik

Unsurumuzdur. Türk Ekseriyetinde Diğer

Unsurların Hiçbir Etkisi Yoktur. Vazifemiz

Türk Vatanı İçinde Türklüğü Yaşatmaktır.

Türkleri Ve Türklüğe Muhalefet Edecek

Öğeleri Kestirip Atacağız. Ülkeye Hizmet

Edeceklerde Her Şeyin Üstünde Aradığımız

Türk Olmalarıdır. İ.İnönü

 

Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür
Onlar Halkın Yüreğinde Yer Edinmişlerdi
Her Şey Özgür Bir Vatan İçin Dediler
Hiç Bir Tereddüt Etmeden Toprağa Düştüler
Anıları Önünde Saygıyla Eğiliyorum.
Yaşasın Devrim,Yaşasın Sosyalizm..

 

"Siz Bana Din İle Refaha Ulaşmış Bir Toplum

Gösterin, Ben de Size Devrim İle Geri Kalmış

Bir Toplum Göstereyim".  E. Che Guevara

 

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • KÖY ENSTİTÜLERİ UNUTULAMAZ, UNUTULMADI.!
  • İSTANBUL’UN YILDIZLARI TRAFİKTE MUTLULUK DAĞITIYOR
  • GELENEKSEL PERPA ŞİİR GÜNLERİ
  • DÜNYA ANADİL GÜNÜ & BİLİNMEYEN DİL KOMEDİSİ
  • GÖNLÜMDE AÇAN AKÇİĞDEM
  • SERKAN BAYER RESİM SEVERLERLE BULUŞUYOR.!
  • 100.YIL PLATFORMU *CUMHURİYET VE KADIN* ETKİNLİĞİ
  • 100.YIL PLATFORMU ÖĞRETMEN KONFERANSI
  • DOKUN ve BAK
  • DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ “J.U.C. AWARDS” dan 13 ÖDÜL ALDI
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP