AVNİ AKER’E VEDA BELGESELİ GALASI

"Efsane, Avni Aker’e Veda" Belgeselinin Galası 24 Şubat’ta İstanbul, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezinde Gerçekleştirilecek.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AVNİ AKER’E VEDA BELGESELİ GALASI

"Efsane, Avni Aker’e Veda" Belgeselinin Galası 24 Şubat’ta İstanbul, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezinde Gerçekleştirilecek.

Trabzonspor'un efsane isimleri, dönemin ve günümüzün önemli futbol adamlarıyla "Efsane, Avni Aker'e Veda" belgeselinin galasında bir araya geliyor.

Trabzonspor'un, 1970'li yıllarda, bir devrim yaparak elde ettiği zaferlerin anlatıldığı "Efsane, Avni Aker'e Veda" belgeseli, Trabzon'daki ilk gösteriminin ardından 24 Şubat'ta Beşiktaş MKM'de gerçekleşecek bir gala ile İstanbul'da izleyiciyle buluşuyor.

Film, İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde, Trabzonspor Kulübü'nün de katkılarıyla yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlandı. İlk galası 27 Ocak'ta Trabzon'da yapılan filmin ikinci galası 24 Şubat Cuma günü saat 20.00'de, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapılacak. Trabzon'un futbol devrimini anlatan, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak planlanan filmin DVD satışının ise TS Club mağazalarında yapılması ve gelirinin de Trabzon Profesyonel Futbolcular Derneği'ne bırakılması amaçlanıyor.

Trabzonlu yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlanan ve 6 ayda tamamlanan belgeselin süresi 88 dakika. Sinema ekip ve ekipmanı kullanılarak, 40 kişilik teknik bir ekip tarafından hazırlanan filmin çekimleri Trabzon ve İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun farklı köşelerinde yapıldı. Filmde, 1970'li yılların efsane futbolcularının yanı sıra yine efsane kadronun o yıllardaki başkanları, teknik direktörleri ve emektarları da yerlerini aldı...

Film projesini verdiği destekle hayata geçiren, aslen Trabzonlu olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, filmin sadece 70'li yıllara damga vurmuş Trabzonsporlu futbolcuları değil, o dönemin rakip futbolcuları, hakemleri, teknik adamları, yöneticileri, gazetecileri, radyo spikerlerini kısacası futbolun tüm paydaşları arasındaki dostluk kardeşlik ve arkadaşlığı hatırlama ve hatırlatmayı amaçladığını söyledi.

"Ezeli rakipler bir araya gelecek"

"Futbol Arkadaşlıktır, Dostluktur, Azimdir, Ruhtur, Saygıdır, Hoşgörüdür" diyen İmamoğlu, filmle ilgili Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'ya da verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "İnşallah 24 Şubat günü İstanbul'da Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde, futbolumuzun 1970'li yıllarındaki heyecanı yaşayacağız. O yıllara damgasını vuran, Türk futbolunda bir devrim gerçekleştiren Trabzonsporumuzun kahramanları dostlarıyla, kardeşleriyle, arkadaşlarıyla, yani o günkü ezeli rakipleri olan Fenerbahçeli, Beşiktaşlı ve Galatasaraylı futbolcularla bir araya gelecekler.

Bu filmi sadece Trabzonsporlu değil tüm Türkiye izlemeli. Zira o dönemde yaptıkları devrimle tüm futbolseverlerin gönlünü kazandığını, bu sebeple de Trabzonlu olmayanların da İkinci takımlarının Trabzonspor olduğunu düşünüyorum. Gala akşamı 7'den 70'e herkesin görmesi gereken bir atmosfer olacak" açıklamasını yaptı.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

 


TRABZON'DA SPOR KÜLTÜRÜ ÇOK DERİNDİR.!

'Avni Aker'e Veda' belgeseli vizyona hüzünlü girdi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor'un gerçekleştirdiği 1970'li yıllardaki zaferleri belgeseli, bugün Trabzon'da izleyicilere sunuldu.


'AVNİ AKER'E VEDA' GALASI HÜZÜNLÜ GEÇTİ.!

Trabzonspor Kulübü'nün tarafından İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sponsorluğuyla yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlanan Efsane Avni Aker'e Veda belgeselinin ilk gösterimi, bugün Forum Trabzon Cinemaximum Sineması'nda gösterime girdi.

İlk gösterime Trabzonspor'un efsaneleri, Trabzonspordan yöneticiler, ilçe belediye başkanları, siyasi il başkanları, iş adamı ve çok sayıda davetli katıldı.

İmamoğlu: "Trabzon'da spor kültürü çok derindir" Belgesele büyük destek veren Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Trabzonspor eski yöneticisi Ekrem İmamoğlu ise, "Bu belgesel müthiş bir spor kültürü ile yoğrulmuş insanların devrimini anlatır. Tesadüfi olmayan başarısını anlatır. Zira Trabzon'da spor kültürü çok derindir. Trabzon denince genelde futbol bilinir ama Trabzon atletizmdir, güreştir, bokstur, koşudur, tenistir, yüksek atlamadır. Süleyman Rıza Kuğu'dur, Akrep Celal'dir, Taka Naci'dir, Ahmet Suat'tır. Onların ekolünden gelen Şenolların, Turgayların, Necatilerin, Kadirlerin, Cemillerin zaferidir.

24 Şubat'ta İstanbul Da Bir Gala Düzenleyeceğiz. Trabzon'un kurtuluşu da 24 Şubat herkesi bekliyoruz." şeklinde konuştu. Algan, ''Futbola dal budak veren ağaç ölmüştür artık' Trabzonspor'un 20 kurucularından kalan isimlerinden Nizamettin Algan gösterim öncesi duygusal anlar yaşayarak, ''Trabzonspor'un 20 kurucusundan kalan  3 kişisinden biriyim. Avni Aker'e Trabzon'da. Futbolun köklerinin uçlarıdır. Dal budak veren ağacı ölmüştür artık. O stattan Trabzonspor ve amatör ligler doğmuştur. Avni Aker bu başarıyı yanlız Trabzon'a değil Türkiye ye taşımıştır. Yeni stadyum içimizde bir burukluk da bırakır. Biz Avni Akeri futbolun mabedi olarak gördük. Avni Aker'e sessiz sedasız daha ileri gidersek o mabedi yıkmayalım. Hizmet hayatına devam etsin'' ifadelerini kullandı.

Özkarabekir: "Belgesel 6 ayda çekildi" Belgesel'in yönetmeni Cengiz Özkarabekir ise Trabzonlu çocukların başarısında temel etkenlerden biri Avni Aker ruhu olduğunu söyleyerek, "Burada güzel hikayesiyle Avni Aker Stadyumu ön plana çıkar ve herkesin malumu artık Avni Aker Stadı olmayacak. Bu sebeple belgesel Avni Aker ruhu üzerinden efsane takımı anlatıyor. Ve bu bir veda diyor. Bireysel söyleşiler üzerine genel bir bütünlük kuruluyor belgeselde. Her bir Efsane isim kendini anlatırken takımı, şehri, seyirciyi, başarıları anlatıyor filmin genelinde. Dolayısıyla başarıların, nerelerden nasıl geldiği etkili bir sinema diliyle anlatılıyor.

Toplamda 6 ayda çekilen, işlenen, kurgulanan filmde yaklaşık 40 kişilik bir teknik ekip çalıştı. Trabzonspor'un kuruluşunun 50. yılına hitap eden 'Efsane, Avni Aker'e Veda' belgeselinin süresi 88 dakikadır "ifadelerini kullandı Belgeselin tüm geliri ise Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneğine bırakılacağı belirtildi. 

27 Ocak 2017 Cuma 20:52


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,


Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP