B.HERSEK, TÜRKİYE TÜRKÇE KARDEŞLİĞİ

"Türkçe Kardeşliği" Projesi; BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği, Bosna Hersek Cazin Belediyesi birlikteliğiyle ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin katkısıyla hayata geçirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BOSNA HERSEK,

TÜRKİYE TÜRKÇE KARDEŞLİĞİ

YTB - Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Desteklediği "Türkçe Kardeşliği" Projesi Kapsamında Türkiye'den Giden Gönüllü Öğretmenlerin Türkçe Öğrettiği Bosna Hersekli Gençler, Ülkeleriyle Türkiye Arasında Köprü Kurmak İçin Kahramanmaraş'a Geldi.

"Türkçe Kardeşliği" Projesi; BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği, Bosna Hersek Cazin Belediyesi birlikteliğiyle ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin katkısıyla hayata geçirildi.

YTB - Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında kente gelen 31 Bosna Hersekli genç, 19 Ocak'a kadar BİLSEK'de Türkçe dersi alacak.

Gençlerin ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklerle pratik yapması sağlanacak.

BİLSEK Fahri Başkanı Mehmet Köşk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle Bosna-Hersek'te yaşayan Müslüman Boşnaklar ile Türk halkının yakınlaşmasına, kaynaşmasına ortak faaliyetlerle katkıda bulunmanın amaçlandığını belirtti.

"Proje, Müslüman Boşnakların Türkiye, Türkler ve İslamiyet ile ilgili bilgilerini geliştirmek ve Müslüman kimliklerini devam ettirmek için yaptıkları çalışmalar arasında yer alan 'Türkçeyi öğrenme' kurslarına katılan öğrencilere katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır" ifadesini kullanan Köşk, gençlere, öğrendikleri Türkçelerini Kahramanmaraş'ta pratik yaparak geliştirmelerini, aynı zamanda bölgede yaşayan insanlarla tanışmalarını, kaynaşmalarını, bölgenin kültürel değerlerini, tarihi ve turistik yerlerini tanımalarını sağlayacaklarını kaydetti.

Proje koordinatörü Abdulgaffar Polat ise Türkler ile Boşnaklar'ın Osmanlı Devleti'nin ortak kültürünü devam ettirdiğini belirtti.

Türkiye'nin, Türkiye dışında yaşayan ve Osmanlı'nın değerlerini yaşamaya devam eden toplumlara sahip çıkma sorumluluğu yüklediğini ifade eden Abdulgaffar Polat şunları kaydetti:

"Bu projeyle Cazin Belediyesi tarafından organize edilen gönüllü eğitmenler aracılığıyla verilen Türkçe eğitimine katılan Boşnak gençlere Kahramanmaraş'ta uygulama eğitimi verilecektir.

Ayrıca bu kardeşlerimiz, Kahramanmaraş'ta devam eden sosyal, sanatsal, kültürel, hayatın içerisinde dahil edilecek.

Aile yaşantılarımız tanıtılacak, kendi akran gruplarıyla ortak etkinlikler yapmaları sağlanacak, bölgenin tarihi ve turistik mekanları tanıtılacak. Böylece öğrendikleri Türkçeyi geliştirme imkanı yakalamış olacaklar. Etkinlikler sırasında hem bölge insanıyla kaynaşmış, hem de yaşadığımız coğrafyayı tanımış olacaklar."

Polat, çalışmanın, Bosnalı gençlerin Türk kardeşlerini daha yakından tanımasına, kardeş olarak bildikleri Türklerin kendilerine duyduğu ilgiyi fark ederek değerlerine daha çok sarılmalarına katkı sağlayacağını kaydetti.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@telmar.net

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 – okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP