K.MARAŞ OSB SORUNLARI BİTMİYOR

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesinin Yol ve doğalgaz sorunlarına 5 yıldır çözüm bulunamıyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

K.MARAŞ OSB SORUNLARI BİTMİYOR

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesinin Yol Ve Doğalgaz Sorunlarına 5 Yıldır Çözüm Bulunamıyor

16 Nisan 2013 Salı 18.55

KOSBİD - Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği Başkanı Mahmut Hopur, OSB - Organize Sanayi Bölgesinde yaşadıkları doğalgaz sorununa 5 yıldır çözüm bulamadıklarını belirtti.

Düzenlen basın toplantısında, KOSBİD'in OSB'de faaliyette bulunan firmaların bir araya gelmesiyle kurulduğu belirtildi.

Üretime ve istihdama katkı sağladıklarını aktaran Kosbid Başkanı, OSB'de doğalgaz sorunu olduğunu ifade etti. Türkiye'de metal mutfak eşya sektöründeki üretimin yüzde 65'ini gerçekleştiren Kahramanmaraş'ta sanayicilerin doğalgaz sorunu nedeniyle zor durumda olduklarını anlattı.

"OSB'de 56 fabrikada 6 bin kişi metal mutfak eşya sektöründe ise 3 bin kişi istihdam edilmektedir. Sanayicilerimiz bu sektörde 34 milyon 650 bin dolar yapmaktadır. OSB'ye yatırım yapan firmaların en büyük sıkıntısı doğalgazın verilmemesidir. 12 firmamız yıllık 6 milyon metreküp doğalgaz ihtiyacını taşımalı olarak karşılamaktadır. Tankerlerle Tekirdağ'dan gelen doğalgaz firmalarımız için ciddi riskler oluşturmaktadır."

Sektördeki sanayicilerin Çin ve Asya ülkeleri gibi 40-50 civarında ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan Kosbid Başkanı, "Hükümetimiz yeni teşvik paketinde kentimizi 5. bölgeye alarak yatırımcısını ne kadar önemsediğini göstermiştir. Bunun için çok teşekkür ediyoruz. Ancak, şehrin ekonomi lokomotiflerinden OSB'de doğalgazı olmayan başka bir il var mıdır bilemiyoruz. OSB'de doğalgaz sorununa 5 yıldır çözüm bulamadık" dedi.

Kosbid Başkanı, doğalgaz sorununun  Kahramanmaraş  Belediyesinden kaynaklandığını ileri sürerek sanayicilere desteklerinden ötürü AKP milletvekilleri Mahir Ünal, Nevzat Pakdil ile AKP İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür etmeyi de unutmadı. Kahramanmaraş

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Ocak.2015- okkesb61@gmail.com,

info@medyagunebakis.com - okkesb@medyagunebakis.com,

GSM: 0532. 357 72 29 - 0532. 213 52 30 - 0507 607 87 61

https://twitter.com/okkesb – http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi -okkeb@telmar.net,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Ocak.2015- okkesb61@gmail.com,

 

 

Kahramanmaraş’ın Ölüm Yılı

2014 Yılı İşçi Ölümleriyle, Kahramanmaraş

İçin Ölüm Yılı Olmuştur

KAŞİP-Kamu Şirket Personelleri Derneği Genel Başkanı Hakan Aydın, 2014'te 2 bin taşeron işçinin hayatını kaybettiğini, binlerce işçinin ise yaralandığını belirterek, "Bu nedenle 2014 yılı Kahramanmaraş için ölüm yılı olmuştur" dedi.

KAŞİP Genel Başkanı Hakan Aydın, geçen salı günü Devlet Su İşleri 20'nci Bölge Müdürlüğü'nün su tahliye kanalı inşaatında yağış nedeniyle meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Mustafa Yaşar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Hakan Aydın, taziye sonrası yaptığı açıklamada; 2014'te 2 bin taşeron işçinin uygulanmayan yasalar nedeniyle hayatını kaybettiğini, iş sağlığı ve güvenliği yasaların uygulanmadığını söyledi. Aydın, şöyle konuştu:

"Asgari ücrete gelen zam işçi ölümlerinin karşılığı değildir. 2014 yılı bizler açısından ölümlü bir yıl olmuştur. Soma'da, Ermenek'te, Zonguldak'ta, Muğla'da, Şırnak'ta ve Kahramanmaraş'ta olmak üzere yaklaşık olarak toplamda 2 bin taşeron işçimiz vefat etmiştir, binlercesi yaralanmıştır. Bu nedenle 2014 yılı ölüm yılı olmuştur. Yetim, öksüz, dul insanlar bırakmışlardır bize. Bizlere miras acı kalmamalıdır. Bizlere miras, dul ve yetimler kalmamalıdır.

Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği yasalarının uygulanmaması sonucu bu vazife şehitleri yüreğimize ateş düşürmüştür. Eğer yasalar tam uygulansaydı bizim yüreğimiz vazife şehitleri için yanmıyor olacaktı".

 

 

 

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ AKSU TV'DE

Tarih: 02-01-2015 11:30:14 Güncelleme: 02-01-2015 23:34:14

 

MODEL VE MARKA ŞEHİR KAHRAMANMARAŞ

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek; “Uluslararası Ölçekte Model Ve Marka Haline Gelen Bir Kahramanmaraş’ı El Birliğiyle Oluşturacağız” Dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Kahramanmaraş’ı uluslararası ölçekte marka ve model bir kent haline getirmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Organize Sanayinin sorunlarına değinmeyen

Onikişubat Belediye Başkanı 2015’in ilk gününde Aksu TV Ana Haber Bülteni’nin konuğu oldu.

Ana Haber Spikeri Murat Eğridağ’ın sorularını cevaplandıran Başkan, başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2015’e umutla girdiklerini kaydetti.

Onikişubat Belediyesi’ni kısa sürede sistemli çalışan bir kurum haline getirdiklerini ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı “Tabi ki, iyi bir çalışma ancak verimli bir sistemle olur. Dolayısıyla öncellikle sistemi planlayacaksınız ve sistemin gerektirdiği oluşumları meydana getireceksiniz.

Bunlardan ilki çalışmaların yapılacağı fiziki bina, diğeri teknik altyapıdır. Üçüncüsü artık iletişim çağı yaşıyoruz ve o iletişimin gereklerini yerine getirecek teknik donanım ve tüm bunları kullanacak insan faktörünü oluşturacaksınız. Bunları kısa sürede planladık ve süper hizmet dediğimiz bir sistem kurduk. İyi bir sistem, çalışan bir sistem, dolayısıyla sistem çalışınca arkasından da gerekli olan hizmetler, çalışmalar beraberinde geliyor. Bütün bu yaptığımız çalışmaların odak noktası oluşturduğumuz bu sistemin getirdikleridir” diye konuştu.

Onikişubat’ın hizmetlerinin öncelik planlaması

Onikişubat’ın ihtiyacı olan hizmetleri önceliklerine göre sıraladıklarını ve bu öncelik sırasına göre çalışmaların hayata geçtiğini işaret eden Onikişubat Belediye Başkanı şöyle devam etti:

“Onikişubat ilçemizin 81 tane köyden ve beldeden mahalleye dönüşmüş yerleşim yeri ve 47’de merkez mahallesi var. Toplamda 128 mahalleye hizmet veriyoruz. Baktık ki en öncelikli ihtiyaç yol. Bütün arkadaşlarımızı süratle bu konuda seferber ettik. Bütün ölçüleri aldık, 1 milyon 550 bin metrekare ölçüm yaptık. Çok kısa sürede ihaleleri yaptık. Öyle bir tablo oluştu ki kentimizde kilit parke bulunmaz oldu.

Böylece hem bir ekonomik değer ürettik hem istihdam alanı oluşturduk hem de önceliklerimizin birinci sırasında yer alan yol konusunu 90 günde bitirdik. Düşünün, cumhuriyet kurulalı 91 yıl olmuş, ama bu sıkıntıyı giderememişiz. Onikişubat Belediyesi olarak 90 günde genel hatlarıyla bu sorunu giderdik. Eksik noksan olabilir. Ama hiç ara vermeden onları da süratle telafi edeceğiz ve 2015 yılının ilk beş ayında bu konuyu tamamen bitirmiş olacağız. Öte yandan özellikle okul alanlarımız civarında kaldırımlar eksikti. Onların da ölçümlerinde 300 bin metrekare civarında ihtiyaç tespit edildi. Bunları da on gün içinde ihale edeceğiz ve yol konusunu çözmüş olacağız. Daha sonra ise önceliklerine göre belirlediğimiz ihtiyaçları peyderpey realize edeceğiz.”

Yeni Belediye Binası DSİ Lojmanlarında Yükselecek

Onikişubat Belediye Başkanı Belediyenin yeni hizmet binasının ise DSİ - Devlet Su İşleri Lojmanlarının bulunduğu alan içerisinde yapılacağını söyledi. Bu konuda tüm bürokratik işlemleri tamamladıklarını dile getiren Başkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biliyorsunuz mevcut çalışma düzenimizdeki fiziki alanımız çok yetersiz. Verimli bir çalışma imkânı olmuyor. Bu nedenle fiziki olarak daha rahat çalışabileceğimiz bir yer arayışına girdik ve bir allan tespit ettik. Burası da mevcut DSİ lojmanlarının bulunduğu noktadır. Malum bu lojmanların çürük raporu vardı ve yenilenmesi gerekiyordu. Biz de DSİ Bölge Müdürümüzle konuştuk, o da sağ olsun anlayışla karşıladı. Orada 40 daireleri var. O 40 daireyi yapıp vereceğiz ve burayı bize devredecekler. Bürokratik işlemlerimiz tamamen bitti ve protokol imzaladık. 40 lojmanın ihalesini süratle yapıp teslim edip kendi binamızı yapacağız. Bu prosedürler devam ederken de kendi binamız için adımlar atmaya devam edeceğiz. Öyle tahmin ediyorum ki bu yılın ilk altı ayından sonra kendi binamız için de ihale aşamasına gelmiş olacağız.”

“Temizlik İşçilerimizin Yaptığı İş Kutsal”

Mahçiçek, belediye hizmetleri içerisinde verilen en kutsal çalışmaların başında temizlik işlerinin geldiğini belirtti. Temizlik işçilerinin onurlu bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı, “Çalışma alanları içerisinde en şereflisi, en değerlisi bize göre temizlik alanı. Bu nedenle temizlik işçilerimizin görevleri bize göre kutsal. Çünkü onlar çocuklarının rızkı için bu memleketin temizliğini yapan arkadaşlarımız. Belki onları hor görenler, öteleyenler olabilir ama bizim yanımızda bu çalışma alanlarının içerisindeki en şereflisi. Yılbaşı dolayısıyla da bu çalışanlarımıza bir hediye verelim dedik. Onun ötesinde 6 ay önce temizlik ihalesi yaparken, bu işçilerimize asgari ücret ve artı yüzde 10 maaş vereceğiz dedik. Bu onlardan gelen bir talep değildi, bizim kendi düşüncemizin bir çıkarımıydı ve üstüne yüzde 10 ilave yaparak ihale yaptık. Şimdi yeni yılda hükümetimiz de yüzde 6+6 yüzde 12 şeklinde bir artış yaptı. Gerçekten yüzde 12 de iyi bir rakam. Yüzde 12 hükümetimizden, yüzde 10 da bizden. Tabi bu çok tatminkâr mı.? Değil. Ama en azından eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Kentsel Dönüşümde Ortak Bir Çalışma Yapacağız”

Spiker Eğridağ’ın, Onikişubat Belediyesi’nin başarısına ve kentsel dönüşüme ilişkin yönelttiği soruları da cevaplandıran Başkan “Tabi bir defa önce şunu söyleyelim. Bu başarı kişisel olarak sadece benim değil. Ekip arkadaşlarımızla birlikte diğer belediyelerimizin, Dulkadiroğlu ve Büyükşehrimizindir. Kentsel dönüşüm konusu da ortak bir konu ve bu nedenle ortak çalışma yapacağız. Çünkü orada da yetki büyükşehrimizdedir. Çünkü biz bir alanı, bir bölgeyi alacağımız zaman onu büyükşehirle istişare ederek alacağız. Yakın bir zamanda da büyükşehir belediye başkanıyla da konuştum, hangi alanda kentsel dönüşüm yapacağımıza beraber karar vereceğiz. İnşallah süratle de yapıp çıkacağız” yanıtını verdi.

Kahramanmaraşlıların yeni yılını ve mübarek Mevlid Kandilini de kutlayan Onikişubat Belediye Başkanı, sağlık ve başarı dolu bir yıl temennisinde bulundu.

“Markalar Ulusal Değil Uluslararası Ölçekte Oluşturulur”

Yayının son bölümünde anlamlı mesajlar da veren Onikişubat Belediye Başkanı, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bir nokta daha var onu vurgulamak istiyorum. Şimdi bir marka yaratacaksınız. Türkiye’nin 75 milyon nüfusu var. Bu marka 75 milyon nüfus için yapılmaz. Yapılırsa eksik kalır. Eğer bir marka oluşturmak istiyorsanız 7 milyar nüfus için marka oluşturacaksınız. Yani bütün dünyayı, küresel bütün toplumları kapsayacak şekilde marka oluşturacaksınız.

Biz bu nokta da Kahramanmaraş’ımızı sadece ülke genelinde değil uluslararası ölçekte bir model, bir marka, bir yaşanılabilir kent yapmak için arkadaşlarımızla çalışacağız. Bunu da el birliğiyle başaracağız.”

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Ocak.2015- okkesb61@gmail.com,

info@medyagunebakis.com - okkesb@medyagunebakis.com,

GSM: 0532. 357 72 29 - 0532. 213 52 30 - 0507 607 87 61

https://twitter.com/okkesb – http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi -okkeb@telmar.net,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Ocak.2015- okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP