31 EKİM TRABZON KURULTAYI

31 October International Black Sea Day Activities,31 Ekim Uluslararası Kraradeniz Günü Etkinlikleri

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

   

International Black Sea Day Activities

THE COMMISSION ON THE PROTECTION OF THE BLACK SEA AGAINST POLLUTION and

THE TURKISH MINISTRY OF ENVIRONMENT AND FORESTRY

  

31 EKİM ULUSLARARASI KARADENİZ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ;

Karadeniz’ de kirliliğin ve diğer olumsuz faaliyetlerin önlenmesi amacıyla, 21 Nisan 1992 tarihinde “Bükreş Sözleşmesi” adıyla anılan “Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi”, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Karadeniz’e kıyısı olan altı ülke (Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Türkiye, Ukrayna) tarafından imzalanmış ve 1994 yılında bütün taraflarca onaylanmıştır.

Bükreş Sözleşmesinin etkin bir şekilde uygulanması amacıyla üye devletler; 31 Ekim 1996 tarihinde Karadeniz Stratejik Eylem Planını abul etmiştir.

O tarihten beri Uluslararası Karadeniz Eylem Günü hem ulusal hem de bölgesel bir faaliyet olarak Karadeniz’in korunması konusunda kamuoyunda bir farkındalık yaratma amacıyla kutlanmaktadır.

Bu yılki bölgesel “Uluslararası Karadeniz Günü” etkinlikleri; KASTOB-Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonuna bağlı,  TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun ev sahipliğinde,  T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı ve Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu Daimi Sekreteryası işbirliği ile Trabzon’da düzenlenmektedir.

 

Bu Yıl Düzenlenen Faaliyetlerin En Genel Amacı, Paha Biçilmez Bir Deniz Olan Karadeniz’in Korunmasına Yönelik Farkındalığı Arttırmaktır.

  

Bu doğrultuda şu hedeflere ulaşılması planlanmıştır:

*- Genel olarak kamuoyunu bilgilendirmekle birlikte Karadeniz’in kirliliğe, özellikle petrol sızıntılarına karşı korunması faaliyetlerine dahil etmektir.

İlgili ulusal ve uluslararası paydaşlarla, Karadeniz’in sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına yönelik bilimsel verilerin paylaşılması için bir platform yaratmak.

*- Uluslararası Karadeniz Günü sırasında, Karadeniz Eğitim Seti’nin (öğretmenler ve öğrenciler için, denizlerin, özellikle Karadeniz’in, deniz yaşamının ve çevre ile doğanın özelliklerini ve değerini eğlendirici ve eğitici araçlarla anlayıp takdir etmelerini sağlayan bir set) tanıtılmasına; tanınmış

  

*- Sualtı fotoğraf sanatçısı ve video yönetmeni Tahsin Ceylan’ın olağanüstü etkiyleyici ‘Karadeniz Sualtı Fotoğrafları’ sergisi açılacaktır. Sergilenecek fotoğraflardaki kirliliği canlı gibi göreceksiniz. Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneğinin Çöp sergisine ve daha pek çok etkinliğe tanık olacaksınız.

 

*- Daha birçok etkinlikle birlikte, Karadeniz Günü kutlamalarından keyif alacağınızı umuyor, ve bu eşsiz denizin bundan sonra daha da kararlı olarak korunacağına inanıyoruz …

 

*- Bu kapsamda,

KASTOB - Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları & TDF -Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun TRABZON KURULTAYI Yapılacaktır.  

31 Ekim Pazar günü  “Her yönüyle Trabzon Trabzon’un Tanınırlığı – Markalaşması” konusunun işleneceği konferansları KTÜ, Prof. Dr. Osman TURAN Kültür Merkezi, Fahri KURAN Kongre Salonunda 11.00–14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. 

 

  

31 OCTOBER INTERNATIONAL BLACK SEA DAY ACTIVITIES, PANELS AND ENVIRONMENTAL EVENTS

31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü Panelleri ve Çevre Etkinlikleri
31 October – 2 November 2010,
31 Ekim – 2 Kasım 2010, Trabzon-TURKEY

In order to protect the Black Sea from pollution and other adverse effects, on April 21st 1992, Bulgaria, Georgia, Romania, the Russian Federation, Turkey and Ukraine signed the Convention on the Protection of the Black Sea Against Pollution (Bucharest Convention) which was ratified by all signatories by 1994. For the effective implementation of the Bucharest Convention, its member states adopted the Black Sea Strategic Action Plan, on October 31st 1996, and hence, this date has since been celebrated as the “International Black Sea Action Day”. International Black Sea Action Day comprises both national and regional activities designed to raise public awareness of the ongoing regional cooperation involved in protecting the Black Sea.

 

This year’s regional ‘International Black Sea Day’ activities have been organized in Trabzon jointly by the Turkish Ministry of Environment and Forestry and the Permanent Secretariat of the Commission on the Protection of the Black Sea Against Pollution.

Whilst the overall aim of Black Sea Day is to increase awareness of the need to protect this invaluable sea, in pursuing this goal, this year’s activities are additionally aimed at:

 

• Informing and involving the general public in the activities which aim to protect the Black Sea against pollution, in particular for oil spills.

• Creating a platform whereby all national and international stakeholders could share information for the sustainable use of the Black Sea.

 

During our International Black Sea Day Activities, you will be witnessing the launch of the Black Sea Box (an entertaining and effective educational tool for both teachers and students alike to enhance knowledge and therefore appreciation of the seas, particularly the Black Sea, marine life as well as our surrounding environment and nature). In addition you will be able to marvel at the strikingly beautiful ‘Black Sea Underwater Photography Exhibition’ by renowned underwater photographer and underwater video filming director Mr. Tahsin Ceylan as well as exhibition of the Association for Underwater Cleaning and Educating on Marine Litter.

     Together with many more events, we hope you will enjoy the Black Sea Day celebrations and leave feeling inspired, informed and determined to help us to ensure protection of this unique sea…

Karadeniz’de kirliliğin ve diğer olumsuz faaliyetlerin önlenmesi amacıyla, 21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi (Bükreş Sözleşmesi), Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Karadeniz’e kıyısı olan altı ülke (Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Türkiye, Ukrayna) tarafından imzalanmış ve 1994 yılında bütün taraflarca onaylanmıştır. Bükreş Sözleşmesinin etkin bir şekilde uygulanması amacıyla üye devletler 31 Ekim 1996 tarihinde Karadeniz Stratejik Eylem Planını kabul etmiştir. O tarihten beri Uluslararası Karadeniz Eylem Günü hem ulusal hem de bölgesel bir faaliyet olarak Karadeniz’in korunması konusunda kamuoyunda bir farkındalık yaratma amacıyla kutlanmaktadır.

Bu yılki bölgesel “Uluslararası Karadeniz Günü” etkinlikleri T. C. Çevre ve Orman Bakanlığı ve Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu Daimi Sekreteryası işbirliği ile Trabzon’da düzenlenmektedir.

Bu yıl düzenlenen faaliyetlerin en genel amacı, paha biçilmez bir deniz olan Karadeniz’in korunmasına yönelik farkındalığı arttırmaktır. Bu doğrultuda şu hedeflere ulaşılması planlanmıştır:

Genel kamuoyunu bilgilendirmek ve Karadeniz’in kirliliğe, özellikle petrol sızıntılarına karşı korunması faaliyetlerine dahil etmek.

İlgili ulusal ve uluslararası paydaşlarla, Karadeniz’in sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına yönelik bilimsel verilerin paylaşılması için bir platform yaratmak.

 

Uluslararası Karadeniz Günü sırasında, Karadeniz Eğitim Seti’nin (öğretmenler ve öğrenciler için, denizlerin, özellikle Karadeniz’in, deniz yaşamının ve çevre ile doğanın özelliklerini ve değerini eğlendirici ve eğitici araçlarla anlayıp takdir etmelerini sağlayan bir set) tanıtılmasına; tanınmış sualtı fotoğraf sanatçısı ve video yönetmeni Tahsin Ceylan’ın olağanüstü etkiyleyici ‘Karadeniz Sualtı Fotoğrafları’ sergisine, Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneğinin Çöp sergisine ve daha pek çok etkinliğe tanık olacaksınız.

 

Daha birçok etkinlikle birlikte, Karadeniz Günü kutlamalarından keyif alacağınızı umuyor, ve bu eşsiz denizin bundan sonra daha da kararlı olarak korunacağına inanıyoruz …

 

 

 


PANEL TITLES

PANEL BAŞLIKLARI

Sunday, 31 Ocober 2010

31 Ekim 2010 Pazar

 

11:50-14:50

Panel 1: Pollution from shipping in the Black Sea-Monitoring, impacts and measures

11:50-14:50

Panel 1: Karadeniz’de Gemilerden Kaynaklanan Kirlilik, İzleme, Etkiler ve Önlemler

 

15:00-17:10

Panel 2: MONINFO Project: Monitoring and Information Systems for Reducing Oil Pollution in the Black Sea

15:00-17:10

Panel 2: MONINFO Projesi: Karadeniz’de Petrol Kirliliğini Azaltmak İçin İzleme ve Bilgi Sistemleri

 

Monday, 1 November 2010

Pazartesi, 1 Kasım 2010

 

09:00-10:10

Panel 3:State of the Environment of the Black Sea and Information Support

09:00-10:10

Panel 3: Karadeniz’in Çevresel Durumu ve Bilgi Desteği

 

10:40-11:50

Panel 4: Land-based Sources of Pollution – Implemented Activities

10:40-11:50

Panel 4: Kara Kökenli Kirleticiler – Uygulanan Faaliyetler

 

10:40-11:50

Panel 5 (Parallel): Challenges in Sustainable Fisheries and Biodiversity
Fahri Kuran Hall

10:40-11:50

Panel 5 (Paralel): Sürdürülebilir Balıkçılıktaki ve Biyoçeşitlilikteki  Sorunlar
Fahri Kuran Salonu

 

12:00-13:10

Panel 6: Coastal Zone Management Activities and Marine Protected Areas

12:00-13:10

Panel 6: Kıyı Yönetimi Faaliyetleri ve Deniz Koruma Alanları

 

14:10-16:20

Panel 7: Cooperation among International Organizations on the Black Sea environment

14:10-16:20

Panel 7: Karadeniz Çevresi Üzerine Çalışan Uluslararası Organizasyonlar Arasındaki İşbirliği

 

14:10-16:50

Panel 8 (Parallel): Examples of NGO and Private Company Activities Related to the Black Sea
Fahri Kuran Hall

14:10-16:50

Panel 8 (Paralel): Özel Sektör ve Sivil Toplum Örgütlerinin Karadeniz ile İlgili Faaliyetleri
Fahri Kuran Salonu

 


 


GENERAL PROGRAMME

 

GENEL PROGRAM

 

VENUE: KTÜ Prof Dr Osman Turan Cultural Center Hasan Turan Hall (Unless otherwise indicated)

YER: KTÜ Prof Dr Osman Turan Kültür Merkezi
Hasan Turan Salonu (Aksi Belirtilmedikçe)

 

Pre-Conference Day– Saturday, 30 October 2010

Konferans Öncesi Gün, Cumartesi, 30 Ekim 2010

 

Arrival in Trabzon

Trabzon’a Geliş

 

09.00-09:30

Black Sea Box Education Kit demonstration for teachers
Fahri Kuran Hall

09.00 – 09.30

Karadeniz Eğitim Setinin Öğretmenlere Tanıtılması
Fahri Kuran Salonu

 

10.00 16.30

Black Sea Education Kit Workshop
Fahri Kuran, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Selim Teymur and Nihat Turan-1 Halls

10.00 16.30

Karadeniz Eğitim Seti Atölye Çalışması
Fahri Kuran, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Selim Teymur ve Nihat Turan-1 Salonları

 

Sunday, 31 Ocober 2010

31 Ekim 2010 Pazar

 

08:30-09:00

Registration

In parallel:

1) Stands and continuous video shows of partner organizations including episodes of TRT’s documentary programme called ‘Blue Passion’ featuring a sunken German U 20 submarine in Karasu waters and underwater life of Sinop.

Along the corridors

2) Black Sea Box Education Kit demonstration and workshop for teachers during the rest of the day (09:00-16:30)

Nihat Turan-1, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Selim Teymur Halls

08:30-09:00

Kayıt

 

Paralel olarak:

 

1) Partner kuruluşların stantları ve sürekli video gösterimleri (TRT ‘Mavi Tutku’ belgesel programının Karasu’daki batık Alman U 20 denizaltısı ile Sinop’un sualtı yaşamı bölümleri dahil)

 

Koridorlarda

2) Öğretmenler İçin Günün Geri Kalan Kısmında Karadeniz Eğitim Setinin Tanıtımı ve Atölye Çalışması (09:00-16:30)

Nihat Turan-1, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Selim Teymur Salonları

 

09:00-09:45

Opening Remarks

 

 

09:00-09:45

Açılış Konuşmaları

 

 

 

09:45-10:00

Keynote Speech

09:45-10:00

Keynote Konuşma

 

 

10:00-10:30

Black Sea Medal Award Ceremony

10:00-10:30

Karadeniz Çevre Ödülleri Töreni

 

10:30-10:50

Piano Concert

10:30-10:50

Piyano Konseri

 

10:50-11:10

 

 

Black Sea Education Kit Introduction and Press Launch

 

10:50-11:10

 

 

Karadeniz Eğitim Seti Tanıtımı ve Basın Lansmanı

 

 

11.10–11.30

Coffee Break as well as
Opening of Tahsin Ceylan Underwater Photography Exhibition. (This exhibition will be displayed for the public in
Forum Shopping Center during 25-30 October)

(In Parallel:                                          Black Sea NGO Confederation (KASTOB) &  Trabzon Federation for Association TRABZON CONVENTION  Fahri Kuran Hall 11:00-14:00)

11.10–11.30

Kahve Arası & Tahsin Ceylan Sualtı Fotoğrafları Sergisi Açılışı
 (Bu sergi, 25-30 Ekim 2010 tarihleri arasında
Forum Alışveriş Merkezinde sergilenmiş olacaktır)

(Paralel Olarak:                                 Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları (KASTOB) & Trabzon Dernekler Federasyonu TRABZON KURULTAYI    Fahri Kuran Hall 11:00-14:00)

 

11:40-11:50

Activities of Underwater Cleaning and Awareness Movement SHT Exhibition
Along the corridors

11:40-11:50

Sualtı Temizlik ve Farkındalık Hareketi Sergisi
Koridorlarda

 

11:50-14:50

Panel 1: Pollution from shipping in the Black Sea-Monitoring, impacts and measures

11:50-14:50

Panel 1: Karadeniz’de Gemilerden Kaynaklanan Kirlilik, İzleme, Etkiler ve Önlemler

 

13:00-14:00

Lunch-Box

13:00-14:00

Öğle Yemeği

 

14:00-14:50

Panel 1: Pollution from shipping in the Black Sea-Monitoring, impacts and measures (continued)

14:00-14:50

Panel 1: Karadeniz’de Gemilerden Kaynaklanan Kirlilik, İzleme, Etkiler ve Önlemler (continued)

 

15:00-17:10

Panel 2: MONINFO Project: Monitoring and Information Systems for Reducing Oil Pollution in the Black Sea

15:00-17:10

Panel 2: MONINFO Projesi: Karadeniz’de Petrol Kirliliğini Azaltmak Için İzleme ve Bilgi Sistemleri

 

17:10-19:00

Free Time

17:10-19:00

Serbest Zaman

 

19.00-22.00

Dinner Hosted by Trabzon Governor Fevzi Hoca Restaurant

19.00-22.00

Trabzon Valiliğinden Akşam Yemeği

Fevzi Hoca Restaurant

 

Monday, 1 November 2010

Pazartesi, 1 Kasım 2010

 

08:30-09:00

Registration and Opening

08:30-09:00

Kayıt ve Açılış

 

09:00-10:10

Panel 3:State of the Environment of the Black Sea and Information Support

09:00-10:10

Panel 3: Karadeniz’in Çevresel Durumu ve Bilgi Desteği

 

10:10–10:40

Coffee break

10:10–10:40

Kahve Arası

 

10:40-11:50

Panel 4: Land-based Sources of Pollution – Implemented Activities

10:40-11:50

Panel 4: Kara Kökenli Kirleticiler – Uygulanan Faaliyetler

 

10:40-11:50

Panel 5 (Parallel): Challenges in Sustainable Fisheries and Biodiversity
Fahri Kuran Hall

10:40-11:50

Panel 5 (Paralel): Sürdürülebilir Balıkçılıktaki ve Biyoçeşitlilikteki  Sorunlar
Fahri Kuran Salonu

 

11:40-11:50

Questions and Comments

11:40-11:50

Sorular ve görüşler

 

12:00-13:10

Panel 6: Coastal Zone Management Activities and Marine Protected Areas

12:00-13:10

Panel 6: Kıyı Yönetimi Faaliyetleri ve Deniz Koruma Alanları

 

13:10-14.10

Lunch – Box

13:10-14.10

Öğle Yemeği

 

14:10-16:20

Panel 7: Cooperation among International Organizations on the Black Sea environment

14:10-16:20

Panel 7: Karadeniz Çevresi Üzerine Çalışan Uluslararası Organizasyonlar Arasındaki İşbirliği

 

14:10-16:50

Panel 8 (Parallel): Examples of NGO and Private Company Activities Related to the Black Sea
Fahri Kuran Hall

14:10-16:50

Panel 8 (Paralel): Özel Sektör ve Sivil Toplum Örgütlerinin Karadeniz ile İlgili Faaliyetleri
Fahri Kuran Salonu

 

15:00-15:30

Coffee break

15:00-15:30

Kahve Arası

 

16:50-17:20

Tahsin Ceylan's Presentation
'Underwater Life of Turkey'

16:50-17:20

Tahsin Ceylan'ın Sunumu:
“Türkiye’nin Sualtı Yaşamı’

 

17:20-18:30

Closing Session (Plenary)

17:20-18:30

Kapanış Oturumu (Plenary)

 

19:00-23:00

International Black Sea Day Gala Night Dinner – Karadeniz Technical University Seashore Facilities

19:00-23:00

Uluslararası Karadeniz Günü Gala Gecesi  Akşam Yemeği – Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesisleri

 

Poster Presentations throughout the day

Gün boyunca Poster Sunumları

 

Day 3– Tuesday, 2 November 2010

3. Gün-2 Kasım 2010 Salı

 

Trip to Uzungöl (Long Lake) and/or Sümela Monastry (Time will be decided in Trabzon)

Uzungöl'e ve/veya Sümela Manastırına Gezi (Zamanlaması Trabzon’da Kararlaştırılacaktır)

 


 


DETAILED PROGRAMME

 

DETAYLI PROGRAM

 

VENUE: KTÜ Prof Dr Osman Turan Cultural Center Hasan Turan Hall (Unless otherwise indicated)

YER: KTÜ Prof Dr Osman Turan Kültür Merkezi
Hasan Turan Salonu (Aksi Belirtilmedikçe)

 

Pre-Conference Day– Saturday, 30 October 2010

Konferans Öncesi Gün, Cumartesi, 30 Ekim 2010

 

Arrival in Trabzon

Trabzon’a Geliş

 

09.00-09:30

Black Sea Box Education Kit demonstration for teachers
Fahri Kuran Hall

09.00 – 09.30

Karadeniz Eğitim Setinin Öğretmenlere Tanıtılması
Fahri Kuran Salonu

 

10.00 16.30

Black Sea Education Kit Workshop
Fahri Kuran, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Selim Teymur and Nihat Turan-1 Halls

10.00 16.30

Karadeniz Eğitim Seti Atölye Çalışması
Fahri Kuran, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Selim Teymur ve Nihat Turan-1 Salonları

 

Sunday, 31 Ocober 2010

31 Ekim 2010 Pazar

 

08:30-09:00

Registration

In parallel:

1) Stands and continuous video shows of partner organizations including episodes of TRT’s documentary programme called ‘Blue Passion’ featuring a sunken German U 20 submarine in Karasu waters and underwater life of Sinop.

 

Along the corridors

2) Black Sea Box Education Kit demonstration and workshop for teachers during the rest of the day (09:00-16:30)

Nihat Turan-1, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Selim Teymur Halls

08:30-09:00

Kayıt

 

Paralel olarak:

1) Partner kuruluşların Stantları ve sürekli video gösterimleri (TRT ‘Mavi Tutku’ belgesel programının Karasu’daki batık Alman U 20 denizaltısı ile Sinop’un sualtı yaşamı bölümleri dahil)

 

 

Koridorlarda

2) Öğretmenler İçin Günün Geri Kalan Kısmında Karadeniz Eğitim Setinin Tanıtımı ve Atölye Çalışması (09:00-16:30)

Nihat Turan-1, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Selim Teymur Salonları

 

09:00-09:45

Opening Remarks

 

Prof Dr Ahmet E. Kıdeyş,

Executive Director, Black Sea Commission-Permanet Secretariat

 

Mr. Shahid Najam

UN Resident Coordinator in Turkey, UNDP Resident Representative in Turkey

 

Dr. Recep Kızılcık

Trabzon Governor

 

Mr Kemalettin Göktaş

Parliamentary Assembly of the Black Sea Economic Cooperation (PABSEC) Chairman/ Turkish Member of Parliament

 

BSC Commissioners
-  Ms. Nino Tskhadadze

   Georgia

-  Mr. Dan Carlan

   Romania

-  Mrs. Natalya Tretiakova

    Russian Federation                                              

 

Mr. Faruk Nafiz Özak

State Minister

 

09:00-09:45

Açılış Konuşmaları

 

Prof Dr Ahmet E. Kıdeyş

Karadeniz Komisyonu Daimi Sekreteryası İcra Direktörü

 

Mr Shahid Najam

Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Koordinatörü, UNDP Türkiye Temsilcisi

 

Dr. Recep Kızılcık

Trabzon Valisi

 

Mr Kemalettin Göktaş

TBMM Üyesi (Trabzon Milletvekili), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı (KEIPA) Dönem Başkanı

 

BSC Komisyonerleri
    - Ms. Nino T skhadadze

      Gürcistan

    - Mr. Dan Carlan

      Romanya
 

   - Mrs. Natalya Tretiakova

     Rusya Federasyonu

Mr Faruk Nafiz Özak

Devlet Bakanı

 

 

09:45-10:00

Keynote Speaker: Prof. Dr. Lütfi Akça BSC Commissioner of Turkey/ Undersecretary of the Ministry of Environment and Forestry

09:45-10:00

Keynote Konuşmacı: Prof. Dr. Lütfi Akça  Türkiye’nin Karadeniz Komisyonu Üyesi/ Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı

 

 

10:00-10:30

Black Sea Medal Award Ceremony

10:00-10:30

Karadeniz Çevre Ödülleri Töreni

 

10:30-10:50

Piano Concert
(Songs from Black Sea Countries)

10:30-10:50

Piyano Konseri
(Karadeniz Ülkelerinden Şarkılar)

 

10:50-11:10

 

 

Black Sea Education Kit Introduction and Press Launch

 

10:50-11:10

 

 

Karadeniz Eğitim Seti Tanıtımı ve Basın Lansmanı

 

 

11.10–11.30

Coffee Break as well as
Opening of Tahsin Ceylan Underwater Photography Exhibition. (This exhibition will be displayed for the public in
Forum Shopping Center during 25-30 October)

 (In Parallel:                                          Black Sea NGO Confederation (KASTOB) &  Trabzon Federation for Association TRABZON CONVENTION  Fahri Kuran Hall 11:00-14:00)

11.10–11.30

Kahve Arası & Tahsin Ceylan Sualtı Fotoğrafları Sergisi Açılışı
 (Bu sergi, 25-30 Ekim 2010 tarihleri arasında
Forum Alışveriş Merkezinde sergilenmiş olacaktır)

(Paralel Olarak:                                 Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları (KASTOB) & Trabzon Dernekler Federasyonu TRABZON KURULTAYI    Fahri Kuran Salonu 11:00-14:00)

 

11:40-11:50

Activities of Underwater Cleaning and Awareness Movement SHT Exhibition
Along the corridors

11:40-11:50

Sualtı Temizlik ve Farkındalık Hareketi Sergisi
Koridorlarda

 

11:50-14:50

Panel 1: Pollution from shipping in the Black Sea-Monitoring, impacts and measures

11:50-14:50

Panel 1: Karadeniz’de Gemilerden Kaynaklı Kirlilik, İzleme, Etkiler ve Önlemler

 

Co-Chairs:

Assoc. Prof.  Dr. Sezer Ilgın
Istanbul Technical University (ITU)

Eş Başkanlar:

Doç.Dr. Sezer Ilgın
Istanbul Teknik Üniversitesi (ITU)

 

Ms. Anna Natova
Director of Intentional Relations, Bulgarian Maritime Administration

 

Ms. Anna Natova
Uluslararası İlişkiler Direktörü, Bulgaristan Denizcilik İdaresi

Reporters:

Assoc. Prof. Dr. Ersan Basar(Karadeniz Technical University

Raportörler:

Doç. Dr. Ersan Basar
Karadeniz Technical University

 

Dr. Fatma Telli Karakoç
The Scientific and Technological Research Council of Turkey, Marmara Research Center (TUBITAK-MAM)

Afire Sever Head of Marine and Coastal Management Department, General Directorate of Environmental Management, Ministry of Environment and Forestry of Turkey

 

Dr. Fatma Telli Karakoç
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Marmara Araştırma Enstitüsü

Afire Sever Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı,  Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı

11:50-12:00

Ms Meryem Aslan & Ms Fatma Telli Karakoç
Specialist Researchers, Ministry of Environment and Forestry (MoEF) & TUBITAK-MAM
"National Contingency Plan of Turkey"

11:50-12:00

Ms Meryem Aslan & Ms Fatma Telli Karakoç
Uzman Araştırmacılar, Çevre ve Orman Bakanlığı ve & TUBITAK-MAM
"Türkiye Ulusal Acil Müdahale Planı"

 

12:00-12:10

Mr. Ömer Tıktık
Department Head, Undersecretariat for Maritime Affairs ,Marine Environment Dep.
"Establishment of Emergency Response Centers in Turkey"

12:00-12:10

Mr. Ömer Tıktık
Denizcilik Müsteşarlığı, Deniz Çevre Dairesi Başkanı
"Türkiye’de Acil Müdahale Merkezlerinin Kurulması"

 

12:10-12:20

Mr Ivan Samsonov
Director FGU CherAzTekhMordirektsiya of Rosprirodnadzor, Ministry of Natural Resources and Ecology, Russia
"Ecological control at the Black Sea,including petroleum pollution”

12:10-12:20

Mr Ivan Samsonov
Direktör, FGU CherAzTekhMordirektsiya of Rosprirodnadzor Bölgesi Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı
"Petrol Kirlenmesi Dahil Karadeniz’de Ekolojik Denetim”

 

12:20-12:30

Mr Guido Ferraro
Action Leader, EU-Joint Research Center
"JRC Activities in the Field of Monitoring Sea-based Oil Pollution: From Research to the Operational Use of Satellite Images”

12:20-12:30

Mr Guido Ferraro
Eylem Lideri, AB Ortak Araştırma Merkezi
"Ortak Araştırma Merkezinin Denizdeki Petrol Kirlenmesini İzleme Yönündeki Faaliyetleri: Uydu Görüntülerinin Araştırmalarda ve Operasyonel Amaçlı Kullanılması"

 

12:30-12:40

Mr İbrahim Özdemir
Section Director, Ministry of Environment and Forestry
"Pollution from shipping (Illegal discharges and collecting wastes from ships) ”

12:30-12:40

Mr İbrahim Özdemir
Şube Müdürü, Çevre ve Orman Bakanlığı
"Gemi Taşımacılığından Kaynaklanan Kirlenme (Yasadışı Boşaltmalar ve Gemilerden Atıkların Toplanması) ”

 

12:40-12:50

Ms Jale Nur Ece
Expert, Prime Ministry Privatization Administration
"Ship accidents in the Black Sea

12:20-12:50

Mr Jale Nur Ece
Uzman, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
"Karadeniz’de Gemi Kazaları”

 

12:50-13:00

Mr Ömer Tıktık (Turkey)
Mr Adrian Alexei (Romania)
Mr Valerian Imnaishvilli (Georgia)
Turkish Maritime Organisation
ESAS Chair-Romanian Naval Authority
ESAS Member-Maritime Transport Administration

"Delta Exercises in the Black Sea

12:50-13:00

Mr Ömer Tıktık  (Türkiye)
Mr Adrian Alexei (Romanya)
Mr Valerian Imnaishvilli (Gürcistan)
Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı
ESAS Başkanı-Romanya Denizcilik İdaresi
ESAS Üyesi-Deniz Taşımacılık İdaresi
"Karadeniz’de Delta Tatbikatları

 

13:00-14:00

Lunch-Box

13:00-14:00

Öğle Yemeği

 

14:00-15:00

Panel 1: Pollution from shipping in the Black Sea-Monitoring, impacts and measures (continued)

14:00-15:00

Panel 1: Karadeniz’de Gemilerden Kaynaklı Kirlilik, İzleme, Etkiler ve Önlemler (continued)

 

Co-Chairs:

Assoc. Prof.  Dr. Sezer Ilgın
Istanbul Technical University (ITU)

Eş Başkanlar:

Doç.Dr. Sezer Ilgın
Istanbul Teknik Üniversitesi (ITU)

 

Ms. Anna Natova
Director of Intentional Relations, Bulgarian Maritime Administration

 

Ms. Anna Natova
Uluslararası İlişkiler Direktörü, Bulgaristan Denizcilik İdaresi

Reporters:

Assoc. Prof. Dr. Ersan Basar(Karadeniz Technical University

Raportörler:

Doç. Dr. Ersan Basar
Karadeniz Technical University

 

Dr. Fatma Telli Karakoç
The Scientific and Technological Research Council of Turkey, Marmara Research Center (TUBITAK-MAM)

Afire Sever Head of Marine and Coastal Management Department, General Directorate of Environmental Management, Ministry of Environment and Forestry of Turkey

 

Dr. Fatma Telli Karakoç
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Marmara Araştırma Enstitüsü

Afire Sever Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı,  Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı

14:00-14:10

Valentin Smyntyna
Rector, Odessa University
"Oil Cleansing Methods”

14:00-14:10

Valentin Smyntyna
Rektör, Odesa Üniversitesi
"Petrol Temizleme Yöntemleri”

 

14:10-14:20

Bertrand Apperry
Safety and Security Expert, SASEPOL Project
"Development of  Security Management and Maritime Safety and Ship Pollution Prevention for the Black Sea and the Caspian Sea (SASEPOL) Project”

14:10-14:20

Bertrand Apperry
Güvenlik Uzmanı, SASEPOL Projesi
"Karadeniz ve Hazar Denizinin Gemi Kirlenmesinden Korunması için Emniyet Yönetimni ve Deniz Güvenliğini Geliştirme (SASEPOL) Projesi”

 

14:20-14:30

Alexander Skaridov
Dean, Law Faculty of the Admiral Makarov Maritime State Academy (St. Petersburg
RUSSIA)
"Legal aspects of  navigation through the Kerch straight and oil spill "

14:20-14:30

Alexander Skaridov
Dean, Rusya (St. Peterburg) Amiral Makarov Denizcilik Devlet Akademisi Hukuk Fakültesi Dekanı
"Kerç Boğazındaki Seyrüseferin Hukuksal Boyutları ve Petrol Kirliliği "

 

14:30-14:50

Questions and Comments

14:30-14:50

Sorular ve görüşler

 

15:00-17:10

Panel 2: MONINFO Project: Monitoring and Information Systems for Reducing Oil Pollution in the Black Sea

15:00-17:10

Panel 2: MONINFO Projesi: Karadeniz’de Petrol Kirliliğini Azaltmak Için İzleme ve Bilgi Sistemleri

 

Co-Chairs:

Prof. Dr. Cumali Kınacı
Director General, General Directorate of Environmental Management, Ministry of Environment and Forestry

Eş Başkanlar:

Prof. Dr. Cumali Kınacı
Genel Müdür, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı

 

Mr. Marin Chintoan-Uta
Unit Head, European Maritime Safety Agency (EMSA)

 

Mr. Marin Chintoan-Uta
Birim Başkanı, Avrupa Deniz Güvenliği Ajansı (EMSA)

Reporters:

Ms. Didem Uğur
Environmental Engineer,MSc, Ministry of Environment and Forestry of Turkey

National Focal Point, Environmental Safety Aspects of Shipping

Raportörler:

Ms. Didem Uğur
Çevre Y.Mühendisi, Çevre ve Orman Bakanlığı

Ulusal Odak Noktası , ESAS AG

 

Mr. Peter Taylor
Manager, Oil Spill Preparedness Regional Initiative (Caspian Sea – Black Sea – Central Eurasia), (OSPRI)

 

Mr. Peter Taylor
(Yönetici, Petrol Kirliliği Bölgesel Hazırlık Girişimi (Hazar Denizi – Kara Deniz ve Merkezi Avrasya-OSPRI)

15:00-15:10

Mr Dumitru Dorogan
MONINFO Project Expert, Commission on the Protection of the Black Sea Against Pollution, Permanent Secretariat
"MONINFO Project "

15:00-15:10

Mr Dumitru Dorogan
MONINFO Projesi Uzmanı, Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu Daimi Sekreteryası
"MONINFO Projesi "

 

15:10-15:20

Mr Marin Chintoan-Uta
Head of Unit, European Maritime Safety Agency (EMSA)
"Satellite Based Oil Spill Monitoring Service of EMSA in the Black Sea;

15:10-15:20

Mr Marin Chintoan-Uta
Daire Başkanı, Avrupa Denizcilik Güvenliği Ajansı (EMSA)
"Karadeniz’de EMSA’nın Uydu Yoluyla Petrol Kirliliğini İzleme Hizmeti’

 

15:20-15:40

Prof Dr Gennady Korotaev
Deputy Director, Marine Hydrophysical Institute
"Demonstration of the Prototype of the SeaTrackWeb Oil Spill Model for the Black Sea"

15:20-15:40

Prof Dr Gennady Korotaev
Direktör Yardımcısı, Ukrayna Hidro-fizik Enstitüsü
"Karadeniz İçin SeaTrackWeb Petrol Kirliliği Modeli Prototipinin Tanıtılması"

 

15:40-16:10

Coffee break

15:40-16:10

Kahve Arası

 

16:10-16:20

Mr Tayfun Sivas
MONINFO Project Expert, Commission on the Protection of the Black Sea Against Pollution Permanent Secretariat
"Establishment of the regional AIS server in the Black Sea"

16:10-16:20

Mr Tayfun Sivas
MONINFO Proje Uzmanı, Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu Daimi Sekreteryası
"Karadeniz’de Bölgesel AIS Server’ının Kurulması"

 

16:20-16:30

Assoc. Prof. Ersan Basar
Karadeniz Technical University
"Oil Spill in the Turkish Straits and the Black Sea; Modeling and Risk Assessments"

16:20-16:30

Doç. Dr.Ersan Basar
Karadeniz Teknik Üniversitesi
"Türk Boğazlarında ve Karadeniz’de Petrol Kirliliği; Modelleme ve Risk Değerlendirmeleri"

 

16:30-16:40

Dr. Alexander Korshenko
National Technical Coordinator, Moscow Shirshov Institute of Oceanology
"2007 Kerch Oil Spill Accident and its impact on the biota of the Black Sea"

16:30-16:40

Dr Alexander Korshenko
Ulusal Teknik Koordinatör, Moskova Shirshov Oşinografi Enstitüsü
"2007 Kerç Petrol Kazası ve onun Karadeniz’in Biotasına Olan Etkisi’

 

16:40-16:50

F-X. Thoorens
Advisor
"MONINFO- Regional Information Platform (RIP) for oil pollution in the Black Sea"

16:40-16:50

F-X. Thoorens
Serbest Danışman
"MONINFO-Karadeniz’de Bölgesel Bilgi Platformu (RIP)"

 

16:50-17:10

Questions and Comments

16:50-17:10

Sorular ve görüşler

 

17:10-19:00

Free Time

17:10-19:00

Serbest Zaman

 

19.00-22.00

Dinner Hosted by Trabzon Governor Fevzi Hoca Restaurant

19.00-22.00

Trabzon Valiliğinden Akşam Yemeği

Fevzi Hoca Restaurant

 


 

Monday, 1 November 2010

 

Pazartesi, 1 Kasım 2010

 

08:30-09:00

Registration and Opening

08:30-09:00

Kayıt ve Açılış

 

09:00-10:10

Panel 3:State of the Environment of the Black Sea and Information Support

09:00-10:10

Panel 3: Karadeniz’in Çevresel Durumu ve Bilgi Desteği

 

Co-Chairs:

Prof. Dr. Şükran Cirik
Dean, Canakkale 18 Mart University

Eş Başkanlar:

Prof. Dr. Şükran Cirik
Dekan, Canakkale 18 Mart University

 

Prof. Dr. Mustafa Öztürk
Member of the Turkish Parliament (MP)

 

Prof. Dr. Mustafa Öztürk
Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi

Reporters:

Dr. Çolpan Polat
Senior Researcher, The Scientific and Technological Research Council of Turkey, Marmara Research Center (TUBITAK-MAM)

Raportörler:

Doç. Dr. Çolpan Polat
Uzman Araştırmacı, Tübitak Marmara Araştırma Enstitüsü

 

Dr Heather Cannaby
Institute of Marine Sciences Middle East Technical University

 

Doç. Dr Heather Cannaby
Orta Dogu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü

09:00-09:10

Prof. Dr. Boris Alexandrov
Chairman, Advisory Group of the Conservation of the Biodiversity of the BSC / Institute of Biology of the Southern Seas, Ukraine
"The 2008 assessment of the state of the Black Sea"

09:00-09:10

Prof. Dr. Boris Alexandrov
BaşkanKaradeniz Komisyonu Biyolojik Çeşitlilik Koruma Danışma Grubu / Güney Denizleri Biyolojisi Enstitüsü, Ukrayna
"Karadeniz’in Durumunun 2008 Yılı Değerlendirmesi "

 

09:10-09:20

Academician Prof. Dr. George Shulman
Head, Institute of Biology of the Southern Seas, Ukraine
"
The condition of the small pelagic fish in the Black Sea as an indicator for  health of its ecosystem"

09:10-09:20

Akademi Üyesi Prof. Dr. George Shulman
Bölüm Başkanı, Güney Denizleri Biyolojisi Enstitüsü, Ukrayna
"Ekosisteminin Sağlığının Bir Göstergesi olarak Karadeniz’de Küçük Pelajik Balıkların Durumu"

 

09:20-09:30

Prof. Dr. Halil İbrahim Sur
Istanbul University
"Black Sea Monitoring Project in Turkey"

09:20-09:30

Prof. Dr. Halil İbrahim Sur
İstanbul Üniversitesi
"Türkiye’de Karadeniz Kirlilik İzleme Projesi"

 

09:30-09:40

Dr. Çolpan Polat
Specialist Researcher, Technological Research Council of Turkey, Marmara Research Center
"Do we have sufficient information for a sound assessment?"

09:30-09:40

Dr. Çolpan Polat
Uzman Araştırmacı, TÜBİTAK – Marmara Araştırma Merkezi
"Sağlam Bir Değerlendirme Yapmak İçin Yeterli Bilgiye SahipmMiyiz?"

 

09:40-09:50

Mr. Iain Shepherd
Officer, European Commission, DG Mare
"Marine Knowledge 2010"

09:40-09:50

Mr. Iain Shepherd
Memur, Avrupa Komisyonu, DG Mare
 "2010 Deniz Verileri"

 

09:50-10:00

Mr. Akram Nasurov
Deputy Director, Ministry of Natural Resources and Ecology, Novorossiysk, Krasnodar Region, RUSSIA
"An operational system for collecting and treatment of marine ecological and pollution data from the Russian part of the Black Sea"

09:50-10:00

Mr. Akram Nasurov
Direktor Yardımcısı, Rusya Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı, Novorossiysk Krasnodar Bölgesi
"Karadeniz’in Rusya Kısmından Deniz Çevre ve Kirlenme Verilerinin Toplanması ve İşlenmesi İçin Operasyonel Bir Sistem’

 

10:00-10:10

Questions and Comments

10:00-10:10

Sorular ve görüşler

 

10:10–10:40

Coffee break

10:10–10:40

Kahve Arası

 

10:40-11:50

Panel 4: Land-based Sources of Pollution – Implemented Activities

10:40-11:50

Panel 4: Kara Kökenli Kirleticiler – Uygulanan Faaliyetler

 

Co-Chairs:

Prof. Dr. Ahmet Samsunlu
Former Minister of Public Works and Housing

Eş Başkanlar:

Prof. Dr. Ahmet Samsunlu
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı

 

Prof. Dr. Valentin Smyntyna
Rector, Odessa University

 

Prof. Dr. Valentin Smyntyna
Rektör, Odesa Üniversitesi

Reporters:

Mr. Anthony Lehman
Coordinator,
EnviroGrids Project

Raportörler:

Mr. Anthony Lehman
Koordinatör,
EnviroGrids Projesi

 

Mrs. Tülay Kırımhan Salman
Environmental Engineer,MSc, Ministry of Environment and Forestry of Turkey- LBS AG Chair

 

 

 

Mrs. Tülay Kırımhan Salman
Çevre Y. Mühendisi, Çevre ve Orman Bakanlığı-LBS AG Chair

10:40-10:50

Mr. George Constantin
RO-country representative ICPDR/ Director Water Management Directorate, "Impact of Hungarian spill to Danube river and the Black Sea"

10:40-10:50

Mr. George Constantin
Tuna Nehrinin Korunması Uluslararası Komisyonu (ICPDR) Romanya Ülke Temsilcisi / Su Yönetimi Müdürü
“Macaristan Kazasının Tuna nehrine ve Karadeniz’e Etkisi”

 

10:50-11:00

Dr. Anthony Lehman
Project Coordinator
"EnviroGRIDS project: Building Capacity for a Black Sea Catchment Observation and Assessment System supporting Sustainable Development”

10:50-11:00

Dr. Anthony Lehman
Proje Koordinatörü
"EnviroGRIDS Projesi: “Sürdürülebilir Kalkınmayı Destekleyen Bir Şekilde Karadeniz Havzasının Gözlenmesi ve Değerlendirilmesi İçin Kapasite Geliştirme ”

 

11:00-11:10

Ms. Gülsen Avaz
Researcher, TÜBİTAK – MAM
"SINHA Project: Land-based Sources of Pollution-Implementation & Recommendations”

11:00-11:10

Ms. Gülsen Avaz
Araştırmacı, TÜBİTAK – MAM
"SINHA Projesi: Kara Kökenli Kirleticiler – Uygulama ve Öneriler”

 

11:10-11:20

Prof. Dr. Mehmet Berkun
KTU, Faculty of Marine Science
"Waste Water Sources and Pollution of the Turkish Black Sea Coasts”

11:10-11:20

Prof. Dr. Mehmet Berkun
KTU, Deniz Bilimleri Fakültesi
"Atık Su Kaynakları ve Türkiye Karadeniz Kıyılarının Kirlenmesi”

 

11:20-11:30

Mr. Ahmet Yakut & Mr. Yakup Karaaslan
Head of Department & Section Director Water and Soil Management Department Ministry of Environment and Forestry
"Basin management in Black Sea

11:20-11:30

Mr Ahmet Yakut & Mr Yakup Karaaslan
Daire Başkanı & Şube Müdürü, Toprak ve Su Yönetimi Dairesi, Çevre ve Orman Bakanlığı
‘Karadeniz’de Havza Yönetimi’

 

11:30-11:40

Mr. Fahrettin Ulu
Provincial Director, Trabzon's Governor Office Provincial Directorate for Environment and Forestry
"Litter Collection Project  on the Banks of Trabzon Rivers”

11:30-11:40

Mr. Fahrettin Ulu
İl Müdürü, Trabzon Valiliği Çevre ve Orman İl Müdürlüğü
"Trabzon Nehir Kıyılarından Çöp Toplama Projesi”

 

11:40-11:50

Questions and Comments

11:40-11:50

Sorular ve görüşler

 

10:40-11:50

Panel 5 (Parallel): Challenges in Sustainable Fisheries and Biodiversity
Fahri Kuran Hall

10:40-11:50

Panel 5 (Paralel): Sürdürülebilir Balıkçılıktaki ve Biyoçeşitlilikteki  Sorunlar
Fahri Kuran Salonu

 

Co-Chairs:

Prof. Dr. Nazmi Okumuşoğlu
Rector, Rize University

Eş Başkanlar:

Prof. Dr. Nazmi Okumuşoğlu
Rektör, Rize Universitesi

 

Mr. Vahdettin Kürüm
Head of Department, Ministry of Agrucultare and Rural Affairs, Directorate General for Protection and Control

 

Mr.Vahdettin Kürüm
Daire Başkanı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü

Reporters:

Dr. Ejbel Çıra Duruer
Expert, Coast Guard Command of Turkey

Raportörler:

Dr. Ejbel Çıra Duruer
Uzman, Sahil Güvenlik Komutanlığı

 

Dr. Vladimir Mamaev
Advisor, UN Development ProgrammeUNDP

 

Dr. Vladimir Mamaev
Danışman,  Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-UNDP

10:40-10:50

Dr. Vladimir Mamaev
Advisor, UNDP
"Proposal for a new GEF/UNDP Fisheries Management Project for the Black Sea

10:40-10:50

Dr. Vladimir Mamaev
Danışman,
UNDP
"Karadeniz İçin Yeni Bir GEF/UNDP Balıkçılık Yönetim Projesi Önerisi”

 

10:50-11:00

Mr. Turgay Buyuran
Maritime Expert, Undersecretariat for Maritime Affairs
"Ballast water management against invasive species in Turkey

10:50-11:00

Mr. Turgay Buyuran
Denizcilik Uzmanı, Denizcilik Müsteşarlığı
"Türkiye’de İstilacı Türlere Karşı Balast Suyu Yönetimi”

 

11:00-11:10

Prof. Dr. Bayram Öztürk
Istanbul University
"Marine Biodiversity in the Black Sea: Threats and Future”

11:00-11:10

Prof. Dr. Bayram Öztürk.
Istanbul Üniversitesi
"Karadeniz’de Deniz Biyolojik Çeşitliliği: Tehditler ve Gelecek”

 

11:10-11:20

Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş
Dean, Karadeniz Technical University
"Sustainable Fisheries and Marine Protected Areas in the Southern Black Sea

11:10-11:20

Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş
Dekan, Karadeniz Teknik Üniversitesi
"Güney Karadeniz’deki Deniz Koruma Alanları ve Sürdürülebilir Balıkçılık”

 

11:20-11:30

Dr. Atila Özdemir
Director,
Central Fisheries Research Institute, Turkey
"Implementation of Fisheries Management Measures in the Southern Black Sea

11:20-11:30

Dr. Atila Özdemir
Direktör, Türkiye Merkez Balıkçılık Araştırma Enstitüsü
"Güney Karadeniz’de Su Ürünleri Yönetim Önlemlerinin Uygulanması”

 

11:30-11:40

Dr. Vladimir Vladimirov
Head of Database Section, Institute of Biology of the Southern Seas
Ukraine
"
Phytoplankton, Zooplankton, Jellyfish and Fish databases of the Black Sea Commission”

11:30-11:40

Dr. Vladimir Vladimirov
Veri Dairesi Başkanı, Güney Denizler Biyolojisi Enstitüsü, Ukrayna
"Karadeniz Komisyonunun Plankton, Zooplankton, Jellyfish ve Balık Veritabanları”

 

11:40-11:50

Questions and Comments

11:40-11:50

Sorular ve görüşler

 

12:00-13:10

Panel 6: Coastal Zone Management Activities and Marine Protected Areas

12:00-13:10

Panel 6: Kıyı Yönetimi Faaliyetleri ve Deniz Koruma Alanları

 

Co-Chairs:

Prof. Nilüfer Oral
International Union for Conservation of Nature (IUCN)

Eş Başkanlar:

Prof. Nilüfer Oral
The International Union for Conservation of Nature-IUCN

 

Mr. Ahmet Özyanık
President, Special Environment Protection Agency

 

Mr. Ahmet Özyanık
Başkan, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı

Reporters:

Prof. Dr. Erdal Özhan
President, MEDCOAST Foundation

Raportörler:

Prof. Dr. Erdal Özhan
MEDCOAST Vakfı Başkanı

 

Mr. Mamuka Gvilava
Focal Point, Integrated Coastal Zone Management (ICZM)

 

Mr. Mamuka Gvilava
Entegre Kıyı Bölge Yönetimi-ICZM Odak Noktası

12:00-12:10

Prof. Ekaterina Antonidze & Mr. Mamuka Gvilava
Focal Point ICZM AG
"ICZM in the Black Sea with special reference to the PEGASO Project”

12:00-12:10

Prof. Ekaterina Antonidze & Mr. Mamuka Gvilava
Odak Nokta ICZM Danışma Grubu
"PEGASO Projesine Özel Gönderme İle Karadeniz’de ICZM”

 

12:10-12:20

Prof. Dr. Erdal Özhan
President MEDCOAST Foundation
"MEDCOAST activities in the Black Sea

12:10-12:20

Prof. Dr. Erdal Özhan
Başkan MEDCOAST Vakfı
"Karadeniz’de MEDCOAST Faaliyetleri”

 

12:20-12:30

Prof. Dr. Gennady Korotaev
Deputy Director, National Academy of Sciences of Ukraine, Marine Hydrophysical Institute
"EU MyOcean project and monitoring of the Black Sea environment”

12:20-12:30

Prof. Dr. Gennady Korotaev
Direktör Yardımcısı, Deniz Hidro-fizik Enstitüsü Ukrayna Ulusal Akademisi
"AB MyOcean Projesi ve Karadeniz Çevresinin İzlenmesi”

 


12:30-12:40

Associate Prof. Coşkun Eruz
Karadeniz Technical University
"Human Impacts on the Southern Black Sea Coast”

12:30-12:40

Doçent Dr. Coşkun Eruz
Karadeniz Teknik Üniversitesi
"Güney Karadeniz Kıyısında İnsan Etkileri”

 

12:40-12:50

Dr Güner Ergün and Assoc Prof Dr Harun Güçlüsoy
Special Environment Protection Agency Section Head, Project Manager
Special Environment Protection Agency and UNDP
"Strenghtening the System of Marine and Coastal Protected Areas of Turkey

12:40-12:50

Dr Güner Ergün ve Doç Dr Harun Güçlüsoy
Özel Çevre Koruma Ajansı, Şube Müdürü; Proje Yöneticisi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - UNDP
"Türkiye’nin Deniz Sistemini ve Kıyı Koruma Alanlarını Güçlendirmek”

 

12:50-13:00

Prof. Dr. İzzet Öztürk
Istanbul Technical University

"Coastal Management and Dumping”

12:50-13:00

Prof. Dr. İzzet Öztürk
Istanbul Teknik Üniversitesi
"Kıyı Yönetimi ve Dumping”

 

13:00-13:10

Questions and Comments

13:00-13:10

Sorular ve görüşler

 

13:10-14.10

Lunch – Box

13:10-14.10

Öğle Yemeği

 

14:10-16:20

Panel 7: Cooperation among International Organizations on the Black Sea environment

14:10-16:20

Panel 7: Karadeniz Çevresi Üzerine Çalışan Uluslararası Organizasyonlar Arasındaki İşbirliği

 

Co-Chairs:

Mr. Sedat KADIOĞLU
Deputy Undersecretary
Ministry of Environment and Forestry

Eş Başkanlar:

Mr. Sedat KADIOĞLU
Müsteşar Yardımcısı
Çevre ve Orman Bakanlığı

 

Mrs. Marusya Lyubcheva
Former Member of the European Parliament

 

Mrs. Marusya Lyubcheva
Avrupa Parlamentosu Eski Üyesi

Reporters:

Mr. M. Kerem Kemerli
Executive Committee Member, International Spill Control Organization

Raportörler:

Mr. M. Kerem Kemerli
Yürütme Kurulu Üyesi, Uluslararası Kirlilik Kontrol Örgütü

 

Dr. Parvin Parshchi
Project Manager, Tehran Convention and CASPECO

 

Dr. Parvin Parshchi
Proje Yöneticisi, Tehran Sözleşmesi ve CASPECO

14:10-14:20

Ms. Sumru Noyan
Ambassador, Deputy Secretary General Organization of the Black Sea Economic Cooperation – BSEC                         "BSEC Organization and its Activities”

14:10-14:20

Ms. Sumru Noyan
Büyükelçi, Genel Sekreter Yardımcısı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü – KEİ "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ve Faaliyetleri”

 

14:20-14:30

Mr. Shahid Najam
UN Resident Coordinator in Turkey, UNDP Resident Representative in Turkey¸
"Contribution of the UNDP to the Black Sea environment”

14:20-14:30

Mr. Shahid Najam
Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Koordinatörü, UNDP Türkiye Temsilcisi
"UNDP’nin Karadeniz Çevresine Katkısı»”

 

14:30-14:40

Ms. Sema Alpan Atamer
Representative, Regional Environment Center
"Regional Environment Center (REC) activities in the Black Sea

14:30-14:40

Ms. Sema Alpan Atamer
Temsilci, Bölgesel Çevre Merkezi (REC)
"Karadeniz’de REC Faaliyetleri”

 

14:40-14:50

Dr. Parvin Farshchi
Project Manager, Tehran Convention and CASPECO
"Cooperation among the Caspian and Black Sea on environment”

14:40-14:50

Dr. Parvin Farshchi
Proje Yöneticisi, Tehran Sözleşmesi ve CASPECO
"Hazar Denizinde ve Karadeniz’de Çevre Alanında İşbirliği”

 

14:50-15:00

Mr. Hüseyin Yüce
Secretary , BS MoU Secretariat, Port State Control
(PSC)
"Port State Control in the Black Sea

14:50-15:00

Mr. Hüseyin Yüce
Genel Sekreter, MoU, Karadeniz MoU Sekreterliği, Liman State Control (PSC)
"Karadeniz’de Liman State Control”

 

15:00-15:30

Coffee break

15:00-15:30

Kahve Arası

 

15:30-15:40

Mr. Murat Zongur
Secretary General, Union of the Black Sea and the Caspian Confederation of Enterprises
"Activities of the Union of the Black Sea and the Caspian Confederation of Enterprises (UBCCE)”

15:30-15:40

Mr. Murat Zongur
Genel Sekreter, Karadeniz ve Hazar Denizi Şirketler Konfederasyon Birliği
"Karadeniz ve Hazar Denizi Şirketler Konfederasyonu Birliğinin Faaliyetleri (UBCCE)”

 

15:40-15:50

Mr. M. Kerem Kemerli
Executive Committee Member, International Spill Control Organization
"Integrated and Concerted Response in the Prospective Major Accidents: Gulf of Mexico Example”

15:40-15:50

Mr. M. Kerem Kemerli
Yönetim Kurulu Üyesi, Uluslararası Kirlenme Kontrol Örgütü
"Muhtemel Büyük Kazalara Karşı Bütünleşik ve Koordineli Müdahale: Meksika Körfezi Örnekolayı’

 

15:50-16:00

Mr. Kjell Landin
Executive, Oil Spill Preparedness Regional Initiative (Caspian Sea – Black Sea – Central Eurasia)
"OSPRI efforts in the Black Sea

15:50-16:00

Mr. Kjell Landin
Yönetici, Petrol Kirliliği Bölgesel Hazırlık Girişimi (Hazar Denizi – Karadeniz – Merkezi Avrasya) "Karadeniz’de OSPRI Çalışmaları”

 

16:00-16:10

Mr. Cahit İstikbal
Deputy Chair, International Maritime Pilots' Association
"Activities of the International Maritime Pilots' Association for the Black Sea

16:00-16:10

Mr. Cahit İstikbal
Başkan Yardımcısı, Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Derneği ‘ “Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliğinin Karadeniz’e Yönelik Faaliyetleri”

 

16:10-16:20

Questions and Comments

16:10-16:20

Sorular ve görüşler

 

14:10-16:50

Panel 8 (Parallel): Examples of NGO and Private Company Activities Related to the Black Sea
Fahri Kuran Hall

14:10-16:50

Panel 8 (Paralel): Özel Sektör ve Sivil Toplum Örgütlerinin Karadeniz ile İlgili Faaliyetleri
Fahri Kuran Salonu

 

Co-Chairs:

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk
Former Minister of Justice of Turkey

Eş Başkanlar:

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk
Türkiye Eski Adalet Bakanı

 

Prof. Dr. Nil Güler

Dean of ITU-Faculty of Marine Sciences

 

Prof. Dr. Nil Güler

Dekan, ITÜ-Denizcilik Fakültesi

Reporters:

Mr. Mesut Şenol
Advisor, Black Sea Commission Permanent Secretariat

Raportörler:

Mr.Mesut Şenol
Danışman, Karadeniz Komisyonu Daimi Sekreteryası

 

Mrs. Funda Gürcüoğlu
Deputy General Manager, MEKE Marine Environmental Protection Services

 

Mrs. Funda Gürcüoğlu
Deputy General Manager, Deniz Temizliği ve Atık Toplama Hizmetleri Ltd.  (MEKE)

14:10-14:20

Mr. Serdar Bordanacı
Producer, Film-Yap
"Jules Verne's Novel: Keraban the Inflexible (A Travel along the Black Sea Shores)”

14:10-14:20

Mr. Serdar Bordanacı
Producer, Film-Yap
"Jules Verne’in Romanı: İnatçı Kahraman Ağa (Karadeniz Kıyıları Boyunca Yapılan Bir Seyahat)”

 

14:20-14:30

Prof. Dr. Nil Güler & Mr. Hisashi Yamamoto
Dean, ITU Faculty Lecturer, ITU-Faculty of Marice Sciences
Black Sea Universities Network
"Black Sea Association of Maritime Institutions”

14:20-14:30

Prof. Dr. Nil Güler & Mr. Hisashi Yamamoto
Dekan, Denizcilik Fakültesi, ITU Öğretim Elemanı, İTÜ Denizcilik Fakültesi, Karadeniz Üniversiteeler Ağı
"Denizcilik Kurumları Karadeniz Derneği”

 

14:30-14:40

Mr. Hasan Ekşi
President, KASTOB-Black Sea NGO Confederation
"KASTOB's (Black Sea NGO Confederation)  Black Sea Related Activities”

14:30-14:40

Mr. Hasan Ekşi
Başkan, KASTOB-Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB)
"KASTOB’un Karadeniz ile İlgili Faaliyetleri” 

 

14:40-14:50

Mr. Süleyman Kanburoğlu
Managing Director, MARE Sea Cleaning Services
"Need of Re-reading Global Experience for Searching Alternative Approaches in Combating Oil Pollution”

14:40-14: 50

Mr. Süleyman Kanburoğlu
Genel Müdür, MARE Deniz Temizleme Hizmetleri
"Petrol Kirliliğiyle Mücadelede Alternatif Yaklaşımlar Aramada Küresel Deneyimin Yeniden Okunması Gereksinimi”

 

14:50-15:00

Mr. Erdem Nevşehir
General Manager, Seagull Inc.
"Collection of Petrol Waste on Land and at Sea”

14:50-15:00

Mr. Erdem Nevşehir
General Manager, Seagull Inc.
"Karada ve Denizde Petrol Artıklarının Toplanması”

 

15:00-15:30

Coffee break

15:00-15:30

Kahve Arası

 

15:30-15:40

Mr. Hüseyin Salihoğlu
Advisor, Union for Fisheries of Trabzon
"Cultivation and Environmental Interactions-Yetiştiricilik ve Çevre Etkileşimleri”

15:30-15:40

Mr. Hüseyin Salihoğlu
Danışman,Union for Fisheries of Trabzon
"Cultivation and Environmental Interactions-Yetiştiricilik ve Çevre Etkileşimleri”

 

15:40-15:50

Mr. Nevzat Özer
Representative, TEMA
"Environmental problems of Turkish Black Sea Region and NGO’s”

15:40-15:50

Mr. Nevzat Özer
Temsilci, TEMA
"Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinin ve STK’larının Çevresel Sorunları”

 

15:50-16:00

Ms. Ayşe Oruç
Conservation Expert WWF
"WWF-Turkey : Black Sea Box and others”

15:50-16:00

Ms. Ayşe Oruç
Koruma Uzmanı WWF – Doğal Hayatı Koruma Derneği
"WWF-Türkiye : ”Karadeniz Kutusu ve Diğerleri”

 

16:00-16:10

Mr. Cihan Anul, Ms. Funda Gürcüoğlu
Executives MEKE, MEKE Academy
"Regional Response Plans and Disaster Management”

16:00-16:10

Mr. Cihan Anul, Ms. Funda Gürcüoğlu
Yöneticiler MEKE, MEKE Akademisi
"Bölgesel Müdahale Planları ve Felaket Yönetimi”

 

16:10-16:20

Mr. Demir Akşehirli
General Manager SESMEKE
"American System in Spill Control and Case Studies”

16:10-16:20

Mr. Demir Akşehirli
Genel Müdür SESMEKE
“Kirlilik Kontrolünde Amerikan Sistemi ve Örnekolay Çalışmaları’

 

16:20-16:30

Ms. Jülide Ergin
Deputy Director General TURMEPA
"TURMEPA-Clean Sea Association”

16:20-16.30

Ms. Jülide Ergin
Genel Müdür Yardımcısı TURMEPA
"TURMEPA-Temiz Deniz Derneği”

 

16:30-16:40

Mr. Hakan Tiryaki
President BHT-Underwater Cleaning and Education Movement Association
"Use of Worn-out Tires on the Seashores”

16:30-16:40

Mr. Hakan Tiryaki
President BHT-Underwater Cleaning and Education Movement Association
"Use of Worn-out Tires on the Seashores”

 

16:40-16:50

Questions and Comments

16:40-16:50

Sorular ve görüşler

 

 

 

 

 

 

16:50-17:20

Tahsin Ceylan's Presentation
'Underwater Life of Turkey'

16:50-17:20

Tahsin Ceylan'ın Sunumu:
“Türkiye’nin Sualtı Yaşamı’

 

17:20-18:30

Closing Session (Plenary)

17:20-18:30

Kapanış Oturumu (Plenary)

 

19:00-23:00

International Black Sea Day Gala Night Dinner – Karadeniz Technical University Seashore Facilities

19:00-23:00

Uluslararası Karadeniz Günü Gala Gecesi  Akşam Yemeği – Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesisleri

 

Poster Presentations throughout the day

Gün boyunca Poster Sunumları

 

 

 

 

Day 3– Tuesday, 2 November 2010

3. Gün-2 Kasım 2010 Salı

 

Trip to Uzungöl (Long Lake) and/or Sümela Monastry (Time will be decided in Trabzon)

Uzungöl'e ve/veya Sümela Manastırına Gezi (Zamanlaması Trabzon’da Kararlaştırılacaktır)

 

 

 

 

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP