PARİSTE BÜYÜK KANLI TERÖR SALDIRISI

Paris'te 7 Ayrı Bölgede Gerçekleştirilen Saldırılarda 120 den Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

PARİSTE

BÜYÜK KANLI TERÖR SALDIRISI

Paris'te 7 Ayrı Bölgede Gerçekleştirilen Saldırılarda 120 den Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda Stadyum kapısı olmak üzere 7 ayrı yerde silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Fransa-Almanya dostluk maçının oynandığı Stade de France'ın kapısında ve yakınlarında patlamalar duyuldu. Bir AVM'de de patlama yaşandı.

Gece Yapılan Açıklamalara Göre 140 Kişinin Hayatını Kaybettiği, 20 si Ağır Olmak Üzere 80 Yaralı Olduğu Belirtilmişti. Ancak Sabah Netleşen Duruma Göre 127 Kişinin Öldüğü Belirtildi.

İŞARETLER İŞİD GÖSTERİYOR

Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada 100 DEN FAZLA kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

REHİNE KRİZİ
Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 10. ve 11. mahallelerinde yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Saldırganların elinde 100'den fazla rehine bulunduğu belirtiliyor.

STADYUM YAKININDA 2 PATLAMA

Reuters haber ajansının geçtiği habere göre, Paris'te stadyum yakınındaki barda 2 patlama oldu.

ÜLKEDE İLK KEZ OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ
Fransa, tarihinde ilk defa ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Fransa'nın tüm sınırları kapandı, olağanüstü hal ilan ediyoruz" açıklamasında bulundu.

KONSER SALONUNDA OPERASYON YAPILDI

Bataclan Konser Salonu'da iki saldırganın öldürüldüğü, operasyonun sonlandığı bildirildi. Konser salonunda 100 kişini rehin alınmıştı, rehin alınan 100 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Saldırganların konser salonunda "Suriye için" dedikleri iddia edildi.

SOSYAL MEDYAYA KISITLAMA

Fransa'da ulusal güvenlik açısından sosyal medyaya kısıtlama getirildiği belirtiliyor.

SOKAĞA ÇIKMAYIN UYARISI

Paris Belediyesi tüm ulaşım hatlarını kapatarak Parislilere 'sokağa çıkmayın' uyarısı yaptı.

CUMHURBAŞKANI'DA ORADAYDI

Silah sesleri ve patlamaların ardından maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.

Fransa'nın başkenti Paris, hem bombalı ve silahlı saldırıların hem de rehine eyleminin hedefi oldu.

Saldırılar, Paris'in doğusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda silahlı ve stat yakınında 2 bombalı saldırı şeklinde gerçekleşti. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 127 kişi öldü. Ajanslardan geçen bilgilere göre saldırılarda 80'i ağır 200'e yakın kişi de yaralandı.

REUTERS: REHİNELERİN 87'Sİ VURULDU

Paris belediyesinden bir yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, dört saldırgan en az 87 genci vurarak öldürdü. Ardından terörle mücadele ekipleri operasyon düzenleyerek binaya girdi, saldırganlar da üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi ve can kaybı 100'ü buldu. Bataclan konser salonu, Ocak ayında terör saldırısına uğrayan karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun eski ofisine sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor.

FRANSIZ POLİSİ: TÜM SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Fransız polisi Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili bazı detayları açıkladı. Paris Emniyet Müdürü, saldırganların iki gruba ayrıldığını, bir grubun stadyum yakınında eylem gerçekleştirirken diğer grubun da hemen hemen aynı dakikalarda lokanta ve konser salonunda katliam gerçekleştirdiğini açıkladı. Bataclan Konser Salonu'ndaki militanlardan birinin polisler gelmeden önce belindeki bombayı patlatarak 4 kişiyi daha öldürdüğünü açıklayan Paris Emniyet Müdürü, tüm saldırganların öldürüldüğünü ancak araştırmaların devam ettiğini belirtti.

HOLLANDE: ACIMASIZ OLACAĞIZ

Yetkililerle birlikte yaklaşık 100 kişinin öldüğü Bataclan Konser Salonu'na giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gördükleri karşısında şoke olduğunu söyledi. Hollande, "Çok sayıda ağır yaralı var. Gördüklerim karşısında şoke oldum. Bu manzaraya neden olanlarla savaşımızda acımasız olacağız" diye konuştu.

1500 İLAVE ASKER GÖREVLENDİRİLDİ

Fransa'da bakanlar kurulu, Paris'i sarsan terör saldırılarının ardından bugün Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, ülkede olağanüstü hal ilan etmesi ve sınırlarının kapatılmasına karar vermesinin ardından yapılan toplantıda terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu Hollande'ın açıkladığı olağanüstü hal ilanını onayladı. Alınan önlemler çerçevesinde ilk etapta 1500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

OKULLAR KAPALI, TOPLANTI VE GÖSTERİLER ERTELENDİ

Sınırların kapatılma kararı ile birlikte hafta sonu planlanan okul gezileri iptal edildi. Okul ve üniversite binaları yarın kapalı kalırken, konserler ve diğer gösteriler ertelendi. Yine alınan önlemler çerçevesinde tehlikeli ve tehdit olarak görülen kişiler, doğrudan mahkemeye çağrılabilecek. Yarınki toplantı ve gösteriler güvenlik önlemleri çerçevesinde ertelenirken, şüpheli kişilerin evleri mahkeme kararı olmaksızın polis tarafından aranabilecek.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BOEİNG WHİSTLEBLOWER JOHN BARNETT
  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP