TRABZON ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ

Türkiye'nin, Antalya ve Adana'dan Sonra üçüncü Uluslararası Festivali Olan TUFFEST, Trabzon Uluslararası Film Festivali Tanıtımı İstanbul Grand Cevahir Otel'de Yapıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZON ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ

Türkiye'nin, Antalya ve Adana'dan Sonra üçüncü Uluslararası Festivali Olan TUFFEST, Trabzon Uluslararası Film Festivali   Tanıtımı İstanbul Grand Cevahir Otel'de Yapıldı.

https://www.facebook.com/profile.php?id=656488913&sk=photos&collection_token=656488913%3A2305272732%3A69&set=a.10155567716883914.1073741876.656488913&type=3&uploaded=63

 

16-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında spor ve gençlik temasıyla birincisi düzenlenecek olan TUFFEST - Trabzon Uluslararası Film Festivali’nin tanıtım toplantısı, 12 Temmuz 2017 tarihinde Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TUFFEST - Trabzon Uluslararası Film Festivali’nin, Dünya sinemasından seçkin konuklarla, ulusal sinemanın üreticilerini Trabzon’da bir araya getireceği ve  bu nedenle Trabzon'a yeni bir vizyon kazandırmasının amaçlandığı açıklandı.

İTF - İstanbul Trabzon Federasyonu ve ANADER - Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği işbirliğiyle düzenlenen Trabzon Uluslararası Film Festivalinin tematik bir festival olma özelliğini taşıyacağı ve Trabzon Valiliği tarafından desteklendiği belirtildi.

 

TUFFEST’in İstanbul tanıtım toplantısı, 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü İTF - İstanbul Trabzon Federasyonu  Başkanı Dursun Çağlayan, ANADER - Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan, Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Orhan Cihan, Festival Düzenleme Kurulu Üyesi Fedai Çakır ve Festival Direktörü Ruhi Semiz’in katılımıyla Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Milletvekilleri, Trabzonlu iş adamları, kültür sanat ve spor camiasının önemli isimleri ile birlikte Trabzon’a gönül verenler yoğun ilgi gösterdi. Gecede Sinema Senfoni Orkestrası küçük bir konseri verdi ve horon oynandı.

İTF - İstanbul Trabzon Federasyonu Basın Bülteni:

Trabzon Uluslararası Film Festivali’nin Üst Kurulu, Onursal Başkan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Genç, Ticaret Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ANADER Başkanı Asım Aykan ve İTF Başkanı Dursun Çağlayan’dan oluşuyor. Festivalin Danışma Kurulu Başkanlığını Asım Aykan üstlenirken, Danışma Kurulu Üyelerini Orhan Kahveci, Engin Çağlar, Orhan Çağlayan, Tayfun Sav, İl Tiyatro Müdürü Uğur Keleş, İl Kültür Temsilcisi Ali Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Temsilcisi Sıddık Yılmaz, Ticaret Odası YKÜ Murat İskender, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Avrasya Üniversitesi’nden Dr. Yavuz Özorhan ve KTÜ’den Doç. Dr. Bahar Yalın oluşturuyor. Festivalin Düzenleme Kurulu Başkanlığını ise Orhan Cihan üstlenirken, Düzenleme Kurulu Üyeleri Hasan Bacıoğlu, Orhan Çağlayan, Fedai Çakır, Ali Habiboğlu, Kaan Duman ve Sait Can’dan oluşuyor. TUFFEST’e destek verenler arasında kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, Trabzon Belediyeleri, iş adamları, siyasi partiler ve Trabzonlular yer alıyor.

 

Uluslararası Bilinirliği Olan Kurumsal Bir Organizasyon

ANADER Başkanı Asım Aykan, “Kültür ve sanat alanında bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktık. İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ile bu sene gelecek nesillere ‘Trabzon’un Film Festivali Var’ diyecekleri bir miras bırakacağız” diyerek, şehrin çeşitli alanlarda ses getiren başarılarının ardında kültür ve sanata yapmış olduğu yatırımların büyük payı olduğunu kaydetti. Trabzon’un tarihi boyunca kültür ve sanat alanında başarılı örnekler çıkardığını, bugün de sanatın her dalında öne çıkan isimlere sahip olduğunu belirten Aykan, bu potansiyelin festivalle büyük bir güce dönüşeceğini ifade etti.

 

Doğu Karadeniz Doğal Film Platosu

Trabzon’a kültür ve sanat alanında katma değer sağlayacak uluslararası bir organizasyon kazandırma misyonuyla yola çıktıklarını ifade eden İTF Başkanı Dursun Çağlayan ise, ANADER’in büyük katkısının ardından, Trabzon Valiliği başta olmak üzere Trabzon’un birçok kurum ve kuruluşundan destek aldıklarını belirtti. Doğu Karadeniz ve Trabzon’un sinema endüstrisi açısından doğal plato niteliğinde olduğunu ifade eden Çağlayan, TUFFEST’in geleceğe dönük en büyük hedefinin Trabzon ve çevresini uluslararası çapta film platosu haline getirmek olduğunu vurguladı.

 

Festival Direktörü Ruhi Semiz, TUFFEST’in panelleri, seminerleri, atölyeleri ve sergileri ile sanatseverleri bir araya toplayacağını, kentin tarihsel ve kültürel kimliğine katkı sağlayacak büyük bir organizasyon olmaya aday olduğunu ifade ederek, hedeflerinin TUFFEST’i uluslararası sinema, kültür ve sanat alanlarında da bilinirliği olan ve sürekliliği sağlanmış kurumsal bir organizasyon haline getirmek olduğunu söyledi.

 

10 Günlük Sinema Maratonu

16-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında ilki düzenlenecek olan festivalin bu yılki teması "spor ve gençlik." Festivalde ulusal ve uluslararası film gösterimleri, ulusal ve uluslararası uzun metraj, kısa metraj ve belgesel film yarışmaları, dünya sinemasından film seçkisi gösterimleri, Yeşilçam film seçkisi gösterimleri, paneller, atölye çalışmaları, sergiler ve söyleşilerle horon ve kemençe ile rekor denemesi de yer alacak. Ulusal sinemaya destek sağlamak için ilk festivalde 200.000 TL nakdi ödül verilecek.

 

Ulusal Sinemaya Destek

Festivalin “Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması”nda “En İyi Film” 100.000 TL, “En İyi Yönetmen” 20.000 TL, “En İyi Senaryo” 15.000 TL, “En İyi Müzik” 15.000 TL, “Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması”nda birincilik ödülü 18.000 TL, ikincilik ödülü 7.500 TL, üçüncülük ödülü 5.000 TL, “Ulusal Belgesel Film Yarışması”nda birincilik ödülü 18.000 TL, ikincilik ödülü 7.500 TL, üçüncülük ödülü 5.000 TL olarak açıklandı.

 

Festivalin “Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması”nda en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi müzik dalında kazananlar “Altın Kemençe” ile ödüllendirilirken, jürinin seçeceği kişilere Trabzon adına “Altın Kemençe Vefa Ödülü” verilecek. Seçici kurul gerekçesini açıklayarak Karadeniz’e katkısı olan Karadenizli olmayan bir ismi “Altın Kemençe Karadeniz’e Katkı” ödülü ile ödüllendirecek. “Yaşam Boyu Altın Kemençe Trabzon Uluslararası Film Festivali Ödülü” ise bu yıl Osman Şahin’e verilecek.

Detaylı Bilgi İçin: Haber Atölyesi / 0216 545 01 03

 

@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP