BÜYÜK AYIP - BU DA MI OLACAKTI.?

Bu da mı olacaktı.? Sayın Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, En Hafif İfade İle Kendisine Yakışanı Yapmış Diyebileceğimiz Bir Davranışla, Hakaret Ettiği Gerekçesiyle Gazeteci Yazar Fatih Sultan Kar'dan Şikayetçi Olup Mahkemeye Vermiş.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KALKAVAN'IN BÜYÜK  AYIBI - BU DA MI OLACAKTI.?

Bu da mı olacaktı.? Sayın Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, En Hafif İfade İle Kendisine Yakışanı Yapmış Diyebileceğimiz Bir Davranışla, Hakaret Ettiği Gerekçesiyle Gazeteci Yazar Fatih Sultan Kar'dan Şikayetçi Olup Mahkemeye Vermiş.! 

 

Haber-Yorum: Ökkeş Bölükbaşı 

Rizespor Başkanı Metin Kalkavan,

Kendisine Yakışanı Yapmış.!

Karadeniz spor camiasında "Hayaldi, Gerçek oldu" denilecek bir olay yaşanıyor ve efendiliği, ağırbaşlılığı, insanlara olan saygısıyla İstanbul'da Karadeniz medyasının en ahlaklı  temsilcilerinden biri olan Fatih Sultan Kar, Rizespor Başkanı Metin Kalkavan tarafından kendisine hakaret gerekçesiyle mahkemeye veriyor.

Kalkavan Davasını Çekmesin, Bu Ayıbı ile Tarihe Geçsin.!

Fatih Sultan Kar Rizespor için neredeyse canını verecek kadar içtenlikle gece, gündüz çalıştı, bir çok kişiyle birebir görüştü, uğraştı, çoğu zaman uykusundan, işinden, evinden fedakarlık yaptı ve kulübün tarihini kitaplaştırdı.

Metin Kalkavan; Rize ve Rizespor için düşünen, üreten, Fatih Sultan Kar için yaptığı şikayeti geri çekmesin. Ve Bu Ayıbı ile Rize ve Rizespor Tarihine Geçsin.!

 

Metin Kalkavan Bu Sorulara Cevap Versin.!

Sayın Rizespor Başkanı Metin Kalkavan;

Fatih  Sultan Kar'ın, “Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi” isimli kitabını görmüş mü, incelemiş, bakmış, alıp bir tane evine koymuş mu.?

Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi kitabının yayınlanıp, piyasaya çıkışında Üsküdar'da galası yapıldığında niye gelmemiş.?

Kitap yayına hazırlanırken destek vermiş mi, katkıda bulunmuş mu.?

Mahkemeye gitmeden önce, davet edip görüşüp, böyle bir durum var, nedir bu işin aslı, sen nerede, ne için, kime ne söyledin diye sormuş mu.?

Bunları konuşmak için arayıp çağırmış da Fatih Sultan Kar mı gitmemiş.?

Kime söylemiş, Kim duymuş, Sayın Başkan dedikodu ile veya başkalarının yanlış bilgilendirmesiyle ve yönlendirmesiyle mi iş yapıyor.?

 

@ Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

 

 

OLMADI METİN KALKAVAN

Haber-Yorum: Aytekin AKAY  

Rizespor tarihini kaleme alan, Rize ve Rizesporla ilgili onlarca kitaba, araştırmaya, belgeye imza atan Fatih Sultan Kar'ı Rizespor başkanı Metin Kalkavan anlamsız şekilde mahkemeye verdi.

Ağırbaşlılığı, efendiliği ve çalışkanlığı ile tanınan Kar, poliste ifadesini verirken, Rizespor başkanının bu şikayeti her kesimin tepkisini çekti.
Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı, Fatih Sultan Kar'ın tüm projelerini en çok destekleyen isim oldu.  Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, avukatı aracılığıyla Gazeteci Yazar Fatih Sultan Kar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kar bu gün Ümraniye Atakent Polis Karakolu’na giderek ifade verdi.

Kar; "küfür ve hakaret benim dünyamda yer almaz. Bana gözdağı vermeye çalışıyorlar. Herkes sussa ben susmayacağım" diyerek samimiyetini açık yüreklilikle ifade etti. Kitabınızı yazdım ödülünüz bu mu olacaktı Şüpheli ithamında bulunduğunuz ben Fatih Sultan Kar, Metin Kalkavan’ın şu an başkanlığını yürüttüğü Çaykur Rizespor Kulübünün Tarihini kitap haline getirmiş ayrıca Rize ve İstanbul Tarihi üzerinde 15 adet kitabı yayınlanmış şu an aramızda yer almayan ve topluma değer katmış sayısız Rizeli’nin hayat hikayelerini hatıralarını kitaplaştırmış gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlayarak onları yarınlara taşımayı hedeflemiş Rize ilinde ve yaşadığı İstanbul’da ham dolsun sevilen birisiyim. Kendileri konumlarını ortaya koyarken karşı tarafı da göz ardı etmemelidirler. Veremeyeceğim hiçbir hesabım yok Rizespor Kulübü başkanın şahsına ailesine hiçbir zaman hakaretim olmamış, kötü söz ve hakaret içeren yazışmalarım olmamış, etrafında bu tarz yazı yazanları da uyarmışımdır.

Ben Sayın Kalkavan’ın spor adamlığını başarısız buluyor ve eleştiriyorum. Bir şehrin kulüp başkanlığını yürüten insan eleştirilere açık olmalıdır. Her eleştireni Feto hain örgütüne mensup insanların yaptığı gibi yargıya taşımak yargıyı fuzuli işgalden ibarettir. Veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur. Mahkemeler adalet dağıtıcı mercilerdir.

Seni mahkemeye veririz tehditliyle beni kendilerini eleştirmekten geri koymak istiyorlar.

Kurumsal kimlik ve kulüp çalışanı İftira ve hakaret benim mizacımda olmayan iki unsurdur. Asıl ben, beni bu yakıştırma ile karşı karşıya bırakanlardan davacıyım. Ben Rizespor kulübüne bir tuş kadar yakınım. Aranma adres tespiti ve şüpheli şahıs terimleri benim dünyamdan uzaktır. Kısa bir süre önce yine Rizespor Başkanına yazdığım bir eleştiriye kulüpte çalışan Mustafa Tansuyu isimli şahıs göreceksin seni mahkemeye vereceğiz benim elime düşeceksin gibi nahoş yaklaşımlarda bulunmuştur. Şu an içinde olduğum bu durumla Tansuyu ‘nun da ilgisi olduğunu düşünüyorum.

Hak bildiğim yoldan şaşmayacağım Bahsi geçen Ateş Hatinoğlu’nun yazısını paylaştığımı bana ait olmadığını yazımın başında belirtiyorum.

Ömrünü Rizespor Kulübüne adamış, Kulübün kitabını hazırlamış ve bu yönetim sonrası tarih bilincine önem veren bir yönetimle Rizespor’un müzesini için yıllardır kendi imkanlarıyla bir müze oluşturmayı hedefleyen şahsıma Metin Kalkavan tarafından gönderilen celbi ömür boyu bir ibret vesikası olarak saklayacağım..

Son olarak Başkana sesleniyorum Sayın Kalkavan Sizi her eleştireni mahkemeye vermek mahkemeyle korkutmak Feto ve örgütünün izlediği bir yoldur, bu yol size yakışmaz….

 

Haber-Yorum: Aytekin AKAY  

Bu da oldu diyeceğimiz yeni bir haberkle karşı karşıyayız. Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle gazeteci yazar Fatih Sultan Kar'dan şikayetçi oldu. Efendiği, ağırbaşlılığı, insanlara olan saygısıyla İstanbul'da Karadeniz medyasının en ahlaklı temsilcilerinden birine yapılabilecek en son suçlama.

Metin Kalkavan, kulübün tarihini kitaplaştıran, gece gündüz Rize ve Rizespor için üreten, düşünen Kar için yaptığı şikayeti geri çekmelidir. Fatih Sultan Kar'ı, 2003'den bu yana tanırız. Yüksek sesle konuştuğuna bile şahit olmadık. Her zaman bir beyefendilikle, nezaketle insanlara ve bize yaklaştı. Kendisiyle haberlerde, cemiyetlerde sık sık buluştuk. Olabildiğince paylaşımcı, yardımsever ve aynı zamanda beyefendi biri olduğuna her zaman şahit olduk. Hal böyleyken nasıl olur da Rizespor başkanına hakaret edebilir.

Etse ve duysak inanmayız.  Rize, Trabzon, Karadeniz dediniz mi İstanbul'da gazeteci olarak 5 kişi sayamazsınız. Fatih Sultan Kar, bu 3 ilin de tabiri caizse Sultanı. Arayıp da bulamadığını fotoğraf ve belgeleri size ulaştırır. Trabzon Rize ayrımı asla yapmaz. Birleştirici ve bütünleştiricidir.

Rize'ye sevdalı, Rizespor'a aşıktır. Rize lobisi gibi çalışır. Önce Rize der, Rizespor der. Şimdi böyle biri nasıl olur da başkana hakaret eder.

Sayın Başkan Metin Kalkavan, lütfen bu arkadaşımız için şikayetinizi geri çekiniz. Bu arkadaşımız başkanı olduğunuz kulübün tarihini yazan kişi. Rize'den, İstanbul'a sergiler açan, 20'ye yakın kitap, onlarca makale yazan ve binlerce Rize-Rizespor fotoğrafına sahip biri. Ve tüm birikimini Rize için feda eden biri. Üzerinize düşeni yapacağınızdan kuşkumuz yok.

Kar, bu eseri hayata geçirebilmek için senelerce Rize ve İstanbul'da araştırmalar yaptı. Türk futbolunda tarihi yazılan ender kulüplerden olan Rizespor'a bu eşsiz hediyeyi Fatih Sultan Kar hediye etti. 

Aytekin Akay, Gazeteci


 

 

@ Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

 

 

BÜTÜN YÖNLERİYLE RİZE SPOR TARİHİ

Fatih  Sultan Kar’ın  “Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi” İsimli Kitabının Galası.

 

Fatih  Sultan Kar tarafından kaleme alınan, Rize Vitrini Ajans tarafından yayınlanan “Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi” isimli kitabın galası yapıldı.

İstanbul Üsküdar Fıstıkağacında faaliyet gösteren Rize Vitrini Ajans’ın merkezinde gerçekleştirilen galaya;

Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Tuncay Mataracı,

Rize Eski Valisi Kasım Esen,

siyaset ve iş dünyasının renkli ismi Metin Külünk,

İETT Basın Yayın ve Reklam Müdürü Osman Çakır,

Çayeli Vakfı Başkanı Ali Fuat Albayrak,

Çaykur Rizespor Eski Yönetici Orhan İstif,

TSE İstanbul Bilgilendirme Müdürü Mehmet Hüsrev,

Türk futbol dünyasının renkli isimlerinden Hasan Vezir, Hakan Tecimer, Ali Yavuz, Hüseyin Hemşinlioğlu, Miraç Yeniay, İsmail Çoşkun, Muharrem Vezir, Ergün Kolçak, kitabın hazırlanmasına fikirleriyle katkı sağlayan gazeteciler Selahattin Bakır ve Recep Ali Aksoylu ile gazeteciler ve davetliler katıldı.

 

Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi isimli kitabın galası Rizepor’lu camiasından renkli isimlerin bir araya gelip hasret gidermesine katkı sağladı. Katılımcılar ilk kez gördükleri “Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi” incelediler ve kitabın yazarı Fatih Sultan Kar’a sorular yönettiler.

 

Gala için hazırlanan ve üzerinde Rize Spor Tarihi yazan pasta davetlilerin katılımı birlikte kesildi. Davetliler adına bir konuşma yapan  Rize Eski Valisi Kasım Esen: “Bu çalışmayı hazırlayan Fatih Sultan Kar, Rize sporunun yarınlara taşınmasında katkısını, imzasını koymuştur. Bizler geçmişe böyle eserlerle sağlıklı bakıyoruz. Gelecekte de Rize ilini öğrenmek isteyenlere kaynak olacaktır. Çok geniş ve kapsamlı bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

496 sayfadan oluşan kitabın, aynı zamanda Çaykur Rizespor Kulübü için de kurumsal eser özelliği taşıdığını ifade eden Fatih Sultan Kar, “Kitabın ana ekseni futbol üzerine oturmakla birlikte idari ve mali etkinlikleri de içeriyor. ‘Rize Spor Tarihi’ özel karton kutuda prestij kitaplar kategorisinde yayınlandı. ‘Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi' kitabından temin etmek isteyenler rezervasyon için;

Rize Vitrini Ajans’a 0216 553 80 22 numaralı telefon ile ulaşabilir, rizevitrini@gmail.com, ve fatihsultan.kar@gmail.com, mail adresleri yoluyla bilgi edinebilirler.” dedi.

 

@ Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

 

Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi

KİTABI İÇİN YAPILAN YORUMLAR

 

Tuncay Mataracı ( Gümrük ve Tekel Eski Bakanı )

Her zaman destekçisi olduğun Rizespor için yapılan bu çalışma beni çok mutlu etti. Fatih Sultan Kar kitabın hazırlanması aşamasında banada uğradı. Bildiklerimi kendisi ile paylaştım. Rizespor’un böyle bir çalışması olması bizim için gurur vericidir. Rizespor Kulübü de bu çalışmaya destek olmalıdır.

 

Metin Külünk  ( İş ve Siyaset Adamı ): İstanbul karla hasretini gidermenin tebesümünü yaşarken, Rizeli olmamızı hatırlatan Rize Spor Tarihi kitap çalışması için bir araya gelmekten mutluyum. Fatih Sultan Kar’ı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.

 

Selahattin Bakır ( Gazeteci )

Sevgili Fatih, bu projesi ile ilgili düşüncelerini yaklaşık 5-6 yıl önce benimle paylaiştığında kendisine aynen şunları demiştim : " Fatih bu çok önemli, önemli olduğu kadar da üzerinde çok çalışılması gereken bir proje. İşin maddi yanını hiç düşünme ama manevi yanı çok büyük. Çok yorulacaksın ama sen daha çok gençsin. Kafandaki bu proje biraz zaman alacak ama Rize'ye Rizespor'a yakışan ve asla kayıp olmayacak bir esere imza atmak için yola çıktın. Bunu layikiyle başaracağına inanıyorum. Allah yardımcın olsun. Bu eser yayınlandığı zamanla kalmayacak kuşaktan kuşağa dolaşacaktır. Seni şimdiden tebrik ediyorum." dediğimde sevgili dostum Fatih ellerime tutarak göz yaşlarının aktığını gömüştüm. Demekki o göz yaşları Fatih'in yolunu açtı.Sen bir tarihin ışığını yaktın. Bu eseri çıkaracağından hiç kuşkum yoktu

 

Hasan Vezir ( Eski Futbolcu – Teknik Direktör )

Değerli kardeşlerim Fatih Sultan Kar tarafından hazırlanan, Mustafa Karali tarafından yayını gerçekleştirilen büyük uğraşlarla hayat bulan Rizesporumuzu layıkı ile tanıtan bu kitap için kendilerine teşekkür ediyor çalışmalarının devamını diliyorum.

 

Hakan Tecimer (Eski Futbolcu-F.Bahçe Alt Yapı Antrenörü)

Başkta bu kitabı hazırlayan Fatih Sultan Kar ve yayınlayan Mustafa Karali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kitap için çok uğraş verdiler. Araştırma ve uğraş ve mücadele sonunda Rizespor’a yakışır mükemmel bir eser oluştu.

 

Ali Yavuz ( Rizespor ve Trabzonsporlu Eski futbolcu )

Bu kitabı derleyip toparlayan ve vitrine çıkaran Fatih Sultan Kar’a teşekkürler. Bu kitapta bana da yer almasından kıvanç duydum.

 

Hüseyin Hemşinlioğlu ( Eski Futbolcu )

Fatih Sultan Kar’a Rizespor için yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendisinı yanlız bırakmayan Mustafa Karali, Zeki Kopuz, Gülçin Hüsrev’e de hayata kattıkları bu güzel eser için teşekkürler.

 

Ergün Kolçak ( Eski Futbolcu )

Rizespor kitap alanında şampiyonluğu elde etti. Bu başarının mimarı Fatih Sultan Kar’a ve bu eseri yayınlayan Mustafa Karali’ye teşekkürler. Rize ilinin futbol tarihi doyumsuz anlatılmış.

 

Osman Çakır ( İETT Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Reklam Müdürü )

İETT Genel müdürlüğü’nde fotoğrafçı olarak çalışan Fatih Sultan Kar, yoğun ve yorucu mesaisine rağmen, mesai dışında fırsat oluşturarak “Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi” isimli bu güzel çalışmayı Rizelilere armağan etmesi takdire şayandır.

 

Aytekin Akay ( Gazeteci )

Bu eser Fatih Sultan Kar’ın ne ilk nede son eseri olacak. İstanbul’da hayatını sürdürüpte her gününü Rize olarak yaşayan Fatih Sultan Kar’ı Rizeliler anlasa pek çok projesini hayata geçirir. Onun çabaları ile Rize spor tarihi ölümsüzleşti

 

Ökkeş Bölükbaşı ( Gazeteci )

Rize ve Rizespor Aşığı Fatih Sultan Kar Kardeşimiz Rize için unutulmaz bir eser yaptı.

Tanık olduğumuz çabaları ve emeklerinin  karşılığı para ile ölçülemeyecek ve ödenemeyecek bir işe imza attı. Yıllar sonra bu eseri görenler hey gidi günler hey diye övünüp sevinecekler. Eskimeyecek, kalıcı bir eser. Fatih Sultan Kar'ı ve katkı sağlayanları kutluyorum.

 

Filiz Acar ( Yazar )

Fatih Sultan Kar, bu kitap için on beş yıl uğraştı. Ne kadar yokuş çıktı, ne kadar rampa indi, düz yolda yürüdü, yan yolda gitti? Hesapladımı bilmiyorum. Sonuca bakınca değdiğini görüyorum. Umarım Rizeliler kiymetini bilir. Geç kalmadan ama...

 

Dursun Ali Yılmaz ( Gazeteci )

Fatih Sultan Kar Rize için kalıcı bir esere imza attı. Yirmi yıl sonra bu eseri eline alanlar ey gidi günler diyecekler. Eskimeyecek, kalıcı bir eser. Emaği geçenleri tebrik ediyorum.

 

Bülent Şirin ( Gazeteci )

Fatih Sultan Kar mühteşem bir eser meydana getirdi. Güzellik emek ister. Bu emek tarihte yerini alacaktır.  Hemen takdir edilmese de bir gün Fatih Sultan Kar’ı daha iyi anlayacaklar.

 

@ Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017 - okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP