İNSANLIK ONURU İŞKENCEYİ YENECEK.!

12 Mart'ın Yıldönümünde, Kontrgerillaya Karşı İnisiyatif Hareketi, İşkencelere Karşı, Zihni Paşa Köşkü Parkında, İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı Önünde Toplandılar.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İNSANLIK ONURU

İŞKENCEYİ YENECEK.!

12 Mart 2016, Cumartesi - 11.00

12 Mart'ın Yıldönümünde, Kontrgerillaya Karşı İnisiyatif Hareketi, İşkencelere Karşı, Zihni Paşa Köşkü Parkında, İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı Önünde Toplandılar.!

 

Kontrgerillaya Karşı İnisiyatifi, 12 Mart askeri müdahalesinin yıl dönümü nedeniyle, o dönemde işkence merkezi olarak kullanıldığını söyledikleri Kadıköy'deki Zihni Paşa Köşkü'nün yerine yapılan İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı'nın önünde bir araya geldi. 12 Mart 2016, İstanbul


İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Mazlum-Der İstanbul  Şubesi,Türkiye İnsan Hakları Vakfı İstanbul Temsilciliği, Adaleti Savunanlar Derneği'nce oluşturulan ve Mersin 1968'liler Derneği Başkanı Selçuk Şahin Polat'ın da katılarak destek verdiği Kontrgerillaya Karşı İnisiyatif'i üyeleri, saat 11.00'de anıt önünde toplanıp,  "İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek" yazılı pankart açarak Basın Bildirisi Okudular. 

12 Mart 2016, İstanbul

  


BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları,

Sene 12 Mart 2012 Kontrgerilla'nın Karargahına çıktık.

Şimdi 12 Mart 2016 Beşinci senedir buradayız.

Geçen sene "yüz defa da, bin defa da, milyon defa da, dünya var oldukça;

İşkenceyi Ve İşkencecileri Yok Edinceye Kadar, Bu Anıtın Önüne Geleceğiz.

Torunlarımız, torunlarımızın çocukları da gelecekler.

Ama onlar, mutlu, huzurlu ve güzel bir Türkiye'de yaşıyor olacaklar.

Çünkü; "İNSANLIK ONURU İŞKENCEYİ YENECEK"  

Yine geçen sene; "KIZILDERE KATLİAMDIR" demiştik.

Tekrarlıyoruz. Derin Devlet; İşlediğin cinayetlerin hesabını mutlaka vereceksin.!

İKİ ELİMİZ YAKANIZDA.

Bizden Kurtuluş Yok. Çünkü Biz Halkız. Milyonların Vicdanının Sesiyiz.

Otuz yılı aşkın süredir Devlet ile PKK arasında devam eden savaşın yarattığı acılar vicdanlarımızda dayanılmaz raddeye vardı.



ÜLKEMİZ SIRAT KÖPRÜSÜNDE.!

1915 de Ermenilere yaşatılan büyük felaketten başlayarak, o günkü adı 'Teşkilat-ı Mahsusa'nın Karakol'u, daha sonra Kontrgerilla, Jitem, Ergenekon; adı ne olursa olsun Derin Devlet'ten gelen kötülüklerin karşısına dikilen KONTRGERİLLAYA KARŞI İNİSİYATİF demokratik yoldan yasal ve meşru bir mücadele yürütüyor; yürütmeye de devam edecektir.

12 Mart döneminde THCP-C ile başlayan gerilla savaşı, Türkiye siyasetinde yanlış bir yol açılmasına sebep olmuştur.

Bugün aynı yoldan gittiğini söyleyen, PKK'nın yolu da yanlış ve çıkmaz sokaktır.

Bu yol, acı, ızdırap, gözyaşı, kan ve ölümdür. Biz bunu hak etmiyoruz.

Türkiye Toplumu Her Türlü Sorununu Başta Kürt Meselesi Olmak Üzere, Demokratik Siyasetle Çözmek Olgunluğuna Erişmiştir.

Kürtlerin analarının ak sütü gibi helal olan hakları; başta ana dilde eğitim, kendi özgür iradesiyle, kendi istediği gibi yönetmek ve yaşamak hakkı.

Bunların hepsi konuşarak, TBMM'de halledilebilecek meselelerdir.

Bugün Türkiye'de özerklik isteyen, federasyon isteyen hatta bağımsızlık isteyen yasal Kürt partileri vardır.


YAZIK EDİYORUZ KENDİMİZE...

Allah bize akıl vermiş, iyiyi, güzeli, doğruyu bulalım diye.

Devlete karşı verdiğimiz hak arama mücadelesinde, eylemimiz demokratik, yasal ve meşru olmalıdır.

Bilhassa da toplumun vicdanında meşru olmalıyız. Kontrgerillaya Karşı İnisiyatif'in mücadelesi bu yoldan yürüyerek olacaktır.

SON SÖZ;

Karadeniz'de boğdurulan Mustafa Suphi'lerin ve faili meçhul 17.500 cinayetin, 12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevinde Kürtlere yapılanların, Cumartesi annelerinin kayıplarının,

28 Şubat döneminde dindar insanlarımıza yapılan zulüm ve işkencelerin, Hrant Dink'i katleden odağın; hülasa tüm bunların baş sorumlusu ERGENEKON'un peşini bırakmayacağız.

Toplumun vicdanında mahkum oldular. Hukuken de cezalandırılmaları için Ergenekon ve Hrant Dink mahkemelerinin takipçisi olacağız.

Kontrgerillaya Karşı İnisiyatifi


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,



İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek.!

https://youtu.be/gFDK2Q6kgtA

 

Tags; İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek.!

12 Mart 2016, Cumartesi, 12 Mart'ın, Yıldönümünde, Kontrgerillaya Karşı, İnisiyatif Hareketi, İşkencelere Karşı, Zihni Paşa Köşkü Parkında, İşkence Mağdurlarına, Saygı Anıtı, Önünde Toplandılar, İnsan Hakları Derneği, İstanbul Şubesi, Mazlum-Der İstanbul  Şubesi,Türkiye İnsan Hakları Vakfı,  İstanbul Temsilciliği, Adaleti Savunanlar Derneği, Mersin 1968'liler Derneği Başkanı Selçuk Şahin Polat, Destek Verdiği Kontrgerillaya Karşı İnisiyatif'i Üyeleri, Saat 11.00'de Anıt  Önünde Toplanıp,  İnsanlık Onuru, İşkenceyi Yenecek, Yazılı Pankart Açarak, Basın Bildirisi Okudular, 12 Mart 2016, İstanbul,


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,


2015 - ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ
2012 Yılından bu yana her yıl toplanan Kontrgerillaya Karşı İnisiyatifi, 12 Mart askeri müdahalesinin  yıl dönümü nedeniyle, o dönemde işkence merkezi olarak kullanıldığını söyledikleri Kadıköy'deki Zihni Paşa Köşkü'nün yerine yapılan İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı'nın önünde bir araya geldi.

12 Mart 2015 Perşembe 14:42

Grup adına basın açıklamasını İHD üyesi Mine Nazari okudu. Zihni Paşa Köşkü'nün 12 Mart 1971 döneminde işkence hane olarak kullanıldığını belirten Nazari, "Bugün burada geçmişte ülkemizde yaşanmış tüm işkencelere karşı toplandık, kol kola girdik, derin devlete karşı birleştik. Şimdi çok daha güçlüyüz ve daha da güçlü olacağız. Çünkü haklıyız, zulüm gördük ve bunun hesabının sorulmasını istiyoruz. Biz buradayız. İşkenceciler, katiller siz nerdesiniz.?" diye konuştu.

DARBE YAPMIŞ GENERALLERE DEVLET TÖRENİ YAPILMAMALI
Açıklamanın ardından farklı dönemlerde gözaltına alınmış ve işkenceye uğramış kişiler yaşadıklarını paylaştı. 12Eylül  döneminde eşi Mustafa Hayrullahoğlu'nu işkencede kaybettiğini söyleyen Aynur Hayrullahoğlu, "Bugün 12Eylül'ün Kenan Evren'i, Tahsin Şahinkaya'sı yargılandılar ceza aldılar. İnsanlık suçu işledikleri için ceza aldılar. Ancak karar temyizde. Bu arada 'Kenan Evren öldü, ölecek' diye haberler çıkıyor. Kenan Evren ölürse, yasalara göre devlet töreni düzenlenecek. Buradan sesleniyorum, lütfen yasalara küçücük bir madde koyun. Darbe yapmış generallere devlet töreni yapılamaz, yapılmamalı" dedi.

İŞKENCECİLER YAPTIKLARINI BİLİYORLAR, İZLERİNİ SİLMEK İSTİYORLAR
Dünyanın her yerinde işkencenin muhaliflere karşı uygulanan bir yöntem olduğunu söyleyen avukat Eşber Yağmurdereli, Hollanda'daki İnsan Hakları Müzesi'nin geçmişte engizisyon hapishanesi olduğunu belirterek, "Müzeyi gezdiğimde hala kesilen kellelerin kanları kütüklerin üzerinde duruyordu. Yani demokratik devrimini tamamlamış ülkelerde geçmişle olan yüzleşme tamamlandığı için hiç çekinmeden, utanmadan bu görüntüleri, bu geçmişi gelecek kuşaklara devretmişler. Şimdi biz burada yerinde yerler esen bir işkence hanenin üzerinde duruyoruz" diye konuştu.
Türkiye'de, geçmişte işkence yapılan mekanların yıkıldığını ya da başkalaştırıldığını kaydeden Yağmurdereli, "İşkenceciler ne yaptıklarını biliyorlar ve utanıyorlar. Ne yaptıkları bilinmesin, diye kendi izlerini siliyorlar, kendi suçlarını örtbas etmek istiyorlar" dedi. Eylem, konuşmaların ardından sona erdi.
12 Mart 2015 Perşembe 14:42

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2016 - okkesb61@gmail.com,

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP